16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Πεπόνι λικέρ

Το πεπόνι, είναι ένα από τα πιο «αδικημένα» λικέρ, που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι.
Παρ᾿ όλο που είναι πολύ ωραίο και δροσερό, έχει καταπληκτική γεύση, είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε, κι ακόμη πιο εύκολο να το πιούμε, για κάποιο λόγο, δεν το προτιμάμε πολύ.

- Advertisement -

Υλικά

• ½ πεπόνι, ψιλοκομμένο
• 750 ml. τσίπουρο, κονιάκ ή βότκα
• 400 γραμ. ζάχαρη
• 400 γραμ. νερό
• ½ λεμόνι (το χυμό του)

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το πεπόνι, το βάζουμε σ’ ένα καθαρό, γυάλινο βάζο (καλύτερα αποστειρωμένο) και προσθέτουμε το τσίπουρο.
Το σφραγίζουμε και το αφήνουμε για 30 -40 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, σε σκιερό μέρος, ανακινώντας το ελαφρά κάθε δύο – τρεις μέρες.

Μετά τις 30 μέρες, στραγγίζουμε και σουρώνουμε καλά το πεπόνι, πιέζοντάς το στη χούφτα μας, για να βγάλουμε όλα τα υγρά του.
Έπειτα φιλτράρουμε το ποτό, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σουρωτήρι και διπλό τουλπάνι, (λεπτό ύφασμα). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, τρεις φορές.

Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 4′, μέχρι να δέσει ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, το προσθέτουμε στο σουρωμένο ποτό, το ανακινούμε να ανακατευτεί και το βάζουμε στο γυάλινο βάζο.
Αφήνουμε να σταθεί μια εβδομάδα και το απολαμβάνουμε παγωμένο.

πηγη:https://faghta-giagias.blogspot.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ