20.8 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Πλούσιο το Αστυνομικό δελτίο Θεσσαλίας

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (9) άτομα

- Advertisement -

 

Κατά τη διάρκεια αυτών των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν (683) άτομα και προσήχθησαν (55)

 

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (537) οχήματα και σε (13) επιχειρήσεις σκραπ, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά (222) παραβάσεις, εκ των οποίων (7) για επαιτεία και (211) τροχονομικές παραβάσεις

 

 

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (30.04.2015) από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

 

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

 

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 

  • Ελέγχθηκαν:
  • (683) άτομα, εκ των οποίων (610) ημεδαποί και (73) αλλοδαποί,
  • (537) οχήματα και
  • (13) επιχειρήσεις σκραπ.

 

  • Προσήχθησαν (55) άτομα, εκ των οποίων (38) ημεδαποί και (17) αλλοδαποί.

 

  • Συνελήφθησαν (9) άτομα και συγκεκριμένα:
  • Ένας (1) ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών.
  • Ένας (1) ημεδαπός για κλοπή.
  • Ένας (1) ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί επιταγών.
  • Τέσσερα (4) άτομα, από τα οποία τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
  • Δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.

 

  • Βεβαιώθηκαν παράλληλα (222) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
  • Μία (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Μία (1) παράβαση του αδικήματος της κλοπής.
  • Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
  • Επτά (7) παραβάσεις για επαιτεία.
  • Διακόσιες έντεκα (211) παραβάσεις τροχαίας (20 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 3 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 2 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 3 για στέρηση άδειας οδήγησης, 1 για στέρηση άδειας κυκλοφορίας, 9 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου και 173 λοιπές παραβάσεις).

 

  • Κατασχέθηκαν:
  • μικροποσότητα κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων, καθώς και
  • μικρό χρηματικό ποσό.

 

Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι έπειτα από αίτημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας προς το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, χθες (30-04-2015) εκδόθηκε απόφαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σταύρο Κοντονή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύθηκε η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων της Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 Π.Α.Ε. στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (Ε.Α.Κ.) Βόλου, καθώς και η διάθεση εισιτηρίων σ’ αυτούς, κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της (04-05-2015) ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, μεταξύ των ομάδων Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 Π.Α.Ε. – Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 Π.Α.Ε, για την 2η αγωνιστική των αγώνων PLAY OFF του πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ, της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο δραστών, οι οποίοι διέπραξαν ανθρωποκτονία σε βάρος ημεδαπού στο Βόλο

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο δραστών που διέπραξαν ανθρωποκτονία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού στο Βόλο.

 

Ειδικότερα, σήμερα (01-05-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βόλο, οι δύο δράστες και συγκεκριμένα ένας 17χρονος ημεδαπός και ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας αρχικά διαπληκτίστηκαν και συνεπλάκησαν με τον 29χρονο σε καφέ – μπαρ της πόλης, για μεταξύ τους προσωπικές διαφορές.

 

Κατά την αποχώρησή τους από το προαναφερόμενο κατάστημα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, με το οποίο παρέσυραν με πρόθεση τον 29χρονο και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Στη συνέχεια, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράνομη είσοδο στη χώρα

 

Κατασχέθηκαν περίπου (3) κιλά λαθραίου καπνού που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων

 

Συνελήφθησαν, χθες (30-04-2015) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράνομη είσοδο στη χώρα.

 

Ειδικότερα, οι δύο αλλοδαποί κατά τον αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, κατελήφθησαν να κατέχουν τρεις νάιλον συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (2.819) γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δύο ομοεθνείς είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας.

 

Η ποσότητα καπνού θα αποσταλεί στο Τελωνείο Τρικάλων για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ