16.7 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Περιβάλλον εν τάξει: “Διατροφή και άσκηση στη πράξη”

Για μια ακόμα χρονιά το σχολείο μας, στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων υλοποιεί πρόγραμμα με θέμα: « Περιβάλλον εν τάξει: Διατροφή και άσκηση στη πράξη» Υπεύθυνοι καθηγητές είναι η Μανταλιά Παναγιώτα, η Παναγιώτα Μακρυγιάννη- Πλακιά, η Μπαμπάτσικου Καλλιόπη και η Φωτίου Μαρία.
Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές και οι πολίτες να γνωρίσουν τις πρόσφατες βιοτεχνολογικές εφαρμογές στον τρόπο παραγωγής προϊόντων. Να ανακαλύψουν μέσω της έρευνας τα πλεονεκτήματα της σωστής διατροφής και της άσκησης στον ανθρώπινο οργανισμό σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος. Να αναπτύξουν πνεύμα συνεργατικότητας και να υιοθετήσουν ορθή περιβαλλοντική συμπεριφορά και σωστές διατροφικές συνήθειες για μια βιώσιμη ανάπτυξη.
Η καινοτομία του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η συνεργασία τριών σχολείων( 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου, 2ο Γυμνάσιο Περαίας Θεσσαλονίκης και 1ο Γυμνάσιο Μίκρας Θεσσαλονίκης) και η από κοινού διοργάνωση ημερίδας και κοινή παρουσίαση του προγράμματος( ομιλία από καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θεατρικό, Χορευτικό, Έκθεση, Δελτίο Τύπου, ομιλίες και διάχυση αποτελεσμάτων) τόσο στο Μουζάκι όσο και στη Θεσσαλονίκη. Θα υπάρξει φιλοξενία των συνεργαζόμενων σχολείων στο Μουζάκι και αντίστοιχα του σχολείου μας στην Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στις 24 Απριλίου 2015, ώρα 11:00πμ στο Κινηματοθέατρο του Δ. Μουζακίου

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ