17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Παρελθοντολογώντας (προσκλητήριο αποφοίτων)

Ήταν 1975 και είναι 2014 .
Σχεδόν , σαράντα χρόνια , παρελθόν .

- Advertisement -

Τότε ήταν η εποχή της ασπρόμαυρης και αναλογικής φωτογραφίας και τώρα είναι η εποχή της έγχρωμης και ψηφιακής . Τότε ήμασταν στην εποχή που έπρεπε να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη για να σου περάσει ο μονοπωλιακός ΟΤΕ τηλέφωνο στο σπίτι και τώρα υπάρχει η οπτική ίνα των τηλεπικοινωνιών μέχρι και στην Aνωχωρούδα για να έχει ο Μπαρμπαμήτρος…internet .
Πέρασαν χρόνια πολλά . Αρκετά , για να πετύχουν τους νεανικούς σκοπούς , οι εικονιζόμενοι .

Ο δαμάζων χρόνος φρόντισε για όλους…Ακόμα και για δυο αποδημήσαντες .
Μερικοί από τους εικονιζόμενους έχουν κοινωνικές επαφές μεταξύ τους , κάτοικοι της ίδιας πόλης … Άλλες / άλλοι , έγιναν άφαντες / άφαντοι… Λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε :
– Κάποιοι πήγαν για σπουδές στην Ιταλία (ήταν της μόδας εκείνη την εποχή)…
– Ορισμένοι έκαναν και οικογένεια εις την αλλοδαπή , ως αλλοδαποί…
– Λίγοι , έκαναν κατά την Γερμανία…
– Και άλλοι μπαρκάρισαν .

Οι «μερικοί» της πόλεως των Τρικάλων σκέφτηκαν να καλέσουν τους πολλούς που σκόρπησαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα σε μια συνάντηση όπου παρέα με το κρασί θα φρεσκάρουν την μαθητική μνήμη… Ίσως γίνει και απολογισμός πεπραγμένων .
Το Σάββατο (19/7ου) από νωρίς το απόγευμα , μετά την 19η για όσους θέλουν να περιηγηθούν , μαζί με τα εγγόνια τους , τον Βοτανικό Κήπο της Οιχαλίας (Νεοχώρι Τρικάλων) και προς την 21η θα είναι εκεί η 6η τάξη που αποφοίτησε το καλοκαίρι του 1975 από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Τρικάλων «Γ.Τσιλιμίγκα – Θ.Βενδίστα».

Ο οικοδεσπότης / διαχειριστής του Βοτανικού κήπου και πρώην συμμαθητής , Δημήτρης Στάμου θα βάλει τα βιολογικά κρασιά του και οι συνδαιτυμόνες θα βάλουμε το κέφι της…νιότης .

Τηλέφωνα επικοινωνίας :
6976886632 Νίκος Παδιώτης & 6989485888 Δημήτρης Στάμου

(Η φωτογραφία είναι από την «μεγάλη» εκδρομή της τελευταίας τάξης του εξαταξίου Γυμνασίου {δεν υπήρχαν ακόμα Λύκεια} στην Κέρκυρα . Την έβγαλαν κατά την επιστροφή τους από το νησί των Φαιάκων , όπου πέρασαν από το Κήπο των Ηρώων του Μεσολογγίου / Μπροστά στο τάφο του Μάρκου Μπότσαρη / Άνοιξη 1975 / Δεν είναι το σύνολο των μαθητών της τάξης . Υπάρχουν και απόντες από την φωτογραφία οι οποίοι δεν είχαν συμμετάσχει στην εκδρομή) .
Οι εικονιζόμενοι στην φωτογραφία :

Κάτω σειρά (από αριστερά) : Θεόδωρος Καλιάγρας , Θωμάς Καλυβιώτης , Ευαγγελία Μπούρα , Μαρία Κουρεμέντζα , Μαρία Ρίζου , Νίκος Παδιώτης .

Επόμενη σειρά (από αριστερά) : Κώστας Μπακοβασίλης , Αδάμος Κισκίνης , o Λυκειάρχης και συνοδός της εκδρομής Γεώργιος Τσιλιμίγκας , Νίκος Τασιόπουλος Βασίλης Σακελαρίου (με τα γυαλιά ηλίου) αγκαλιάζει τον Θωμά Καλυβιώτη , από πίσω του , Σούλα Λάππα , Ευάγγελος Παραπραστανίτης (ο γνωστός και ως Τζόνυς του ποδόσφαιρου) , Θεόδωρος Μπίχτας , Γεώργιος Ρουμπιές (αγκαλιάζει την Λίτσα Μπούρα) , λίγο πάνω και δεξιότερα Γιώργος Ψύρας , Μαρία Μάγγου .

Επόμενη σειρά (από αριστερά) : Απόστολος Μαρκαντάς (με το πουλόβερ στους ώμους) , Ασπασία Σταμπέρνα , Βιργινία Σίμου , Παναγιώτης Παπανικολάου , ακουμπάει στον ώμο του , η Νικολέττα Λυγάτσικα , λίγο κάτω με τα γυαλιά ηλίου Δημήτρης Στάμου και τελευταία της σειράς με θαμπό πρόσωπο η Σούλα Τζιώλη , πίσω της , η Βάσω Γώγου και αριστερά της Γώγου , η Ρίτσα Παδιού .

Πάνω και στην τελευταία σειρά , στην κορυφή , Αθανάσιος Ρούντος , Γιάννης Καλαμάρας και Δημήτριος Γκιζλής .

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ