15.8 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πετρόπουλος: Οι Θεσμοί έχουν πει το «ναι» για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, τόνισε πως οι θεσμοί έχουν αποδεχθεί την ελληνική πρόταση για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες αντιρρήσεις, ιδιαίτερα από το ΔΝΤ.

- Advertisement -

Ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στο Mega, εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη «γιατί έχουμε κάνει τα πάντα».

Αναφορικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης, ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι «σχετίζονται με την εισφοροδοτική δυνατότητα των πολιτών, των ασφαλισμένων, τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται και τις αποδόσεις που θα έχουμε με το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στον φορέα που οργανώνουμε».

Ανέφερε ότι το ποσοστό αναπλήρωσης «πραγματικά αντανακλά περιόδους ασφάλισης και κατά τα τελευταία έτη είναι μεγαλύτερο το ποσοστό, στα ενδιάμεσα είναι κάπως καλύτερο και στα πρώτα επειδή έχουμε πρόβλημα ανεργίας και μικρά εισοδήματα είναι πράγματι αυξημένα, δεν είναι ίδιο το ποσοστό με κάθε περίπτωση».

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι «πρέπει να υπάρχει στοιχείο ανταποδοτικότητας και αυτός που έχει καταβάλλει πάρα πολλές εισφορές να έχει ένα αντάλλαγμα αντίστοιχο της φοροδοτικής του συνδρομής».

«Κάποιοι μέσα στο χώρο που διαπραγματευόμαστε και αυτό είναι κυρίως το ΔΝΤ εκ φύσεως λένε η ιδιωτική ασφάλιση να συμπληρώσει αυτά που δεν μπορεί η κοινωνική» εξήγησε.

Για τις επικουρικές συντάξεις, τόνισε ότι αυτές «έχουν τη ιδιαιτερότητα να καταβάλλονται με βάση αποθεματικά που διαμορφώνονται», σημειώνοντας ότι εκεί θα υπάρξουν «θετικές επενέργειες από νέο τρόπο διαχείρισης» και «μέσα από τη νέα δομή του συστήματος θα εξοικονομηθούν δαπάνες για να μην υπάρξουν μειώσεις».

πηγη:http://www.dikaiologitika.gr

Array

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ