22.9 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πλανήτης «Ξαδέρφη» με την Γη στον αστερισμό του Κύκνου

Ο Keplerη αποστολή της NASA επιβεβαίωσε τον πρώτο πλανήτη κοντά στη Γη-μεγέθους στην «κατοικήσιμη ζώνη» γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο. Αυτή η ανακάλυψη και η εισαγωγή των 11 άλλων νέων μικρών κατοικήσιμη ζώνη υποψήφιοι πλανήτες έχει σημειώσει ένα ακόμα ορόσημο στην πορεία για την εξεύρεση άλλης «Γη».

- Advertisement -

Το πρόσφατα ανακαλύφθηκέ ο Κέπλερ-452b που είναι ο μικρότερος πλανήτης έως σήμερα ανακαλύφθηκε σε τροχιά στην κατοικήσιμη ζώνη – η περιοχή γύρω από ένα άστρο όπου το υγρό νερό θα μπορούσε να συγκεντρώσουν πάνω στην επιφάνεια ενός πλανήτη σε τροχιά – ενός άστρου G2-τύπου, όπως ο ήλιος μας. Η επιβεβαίωση του Κέπλερ-452b, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων πλανητών ανέρχεται σε 1.030.

“Από την 20η επέτειο χρόνια“ από την ανακάλυψη που αποδείχθηκε άλλους ήλιους πλανήτες υποδοχής, ο εξωπλανήτης εξερευνητής Κέπλερ έχει ανακαλύψει έναν πλανήτη και το αστέρι που μοιάζει περισσότερο με τη Γη και τον Ήλιο μας,» δήλωσε ο John Grunsfeld, αναπληρωτής διοικητής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA, στην ο κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Ουάσινγκτον. “Αυτό το συναρπαστικό αποτέλεσμα μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην εξεύρεση μιας Γης”.

Ο Κέπλερ-452b έχει 60 τοις εκατό μεγαλύτερη διάμετρο από τη Γη και θεωρείται μια υπερ-Γη-μεγέθους πλανήτη. Ενώ η μάζα και η σύνθεσή του δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, προηγούμενες έρευνες δείχνουν ότι οι πλανήτες στο μέγεθος του Κέπλερ-452b έχουν μια επιφάνεια βραχώδής.

Ενώ ο Κέπλερ-452b είναι μεγαλύτερος από τη Γη, σε τροχιά 385 ημέρες της είναι μόνο το 5 τοις εκατό περισσότερος. Ο πλανήτης είναι 5 τοις εκατό μακρύτερα από το μητρικό του άστρο Κέπλερ-452 από τη Γη είναι από τον Ήλιο Κέπλερ-452 είναι 6 δισεκατομμυρίων ετών, 1.500 εκατομμύρια χρόνια μεγαλύτερα από τον ήλιο μας, έχει την ίδια θερμοκρασία, και είναι 20 τις εκατό φωτεινότερη και έχει διάμετρο 10 τοις εκατό μεγαλύτερες.

“Μπορούμε να σκεφτούμε Κέπλερ-452b ως ένα παλαιότερο, μεγαλύτερο ξάδελφό της Γης, παρέχοντας μας μια ευκαιρία να κατανοήσουμε και να στοχαστούμε σε ένα εξελισσόμενο περιβάλλον της Γης,” δήλωσε ο Jon Jenkins, ο Κέπλερ από την ανάλυση των δεδομένων στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA στο Moffett Field, της Καλιφόρνια, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας που ανακάλυψε τον Κέπλερ-452b “Είναι δέος “ Μας εμπνέει να θεωρήσουμε ότι αυτός ο πλανήτης έχει περάσει 6.000 εκατομμύρια χρόνια στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρου του, περισσότερο από ό, τι η Γη. Αυτό είναι μια σημαντική ευκαιρία για τη ζωή αν υπάρχει, θα πρέπει να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά και οι προϋποθέσεις σε αυτόν τον πλανήτη. ”

Για να επιβεβαιωθεί το πόρισμα και τον καλύτερο προσδιορισμό των ιδιοτήτων του συστήματος Κέπλερ-452, η ομάδα διεξήγαγε επίγειες παρατηρήσεις στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν Παρατηρητήριο McDonald, τον Fred Lawrence Whipple Παρατηρητήριο για Mt. Hopkins, Αριζόνα, και το WM Keck Observatory στην κορυφή Mauna Kea στη Χαβάη. Αυτές οι μετρήσεις ήταν το κλειδί για τους ερευνητές να επιβεβαιώσουν το πλανητικό χαρακτήρα του Κέπλερ-452b, για να βελτιώθεί το μέγεθος και η φωτεινότητα των άστρο του και στην καλύτερο υπολογισμό του μέγεθους του πλανήτη και της τροχιάς του.

Το σύστημα Κέπλερ-452 βρίσκεται 1.400 έτη φωτός μακριά στον αστερισμό του Κύκνου. Η ερευνητική ομάδα ανέφερε το εύρημα αυτό έχει γίνει δεκτό για δημοσίευση στην Αστρονομική Εφημερίδα.

Εκτός από την επιβεβαίωση Κέπλερ-452b, η ομάδα του Κέπλερ έχει αυξηθεί ο αριθμός του νέων υποψηφίων εξωπλανήτων, 521 από την ανάλυσή τους από τις παρατηρήσεις που πραγματοποιούνται στο διάστημα από το Μάιο 2009-Μάιο 2013, ανεβάζοντας τον αριθμό των υποψηφίων πλανήτων από την αποστολή Kepler σε 4.696. Οι υποψήφιοι απαιτούν συνέχεια παρατηρήσεις και ανάλυση για να επαληθευθούν είναι πραγματικοί πλανήτες.

Δώδεκα από τους νέους υποψηφίους πλανήτη έχουν διάμετρο μεταξύ δύο με μια φορές αυτή της Γης, και την τροχιά στην κατοικήσιμη ζώνη του αστεριού τους. Από αυτές, εννέα αστέρια είναι παρόμοια με τον ήλιο μας στο μέγεθος και τη θερμοκρασία.

“Είμαστε ήδη σε θέση να αυτοματοποιηθεί πλήρως η διαδικασία μας για τον εντοπισμό υποψηφίων πλανήτων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να αξιολογήσουμε τελικά κάθε σήμα διέλευσης σε ολόκληρο το σύνολο δεδομένων του Κέπλερ γρήγορα και ομοιόμορφα,” δήλωσε ο Jeff Coughlin, επιστήμονας στο Ινστιτούτο SETI στο Mountain View της Καλιφόρνια , ο οποίος ηγήθηκε της ανάλυσης ενός νέου υποψηφίου στον κατάλογο. «Αυτό δίνει στους αστρονόμους ένα στατιστικά ορθό πληθυσμό των υποψηφίων πλανήτων για να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός τους, ενδεχομένως, βραχώδεις πλανήτες σαν τη Γη στο Γαλαξία μας.”

Τα ευρήματα αυτά, που παρουσιάζονται στην έβδομη Κέπλερ στον Υποψήφιο Κατάλογο, θα πρέπει να υποβληθουν για δημοσίευση στο Astrophysical Journal. Τα ευρήματα αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία στη διάθεση του κοινού σχετικά με την NASA .

Οι επιστήμονες τώρα παράγουν τον τελευταίο κατάλογο με βάση το σύνολο δεδομένων τεσσάρων ετών της αρχικής αποστολής Kepler. Η τελική ανάλυση θα πρέπει να διεξαχθεί με τη χρήση εξελιγμένου λογισμικού που είναι ολοένα και πιο ευαίσθητοι στα μικροσκοπικά και αποκαλυπτικό στις «υπογραφές» των πλανητών στο μέγεθος της Γης.

Ο Ames διαχειρίζεται τις αποστολές Κέπλερ και Κ2 για την Επιστήμη Αποστολή της NASA. Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια,. Ο Ball Aerospace & Technologies Corporation λειτουργεί το σύστημα πτήσης με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής και Διαστημικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Boulder.

Γιωργος Ουτρας  στην βραβευση της εμε στους μαθητές των τρικάλων το ιούνιο 2014

Γεώργιος Γ. Ούτρας

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ