22.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Παράγινε το κακό με τα αδέσποτα σκυλιά στον Πηνειό ποταμό στα Τρίκαλα-έγιναν αγέλες!

Διαχρονικό το πρόβλημα που υπάρχει κυρίως στον Πηνειό ποταμό, αλλά και σε άλλα μέρη των Τρικάλων με τα αδέσποτα σκυλιά που γίνονται αγριόσκυλα. Κάποιοι συμπολίτες μας τα παρατάνε στην τύχη τους και αυτά από τη φύση τους πολλαπλασιάζονται.

- Advertisement -

Τρέφονται με διάφορα σκουπίδια, που πάλι κάποιοι από εμάς συνεχίζουν να ρίχνουν στο περιβάλλον του Πηνειού, ενώ έχουν εξασφαλισμένο το νερό από το ποτάμι. Ιδίως τέτοια εποχή υπάρχουν πολλές σκύλες με πολλά μικρά.

Οι ίδιοι οι αγρότες που έχουν τα χωράφια τους κοντά σ’ αυτές τις περιοχές, δεν τολμούν να πάνε να δουλέψουν, τουλάχιστον μόνοι τους. Έχουν γίνει ο φόβος και τρόμος για όλους. Όταν νυχτώσει τα σκυλιά περιφέρονται μέσα στα παραποτάμια, χωριά ψάχνοντας στους κάδους σκουπιδιών για να φάνε.

Και δεν είναι μόνο αυτό, πολλές είναι οι περιπτώσεις που τα αγριόσκυλα έχουν επιτεθεί σε κοπάδια προβάτων και γουρουνιών και έχουν κάνει μεγάλες ζημιές. Το ευτύχημα είναι πως μέχρι τώρα δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή, που κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό!

Για το θέμα έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν μέσα από το trikalaola.gr αλλά καμία αντίδραση για να παρθούν κάποια μέτρα τουλάχιστον από την επίσημη Πολιτεία.

Το πρόβλημα αφορά όλους και πρέπει να δοθεί κάποια λύση, αν θέλουμε να λεγόμαστε οργανωμένη Πολιτεία και υπεύθυνοι πολιτισμένοι πολίτες…

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ