13.6 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Παραιτήθηκε ο Γραμματέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης

Εκτός υπουργείου Οικονομικών τέθηκε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Γιάννη Στουρνάρα, που ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του.

- Advertisement -

Στουρνάρας και Θεοχάρης είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης πολύωρη συζήτηση, κατά την οποία ο υπουργός φέρεται να επέρριψε ευθύνες στον απερχόμενο γενικό γραμματέα για εγκυκλίους οι οποίες εκδόθηκαν πριν από τις εκλογές.

Ειδκότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, του επέρριψε ευθύνες για μια διευκρινιστική εγκύκλιο απόφασης, σύμφωνα με τη οποία οι αλλοδαποί κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα έπρεπε να πληρώσουν φόρο. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση ανεστάλη, μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Αργά το μεσημέρι, το ΥΠΟΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο υπουργός Οικονομικών έκανε αποδεκτή την παραίτηση, για προσωπικούς λόγους, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε: “Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της.

Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού. Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του”.

Για την αποχώρηση Θεοχάρη είχαν ενημερωθεί οι επιτελείς της τρόικας, σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, ο κ. Θεοχάρης ένιωθε πως δεν είχε τη στήριξη της κυβέρνησης και να μετατρέπεται σε εύκολο στόχο, καθώς μετακυλίονταν σε αυτόν η ευθύνη πολιτιών αποφάσεων της.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, ένιωθε ενοχλημένη από κάποιες πρωτοβουλίες του γ.γ. Εσόδων που εκτιμά ότι της επέφεραν πολιτικό κόστος.

NOOZ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ