22.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Παρουσίαση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αθλητικές Δραστηριότητες στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014. Ενώπιων μαθητών, γονέων και διδακτικού προσωπικού παρουσιάστηκαν τα Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του σχολικού έτους 2013-14, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε μια σειρά από αθλητικές εκδηλώσεις.
Αρχικά παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Το Φρούριο άλλοτε και τώρα. Ιστορία και περιβάλλον στο βυζαντινό κάστρο των Τρικάλων». Στο πρόγραμμα συμμετείχε όλη η Α΄ τάξη του σχολείου με συντονίστρια την καθηγήτρια την Πλεσιώτη Κων/να και συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς τους Γκούμα Δ, Στεφοπούλου Ε. και Τσιαντίλα Σ. Οι μαθητές παρουσίασαν τις τελικές εργασίες τους για το Φρούριο των Τρικάλων, αλλά και για άλλα κάστρα της Ελλάδας και πρόβαλαν πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και επισκέψεις που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της χρόνιας.

- Advertisement -

Ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος «Μετέωρα: φύση και πολιτισμός», στο οποίο συμμετείχαν μαθητές της Β΄ Γυμνασίου με συντονίστρια την κ. Στεφοπούλου Ευαγγέλια και συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς τους Αργυρίου Μ., Γκούμα Δ. και Πλεσιώτη Κ. Τα παιδιά, με μεράκι και όρεξη, μέσα από τις εργασίες τους, μετέφεραν τους παριστάμενους στους ιερούς βράχους των Μετεώρων, προβάλλοντας το μεγαλείο της φύσης αλλά και τον πλούτο της ιστορίας τους.

Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε αθλοπαιδιές στον αύλειο χώρο του σχολείου υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του γυμναστή κ. Τσαντίλα Σωτηρίου. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί αγώνες του ενδοσχολικού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ αγοριών και κοριτσιών, αγώνας ποδοσφαίρου αγοριών και αγώνας βόλεϊ κοριτσιών.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση έφερε πιο κοντά τη σχολική κοινότητα και έκλεισε με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο το παρόν διδακτικό έτος.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ