16.5 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πολιτική δραστηριότητα κομμάτων, πολιτικών οργανώσεων, βουλευτών στα Τρίκαλα (δελτία τύπου-άρθρα-απόψεις)

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
Ανοικτή Νομαρχιακή Συνέλευση Μελών και Φίλων του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον» και ώρα 7.30 μ.μ.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γεώργιος Ελενόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου, με θέμα: «Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις – Προγραμματισμός Δράσεων». Θα ακολουθήσει κατάθεση απόψεων και συζήτηση μεταξύ των μελών και φίλων του Κινήματος.
Η Τοπική Συντονιστική Επιτροπή
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Πλημμύρισε το Πνευματικό Κέντρο στη μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες
Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά έδειξαν το όμορφο κι αληθινό πρόσωπό τους, το Σάββατο 31 Οκτώβρη, στη συναυλία και τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, «πλημμύρισε» από εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας, «πλημμύρισε» από μαθητές, φοιτητές, εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους, κυρίως όμως «πλημμύρισε» από αμέτρητες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες!
Αποδείχθηκε περίτρανα πως η κοινωνία του φόβου και ο κόσμος των φραχτών που θέλουν να επιβάλλουν, η λογική του ωχαδερφισμού, ο ρατσισμός και ο φασισμός, δεν μπορούν να κυριαρχήσουν στην κοινωνική πλειοψηφία.
Η ανθρωπιά, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η φιλία των λαών, η ειρήνη, ότι κι αν κάνουν, θα είναι πάντα ότι πιο όμορφο υπάρχει στον κόσμο μας!
Ξέρουμε καλά πως η προσφυγιά δεν θα σταματήσει αν δεν πάψουν οι πολεμικές αναμετρήσεις και η οικονομική εκμετάλλευση λαών κι ανθρώπων. Και είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε αυτό το κίνημα αλληλεγγύης που όρθωσε τεράστιο ανάστημα αυτές τις μέρες, πολύ πιο ψηλό και ισχυρό από τους φράχτες που χτίζουν συνεχώς αυτοί που ευθύνονται για τους πολέμους και την οικονομική κρίση, σε ένα πανίσχυρο και πανανθρώπινο αντιπολεμικό κίνημα σε όλον τον κόσμο!
Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που παρευρέθηκαν στη συναυλία, που προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, που συνεισέφεραν οικονομικά, που στήριξαν και συμμετείχαν στη διοργάνωση και πιο πολύ όσες και όσους βοήθησαν, εθελοντικά κι ανιδιοτελώς, στη συλλογή, στη διαλογή και στη συσκευασία όλων αυτών των ειδών.
Ευχαριστούμε τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων, τις συλλογικότητες, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και κάθε φίλη και φίλο που στήριξε την προσπάθεια!
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ!
Η συλλογή ειδών ατομικής υγιεινής και τροφίμων θα συνεχιστεί καθημερινά όλη την βδομάδα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι στο στούντιο της ΕΡΤ στα Τρίκαλα (Γαριβάλδη 8 στο Πνευματικό Κέντρο, δίπλα από την πίσω είσοδο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης).
Την Κυριακή, θα μεταβούμε οργανωμένα στην Ειδομένη, ώστε να βοηθήσουμε στη διανομή όλων των ειδών που συλλέχθηκαν. Όσοι επιθυμούν να έρθουν μαζί μας στην Ειδομένη, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6972449678, έως και την Παρασκευή 6 Νοέμβρη.
Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 4.11, στις 9 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον», ανοικτή συνέλευση, με πρώτο θέμα συζήτησης την οργανωμένη μετάβαση στην Ειδομένη την Κυριακή.
Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση
στa παρακάτω link:

- Advertisement -

http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.gr/2015/11/blog-post_73.html
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΠΟΥ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα είναι τα βασικά εργαλεία για την άσκηση της πραγματικής και όχι της επικοινωνιακής πολιτικής κάθε Δήμου.
Η σημερινή δημοτική πλειοψηφία κυβερνά πλέον 14 μήνες .
Ας γυρίσουν οι πολίτες και ας κοιτάξουν πίσω στο χρόνο .
Τι θα έχουν να θυμηθούν μέσα στο πέρασμα της διακυβέρνησής της ;
Καλύτερη οργάνωση και δράση στις κοινωνικές δομές ;
Καλύτερη προσβασιμότητα στην πόλη και προστασία του δημόσιου χώρου ;
Πιο ασφαλείς κυκλοφοριακές συνθήκες ;
Περισσότερο προστατευμένο περιβάλλον ;
Αποτελεσματικότερη και πιο οργανωμένη διοίκηση ;
Ορθολογικοποίηση των δαπανών ;
Μεγαλύτερη περιστολή της σπατάλης σε άσκοπες δράσεις ;
Ή απλά το «όχημα χωρίς οδηγό», το «φωτοβολταϊκο δέντρο», τη διάβαση «πιάνο» και τη δήθεν «επανίδρυση» της ΔΕΚΑ ;
Με τη συμπλήρωση του πρώτου έτους διακυβέρνησης είχε διαρρεύσει ότι θα πραγματοποιούνταν μια συνέντευξη τύπου εκ μέρους του κ. Δημάρχου, στην οποία θα γίνονταν αναλυτική παρουσίαση των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής .
Δύο μήνες μετά, κουραστήκαμε να αναμένουμε τον «απολογισμό», μέχρι που διαπιστώσαμε την ύπαρξη ενός όμορφα κινηματογραφημένου οπτικού υλικού , που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στη διάρκεια των 4 λεπτών του οποίου εκτός των 30 εμφανίσεων του κ. Δημάρχου και των τριών πιο αγαπημένων του αντιδημάρχων, προσομοιάζει την πόλη μας και κατ` επέκταση το Δήμο μας, με ένα Δήμο με «υγιείς και χαρούμενους κατοίκους».
Με αυτή την ιδεολογική προμετωπίδα και με τέτοιου είδους όπλα στην επικοινωνιακή του φαρέτρα, αποθεώνοντας την καινοτομία της τεχνολογίας, αλλά κρύβοντας τη δυστυχία των απαιτήσεων μιας ολόκληρης κοινωνίας, η δημοτική αρχή επιδιώκει να αποβάλει την πολιτική της ανυπαρξία στην ουσιαστική αντιμετώπιση και διαχείριση των κρίσιμων προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών, μέσα από τη συνήθη επικοινωνιακού τύπου πρακτική της .
Παρά όμως τις διαθέσεις της δημοτικής αρχής για «υγιείς και χαρούμενους πολίτες», η οικονομική κρίση οξύνεται, τα μνημόνια συνεχίζονται, η ανεργία μεγαλώνει, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και η υπερφορολόγηση των πολιτών, με άδικο και αντικοινωνικό τρόπο, έχουν γίνει πλέον καθεστώς στη χώρα.
Εμείς θεωρούμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει, αυτές τις δύσκολες στιγμές, όχι να επικοινωνήσει τη χαρά μπροστά στην καινοτομία αλλά να αντιμετωπίσει τη φτώχια τη δυστυχία, να σταθεί αλληλέγγυα στην πληττόμενη κοινωνία και να προωθήσει λύσεις στα προβλήματα της.
Ασφαλώς και έχουμε εντοπίσει την μεγάλη δυσκολία του Δήμου να εισπράξει τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, εξ αιτίας της οικονομικής δυσπραγίας και της εξάντλησης νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αφού εισπράξαμε ως Δήμος λιγότερο από το 50% (!!!) του προϋπολογισμένου ποσού.
Θεωρούμε όμως ότι τώρα υπάρχει ανάγκη για τον επανακαθορισμό ενός κοινωνικά καινοτόμου, αναδιανεμητικού και δίκαιου συστήματος καθορισμού των ανταποδοτικών δημοτικών τελών, σύμφωνα με τον οποίο θα πληρώνουν οι έχοντες και θα διευκολύνονται όσοι έχουν πραγματική ανάγκη, ξεκινώντας από μηδενική βάση για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα και τις αδύναμες κατηγορίες του πληθυσμού, κλιμακωτά για τους υπόλοιπους και επιβαρύνοντας περισσότερο τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα, καθώς και όλους όσους εκμεταλλεύονται και αποκομίζουν μεγάλα κέρδη από την χρήση χώρων και υπηρεσιών του Δήμου.
Αυτό σημαίνει ότι και στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που δεν έχουν και δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά και επιτυγχάνουμε ικανοποιητική εισπραξιμότητα από αυτούς, που πρέπει και μπορούν να πληρώσουν .
Άρα θα πρέπει να ξαναδούμε άμεσα μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης, των μνημονίων και της λιτότητας, μειώσεις ή ακόμα και απαλλαγές για τους αδύναμους συμπολίτες μας ώστε να καταστήσουμε πιο κοινωνικά δίκαιο το σύστημα της κατανομής των δημοτικών μας τελών.
Μέσα από την πλήρη απαλλαγή σε όλους τους δικαιούχους των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, σε πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, σε μακροχρόνια άνεργους και άτομα με αναπηρία άνω του 67% και εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ ετησίως.
Μέσα από τη μείωση 50% για όσους υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καθώς και στους νέους επαγγελματίες, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Ο ισοσκελισμός μπορεί να προκύψει μέσα από την αύξηση των τελών για τις μεγάλες επιχειρήσεις (πχ σουπερμάρκετ, πολυκαταστήματα, μεγάλες χρήσεις γης κλπ), θέτοντας ως κριτήριο όχι μόνο το εμβαδόν των καταστημάτων, αλλά και τη δυναμικότητα των επιχειρήσεων αυτών και την επιβάρυνση των υπηρεσιών καθαριότητας που προκαλούν.
Ισοσκελισμός μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί και μέσα από τον εξορθολογισμό των δαπανών, της σπατάλης σε μη αποτελεσματικές δράσεις , που τις περισσότερες φορές έχουν ως στόχο τον εντυπωσιασμό.
Αυτές οι στοχεύσεις πρέπει να τεθούν σε άμεση προτεραιότητα, για ένα διαφορετικό προϋπολογισμό με ουσιαστικές πραγματικά προτεραιότητες.
Ο προς έγκριση προϋπολογισμός του 2016 παρουσιάζει έλλειμμα 12 εκατομμυρίων ευρώ , γεγονός που οδηγεί το Δήμο μας σε νέο δανεισμό .
Το έλλειμμα αυτό στις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί όπως αποδείχθηκε, ούτε με την ελάττωση του εργασιακού και μισθολογικού κόστους στην οποία επικεντρώθηκε η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Λάππα , ούτε η καταφυγή σε νέο δανεισμό με την οποία μας προδιαθέτει η σημερινή του κ. Παπαστεργίου .
Η εξυπηρέτηση του χρέους του Δήμου που ασφαλώς και έχει «ονοματεπώνυμα» απαιτεί δραστικές λύσεις που αν δεν εφαρμοσθούν θα βυθίζουν όλο και περισσότερο το Δήμο στο βυθό της αναποτελεσματικότητας και της παντελούς έλλειψης παρέμβασης του στην κοινωνία .
Και αυτές οι λύσεις μπορούν να προκύψουν μόνο μέσα από τη διαγραφή μέρους των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου, την επαναδιαπραγμάτευση τους, ώστε μέσα από την αναστολή της καταβολής τοκοχρεολυσίων και την επιμήκυνση εξυπηρέτησης του εναπομείναντος χρέους, να δώσουμε προτεραιότητα στην άσκηση πραγματικά κοινωνικής πολιτικής.
Ο φερόμενος προς ψήφιση προϋπολογισμός κινείται στη λογική του βαθέματος και όχι της επούλωσης των πληγών που στα χρόνια της μνημονιακής λιτότητας τραυμάτισαν το περιεχόμενο και τη δράση της Τ.Α. Σε μια τέτοια λογική δεν είναι δυνατό να συμπράξουμε και τον καταψηφίζουμε.
Τρίκαλα 3 Νοεμβρίου 2015
Το Γραφείο Τύπου
ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Δήλωση Σιμορέλη για την εκλογή του στη θέση του Γραμματέα της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και τις συναδέλφους Βουλευτές που με τίμησαν με τη ψήφο τους για τη θέση του γραμματέα της Επιτροπής Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Αντικείμενο της επιτροπής είναι η παρακολούθηση της λειτουργίας και εξέλιξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και ιδίως της βιωσιμότητας και της κοινωνικής του δικαιοσύνης. Η Κοινωνική Ασφάλιση αναμφίβολα αποτελεί ένα κομμάτι του κράτους πρόνοιας που βρίσκεται κάτω από τη διαρκή πίεση των μέτρων της συμφωνίας. Σαφώς αναγνωρίζουμε ότι πλήττεται από πλήθος άλλων προβλημάτων που είναι απότοκα της κρίσης, όπως είναι η υπογεννητικότητα, η γήρανση του πληθυσμού, η ανεργία και η αδήλωτη εργασία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι σημαντικό ρόλο στη διάλυση του συστήματος και των ταμείων έπαιξαν η κακοδιαχείριση των Κυβερνώντων των τελευταίων χρόνων, τα σκάνδαλα τους, όπως αυτό του χρηματιστηρίου και των δομημένων ομολόγων και πολιτικά σφάλματα, όπως το PSI. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί ένα στοίχημα για την Κυβέρνηση να οικοδομήσει ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για τον ελληνικό λαό. Σε αυτή τη δύσκολη, αλλά αναγκαία προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση θα είμαι αρωγός.
Χρήστος Σιμορέλης
Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ-Κώστας Σκρέκας

Καταψηφίστηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης το Άρθρο 52 του Νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, μετά από τη σφοδρή αντιπαράθεση και ανάδειξη του πλήγματος για τη μικρομεσαία ζυθοποιία, από το σύνολο της αντιπολίτευσης. Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Καμμένος «άδειασε» την Κυβέρνηση, καταψηφίζοντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Παράλληλα, ο Εισηγητής της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κ. Σκρέκας εκτός από την πίεση που άσκησε για απόσυρση του Άρθρου 52, προειδοποίησε την Κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να επαναφέρει ζητήματα μέσα από τροπολογίες άσχετες με το Νομοσχέδιο, όπως αυτή για την αύξηση των τελών κυκλοφορίες και για άλλες άμεσες και έμμεσες φορολογικές επιδρομές και ζήτησε από τον παρευρισκόμενο Υπουργό να διαψεύσει τη διακινούμενη φημολογία γύρω από το θέμα της επαναφοράς ζητημάτων με τον τρόπο αυτό.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Κάλεσμα

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν Τρικάλων «Η Άνοιξη»
Καλούμε τούς αγροτικούς συλλόγους και τους αγροτοκτηνοτρόφους των Τρικάλων σε σύσκεψη – συζήτηση για τις αγωνιστικές μας αντιδράσεις , στη νέα σφοδρή επίθεση που εξαπολύουν εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς η ΕΕ και η κυβέρνηση μέσω του 3ου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ
• Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
• Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
• Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
• Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
• Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
• Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.ά). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
• Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
• Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοέμβρη στισ 11 το πρωί στο ξενοδοχείο Πανελλήνιον . Αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και στην Φαρκαδώνα . Παράλληλα την ίδια ώρα θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ
ΤΡΙΚΑΛΑ 4/11/2015
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ROSSONERO: ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Το Σάββατο 31-10 έγινε διαδήλωση στο φράχτη-σύμβολο του Εβρου, απαιτώντας να γκρεμιστεί ο φράχτης αποτροπής διόδου προσφύγων-μεταναστών, απο την Τουρκία στην Ελλάδα.
Όσο διατηρείται ο φράχτης του αίσχους, η φρίκη των καθημερινών ναυαγίων με θύματα πρόσφυγες από τις εμπόλεμες περιοχές που προσπαθούν να διαφύγουν από το βέβαιο θάνατο και να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, θα συνεχίζει αμείωτη.
Δεν αρκούν η υποκρισία του κράτους και τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης, ούτε τα ευχολόγια των “φιλάνθρωπων” θεσμών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Οσο δεν ανοίγουν τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, οι καθημερινοί θάνατοι στα νησιά είναι προμελετημένες δολοφονίες.
Ήδη σε ολόκληρη την Ευρώπη αναπτύσσεται ένα ευρύ και πολύμορφο κίνημα έμπρακτης αλληλεγγύης. Από τεράστιες διαδηλώσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις μέχρι την παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και τη συλλογή και διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης.
Στη διαδήλωση κυριάρχησαν συνθήματα όπως:
• Στο φράχτη του Εβρου, στον πάτο του Αιγαίου, χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου
• Σύνορα σημαίνει πρόσφυγες πνιγμένοι
• Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικων κ.α.
Τρικαλινοί και Τρικαλινές που δραστηριοποιούνται στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο ROSSONERO, συμμετείχαν στην διαδήλωση που, λίγο πριν τα σύνορα, στο κέντρο του χωριού Καστανιές, αντιμετωπίστηκε με δακρυγόνα από τα ΜΑΤ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ
ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ROSSONERO
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Συνέλευση της Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων
Τετάρτη 4/11 στις στις 9:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Πανελλήνιον, Τρίκαλα
Συζητάμε για :
1. Την προετοιμασία της μετάβασης στην Ειδομένη την Κυριακή 8.11
2. Τη συμμετοχή μας στη γενική απεργία στις 12.11
3. Την οργάνωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
4. Την παρέμβαση μας για το ασφαλιστικό ζήτημα.
5. Τις δικαστικές διώξεις αγωνιστών/ στριών, με αφορμή την παρέμβαση στον αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου το καλοκαίρι.
Ειδικά για το πρώτο θέμα, μετά την επιτυχημένη συναυλία αλληλεγγύης και τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, καλούμε όλες και όλους που συνέβαλλαν στην οργάνωση της, να παρευρεθούν στη συνέλευση, ώστε να συζητήσουμε για τη μετάβασή μας στην Ειδομένη.
Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Καμιά ανοχή στην επίθεση που δεχόμαστε.
Ανυποχώρητος αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί την πλειοψηφία των μικρών αυτοαπασχολούμενων σε αδιέξοδο, στη φτώχεια και στη χρεωκοπία. Για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Μας γδέρνουν με την αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ.
Μας κυνηγάνε ανελέητα για χρέη σε ΕΦΟΡΙΑ, ΟΑΕΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Επιταχύνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
Τσακίζουν συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας,οδηγώντας μας στη δουλειά μέχρι τον τάφο.
Πετσοκόβουν και τις τελευταίες κοινωνικές παροχές για σχολεία, υγεία προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα που θα αρπάξουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα που οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια και κυνηγούν τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, χαρίζουν χρέη και μοιράζουν μποναμάδες και προκλητικές φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο.

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες
Την ώρα που καταφθάνουν τα νέα υπέρογκα χαράτσια, ετοιμάζονται και έρχονται για ψήφιση μέσα στο Νοέμβρη, οι νέοι νόμοι για το ασφαλιστικό, για τα κόκκινα δάνεια και για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που προβλέπει το νέο μνημόνιο. Ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν έχει τέλος.
Η νέα κυβέρνηση έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά που δεν τέλειωσαν οι προηγούμενοι, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιο σκληρές κατευθύνσεις της Ε.Ε. και οι απαιτήσεις των μονοπωλίων, βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων. Στήριγμά της κυβέρνησης οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ που τώρα κάνουν πως διαφωνούν, είναι όμως οι ίδιοι που ψήφισαν το μνημόνιο και πιέζουν για ακόμα ταχύτερη υλοποίηση των μέτρων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Υψώνουμε τείχος αντίστασης στον πόλεμο που μας κήρυξαν
Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις στα σωματεία και τις ομοσπονδίες, υπερασπιζόμαστε τις δικές μας ανάγκες με τον αγώνα μας.
Δεν περιμένουμε τίποτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, που κρύβουν ότι τα μέτρα έχουν χαμένους και κερδισμένους. Με τις προτάσεις τους δίνουν πολύτιμη βοήθεια στην κυβέρνηση ώστε να περάσουν εύκολα και χωρίς αντίσταση.

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ
Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ.
Σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, δυναμώνουμε την πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε., μονοπωλίων, για να ανοίξει ο αναγκαίος δρόμος για συνολικότερες αλλαγές υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• Κατάργηση του 26%. ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του Φ.Π.Α
• Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ.
• Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
• ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των μονοπωλίων.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Μαραθώνιος του Σιμορέλη από την Αθήνα στο Μαυρέλι

Μαραθώνιο έκανε την Κυριακή ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Χρήστος Σιμορέλης, από την Αθήνα στο Μαυρέλι Καλαμπάκας, γα να παρευρεθεί σε συνάντηση για ένα μείζον τοπικό ζήτημα που αφορά το νερό της περιοχής. Στην συζήτηση πήραν μέρος οι πολίτες, αυτόδιοικητικά στελέχη και βουλευτές, με σκοπό να συζητήσουν και να προτείνουν λύσεις, έπειτα από πρόσκληση της Επιτροπής Νερού των Κατοίκων της περιοχής. Στην τοποθέτηση του ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη να μπει σε προτεραιότητα η επίλυση αυτού του προβλήματος και δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει το θέμα στους αρμόδιους. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι ο Δήμος Καλαμπάκας, μέσω της αποκεντρωμένης περιφέρειας, οφείλει να τρέξει αυτό το ζήτημα και να γίνει μελέτη από ειδικούς.
Στο τέλος της διαδικασίας αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Θεσσαλίας να στείλει ειδικούς επιστήμονες να συντάξουν μελέτη και να προτείνουν λύση και οι Βουλευτές να προωθήσουν τη μελέτη, για να χρηματοδοτηθεί το έργο όσο το δυνατόν συντομότερα.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ
Σκέπασαν τον Στρατηγό Σαράφη με το
φωτοβολταϊκό δέντρο!

Στις 30/10/2015 σε τρικαλινή ημερήσια εφημερίδα δημοσιεύτηκε επιστολή του Αποστόλη Πίτσαβου από την Καρδίτσα με τον τίτλο «ΑΒΛΕΨΙΑ ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ» και η οποία έχει ως εξής: «Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα στα Τρίκαλα. Περπατώντας στη πόλη σταμάτησα και στο κέντρο για να παρατηρήσω όχι μόνο το πολυδιαφημιζόμενο λεωφορείο χωρίς οδηγό, αλλά και την εγκατάσταση στην κεντρική πλατεία που μοιάζει με δένδρο «στολισμένο» με πλάκες φωτοβολταϊκών.
Δεν μπήκα στον πειρασμό να ρωτήσω περισσότερα αλλά διαπίστωσα με μεγάλη έκπληξη ότι η συγκεκριμένη κατασκευή (έργο τέχνης ή όχι δεν ξέρω) εμποδίζει τελείως να δεις τον ανδριάντα του τιμημένου στρατηγού ΣΑΡΑΦΗ από την ωραία γέφυρα και από τη γύρω της περιοχή, όπως καταδείχνει και η συνημμένη φωτογραφία.
Διαρωτήθηκα αβίαστα, αν είναι τυχαίο ή και αυτό σημείο των καιρών, όμως με βεβαιότητα και αγανάκτηση ισχυρίζομαι ότι είναι τουλάχιστον άστοχη η επιλογή της θέσης για την συγκεκριμένη κατασκευή και δεν περιποιεί τιμή στην πόλη των Τρικάλων που πρέπει και αυτή να ‘ναι περήφανη για τον θρυλικό αρχηγό του ΕΛΑΣ και άξιο τέκνο της».
Μπράβο στην εύστοχη ματιά του Καρδιτσιώτη επισκέπτη και παρατηρητή, που διέφυγε από μας τους Τρικαλινούς. Φαίνεται εμείς οι Τρικαλινοί απ’ τους αλλεπάλληλους κιτς «στολισμούς» του κέντρου της πόλης μας («σημεία των καιρών», κατά τον επιστολογράφο) απ’ όλους τους δημάρχους του τρέχοντος αιώνος (βεβαίως και του σημερινού) έχουμε αποκτήσει έναν επικίνδυνο εθισμό, που πρέπει να τον αποβάλλουμε τάχιστα, αν θέλουμε να λεγόμαστε πολίτες και σκεπτόμενα όντα με ιστορία, κρίση και αισθητική.
Ως ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ζητάμε από τη Δημοτική αρχή ν’ απομακρύνει απ’ τη συγκεκριμένη θέση το «δέντρο με τις πλάκες φωτοβολταϊκών», που εντελώς άκομψα (και μάλλον με περισσή σκοπιμότητα!) εμποδίζει τη θέα προς τον ανδριάντα του Στρατηγού Σαράφη στο κέντρο της κεντρικής πλατείας.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ο Κώστας Σκρέκας στην ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων στο Μαυρέλι
Στο Μαυρέλι βρέθηκε την Κυριακή ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, συμμετέχοντας στην ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων για το πρόβλημα του νερού. Ο κ. Κ. Σκρέκας άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των κατοίκων του χωριού και δεσμεύτηκε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Χρήστο Σινάνη ο οποίος ήταν παρών και γνωρίζει το πρόβλημα, να κάνει κάθε ενέργεια για εξεύρεση λύσης.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και πρωτοφανή για τα δεδομένα στάση του μέλους – και εκπροσώπου των εργαζομένων – της πρωτοβάθμιας Επιτροπής Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών του Πρωτοδικείου Τρικάλων (του Νόμου 1264/82), με βάση την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η άρση της συνδικαλιστικής προστασίας του συναδέλφου Ν.Γ, μέλους του ΔΣ του Σωματείου Λογιστών Ν. Τρικάλων. Η συγκεκριμένη επιτροπή απαρτίζεται από τον Πρόεδρο των Πρωτοδικών της περιοχής, έναν εκπρόσωπο των εργοδοτών και έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων, από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.
Είναι αξιοσημείωτη η επιμονή της επιτροπής να εκδικάσει και τελικά να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση για άρση της ασυλίας του συνδικαλιστή συναδέλφου με αιτιάσεις οι οποίες δεν στοιχειοθετούνται. Αντίθετα, μάλιστα, τα στοιχεία που προσκόμισε ο συνάδελφος ουσιαστικά δεν πάρθηκαν υπόψη, ενώ την ίδια ώρα εκκρεμούν Ποινικά Δικαστήρια για τον ίδιο λόγο. Υπενθυμίζουμε ότι η απόλυση του συναδέλφου έχει κριθεί ήδη παράνομη και καταχρηστική από την αρμόδια επιθεώρηση εργασίας και το αρμόδιο δικαστήριο.
Είναι προφανής η προσπάθεια που γίνεται από πλευράς εργοδότη για την μεθόδευση με οποιοδήποτε τρόπο αντιστροφής των αρχικών αποφάσεων για να ξεμπερδεύει καταρχήν από τον συγκεκριμένο εργαζόμενο, που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι, αλλά και προς «παραδειγματισμό» των άλλων εργαζομένων της περιοχής.
“Εργολαβικό” ρόλο σε αυτή τη μεθόδευση από ότι αποδεικνύεται ανέλαβε εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, εκλεγμένος στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Ο ρόλος, τα έργα και οι πράξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι γνωστά από το παρελθόν, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η στάση του ξεπέρασε κάθε όριο!

Δεν θα μας λυγίσουν!
Συνεχίζουμε αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα!
Μόνο με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία μπορεί να μπει φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητά μας με βάση τα ενιαία αιτήματά μας σε κάθε χώρο εργασίας. Οργάνωση παντού με αγωνιστές μπροστά στα σωματεία μας, στις λαϊκές επιτροπές, να ενισχυθεί παντού η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Είναι ο μόνος τρόπος για να βάλουμε φρένο σε κάθε προσπάθεια που οδηγεί σε ποινικοποίηση των αγώνων, για την επιβίωσή μας.
Με τα σωματεία μας δυνατά και μαζικά, με κίνημα απαλλαγμένο από τα βαρίδια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και ενάντια στις αξιώσεις των εργοδοτών, μονοπωλίων, κυβέρνησης , Ε.Ε. μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ

Νέες προκλήσεις από το λεωφορείο χωρίς οδηγό

Από πρόσφατη δημοσίευση σε τρικαλινό σάιτ, το «Trikala Day», πληροφορηθήκαμε ότι το «Λεωφορείο χωρίς οδηγό» της Δημοτικής Αρχής Παπαστεργίου θα χαρατσώνει εμμέσως -πλην σαφώς- τους Τρικαλινούς, κυρίως μαθητές.
Το Μέτωπο Λαού αναδημοσιεύει αυτολεξεί την είδηση: «Μπορεί να έχει ανακοινωθεί από τη δημοτική αρχή και την e-trikala ότι το λεωφορείο χωρίς οδηγό θα είναι δωρεάν για τους Τρικαλινούς, όμως μάλλον συμβαίνει το αντίθετο.
Οι επισκέπτες του αυτοματοποιημένου οχήματος, εκ των οποίων πολλοί μαθητές, πληρώνουν εμμέσως εισιτήριο για να δουν τον σταθμό των λεωφορείων χωρίς οδηγό, καθώς συνήθως επισκέπτονται και την διπλανή έκθεση για την αρχαία τεχνολογία , στο Κουρσούμ Τζαμί, όπου η είσοδος είναι 3 ευρώ.
Από το εισιτήριο το μισό, δηλαδή 1,5 ευρώ παίρνει ο ιδιώτης καθώς η έκθεση είναι ιδιωτική και το άλλο 1,5 ευρώ μπαίνει στα ταμεία της e-trikala. Και καλά ο ιδιώτης, όμως με αυτόν τον έμμεσο τρόπο είσπραξης χρημάτων από εταιρεία του Δήμου, το λεωφορείο χωρίς οδηγό δεν είναι και τόσο τζάμπα για τους Τρικαλινούς και τους επισκέπτες…»
Πέρασε σχεδόν μια βδομάδα και διάψευση απ’ τη Δημοτική Αρχή δεν υπήρξε.
Αγνοεί ο κ. Παπαστεργίου ότι –σύμφωνα με πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση- οι μισοί σήμερα μαθητές των ελληνικών σχολείων πεινάνε;
Μέχρι πότε ο κ. Παπαστεργίου θα συνεχίζει να μας προκαλεί με το απαράδεκτο πείραμά του, παρά την καθολική αντίθεση του κόσμου;
Το Μέτωπο Λαού, για μια ακόμη φορά, καλεί την Δημοτική Αρχή και τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο να σεβαστούν τη λαϊκή θέληση και το συμφέρον όλων και να σταματήσουν αμέσως το ανεκδιήγητο «πείραμα του λεωφορείου χωρίς οδηγό», να άρουν τις αυθαίρετες παρεμβάσεις στην πόλη και να αποκαταστήσουν αμέσως την ομαλή κυκλοφορία στην πόλη μας.
Υποσημείωση:
Αν ο κ. Παπαστεργίου ελπίζει, έχοντας υπόψη και τα προβλήματα που δημιουργούν τα μνημόνια, πως οι αντιδράσεις κατά του ανεκδιήγητου πειράματός του, με πειραματόζωα τους Τρικαλινούς, σύντομα θα κοπάσουν και θα τον αφήσουν ήσυχο να ολοκληρώσει το σχέδιό του, τον πληροφορούμε ότι κάνει ΛΑΘΟΣ!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΟΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. – Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.

Τραγικά πράγματα λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια με τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες να κατακλύζουν τα νησιά μας, την ενδοχώρα και τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Βούλιαξε στην κυριολεξία η Ελλάδα, αφού η πρωτοφανής ροή δυστυχισμένων ανθρώπων, που έχασαν τα πάντα από τους αποτρόπαιους πολέμους, αυξάνεται μέρα με την μέρα. Οι τραγωδίες στο Αιγαίο μετέτρεψαν την θάλασσα ειρήνης σε υγρό τάφο ανθρώπων κάθε ηλικίας. Βρέφη, παιδιά, μεσήλικες και γέροι βρίσκουν καθημερινά τραγικό θάνατο, χάνοντας ό,τι πολυτιμότερο έχουμε ως όντα δηλ. την ζωή τους.
Πολύ παλιά οι πόλεμοι γίνονταν για τις αρπαγές όμορφων γυναικών. Έπειτα γίνονταν για τον φυσικό πλούτο των χωρών όπως το πετρέλαιο και ίσως αύριο θα γίνονται πόλεμοι για την διαχείριση του Νερού. Όποια και αν είναι η αιτία, δυστυχώς, τα αποτελέσματα είναι απάνθρωπα. Εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές χάθηκαν στους παγκοσμίους πολέμους αλλά και στους τοπικούς μέσα στην ίδια χώρα.
Μπορεί να λέγει η θρησκεία το «τι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού» που σημαίνει ότι ψυχή και η ζωή είναι τα πολυτιμότερα αγαθά. Η ανθρώπινη ζωή όμως έχει απαξιωθεί και το άτομο αντιμετωπίζεται σαν ένα υλικό πράγμα και φυσικά δεν έχει καμία αξία. Κάποτε ο θάνατος ενός ανθρώπου βύθιζε την κοινωνία σε πένθος. Σήμερα η απώλεια δεκάδων χιλιάδων ψυχών αντιμετωπίζεται με αδιαφορία. Η κοινωνία έπαψε να είναι Ανθρωποκεντρική και έγινε υλιστική κάτω από το μυστήριο της παγκοσμιοποίησης και φυσικά αφού ο ίδιος ο άνθρωπος κατέστρεψε τις Αξίες, τις Αρχές και τα Ιδανικά.
Οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές είναι απόρροια των πολιτών που διεξάγονται στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική. Όσο υπάρχει αυτή η εμπόλεμη κατάσταση το προσφυγικό κύμα θα μεγαλώνει και οι γειτονικές χώρες θα χτίζουν καταυλισμούς για να αποθηκεύουν τις ανθρώπινες ψυχές. Οι μόνοι κερδισμένοι από το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι η Τουρκία ως χώρα και οι αδίστακτοι δουλέμποροι. Εάν οι μεγάλες Δυνάμεις δεν καταλάβουν ότι πρέπει οι πόλεμοι να σταματήσουν το προσφυγικό πρόβλημα θα γιγαντώνεται.
Το περασμένο δεκαπενθήμερο ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κίσσυγκερ και ο πρώην Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλερ ομολόγησαν τα μεγάλα λάθη που έκαναν στις χώρες που μαίνονται οι μάχες. Αυτό, όμως, ούτε τους ίδιους εξιλεώνει ούτε τις ψυχές των φονευθέντων ή των πνιγμένων μπορεί να φέρει πίσω στη ζωή.
Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τεράστιο πρόβλημα και οι κοινωνίες τα χουν χαμένα. Οι ατελείωτες γραμμές των προσφύγων πρέπει να προβληματίσουν όλο τον κόσμο, γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ξεριζώνεις την ύπαρξη συνανθρώπων.
Θα το καταλάβουν οι Ισχυροί της Γης; Μάλλον όχι, γιατί γι’ αυτούς ισχύει το «ο θάνατός σου η ζωή μου». Γεγονός όμως είναι ότι το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας και της Ιταλίας αλλά ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ο Χρήστος Σιμορέλης παρεμβαίνει στο ΣΚΑΙ

Στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΙ παρευρέθηκε ο Χρήστος Σιμορέλης το πρωί της Παρασκευής, όπου συμμετείχε σε συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα. Στο πάνελ βρίσκονταν εκπρόσωποι από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και το Ποτάμι.
Η συζήτηση εξελίχθηκε πάνω στα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α τόνισε ότι τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολα. Καλούμαστε να εφαρμόσουμε μια συμφωνία εκβιαστική, με πολλά υφεσιακά μέτρα, αλλά και αρκετές προοπτικές. Απαραίτητο είναι να προχωρήσουμε τα προαπαιτούμενα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που θα άρει τη χρηματοπιστωτική ασφυξία, καθώς και την πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Πολλά ζητήματα, όπως τα κόκκινα δάνεια, είναι ακόμη προς συζήτηση και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.
Ο δύσκολος αυτός δρόμος που έχουμε μπροστά μας χρειάζεται αγώνα για αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη. Η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατάφερε να δημιουργήσει ρωγμές στο νεοφιλελεύθερο μπλοκ και διεθνοποίησε σημαντικά ζητήματα, όπως το χρέος. Πολλά πράγματα που ήταν εκτός συζήτησης, τώρα έχουν μπει στο τραπέζι.
Στο θέμα της παιδείας σχολίασε το ζήτημα του ΦΠΑ που βρίσκεται στην επικαιρότητα και συμπλήρωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί το Δημόσιο Σχολείο και να καταπολεμηθεί η παραπαιδεία που βαραίνει κάθε χρόνο τους μαθητές και τις οικογένειες τους.
Εν συνεχεία, ειδική μνεία έγινε για το κομβικό θέμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Είναι ύψιστης σημασίας να βρούμε ελαφρύνσεις για τους αγρότες που επιβαρύνονται και να ενισχύσουμε την παραγωγική βάση. Να δούμε ποιοι πήραν επιδοτήσεις και πόσοι τις αξιοποίησαν, καθώς και πως θα συνεχίσει αυτή η πολιτική στο μέλλον. Μεγάλο μέρος εξ αυτών δεν αξιοποιήθηκαν από αγρότες ή σε αγροτική ανάπτυξη. Να δούμε ποιοι έχουν την πολιτική ευθύνη γι αυτό.
Τέλος, για το προσφυγικό και τον άδικο χαμό εκατοντάδων συνανθρώπων μας στα παγωμένα νερά, πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι πλέον ζήτημα διεθνές. Πέρα από τις ηρωικές πράξεις των εθελοντών διασωτών και των δικτύων αλληλεγγύης, η Κυβέρνηση πιέζει την Ευρώπη να λάβει μέτρα υπέρ της διευκόλυνσης μετεγκατάστασης αυτών των ανθρώπων με διαμοιρασμό εγγράφων, την καταπολέμηση των δουλεμπόρων στα παράλια της Τουρκίας, τη δημιουργία και εκεί σημείων διαμοιρασμού εγγράφων (hot spots), καθώς και την κατάργηση συνθηκών όπως το Δουβλίνο ΙΙ, που δυσκολεύουν την κατάσταση.

Υ.Ρ: Μετά το πέρας της εκπομπής, ο Βουλευτής σημείωσε ότι ο σχολιασμός του πρωτοσέλιδου της Αυγής από τον παρουσιαστή ήταν τουλάχιστον άστοχος και πρέπει να ανασκευαστεί. Το προσφυγικό είναι ζήτημα σοβαρό, με διεθνή εμβέλεια, που τόσο η Κυβέρνηση, με ειδικό Υπουργείο, όσο και το κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μέσα από τις δομές του, παλεύει καθημερινά. Η προβολή του σε καμία περίπτωση δεν γίνεται για να καλύψει τα καθημερινά προβλήματα. Μάλιστα, τόνισε ότι αν δεν ήταν καθοδόν για το σταθμό και είχε ακούσει τι ειπώθηκε, θα είχε πάρει θέση για αυτή την άστοχη δήλωση.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Συνάντηση της Βουλευτού Καρδίτσας Παναγιώτας Βράντζα με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Μάρκο Μπόλαρη.

Συζήτηση εφ όλης της ύλης για τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας, είχε εχθές η βουλευτής Καρδίτσας Παναγιώτα Βράντζα με τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κύριο Μάρκο Μπόλαρη.

Για το μείζον θέμα των πληρωμών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, κάποιες εδώ και χρόνια, ο υπουργός παρέπεμψε στις διαδικασίες του ΟΠΕΚΕΠΕ ο οποίος, σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι πληρωμές πραγματοποιούνται καθημερινά και μέχρι τέλος του έτους θα έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες.
Επίσης δήλωσε ότι τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα του ΠΑΑ δεν κινδυνεύουν με απένταξη λόγω της λήξης της περιόδου στις 31/12/15.

Όσον αφορά το θέμα της φορολόγησης και του ασφαλιστικού των αγροτών, ο υπουργός δεν θέλησε να επεκταθεί λόγω του γεγονότος ότι αυτά τα θέματα είναι ακόμη στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, ενημέρωσε ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ότι σύντομα και με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες θα ανακοινωθεί το σύνολο των δράσεων/αποφάσεων για τους βοσκότοπους.

Για το ζήτημα της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων ο υπουργός θεωρεί λογικό και δίκαιο το αίτημα για βελτίωση των κριτηρίων αδειοδότησης , ώστε να διευκολυνθούν τόσο οι νεοεισερχόμενοι όσο και οι κάτοχοι των υφιστάμενων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Ο υπουργός συμφώνησε ότι η επιβολή συντελεστή ΦΠΑ 23% στα ζώντα ζώα είναι απολύτως παράλογη και πρέπει να διορθωθεί άμεσα, γιατί πλήττει ανεπανόρθωτα, κυρίως την Ελληνική χοιροτροφία.

Τέλος έγινε μια μεγάλη συζήτηση, για νέα ΚΑΠ και την κατανομή των δικαιωμάτων, τον δεύτερο πυλώνα και τον εξορθολογισμό των συνδεδεμένων ενισχύσεων, τα πολλά θέματα που ταλανίζουν τους βαμβακοκαλλιεργητές αλλά και τον έλεγχο της αγοράς.

Η Παναγιώτα Βράντζα δεσμεύτηκε να στείλει στον υπουργό λεπτομερείς προτάσεις για κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν και επιφυλάχθηκε για περαιτέρω και ουσιαστικές παρεμβάσεις στα επικείμενα νομοσχέδια που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο
Η ΕΕ καταρρέει κάτω από το βάρος των απάνθρωπων πολιτικών που ακολουθούν οι κυρίαρχοι κύκλοι της και οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης και της μνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα.
Μετά τους οικονομικούς αποικιοκρατικούς φράκτες ανάμεσα στις πλούσιες και φτωχές χώρες στο εσωτερικό της ΕΕ, υψώνονται τώρα ανάμεσα στα κράτη μέλη της και βάρβαροι συνοριακοί φράκτες για να αποκλειστούν οι πρόσφυγες.
Αυτή η ΕΕ των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, της λιτότητας, των μνημονίων και της ακροδεξιάς αντίδρασης, δεν έχει κανένα μέλλον.
Είναι ντροπή αυτές τις ώρες υπό τα απαθή βλέμματα της κυβέρνησης, της ΕΕ και της γραφειοκρατίας του ΟΗΕ, να μετατρέπεται καθημερινά το Αιγαίο σε νεκροταφείο ψυχών.
Η κυβέρνηση, αντί να ακολουθεί άφωνη και δουλοπρεπώς τις γερμανικές υποδείξεις και πολιτικές, οφείλει να αναλάβει στο πλαίσιο της ΕΕ δυναμικές και ενεργητικές πρωτοβουλίες που θα αποβλέπουν:
– στη δημοκρατική σταθεροποίηση της Συρίας και της Μ. Ανατολής για να ανακοπεί το κύμα των προσφύγων,
– στην δίκαιη κατανομή των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ και ευρύτερα, χωρίς φράκτες και ξενοφοβικές πολιτικές,
– Την κάλυψη των αναγκαίων πόρων που πρέπει να διατεθούν από την Ε.Ε. αλλά και από τον ΟΗΕ, με τη μερίδα του λέοντος να πέφτει στις μεγάλες δυνάμεις, που έχουν και τις περισσότερες δυνατότητες, αλλά και τις μεγαλύτερες ευθύνες για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή και την αποσταθεροποίηση κρατών, που διόγκωσε το προσφυγικό πρόβλημα.
-Την άμεση κατάργηση του Δουβλίνου 2 και την χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες.
Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται αυτό το Σάββατο στον Έβρο με βασικό αίτημα να γκρεμιστεί ο φράκτης.
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, ( όπου συμμετέχει και ο συμπολίτης μας κ. Φαμίσης Κώστας , πολιτευτής ΠΑΣΟΚ ),συγχαίρει θερμά τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές: – τον Μανώλη Στεφανουδάκη και την Δήμητρα Κοροκίδα για την χρυσή νίκη τους στο7οΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ(21-31/10/15) που φιλοξενείται για 5η ημέρα στην Ντόχα του Κατάρ. Επίσηςτον Δημήτρη Σενεκίδη για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, καθώς και τους Δημήτρη Ζησίδη και Γιώργο Κωστάκη, που ανέβηκαν στην τρίτη θέση του βάθρου των νικητών.
Συγχαρητήρια και σε όλους τους Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα και μας έκαναν όλους υπερήφανους, δίνοντας ένα μάθημα ζωής και δείχνοντας πως με θέληση και σκληρή δουλειά μπορούμε να επιτύχουμε και τους πιο υψηλούς στόχους.

30 Οκτωβρίου 2015
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΘΡΟΣ
Να γκρεμιστεί τώρα ο φράχτης στον Έβρο

Η τραγωδία χιλιάδων προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, επιδεινώνεται καθημερινά καθώς στις κακουχίες προστίθεται και ο χειμώνας. Τα κύματα προσφύγων θα πυκνώνουν, όσο δεν τερματίζονται οι πόλεμοι που οργανώνουν οι ιμπεριαλιστές προκειμένου να ελέγξουν τις ζώνες επιρροής, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και να ξεπεράσουν την κρίση του καπιταλισμού. Οι πρωθυπουργοί των χωρών της Ε.Ε. σε διαδοχικές Συνόδους Κορυφής αποφάσισαν μέτρα που θα προσθέσουν ακόμα περισσότερους νεκρούς στα σύνορα, αύξηση των κινδύνων και της ταλαιπωρίας των προσφύγων καθώς και ένταση της εκμετάλλευσης τους από όσους κερδοσκοπούν πάνω στο δράμα τους. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Η έλλειψη από μεριάς του κράτους επαρκών μέτρων στήριξης για στέγαση, περίθαλψη, σίτιση, μετακίνηση είναι τραγική. Οι εφοπλιστές, τα κυκλώματα των διακινητών και οι επιτήδειοι κερδοσκοπούν πάνω στην ανάγκη τους. Παρακράτος, πολιτικό κατεστημένο και φασίστες της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται την κατάσταση που δημιουργείται στις περιοχές που ωθούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, προκειμένου να καλλιεργήσουν τις ξενοφοβικές, ρατσιστικές ιδέες τους.
Την ίδια στιγμή στην Ε.Ε. έχουν υψωθεί φράχτες στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου, στην Ουγγαρία αλλά και στον Έβρο. Το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν η αλλαγή των δρομολογίων των προσφύγων που κατευθύνονται πλέον στις θαλάσσιες οδούς (από την Λιβύη προς την Σικελία και από τα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο) με αλλεπάλληλα ναυάγια και χιλιάδες νεκρούς. Η Ε.Ε. δεν επιτρέπει νόμιμες και ασφαλείς διαδρομές των προσφύγων και την ίδια ώρα διαπραγματεύεται την κατανομή ενός μέρους τους στις χώρες μέλη της, στο βαθμό που θα φτάσουν εκεί, αν δεν πνιγούν, δεν κομματιαστούν από νάρκες και φράχτες, δεν πεθάνουν από την πείνα και το κρύο! Αντίθετα, οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης, όπως αυτές από κατοίκους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, δείχνουν πως η κοινωνία αντιστέκεται στον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν όχι οι πρόσφυγες αλλά η πολιτική των φραχτών.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων χαιρετίζει τις διαδηλώσεις που απαιτούν το άμεσο γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο. Το αίτημα αυτό μπαίνει ήδη από δεκάδες αντιρατσιστικές κινήσεις, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Στόχος είναι αυτό το ρεύμα να γίνει παλλαϊκή απαίτηση για να αναγκάσει την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να υποχωρήσει. Να επιδιώκει το διεθνιστικό άνοιγμα του προσφυγικού ζητήματος με κοινές διαδηλώσεις σε κάθε πλευρά των συνόρων και ιδιαίτερα με τον τουρκικό λαό που δίνει καθημερινά σκληρή μάχη ενάντια στον Ερντογάν και παρακρατικό φασισμό. Με αρχή την διαδήλωση στις 31/10 να κλιμακώσουμε και να κορυφώσουμε αυτόν τον αγώνα στις 23/24 Γενάρη 2016 με πανελλαδική, παλλαϊκή, διεθνιστική διαδήλωση στον Έβρο για να γκρεμίσουμε το φράχτη του αίσχους.
Απαιτούμε:
Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από ΕΕ, κυβέρνηση. Όχι στην ενίσχυση των ελληνικών συνόρων με ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής. Απρόσκοπτη είσοδος των προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα. Κατάργηση των συνθηκών του Δουβλίνου, της Frontex και του Ευρωστρατού.

Λεφτά για στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, μετακίνηση των προσφύγων. Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες. Μέριμνα για την επανένωση οικογενειών, για την παροχή ασύλου και την ένταξη των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Χαρτιά για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έξω οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί από τη Μέση Ανατολή. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να φύγουν οι βάσεις, όχι στη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό και στη διάθεση ελληνικού εδάφους, αέρα και εξοπλισμού για επεμβάσεις σε άλλες χώρες.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

Νέος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ ο Ν. Αμπατιέλος

Πραγματοποιήθηκε η 9η Σύνοδος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και εξέλεξε νέο Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ τον σ. Νίκο Αμπατιέλο, μέχρι τώρα μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Ο απερχόμενος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στη δουλειά του Κόμματος.

Ο σύντροφος Νίκος Αμπατιέλος είναι 29 χρονών, απόφοιτος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Μεγάλωσε στον Πειραιά και οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 2001. Είναι μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ από το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ το 2006 και μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου από το 2011.

28 Οκτώβρη 2015 Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Όχι στη αντιδραστική «Συμφωνία 17 σημείων»!
Όχι στην αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης!
Αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες!

Επιβεβαίωση και ενίσχυση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ αποτελεί η «Συμφωνία 17 σημείων» της «μίνι Συνόδου Κορυφής» που πραγματοποιήθηκε στις 26/10 στις Βρυξέλλες.
Η συμφωνία -την οποία συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με Αλβανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία- αποτελεί μία προσπάθεια οχύρωσης της ΕΕ από τις αυξημένες ροές προσφύγων που προκαλεί η ένταση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή της Συρίας και ευρύτερα της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην ανακούφιση των προσφύγων, όχι μόνο δεν τους αντιμετωπίζουν ως ανθρώπους που χρειάζονται στήριξη και καταφύγιο για μια ασφαλή και αξιοπρεπή ζωή, αλλά τους αντιμετωπίζουν ως ανεπιθύμητους, ως μια ενοχλητική παρενέργεια της ιμπεριαλιστικής επεκτατικής πολιτικής.
Στόχος της «Συμφωνίας 17 σημείων» δεν είναι η ασφαλής ροή των προσφύγων, αλλά ο ασφυκτικότερος έλεγχος των προσφυγικών ροών προς τη Γερμανία και τις χώρες της βόρειας Ευρώπης μέσω των Δυτικών Βαλκανίων. Ενισχύει τους κάθε λογής ευρωπαϊκούς κατασταλτικούς μηχανισμούς (FRONTEX, RABIT), αλλά και τις τοπικές δυνάμεις και επιχειρήσεις καταστολής. Γι’ αυτό και θα σημάνει νέες εκατόμβες προσφύγων.
Επιπλέον, στόχος της Συμφωνίας είναι η μετατροπή των Δυτικών Βαλκανίων σε ένα άτυπο «κέντρο διαλογής προσφύγων» απ’ όπου το μεγάλο ευρωπαϊκό κεφάλαιο θα μπορεί να αντλεί φθηνό εργατικό δυναμικό όποτε και για όσο επιθυμεί. Οι υπόλοιποι θα επαναπροωθούνται ή θα παραμένουν εγκλωβισμένοι στα διάφορα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» που ήδη στήνονται.
Η «Συμφωνία 17 σημείων» ενισχύει τον αντιδραστικό διαχωρισμό μεταξύ μεταναστών και προσφύγων, με στόχο τη νομιμοποίηση της βίαιης επαναπροώθησης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στις χώρες τους. Μάλιστα, μέσα στις χώρες αυτές περιλαμβάνεται και το Αφγανιστάν που υποφέρει ακόμη από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να συγκαλύψει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της συμφωνίας αυτής, ακριβώς όπως συγκαλύπτει και τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και τις ευθύνες της για την καταστροφή χωρών και λαών. Μέσα από τη δήθεν απόρριψη των «παράλογων προτάσεων» που τέθηκαν προς τη χώρα μας, θέλει να αποκρύψει το γεγονός ότι η χώρα μας μετατρέπεται στο μαζικότερο σημείο εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων στα Βαλκάνια και ότι ενισχύεται η παρουσία και δράση των ευρωπαϊκών κατασταλτικών δυνάμεων στα σύνορα και τις θάλασσες της χώρας. Ο δε Τσίπρας είχε το θράσος να δηλώσει ότι τα ψίχουλα που δίνει η ΕΕ ως προσωρινή επιδότηση ενοικίου για 20.000 μετανάστες στη χώρα μας, ώστε να πετύχει την υλοποίηση της αντιμεταναστευτικής της πολιτικής, αποτελούν «ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»!!!
Είναι ο ίδιος που, μερικές μέρες πριν, υποδέχτηκε με προκλητικές τιμές τον Ολάντ, τον πρόεδρο του γαλλικού ιμπεριαλισμού που βομβαρδίζει -μαζί με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία- τη Συρία. Είναι ο ίδιος που ηγείται μιας κυβέρνησης που συνεχίζει στην κατεύθυνση της υπηρέτησης και διευκόλυνσης των αιματοβαμμένων ιμπεριαλιστικών σχεδίων, που επιτρέπει τη λειτουργία των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα ενώ προτείνει και τη δημιουργία νέας βάσης, που συμμετέχει σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ, που διαιωνίζει και βαθαίνει το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι της χώρας πρέπει να καταδικάσουν τη νέα αυτή συμφωνία, όπως και το σύνολο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει πιστά και η χώρα μας. Πρέπει να καταγγείλουν την υποκρισία της πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης που, από τη μια, ευνοούν το ματοκύλισμα των λαών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και, από την άλλη, δήθεν «κόπτονται» για το δράμα των προσφύγων.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό της χώρας μας να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις. Να συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής πολιτικής, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Πάνω απ’ όλα, να δυναμώσει τους αγώνες του ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Να συμβάλει στη συγκρότηση ενός ισχυρού, μαζικού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου των λαών της περιοχής. Να απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια. Να παλέψει για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για την απομάκρυνση των αμερικανονατοϊκών βάσεων από τη χώρα, για τη διακοπή κάθε διευκόλυνσης προς τους ιμπεριαλιστές φονιάδες, για την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται έξω από τη χώρα.

Τρίτη 27 Οκτώβρη 2015
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Μπορούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες να τα εξαγοράσουν όλα
(ακόμα κι εμάς τους ίδιους);

Του Χρήστου Σταμόπουλου

Για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Μια ανακοίνωσή του όμως που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και υπογράφεται από τον «Υπεύθυνο του Μουσείου», μας τύφλωσε! Αποτελεί εξώφθαλμο λιβανιστήρι σε μια ιδιωτική μεγαλοεταιρεία. Λιβάνισμα πέρα από κάθε λογική, ευπρέπεια και αυτοσεβασμό που πρέπει να έχει ένα «Μουσείο» και που επιβάλλεται να μη γίνεται ποτέ μέσο και όργανο διαφήμισης οποιουδήποτε ιδιώτη, έστω και (άμεσου ή έμμεσου) χρηματοδότη του.
Η επίδικη ανακοίνωση του Μουσείου τιτλοφορείται «Νέα κοινωνική προσφορά της γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ», με επίτιτλο «Εκπαιδευτική στήριξη σε 1.500 μαθητές ….» και υπότιτλο «Σε συνεργασία με το Μουσείο….».
Στο σώμα της ανακοίνωσης, μεταξύ άλλων, διαβάζουμε: «…Η γνωστή Γαλακτοβιομηχανία η οποία φημίζεται για την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων της ….» (ούτε ειδικό επιστημονικό διατροφικό Ινστιτούτο να ήταν το «Μουσείο»!), «….αναφερόμαστε σε μια εταιρεία η οποία παράγει τα προϊόντα της μόνο στην Ελλάδα και μόνο από ελληνικές πρώτες ύλες (Αλήθεια, από πού τα γνωρίζει όλα αυτά και τα διαβεβαιώνει δημόσια;). Όταν μάλιστα συνεργασίες σαν αυτή αφορούν μια εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, που στηρίζεται στις αγνές φυσικές πρώτες ύλες και ενός Μουσείου που η προστασία της φύσης είναι πρώτο του μέλημα (τέτοια συνταύτιση ιδιωτικής εταιρείας που λειτουργεί με κίνητρο το καπιταλιστικό κέρδος και Μουσείου Φυσικής Ιστορίας δεν ξανάγινε!!), τότε η συνεργασία αυτή δεν μπορεί παρά να είναι παραγωγική και ιδιαίτερα αποτελεσματική», «…τέτοιου είδους προσφορές (από την εταιρεία) (αναφέρεται στη χρηματοδότηση της συμμετοχής 1.500 παιδιών από όλη την Ελλάδα στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου) …….. διευκολύνουν την πρόσβαση, ιδιαίτερα των μαθητών σε μια μαθησιακή διαδικασία, όπου κυριαρχούν οι αρχές της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και δράσης…» (Ωραία, αλλά οι ιδιώτες καπιταλιστές που δουλεύουν για το κέρδος, αδιαφορώντας φυσικά για το περιβάλλον και εκμεταλλευόμενοι -λιγότερο ή περισσότερο, αναλόγως- τους εργαζόμενους, δεν αντιστρατεύονται και αναιρούν όλα αυτά;).
Συμπέρασμα:
Σε μια Ελλάδα των μνημονίων, της ανεργίας, της ραγδαίας φτωχοποίησης των εργαζομένων και του λαού, με την δημόσια παιδεία υποχρηματοδοτούμενη και υποβαθμιζόμενη συνεχώς και τους μεγαλοεπιχειρηματίες να ανεβάζουν τα κέρδη τους στα ύψη, οι κίνδυνοι -όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση του «Μουσείου»- που ελλοχεύουν για να αλωθεί η παιδεία των παιδιών μας, τα μουσεία και ο πολιτισμός μας, αλλά και οι ίδιες οι συνειδήσεις μας είναι τεράστιοι. Αλοίμονό μας αν όλα αυτά παραδοθούν στις μεγαλοεταιρείες! Ας το καταλάβουμε: δεν πουλιούνται και δεν εξαγοράζονται όλα!
Ας μη ρίξουμε «τα άγια τοις κυσί»!, όπως θα έλεγαν και οι παλαιότεροι.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αν κάτι διδάσκει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ότι μόνο η εθνική ενότητα πάει τη χώρα μπροστά. Και ο νέος πατριωτισμός.

Ο πατριωτισμός της προόδου, ο πατριωτισμός της παραγωγής, της δημιουργίας, της ευημερίας και της αναδιανομής προς όφελος των πιο αδύναμων. Αυτός ο πατριωτισμός μπορεί να ξαναστήσει την Ελλάδα στα πόδια της, να την κάνει μια χώρα δυνατή με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στους παππούδες και τους πατέρες μας που πολέμησαν τον κατακτητή. Όχι οι λέξεις και τα συνθήματα χωρίς περιεχόμενο. Όχι ο λαϊκισμός που σπρώχνει την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης.
Η Δημοκρατία χρειάζεται μια νέα ορμή σήμερα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ήρθε η ώρα να πολεμήσει και πάλι. Όχι όπως τότε. Με διαφορετικούς τρόπους. Με ενίσχυση των θεσμών που δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχουν και να ασκούν εξουσία. Να προστατεύονται πλήρως και χωρίς διακρίσεις όλοι οι πολίτες. Να ακούγονται οι καλύτεροι κι όχι οι πιστότεροι στο κόμμα και τις εξουσίες. Είναι μια μάχη δύσκολη, όπως εκείνη στα βουνά της Πίνδου. Μια μάχη, όμως, που κατέληξε νικηφόρα για να συμβολίζει τη νίκη του καλού απέναντι στην εφιαλτική λαίλαπα των φασιστών.
Και κάτι ακόμη: Είναι ύβρις οι σημερινοί υμνητές της σκοτεινής ιδεολογίας που πολέμησαν σκληρά οι Έλληνες το 1940- 1941, να μιλούν για μειοδότες και προδότες και να διεκδικούν ρόλο στα δημόσια πράγματα. Ας μην το ξεχνάμε αυτό ούτε στιγμή.
Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΠΗΓΗ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΗ

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί για το λαό πηγή εξαγωγής συμπερασμάτων, χρήσιμων για τον ίδιο σήμερα και αντίθετων από αυτά που προπαγανδίζει η αστική τάξη και τα κόμματά της, που επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία τα περί «εθνικής ενότητας», για να εξαπατούν τους εργαζόμενους και να τους κρατούν δεμένους στο άρμα της πολιτικής που συντρίβει τα δικαιώματά τους. Εθνική ενότητα σε μια ταξική κοινωνία δε μπορεί να υπάρξει ούτε σε καιρό ειρήνης, ούτε στον πόλεμο.
Το ΚΚΕ τιμά τους απλούς ανθρώπους που αγωνίστηκαν με ανιδιοτέλεια τότε και αργότερα μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, καθώς και στρατιωτικούς που εξέφρασαν το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό.
Οι φυλακισμένοι και εξόριστοι κομμουνιστές ζήτησαν να σταλούν στο Μέτωπο, κάτι που αρνήθηκε η δικτατορία Μεταξά, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε τους κρατούμενους στους κατακτητές, ανάμεσά τους και τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη, που τον έκλεισαν στο Νταχάου.
Στη συνέχεια το ΚΚΕ έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί η αντίσταση στους κατακτητές. Μια χούφτα κομμουνιστές που ήταν ελεύθεροι και άλλοι που δραπέτευσαν από τις φυλακές ξεκίνησαν τον αγώνα μέσα στις δύσκολες συνθήκες της τριπλής κατοχής, αλλά και της ηττοπάθειας που καλλιεργούσαν στο λαό οι αστικές δυνάμεις, τόσο εκείνες που εγκατέλειψαν τη χώρα όσο και εκείνες που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή. Το ΚΚΕ ήταν ο βασικός εμπνευστής, καθοδηγητής και αιμοδότης της ΕΑΜικής Αντίστασης. Έδωσε στον αγώνα τα καλύτερα παιδιά του. Αυτός ο αγώνας προσφέρει παραδείγματα αξεπέραστου ηρωισμού. Προσφέρει επίσης πολύτιμα διδάγματα για τη λαϊκή πάλη σήμερα, για το δίκιο του λαού, για την εργατική εξουσία.
Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, που συστατικό στοιχείο του υπήρξε και ο ελληνοϊταλικός, ήταν το αποτέλεσμα των αντιθέσεων μεταξύ των τότε ιμπεριαλιστικών χωρών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Τον πόλεμο τροφοδότησε η καπιταλιστική κρίση της δεκαετίας του ’30. Ψεύδεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ισχυρίζεται ότι η οικονομική κρίση του 1929-1933 ξεπεράστηκε με την εφαρμογή της θεωρίας του Κέυνς. Γιατί το 1938 ξέσπασε νέα καπιταλιστική κρίση, ενώ την κεϋνσιανή γραμμή υλοποίησε και ο Χίτλερ.
Οι αντιθέσεις κυρίως ανάμεσα στις ΗΠΑ – Βρετανία – Γαλλία και Γερμανία – Ιαπωνία – Ιταλία, από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσαν να λυθούν παρά μόνο ένοπλα. Ταυτόχρονα, στόχος και των δυο ιμπεριαλιστικών μπλοκ ήταν η καταστροφή του πρώτου εργατικού σοσιαλιστικού κράτους, της Σοβιετικής Ένωσης, που αποτελούσε φάρο για όλους τους λαούς και ήταν έμπρακτη απόδειξη της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Κι αυτό, ανεξάρτητα από το ότι οι ΗΠΑ – Βρετανία υποχρεώθηκαν τελικά να συμμαχήσουν με την ΕΣΣΔ.
Η αλήθεια, ότι «ο πόλεμος αποτελεί τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλα μέσα», παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη και διδακτική. Ιδιαίτερα σήμερα, που πυκνώνουν οι εστίες πολέμων, με επίκεντρο την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και των αγορών από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι επομένως υπαρκτός ο κίνδυνος αυτοί οι ανταγωνισμοί να οδηγήσουν σε ένα πιο γενικευμένο πόλεμο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το ΚΚΕ είναι έτοιμο να ασκήσει τον αυτοτελή ιδεολογικοπολιτικό και οργανωτικό ρόλο του, για να μη βρεθεί ο λαός κάτω από τη σημαία των εκμεταλλευτών του.
Σήμερα, που η ΕΕ και τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα προσπαθούν να κρύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Που αποσιωπούν την τεράστια προσφορά της Σοβιετικής Ένωσης, στη συντριβή του φασισμού, που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό, που ταυτίζουν την πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος με την εγκληματική δράση ναζιστικών μορφωμάτων, όπως η Χρυσή Αυγή, που είναι ένα από τα χέρια του κεφαλαίου, αποτελεί ανάγκη οι μαζικοί φορείς, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και κάθε τίμιος άνθρωπος, να πρωτοστατήσουν για να μάθουν οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα τη νεολαία όλη την αλήθεια για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Να μην περάσει η παραχάραξη της ιστορίας.
Στηριγμένος στα διδάγματα από την ιστορία ο λαός να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, να αποχτήσει εμπιστοσύνη και δύναμη στην πάλη του για το δίκιο και τη νίκη. Να βαδίσει στο δρόμο της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, για να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει, έξω από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, σε μια κοινωνία, χωρίς φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους : Το σοσιαλισμό.
ΤΡΙΚΑΛΑ 27/10/2015 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Η Μνήμη και Γνώση του Παρελθόντος … είναι τα όπλα μας για το Σήμερα!
Αγαπητέ μαθητή–μαθήτρια,
Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι παρέλαση, επέτειος και μνημόσυνο. Είναι η ιστορία του λαού μας γραμμένη με το αίμα του. Είναι η δική σου ιστορία.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, και πολλά λόγια έχετε ακούσει, στο μάθημα και στις σχολικές γιορτές. Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Αυτό είναι το αποκρουστικό, το φρικτό πρόσωπο του φασισμού, που γνώρισε η ανθρωπότητα από το 1939 έως και το 1945, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο φασισμός εμφανίστηκε στη Γερμανία με ηγέτη τον Αδόλφο Χίτλερ. Το φαινόμενο του φασισμού εξαπλώθηκε και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ισπανία του δικτάτορα Φράνκο. Αλλά και στην Ελλάδα δε πρέπει να ξεχνάμε ότι από το 1936 είχαμε το δικτάτορα Μεταξά.
Χρηματοδότες του Χίτλερ ήταν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες της εποχής. Ο κατάλογος είναι μακρύς. Κανένας τους δεν τιμωρήθηκε μετά τον πόλεμο. Τα αδικήματά τους παραγράφηκαν.
Όταν η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα, ο ελληνικός λαός ήταν αυτός που βροντοφώναξε το ΌΧΙ. Το «όχι» του Μεταξά στους Ιταλούς είχε να κάνει με τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης που τότε συνδεόταν με τη Βρετανία. Δεν είχε σχέση με το πραγματικό, ενθουσιώδες «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού. Ο λαός πήρε την υπόθεση στα χέρια του. Στόχος να απαλλάξει την πατρίδα του από τους φασίστες και τους προδότες, Έλληνες και Γερμανούς και να ζήσει ελεύθερος, αφέντης στον τόπο του.
Η Εθνική Αντίσταση ξεκινάει. Το ΕΑΜ, και το ένοπλο τμήμα του, ο ΕΛΑΣ, καθώς και η οργάνωση της νεολαίας, η ΕΠΟΝ απελευθέρωσαν τη μισή Ελλάδα πολύ πριν φύγουν οι Γερμανοί. Στις ελεύθερες περιοχές λειτούργησαν σχολεία, με θέατρα και πολιτισμό. Με το τουφέκι τους στον ώμο, οργάνωναν την κοινωνία των αναγκών και των ονείρων τους, τη «λαοκρατία», όπως τη λέγανε. Αυτή που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στον ελεύθερο χρόνο και θα απαγορεύει την ανεργία, την πείνα, τα ναρκωτικά. Μια κοινωνία που μαζί με τον ξένο κατακτητή θα έδιωχνε και τον ντόπιο εκμεταλλευτή.
Το ΕΑΜ (1943) εμπόδισε και τελικά κατάφερε να μην φύγει ούτε ένας Έλληνας για να πάει εργάτης στα εργοστάσια των ναζί. Το ΕΑΜ έσωσε το λαό από την πείνα.
Την ίδια ώρα όμως που ο ελληνικός λαός αγωνίζεται για τη λευτεριά, κάποιοι το βάζουν στα πόδια. Είναι οι επιχειρηματίες, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και τα κόμματά τους. Είναι αυτοί που τότε έπαιρναν το χρυσάφι της χώρας και έφευγαν για το Κάιρο. Ενώ άλλοι δε θα διστάσουν να συνεργαστούν με τους κατακτητές. Είναι οι δωσίλογοι, οι προδότες, οι ταγματασφαλίτες που ορκίζονται υποταγή στους Γερμανούς και τους βοηθούν να ολοκληρώσουν το έγκλημα εναντίον των Ελλήνων.
Την ίδια ώρα, οι λαοί όλης της Ευρώπης οργανώνουν την αντίσταση τους. Οι αντιφασίστες στην Ιταλία και την Γερμανία, οι παρτιζάνοι στην Ευρώπη, ο Κόκκινος Στρατός στη Σοβιετική Ένωση αντεπιτίθενται.
Τα σχολικά βιβλία γράφουν για την απόβαση στη Νορμανδία από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, κρύβουν όμως το ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στη συντριβή του ναζισμού-φασισμού. Η αλήθεια είναι ότι οι συμμαχικές δυνάμεις άνοιξαν το δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη το 1944 για να προλάβουν την απελευθερωτική πορεία του Κόκκινου Στρατού.
Την 1η Μάη του 1945 ο Σοβιετικός στρατός παρελαύνει στο Βερολίνο και η κόκκινη σημαία υψώνεται στη Γερμανική Βουλή (Ράιχσταγκ). Αυτή η σημαία έσερνε μαζί της το τίμημα 20 εκατομμυρίων νεκρών σοβιετικών πολιτών. Ακολουθεί η νύχτα της 9ης Μάη, η συνθηκολόγηση άνευ όρων της Γερμανίας.
Αυτοί που τότε στήριξαν τους Ναζί δεν ξέραν …
Σήμερα, δεν δικαιολογείται κανείς μας να ισχυρίζεται ότι δε γνωρίζει …
από εμάς εξαρτάται αν θα επιτρέψουμε η ιστορία να επαναληφθεί.
Σήμερα όλοι μιλάνε για την οικονομική κρίση που ευθύνεται για τους γονείς που χάνουν την δουλειά τους, για τους εργαζόμενους που δε μπορούν να ζήσουν με το μισθό που παίρνουν, για τα νοσοκομεία που κλείνουν, για τα σχολεία που δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Η φτώχεια και οι ανισότητες γιγαντώνονται και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει την εμφάνιση του ο φασισμός.
Οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την κρίση, οι οικονομικά ισχυροί, αναζητούν τα εύκολα θύματα που σήμερα είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Άνθρωποι που έρχονται κατατρεγμένοι και ταλαίπωροι από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, για να γλιτώσουν από την πείνα και τον πόλεμο, που οι οικονομικά ισχυροί προκαλούν. Γι’ αυτούς τα νεοναζιστικά κόμματα έρχονται ως μάνα εξ ουρανού, λειτουργούν ως ανάχωμα, εμπόδιο απέναντι σε όσους αμφισβητούν την οικονομική αλλά και πολιτική εξουσία τους και προσπαθούν να οργανώσουν την αντίσταση του λαού.
Ο φασισμός είναι γέννημα αλλά και αποκούμπι της εκάστοτε εξουσίας, είναι το μακρύ χέρι του συστήματος.
Οι σημερινοί φασίστες-δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι οι φυσικοί και πολιτικοί απόγονοι των Ελλήνων συνεργατών των Ναζί, που μαζί αιματοκύλισαν τον ελληνικό λαό που αντιστεκόταν! Υπηρέτησαν το ναζιστικό τέρας με πλήρη συνείδηση, για τα πλούτη ή την εξουσία. Ήταν οι ταγματασφαλίτες, οι γερμανοτσολιάδες, οι Χίτες που ορκίζονταν πίστη στον Χίτλερ. Συμμετείχαν με ζήλο σε όλες τις θηριωδίες κατά του άμαχου λαού, σε μαζικές σφαγές, σε βιασμούς και στο πλιάτσικο. Ήταν οι χαφιέδες στις γειτονιές, φορούσαν κουκούλες και κατέδιδαν τους αγωνιστές. Αυτά είναι τα πρότυπα του Χρυσαυγίτη! Είναι οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να ξεχάσουμε.
Πολλά από αυτά που διάβασες, δε θα τα βρεις γραμμένα στα σχολικά βιβλία. Αυτά είναι γεμάτα με τα δήθεν ιδεώδη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτής που ξέρεις καλά ότι παίρνει μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και τους νέους, που διαιωνίζει την ανεργία και σπέρνει το θάνατο με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, που στηρίζει τους ναζιστές στην Ουκρανία. Τα σχολικά βιβλία ταυτίζουν τον κομμουνισμό με το φασισμό και ρίχνουν δηλητήριο με στόχο να σε πείσουν ότι είναι αδύνατο να κερδίσεις μία κοινωνία χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση.
Εμείς, οι δάσκαλοί σου που σου διδάσκουμε στην τάξη ότι ο τόπος αυτός ελευθερώθηκε από πολλούς πανίσχυρους δυνάστες,ότι η Γη, όσοι Γαλιλαίοι και να κάηκαν, τελικά γυρίζει,ξέρουμε καλά ότι δικαιούσαι, αξίζεις και μπορείς να ζήσεις σε μία κοινωνία που θα προσφέρει σε όλους τους νέους μόρφωση, δουλειά, δημιουργικό και ελεύθερο χρόνο.
Διεκδίκησε τα δικαιώματα σου, Αγωνίσου για τη ζωή που σου αξίζει
Οργανώσου και πάλεψε συλλογικά μέχρι τα όνειρα και οι ελπίδες σου να δικαιωθούν.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ