26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ποιος κυβερνά αυτήν την χώρα;

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.
Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

- Advertisement -

Από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου είπε το «Λεφτά υπάρχουν» και στη συνέχεια έκανε το παν για να ‘ρθει η Τρόικα στην πατρίδα μας έχουμε χάσει όλοι μας τον ύπνο… και τον προσανατολισμό μας. Το Δ. Ν. Τ. η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έφεραν την μεγάλη καταστροφή, αφού διέλυσαν το κράτος, κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό, έσπειραν την ανεργία και την φτώχεια και δημιούργησαν συνθήκες τριτοκοσμικές.
Πιο μπροστά από τα τραγικά Μνημόνια φαίνονταν πως αυτοί που ψηφίζει λαός κυβερνούσαν την χώρα, πάντοτε βέβαια με βάση το δικό τους προσωπικό συμφέρον. Τους πολίτες τους θεωρούσαν κολλίγους και το στημένο πελατειακό κράτος διέφθειρε συνειδήσεις και κατέλυε κάθε είδος δημοκρατικής διακυβέρνησης. Πάντως τότε έκαναν οι πολιτικοί ο,τι ήθελαν και νομοθετούσαν, όπως τους βόλευε.
Σήμερα δεν κυβερνούν είναι μαριονέτες της Τρόικα και υποχείρια των δανειστών μας. Η χώρα κυβερνιέται από τα συμφέροντα των Βρυξελλών και η οικονομική πολιτική ασκείται με βάση τα Μνημόνια. Οι εκάστοτε Υπουργοί Οικονομικών και οι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υποδεικνύονται από την Ε.Ε. και προέρχονται από μια δεξαμενή ξένων οικονομικών συμφερόντων. Οι μεταρρυθμίσεις, που έφεραν τα πάνω-κάτω, οι απολύσεις, η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας γίνονται με βάση της οδηγίες της Μέρκελ και του Σόιμπλε.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τώρα διαμορφώνουν οικονομική πολιτική και οι δικαστικές αποφάσεις. Ενώ πολλά Δικαστήρια λένε πως είναι νόμιμες οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, πως είναι νόμιμες οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, πως είναι νόμιμα τα Μνημόνια, έρχονται τα ίδια Δικαστήρια και δικαιώνουν τους Δικαστικούς και τους Ένστολους και πρέπει το κράτος να βρει ενάμιση δισ.ευρώ για να καλύψει αυτήν την μαύρη… τρύπα. Να μην πάθουν ζημιά, μέσα στην σημερινοί κόλαση, οι Βουλευτές οι Ένστολοι και οι Δικαστικοί. Οι υπόλοιποι Έλληνες τι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Γι’ αυτούς είναι νόμιμες οι περικοπές των συντάξεων και των επιδομάτων από τα Επικουρικά Ταμεία;
Μέσα σ’ όλο αυτό το δραματικό τοπίο έχουμε και τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια λες και η Δημοκρατία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Σε μια χώρα που κυβερνά τυπικά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αν και έχασαν στις Ευρωεκλογές, που η επιχείρηση εξαγοράς Βουλευτών προκειμένου να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180 για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ΑΠΕΤΥΧΕ, ενδεχομένως λόγω…. Υψηλού κόστους, όλα δείχνουν πως το φθινόπωρο στήνονται κάλπες στις 12 ή 19 Οκτωβρίου ή στις 2 και 9 Νοεμβρίου δηλ. έρχεται η ώρα να … μιλήσει ο ταλαίπωρος Λαός.
Το κράτος έχει παραλύσει και οι Εθνικές Εκλογές είναι η μοναδική Διέξοδος… στα Αδιέξοδα… που έφτασαν την χώρα μας, οι Σαμαράς και Βενιζέλος.
Εκλογές εδώ και τώρα….για να σωθεί η χώρα.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ