19.7 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Παράταση στις συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών

Για έναν χρόνο παρατείνονται οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών βάσει νομοθετικής ρύθμισης που αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

- Advertisement -

Την Πέμπτη, μία ημέρα πριν τη λήξη των συμβάσεών τους οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
Παράλληλα με 24ωρη απεργία αιτήθηκαν να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα όπως την καταβολή δεδουλευμένων τους και την κατάργηση της παρακράτησης του 10% του μισθού τους.
Σε ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τονίζεται ότι «άμεσα θα κατατεθεί τροπολογία του υπουργείου με την οποία προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών για ένα ακόμη διδακτικό έτος». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο χρονικό διάστημα, προβλέπεται «η παροχή μέσων ατομικής προστασίας και για τις / τους συμβασιούχους μίσθωσης έργου που ασχολούνται στην καθαριότητα».

πηγη:http://www.zougla.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ