18.3 C
Trikala
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα (δελτία τύπου)

Ο υβριστής και αλαζόνας Δήμαρχος έχασε τη ψυχραιμία του

- Advertisement -

Εκθέτοντας το θεσμικό του ρόλο, χρησιμοποιώντας ένα κατάπτυστο υβρεολόγιο, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, βιώνοντας στο έπακρο την αλαζονεία της εξουσίας του, ο Δήμαρχος, χωρίς φυσικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε να απαντήσει στα ερωτήματα που θέσαμε στο δημόσιο διάλογο για την ένταξη χιλιάδων στρεμμάτων που ανήκουν στη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) στο πολεοδομικό σχέδιο, απέδειξε ότι το πολιτικό του ήθος αντέχει μόνο για δημοσιοσχετίστικες φιοριτούρες και δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος ενός δημοκρατικού πολιτικού και αυτοδιοικητικού διαλόγου.

Ο κ. Παπαστεργίου απέδειξε για μια ακόμα φορά την άκρως αντιδημοκρατική του συμπεριφορά , μην αντέχοντας να αντικρούσει   με επιχειρήματα τον αντιπολιτευτικό μας λόγο και την εκ μέρους μας άσκηση αυτοδιοικητικού ελέγχου .

Έβρισε , λοιδόρησε , απαξίωσε και ειρωνεύθηκε κάνοντας φθηνό και ελιτίστικο χιούμορ, αλλά δεν μπόρεσε να απαντήσει στα ζητήματα που του θέσαμε :

1)Τι έκανε ένα χρόνο τώρα για την ανακούφιση εκείνων των οικιστικών περιοχών που ενώ έχουν ενταχθεί εδώ και χρόνια στο σχέδιο πόλης , οι κάτοικοί τους δεν απολαμβάνουν στοιχειώδη δικαιώματα, όπως ασφαλτοστρωμένους δρόμους, κράσπεδα πεζοδρομίων, δημόσιους κοινόχρηστους χώρους ;

2)Σε ποιο θεσμικό και συλλογικό όργανο του Δήμου (Διαπαραταξιακή Επιτροπή , Επιτροπή Ποιότητας ζωής , Δημοτικό Συμβούλιο) έφερε προς διαβούλευση και συζήτηση το ζήτημα της κατάργησης της ΖΟΕ ώστε να επικαιροποιήσει , όπως διατείνεται μια απόφαση που λήφθηκε πριν από εφτά ολόκληρα χρόνια , υπό άλλες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες ;

3)Επικαλείται ξεδιάντροπα ότι η ύπαρξη της ΖΟΕ οδήγησε την είσοδο μέσα στον αστικό ιστό μεγάλων επιχειρηματικών υπεραγορών, που οδήγησαν σε συρρίκνωση το τοπικό εμπόριο . Ας απαντήσει , πότε συνέβη αυτό ; Μήπως στην περίοδο της δημοτικής αρχής της οποίας διατέλεσε αντιδήμαρχος, σημαίνων στέλεχος και «φέρελπις» συνεχιστής;

4)Ποια επιτέλους οικιστική ανάγκη υποχρεώνει το Δήμο να επεκτείνει το σχέδιο πόλης σήμερα; Αντί να δαπανήσει τεράστια ποσά για την ρυμοτόμηση νεοεντασσόμενων περιοχών δεν θα ήταν καλύτερα να αντιμετωπίσει τα επείγοντα και ουσιαστικά προβλήματα περιοχών που ήδη έχουν ενταχθεί εδώ και χρόνια, αλλά αποτελούν δεύτερης κατηγορίας γειτονιές της πόλης;

5)Ομολογεί ή όχι , εμμέσως πλην σαφώς, ότι η συνολική κατάργηση της ΖΟΕ θα οδηγήσει στην απόκτηση τεράστιας υπεραξίας γης ιδιοκτητών που αγόρασαν γεωργικές εκτάσεις και που σε ένα βράδυ θα μετατραπούν σε οικοπεδικές εκτάσεις , χωρίς αυτή η επιλογή να απαντά σε τρέχουσες και επείγουσες κοινωνικές ανάγκες;

Θα μπορούσαμε να θέσουμε και άλλα ερωτήματα στον υβριστή και αλαζόνα Δήμαρχο , αλλά δυστυχώς για την κοινωνία μιλούν τα «έργα και οι ημέρες» του, αφού όλα δείχνουν ότι «εξελίσσεται» στον χειρότερο Δήμαρχο της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Τα τελευταία μόλις δείγματα της πολιτικής του είναι ξεκάθαρα :

Ηγήθηκε σε τοπικό επίπεδο της νεοφιλελεύθερης συμμαχίας υπέρ του «ΝΑΙ στα μνημόνια» στο πρόσφατο δημοψήφισμα, στάση που αποδοκιμάσθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας,

Επανέφερε με προχειρότητα και παλινωδίες την υπόθεση της ΔΕΚΑ και αποφάσισε την επαναλειτουργία της με βάση έγγραφα αμφίβολης νομιμότητας, εναντίον της εγκυρότητας των οποίων, προσέφυγαν ήδη μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ,

Αποφάσισε και ήδη υλοποιεί το «ξεχαρβάλωμα» του εμπορικού κέντρου και την τοποθέτηση τοιχίου στο οδόστρωμα σημαντικών οδικών αξόνων σε μήκος τριών χιλιάδων μέτρων με απρόβλεπτες συνέπειες για τους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης, αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών, θυσία στις επικοινωνιακές επιταγές του τεχνάσματος του «λεωφορείου χωρίς οδηγό»,

Αποφάσισε την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου με νέα τραπεζικά δάνεια εντελώς αναντίστοιχα με την πραγματική δαπάνη αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων εκχωρώντας σε τραπεζικά ιδρύματα το δημόσιο φωτισμό της πόλης ως ενέχυρο και τέλος

Προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα στο ξεπούλημα του πάρκου Ματσόπουλου σε ιδιωτική επιχείρηση για να διεξαχθεί ο φετινός «Μύλος των ξωτικών» με όρους και συμφωνίες που θα προσβάλλουν την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και που όπως όλα δείχνουν δεν θα έρθουν ποτέ για συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Παπαστεργίου, ο πρώτος δήμαρχος της πόλης που δεν έχει ορίσει αντιδήμαρχο υπεύθυνο για την πολεοδομία του Δήμου, αλλά έχει κρατήσει για τον εαυτό του, άγνωστο γιατί, την άσκηση της πολεοδομικής πολιτικής της δημοτικής αρχής, ότι το κείμενο που δημοσιοποιήσαμε και για το οποία μας εξύβρισε και μας λοιδόρησε , οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε, ήταν αποτέλεσμα επεξεργασίας και σκέψεων ομάδας μηχανικών και πολεοδόμων και όχι αποκλειστικά του επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης .

Του επιστρέφουμε συνεπώς τους χαρακτηρισμούς περί δήθεν «πολιτικά μη οξυδερκών και άσχετων λαϊκιστών Κλουζώ» που μας απέδωσε, υβρίζοντας και λοιδορώντας συνολικά μια δημοτική παράταξη που έχει δώσει αγώνες για το δημόσιο συμφέρον και την τοπική κοινωνία, όταν αυτός για ολόκληρα τέσσερα δύσκολα για τους πολίτες χρόνια (2010-2014) απουσίαζε από τη δημόσια ζωή του τόπου.

Αποτέλεσμα της υβριστικής αυτής συμπεριφοράς του Δημάρχου είναι να ενημερώσουμε άμεσα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μην απευθύνει στο μέλλον κάλεσμα στη δημοτική μας παράταξη για να παραβρεθεί στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου .

Ο ίδιος ο Δήμαρχος με τις ύβρεις του και την απαξιωτική του φρασεολογία και συμπεριφορά , μας υποχρεώνει να απόσχουμε από κάθε περαιτέρω συνεδρίασή της .

Με υβριστές και αλαζόνες εκπροσώπους της τοπικής ελίτ δεν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι .  

Τρίκαλα 23 Αυγούστου 2015

Το γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Συμπληρώθηκαν φέτος 134 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Τρικάλων από την Τουρκική κατοχή,και την ενσωμάτωση της με την υπόλοιπη Ελλάδα. Για μια ακόμη χρονιά όμως,η επέτειος αυτή εορτάζεται “τυπικά”,με τους συνήθεις “τυπικούς” πανηγυρικούς,με την συνήθη “τυπική” παρουσία των “επισήμων”,(που συνήθως κοιτούν διαρκώς το ρολόι τους),και την συνήθη απουσία του κόσμου.
Ακόμη και η κατάθεση των στεφάνων, δεν γίνεται στο μνημείο που υπάρχει για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας απέναντι από το Δημαρχείο,αλλά στις προτομές των Στουρνάρα και Βλαχάβα,οι οποίοι έπεσαν μερικές δεκαετίες πριν την απελευθέρωση της πόλης.
Φυσικά κανείς δεν έχει φροντίσει να αναδείξει τις επαναστάσεις του 1853-54,και του 1876-78,που ήταν αυτές, που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Θεσσαλίας και των Τρικάλων.
Την ιστορική μνήμη φροντίζουν οι εδώ και δεκαετίες τοπικοί “άρχοντες”,να την υποβαθμίζουν συνεχώς,λες και δεν πρέπει οι κάτοικοι αυτής της πόλης να γνωρίζουν το παρελθόν και την ιστορία του τόπου τους.
Αποτέλεσμα αυτής της στάσης είναι ελάχιστοι συμπολίτες μας να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις αυτές. Αλλά δεν μπορεί κανείς να περιμένει κάτι καλύτερο από αυτούς που διοικούν τόσα χρόνια την πόλη, και έχουν “κατορθώσει” (γιατί περί “κατορθώματος” πρόκειται), η πόλη μας να είναι η μοναδική στην Θεσσαλία που στερείται αρχαιολογικού μουσείου. Δείγμα του πόσο τους ενδιαφέρει η ιστορία και ο πολιτισμός του τόπου μας.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τιμά όλους όσους έπεσαν για την Ελευθερία και την υλοποίηση των Εθνικών οραμάτων,και προτείνει την αναβάθμιση των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης. Η ιστορική μνήμη πρέπει να διατηρείται,ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες για το Έθνος μας στιγμές. Η ιστορική μνήμη,και η τιμή των πεσόντων για την Ελευθερία,δεν είναι απλές “τυπικές” εκδηλώσεις,είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό,και πολύ πιο μεγάλο. Ας το καταλάβουν κάποτε αυτό, και οι κατά καιρούς διοικούντες αυτή την πόλη,και αυτό τον νομό.
Από το γραφείο τύπου της Τ.Ο Τρικάλων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Καταγγελία για την βία των ΜΑΤ στις Σκουριές και την εγκληματική επίθεση τραμπούκων της Ελληνικός Χρυσός σε εκπαιδευτικούς
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αστυνομική βία ενάντια στους διαδηλωτές που υπερασπίστηκαν τις Σκουριές από την καταστροφική ασυδοσία της “Ελληνικός Χρυσός”. Η επίθεση των ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και η βαρβαρότητα ενάντια στους διαδηλωτές είναι ακόμα ένα επεισόδιο στην τρομοκρατική εκστρατεία σε βάρος του κινήματος που αντιτίθεται στην εξόρυξη χρυσού, εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις τόσο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ. Αποκορύφωμά της, οι συνεχιζόμενες διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων.
Η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με την εταιρία “Ελληνικός Χρυσός” έχουν την ηθική και πολιτική ευθύνη για την εγκληματική επίθεση στο Γιάννη Λαθήρα, εκπαιδευτικό, πρόεδρο της Γ’ ΕΛΜΕ και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην εκπαιδευτικό Ε.Θ. από φασιστοειδή που είναι έμμισθοι τραμπούκοι της εταιρίας και φοράνε την προβιά του «εργαζόμενου». Οι τραμπούκοι αφού έκαναν ζημιά στο αυτοκίνητο των εκπαιδευτικών τους επιτέθηκαν, με πρακτικές υπόκοσμου, δεκάδες εναντίον δυο, με αφορμή το μπλουζάκι με σύνθημα κατά της εξόρυξης, σημάδι ότι πήγαιναν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.
Οι τραμπούκοι της εταιρίας συμπληρώνουν τη βία των ΜΑΤ και όλοι μαζί αυτοί, ένστολοι και μη, το δικαστικό πόλεμο και τη νομική ομηρία δεκάδων αγωνιστών και μιας ολόκληρης κοινωνίας τελικά. Το στίγμα της ντροπής στην κυβέρνηση Τσίπρα δε σβήνει και θα παραμείνει ανεξίτηλο να θυμίζει πως ξεπούλησε το κίνημα των κατοίκων της ΒΔ Χαλκιδικής, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα που την απειλούν. Οι προεκλογικές εξαγγελίες δεν φτάνουν, πολύ περισσότερο όταν με δηλώσεις τους οι Τσίπρας και Πανούσης χτυπάνε τους αγώνες των κατοίκων και ρίχνουν λάδι στη φωτιά που διχάζει έναν τόπο για τα συμφέροντα της εταιρίας.

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, με τη μία ή την άλλη έκφρασή τους, επιχειρούν ένα νέο εγκλωβισμό του λαού στο μονόδρομο που οδηγεί στην ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών με το ταυτόχρονο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.
Ήδη, με την έναρξη των διαδικασιών για νέες εκλογές, επιχειρείται αναδιάταξη στο πολιτικό σκηνικό ,ώστε να χειραγωγηθεί η λαϊκή αντίδραση, την ώρα ακριβώς που γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι με κάθε εκδοχή διαχείρισης το σύστημα όχι μόνο παραμένει βάρβαρο, αλλά σε κάθε βήμα του τραβάει στον γκρεμό τα λαϊκά στρώματα
Σ’αυτή την κατεύθυνση κινείται και το επικοινωνιακό σόου που έχει στηθεί με στήριξη των ΜΜΕ και με αφορμή τις διερευνητικές εντολές,τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής κι άλλα διαδικαστικά ζητήματα, μακριά και πέρα από το δια ταύτα των εκλογών & τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων.
Ταυτόχρονα, με δήλωσή του, εκπρόσωπος της ΕΕ έκανε καθαρό: «Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος (…) Ανεξάρτητα από τις εκλογές, οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν». Η ίδια η Α. Μέρκελ δήλωσε ότι «η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης».
Από αυτές και μόνο τις ενδείξεις φαίνεται ότι είναι δεδομένο το κυβερνητικό πρόγραμμα μετά τις εκλογές -ανεξαρτήτου κυβέρνησης- για ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, για τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός και θα γίνει σκληρότερη με το μνημόνιο 3, που ψήφισαν όλα τα πολιτικά κόμματα και έρχεται να εφαρμοστεί πάνω στα δύο προηγούμενα.
Ο προεκλογικός καβγάς, , γίνεται για το ποια κυβέρνηση θα το διαχειριστεί και θα το υλοποιήσει, δηλαδή ποια κυβέρνηση θα στείλει στον κόσμο, τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, το χαράτσι αλληλεγγύης και θα εφαρμόσει τον ΦΠΑ στο 23%, την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά κλπ.
Με αυτά τα δεδομένα, έχει ξεχωριστή σημασία η τοποθέτηση του ΚΚΕ ότι δεν παίρνει μέρος στις διάφορες απόπειρες διαμόρφωσης αντιλαϊκών κυβερνήσεων διαχείρισης, όπως κι αν ονομαστούν, «ειδικού σκοπού», «αριστερές», «σωτηρίας», που όμως όλες τους οδηγούν συνέχεια το λαό στη χρεοκοπία. Ο λαός έχει ήδη αρκετή εμπειρία από τέτοιες κυβερνήσεις και από τις διάφορες εκδοχές της συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Έχει ήδη βιώσει μνημόνια 4 διαφορετικών αρχηγών, έχει δει 5-6 κυβερνήσεις, την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, που όλες όμως κατέληξαν στο ίδιο αντιλαϊκό αποτέλεσμα: σε μία πολιτική που έχει ματώσει τη ζωή του. Πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του και να βγάλει συμπεράσματα. Δεν μπορεί να είμαστε εγκλωβισμένοι μονίμως σε μία τέτοια πολιτική.
Στην επιχείρηση για το νέο εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων μετέχουν κι εκείνα τα τμήματα της αστικής τάξης που φλερτάρουν με τη δυνατότητα αλλαγής νομίσματος, στο πλαίσιο του ίδιου αντιλαϊκού καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτό άλλωστε σηματοδότησαν οι δηλώσεις και κινήσεις της ομάδας Λαφαζάνη ,δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2, που ουσιαστικά λένε αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη, με τη διαφορά όμως ότι επί επτά μήνες ήταν στελέχη της κυβέρνησης και στήριζαν την πολιτική της.
Το ΚΚΕ έχει κάνει εξαρχής καθαρό ότι πραγματικός αντίπαλος για το λαό είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που υπηρετείται από διάφορες «εναλλακτικές πολιτικές». Όπως έχει αποδείξει η πορεία συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2012 μέχρι σήμερα, αυτός ο αντιλαϊκός δρόμος δεν υπηρετείται μόνο απ’ όσες δυνάμεις εφαρμόζουν άμεσα τα αντιλαϊκά μέτρα αλλά και όσους σπέρνουν αυταπάτες ότι χωρίς ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ, την εξουσία τους μπορεί να υπάρξουν εναλλακτικές υπέρ του λαού, αλλάζοντας π.χ. το νόμισμα, αλλά στηρίζοντας το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Προτείνουν την – εξίσου αδιέξοδη για το λαό – πολιτική της καπιταλιστικής Ελλάδας με εθνικό νόμισμα, που από άλλες αφετηρίες προτείνουν αντιδραστικές δυνάμεις, όπως ο Σόιμπλε, άλλες φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού στη Ελλάδα και την Ευρώπη. Κρύβουν ότι η έξοδος από το ευρώ και μόνο, χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ, χωρίς ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, θα οδηγήσει – από άλλο δρόμο – στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στη λαϊκή χρεοκοπία, την ώρα που κάποια τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν πολλαπλά ωφελημένα.
Το κρίσιμο ζήτημα είναι ποιος έχει στα χέρια του τα μέσα που παράγουν τον πλούτο. Για το ΚΚΕ η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, να αναπτύξει την οικονομία της, την βιομηχανική και αγροτική παραγωγή της, με την προϋπόθεση ο λαός να είναι ιδιοκτήτης των μέσων παραγωγής και του πλούτου που παράγει.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να καταδικάσει και με την ψήφο του τόσο τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και τα άλλα κόμματα που στήριξαν τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου και το ίδιο το τρίτο μνημόνιο. Να μην αφήσουν στο απυρόβλητο και εκείνες τις δυνάμεις του κυβερνητικού κόμματος που ενώ έως χτες στήριξαν κάθε κυβερνητική απόφαση, τώρα παριστάνουν τους διαφωνούντες.
Κόντρα στην επιδίωξη όσων θέλουν το λαό θεατή στη σφαγή του, η μάχη των εκλογών πρέπει να δοθεί έτσι ώστε να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς – αντιλαϊκούς νόμους, έτσι που να ενισχύεται η μόνη δύναμη πάνω στην οποία μπορεί να στηριχτεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα, το ΚΚΕ, που μπορεί να ηγηθεί στην πάλη για μια πραγματική εναλλακτική διέξοδο προς όφελος του λαού.
Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε ήδη το ΚΚΕ, αρνούμενο να παίξει στα όποια παιχνίδια αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης του λαού. Έκανε καθαρό ότι διεκδικεί κάθε λαϊκή ψήφο, σε κάθε τόπο προοπτική και εξουσία.

Σωτήρης Σωτηρόπουλος, Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Πρόωρες εκλογές διαμόρφωσης πιο στέρεων αντιλαϊκών κυβερνήσεων στην υπηρεσία του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού
ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ποιος θα συνεχίσει την λεηλασία του λαού και της χώρας!
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην ανακύκλωση των αυταπατών περί «συνεπούς ΣΥΡΙΖΑ»!
ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ την ανάγκη οικοδόμησης του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ-ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ενάντια στο καθεστώς της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης!

1. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, επιδιώκει, για λογαριασμό του συστήματος της εξάρτησης και εκμετάλλευσης, τη διαμόρφωση, με επικεφαλής την ίδια, μιας νέας κυβερνητικής λύσης. Μιας αντιλαϊκής κυβερνητικής λύσης που χωρίς ενδοιασμούς και ταλαντεύσεις θα προωθήσει τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου. Μέτρα που θα βυθίσουν ακόμα μεγαλύτερα τμήματα του λαού μας στη φτώχεια, ενώ θα δώσουν τη χαριστική βολή στα ήδη εξαθλιωμένα κομμάτια του. Ήδη τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, αλλά και η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, παρά τους αρχικούς προβληματισμούς τους (που αφορούν τόσο στο να μη υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων όσο και στο να δοθεί χρόνος στα “παλιά” κόμματα του κατεστημένου να αναδιοργανωθούν) συμφωνούν γενικά πως είναι αναγκαία μια αναβάπτιση στην «λαϊκή εντολή» του νέου κύματος λεηλασίας της χώρας και των λαϊκών καταχτήσεων που έχουν απομείνει. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια το «πάγωμα» των αναμεταξύ τους αντιθέσεων που θα συνεχίζουν, πριν και μετά τις εκλογές, να προκαλούν βραχυκυκλώματα στο ντόπιο αντιλαϊκό πολιτικό προσωπικό και στην προσπάθεια της άρχουσας τάξης να βρει μια καλύτερη θέση στο πλαίσιο της εξάρτησης. Αντιθέσεις και ανταγωνισμοί που δημιουργούν αυξημένους κινδύνους για το λαό και τη χώρα σε μια περιοχή που φλέγεται ήδη.
2. Η ομάδα του Τσίπρα, ιδιαίτερα μέσα από τις εκλογές αυτές, επιδιώκει να ολοκληρώσει την πορεία μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε φορέα επίθεσης ενάντια στα λαϊκά και νεολαιίστικα δικαιώματα. Σε φορέα υπηρέτησης των συμφερόντων του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου, σε φορέα προώθησης του βαθέματος της λεηλασίας και των δεσμών της εξάρτησης από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε φορέα υπηρέτησης των τυχοδιωκτικών και φιλοπόλεμων σχεδιασμών των δυτικών -και ιδιαίτερα των αμερικάνων- ιμπεριαλιστών, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με επίκεντρο την Ουκρανία, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή.
3. Ήδη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βάλει την υπογραφή της στη «φάμπρικα» ξεπουλήματος των λιμανιών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Έχει βάλει την υπογραφή της στη συνέχιση και την κλιμάκωση της φορομπηξίας, σε ένα νέο, ακόμα μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας που θα εξανεμίσει τα μεροκάματα και τους μισθούς πείνας, στην παραπέρα καταβύθιση της φτωχοποιημένης αγροτιάς. Έχει βάλει την υπογραφή της σε νέα μέτρα επέκτασης και βαθέματος του εργασιακού μεσαίωνα. Έχει βάλει ήδη την υπογραφή της στην παραπέρα μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών φονιάδων. Και, επιπλέον, δείχνει το ποιόν και το έρμα της, με την αντιμετώπιση των χιλιάδων προσφύγων λες και είναι σκουπίδια. Πρόσφυγες που είναι δημιούργημα της διάλυσης που προκάλεσαν στις χώρες τους, με τις επεμβάσεις και τους πολέμους τους, τα ίδια ιμπεριαλιστικά αφεντικά που επιβάλλουν στο λαό και στη δική μας χώρα τα βάρβαρα μέτρα τους.
4. Όλες αυτές οι, ορατές με γυμνό μάτι, αντιλαϊκές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώνουν έναν πρώτο κύκλο συμμόρφωσης της δήθεν αριστερής κυβέρνησης με τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και με την επίθεση ενάντια στο λαό, κάνουν να φαντάζει δικαιωμένο το μαύρο μέτωπο, δηλαδή, οι αντιδραστικές δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του νεόκοπου Ποταμιού, που υπηρέτησαν και υπηρετούν με τον πιο απόλυτο τρόπο τη βαρβαρότητα των μνημονίων. Δυνάμεις που πρωτοστάτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην προώθηση της καταλήστευσης της χώρας και του λαού, στη δημιουργία του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων και ακόμα περισσότερων φτωχών και εξαθλιωμένων. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στη φασιστική/ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, τον εκφραστή των πιο δουλικών πολιτικών προς τα αφεντικά (ξένα και ντόπια) και των πιο αντιδραστικών προς το λαό, να καμώνεται την αντιμνημονιακή δύναμη.
Και το χειρότερο, δυσφημίζουν την έννοια της Αριστεράς, δίνουν μία ακόμη λαβή σε όλο τον αντιδραστικό πολιτικό συρφετό να παρουσιάσει την έννοια της Αριστεράς, της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και του σοσιαλισμού (της μοναδικής πραγματικής διεξόδου για το λαό και την εργατική τάξη) ως ουτοπικές φλυαρίες και να εμφανίζουν ως αναπόφευκτη την υποταγή στον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
5. Ούτε βέβαια αποτελούν διέξοδο για το λαό οι δήθεν εναλλακτικές λύσεις που του προσφέρονται από μια σειρά δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά. Κατ’ αρχήν, δεν μπορεί να αποτελέσει διέξοδο η ξαναζεσταμένη σούπα περί «συνεπούς ΣΥΡΙΖΑ» και της χρεοκοπημένης λογικής των «μεταβατικών προγραμμάτων». Όλες αυτές οι απόψεις, που αποτελούν παραλλαγές της πολιτικής αυταπάτης περί «αριστερού κυβερνητισμού», εξακολουθούν να σπέρνουν στο λαό την αυταπάτη ότι είναι δυνατόν μέσα από τις εκλογές να σταθεί αριστερή φιλολαϊκή κυβέρνηση και πολιτική, παρόλη την κυριαρχία του πιο άγριου καπιταλισμού και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας, μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Απόψεις που πρεσβεύει η πρώην «Αριστερή Πλατφόρμα» και νυν «Λαϊκή Ενότητα» (του μέχρι πρότινος υπουργού Λαφαζάνη) και η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην περιθωριοποίηση, την καθήλωση και τον αποπροσανατολισμό του λαού. Γύρω από αυτές τις απόψεις «συνωστίζονται» και μια σειρά δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με πρώτη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίες συνέργησαν σ’ αυτήν την πορεία των αυταπατών και της απογοήτευσης που σήμερα επικάθεται σε σημαντικά τμήματα των λαϊκών στρωμάτων.
6. Ούτε η πολιτική του ΚΚΕ αποτελεί διέξοδο για το λαό και την εργατική τάξη. Γιατί περιγράφει μια λαϊκή εξουσία, αποφεύγοντας το κρίσιμο ερώτημα για το πώς αυτή θα προέλθει, ακριβώς για να μην έρθει σε σύγκρουση με το καθεστώς της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό και κρύβεται πίσω από μια τέτοια εξαγγελία και περιχαρακώνεται ώστε να αποφύγει στο σήμερα τη συμβολή του στα μέτωπα πάλης που είναι απαραίτητα για την ανατροπή της βαρβαρότητας που βιώνει ο λαός μας και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής προοπτικής.
7. Άραγε, τι καλούν το λαό να επιλέξει με την ψήφο του σ’ αυτές τις εκλογές οι δυνάμεις του συστήματος, παλιές και νέες, έτοιμες και ετοιμαζόμενες, καθαρόαιμες και «αντιφατικές»; Μήπως, το ποιος θα του εφαρμόσει τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα; Ποια πολιτική δύναμη θα τον κάνει σύγχρονο δούλο του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού;
Και οι «άλλοι», οι «συνεπείς» του ΣΥΡΙΖΑ και οι «γνήσιοι εκφραστές του ΟΧΙ», τι καλούν το λαό να στηρίξει; Ένα νέο γύρο αυταπατών ότι δήθεν η κατάσταση στη χώρα μπορεί να αλλάξει με την ψήφο; Ότι οι συσχετισμοί ανατρέπονται στην κάλπη; Ότι μπορεί ο λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του, χωρίς να έρθει σε σύγκρουση με τα ξένα και ντόπια αφεντικά και χωρίς να ανατρέψει την εξουσία τους;
8. Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία, να μην επενδύσουν στις εκλογές τις ελπίδες τους για ανατροπή της βάρβαρης κατάστασης που βιώνουν και η οποία θα κλιμακωθεί, αλλά να ξαναπιάσουν το νήμα των αγώνων, της αντίστασης και της πάλης, κόντρα στο κλίμα της απογοήτευσης, της ανάθεσης, της αποδοχής του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού δήθεν μονόδρομου. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, εκεί που σπουδάζει και ζει η νεολαία, πρέπει να ανοιχτούν αγώνες αντίστασης στη βαρβαρότητα και διεκδίκησης του δικαιώματος στη δουλειά, στην ειρήνη, στη ζωή.
Αυτήν την κατεύθυνση προβάλλει μέχρι σήμερα το ΚΚΕ(μ-λ) μέσα από τη συγκρότηση και τη συμμετοχή του στη Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. Αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση θέλει να προβάλει μέσα από τη συμμετοχή του στην πολιτική μάχη αυτών των εκλογών. Την κατεύθυνση της οικοδόμησης του Μετώπου Αντίστασης, Διεκδίκησης και Αναμέτρησης. Κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες. Μέσα στην πάλη και μέσα από την πάλη. Έτσι, ώστε η εργατική τάξη και ο λαός, με τη συμβολή των κομμουνιστών, μέσα από μια «Μεγάλη Πορεία» πάλης και συγκρότησής τους, να μπορέσουν να θέσουν στην ημερήσια διάταξη τη συντριβή του καθεστώτος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και ν’ ανοίξουν το δρόμο για την Ανεξαρτησία και το Σοσιαλισμό.

21 Αυγούστου 2015

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ