18 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην τροπολογία αλλαγής του τρόπου πρόσληψης αναπληρωτών, στο κλείσιμο νηπιαγωγείων, στην κατάργηση τμημάτων ένταξης

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα  πραγματοποίησαν την Τετάρτη 20 Απρίλη οι Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ (διορισμένοι, αδιόριστοι και αναπληρωτές) μαζί με γονείς, διεκδικώντας να αποσυρθεί η τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών, οδηγώντας σε απολύση χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

- Advertisement -

Παράλληλα διεκδίκησαν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

Χαρακτηριστικά επεσήμαναν ότι: «Οι αλλαγές στους πίνακες αναπληρωτών που επέρχονται είναι στην πραγματικότητα άλλο ένα βήμα προς τα αδιέξοδα που διατηρεί η πολιτική της αδιοριστίας σε βάρος χιλιάδων εκπαιδευτικών και μαθητών. Η κυβέρνηση καταργεί την προϋπηρεσία χιλιάδων συναδέλφων μας που γύριζαν την Ελλάδα με τη βαλίτσα στο χέρι. Είμαστε όλοι ενωμένοι! Κανένας δεν περισσεύει στην εκπαίδευση! Καλύψτε τα κενά με μόνιμους διορισμούς!

Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν αλλάζουν μόνο τον τρόπο διορισμού! Προετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις!

Πετάνε χιλιάδες συναδέλφους έξω από τα σχολεία!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στα μέτρα που εντάσσονται στο συνολικό αντιλαϊκό πακέτο των αναδιαρθρώσεων που – με πυρήνα το Ασφαλιστικό – έρχεται σε λίγο στη Βουλή.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η διάταξη του υπουργείου που ανατρέπει τις ζωές και τσακίζει τα δικαιώματα χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων μας! »

Επίσης ζήτησαν να αποσυρθεί το άρθρο για το κλείσιμο Νηπιαγωγείων και να μην κλείσει κανένα Τμήμα Ένταξης.

Οι εκπαιδευτικοί επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας  στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης και τους κάλεσαν  να μεταφέρουν στο υπουργείο Παιδείας την απαίτησή τους να καλυφθούν όλα τα κενά στην Εκπαίδευση με μόνιμους μαζικούς διορισμούς, τονίζοντας ότι κανένας δεν περισσεύει στην Εκπαίδευση.

Σημείωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα μέτρα που εντάσσονται στο συνολικό αντιλαϊκό πακέτο των αναδιαρθρώσεων που έχουν δρομολογηθεί στην εκπαίδευση και στα εργασιακά τους.

Επίσης τόνισαν ότι δίνουν τον αγώνα για να μην περάσουν στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταργεί την Κοινωνική Ασφάλιση και το νέο Φορολογικό που τσακίζει ακόμη περισσότερο τους ήδη πενιχρούς μισθούς τους.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ