16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ποιος είπε ότι το γλυκό είναι αμαρτία; Συνταγή για κρέπες χωρίς γλουτένη

Ο αγαπημένος σου σεφ έχει την πιο νόστιμη ιδέα! Κρέπες χωρίς γλουτένη με φρούτα και μέλι για το σερβίρισμα…

- Advertisement -

Υλικά

75 γραμμ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κ.σ. φρέσκια κανέλα
1 αβγό
220 ml γάλα
1 κ.σ. ηλιέλαιο
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο χωρίς γλουτένη
1 μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
150 γραμμ. φράουλες
Μέλι για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε, ελαφρώς, το αλεύρι με την κανέλα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το αβγό, το γάλα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένας ωραίος χυλός.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι των 22 cm σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε μερικές σταγόνες από το λάδι. Σκουπίζουμε το τηγάνι μας με ένα χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγει το περισσότερο λάδι.

Ρίχνουμε με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας μία μικρή ποσότητα από τον χυλό στο κέντρο του τηγανιού και το κουνάμε κυκλικά ώστε ο χυλός να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Το αφήνουμε για 2 λεπτά και μόλις πάρει η «από κάτω πλευρά» ένα ωραίο χρώμα, γυρίζουμε την κρέπα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί για 1-2 λεπτά ακόμα.

Αφαιρούμε από το τηγάνι, κρατάμε την κρέπα σε ένα πιάτο σκεπασμένο με μια πετσέτα και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες. Τέλος, για το σερβίρισμα, αλείφουμε τις κρέπες με φυστικοβούτυρο, τις κλείνουμε και τις συνοδεύουμε με τις φράουλες και την μπανάνα. Περιχύνουμε με μέλι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Πηγή:http://www.koolnews.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ