15.7 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα-κομμάτων-πολιτικών οργανώσεων-κινημάτων-βουλευτών-άρθρα

Συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στην ΤΡΙΚΚΗ είχε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα.

- Advertisement -

 

Από πλευράς της επιτροπής παραβρέθηκαν οι κ.κ. Αρμάγος Δ., Παπαμηχαΐλ Δ., Λάππας Β., Σαργιώτης Ι., Κάβουρας Χ., Γκουντόπουλος Θ., και Οικονόμου Ν.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τη βουλευτή για το μείζον θέμα των ατομικών συμβάσεων, που όπως είπαν, προσπαθεί να τους επιβάλει η διοίκηση και έθεσαν υπ’ όψιν της τα έγγραφα και τις ενέργειες που έχουν γίνει τόσο από τούς εργαζόμενους όσο και από τη διοίκηση μέχρι αυτή τη στιγμή.

Την ενημέρωσαν για την επικείμενη δεύτερη «τριμερή συνάντηση» μεταξύ εργαζομένων, διοίκησης και υπουργείου εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/11 στην Αθήνα.

Τέλος, οι εργαζόμενοι έκαναν μια γενική ενημέρωση για την πορεία τόσο της εταιρίας (ΤΡΙΚΚΗ) όσο και της Ένωσης Τρικάλων γενικότερα.

 

Η κ. Βράντζα, έχοντας την βαθιά πεποίθηση ότι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα περνάει αναγκαστικά μέσα από τα συνεργατικά σχήματα των παραγωγών, εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι μια καινοτόμα και πρωτοπόρα συνεταιριστικής βάσης εταιρία, βρίσκεται σε μια διαρκώς φθίνουσα πορεία.

Το γεγονός ότι τα 9000 περίπου μέλη του συνεταιρισμού πριν από κάποια χρόνια, έγιναν 403 είναι ενδεικτικό της πορείας και της κατάστασης.

Με δεδομένο ότι ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση και ως μέλος η ίδια της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε η συνεταιριστική ιδέα να θωρακιστεί θεσμικά και να αποκατασταθεί στη συνείδηση του αγροτικού κόσμου, για να μπορέσει να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

 

Τέλος, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων και δήλωσε ότι παραμένει στη διάθεσή τους όταν και όπου αυτοί κρίνουν ότι μπορεί να τους είναι χρήσιμη.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

«Σημαντικές οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του Νομού Τρικάλων».

dritseli2015

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Γεράσιμο Ζαχαράτο. Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα τουριστικής οικονομίας που αφορούν στον Νομό Τρικάλων, με ιδιαίτερη εστίαση στην ανάπτυξη των Μετεώρων και στην αναζήτηση νέων πεδίων τουριστικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Τουρισμού θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες άμεσης δράσης σε πολύ συγκεκριμένα πεδία, όπως είναι η διοργάνωση σεμιναρίων τουριστικής κατάρτισης στην περιοχή της Καλαμπάκας καθώς και η αξιοποίηση της μελέτης για το Αναρριχητικό Κέντρο Χασίων.

Ταυτόχρονα, η Γενική Γραμματεία Τουριστικής Ανάπτυξης πρότεινε την κατάρτιση μιας συνολικής αναπτυξιακής πρότασης για τον τουρισμό στον Νομό Τρικάλων, στην οποία διατίθεται να συνδράμει με την τεχνική της υποστήριξη και με την γενικότερη τεχνογνωσία της. Παράλληλα, θα αναζητήσει άμεσες χρηματοδοτικές δυνατότητες από τα νέα επιχειρησιακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πολύπλευρες δράσης τουριστικής ανάπτυξης. Σε αυτό το ιδιαίτερα θετικό κλίμα, οι συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Τουρισμού θα συνεχιστούν με στόχο την συνολική οικονομική τόνωση του Νομού Τρικάλων, μέσω της τουριστικής δραστηριότητας.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Noέμβρης 2015

 

Προς

Όλα τα Σωματεία των Συνταξιούχων και τους Συνταξιούχους

 

Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 12 Νοέμβρη τα Συνδικάτα όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κήρυξαν Πανελλαδική 24ωρη απεργία με κύρια αιτήματα:

Την ακύρωση της επιδρομής για την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Τη μείωση όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων μέσω επαναπροσδιορισμού, αλλά και τη φοροληστεία που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από πρωτοβουλία του Π.Α.ΜΕ.

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει την απόφαση του ταξικού εργατικού κινήματος για κήρυξη απεργίας ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

  • Συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας και καλεί όλα τα Σωματεία των συνταξιούχων και όλους τους συνταξιούχους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ενημέρωση των συνταξιούχων και κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και σε κάθε μορφή δράσης που οργανώνουν τα Σωματεία των εργαζομένων. Να οργανώσουν δράση τα ίδια τα Σωματεία.

Εμπρός συνάδελφοι όλοι μαζί ενιαίο μέτωπο – ενιαίος αγώνας εργαζομένων και συνταξιούχων.

Όλοι μαζί μια γροθιά μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης Ευρ. Ένωσης. Επαίτες και δούλοι δεν θα γίνουμε.

Τις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση, την δημόσια υγεία κανένας δεν μας τα χάρισε τα κατακτήσαμε με ιδρώτα, αγώνα και αίμα.

Δεν θα τα αφήσουμε στα νύχια των αρπαχτικών, των μεγάλων συμφερόντων, των ασφαλιστικών εταιρειών, των πολυεθνικών ομίλων και των πολιτικών τους εκπροσώπων των κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής.

Όλοι στον αγώνα, με σημαία τα αιτήματα μας –

Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων.

  • Όχι στη κατάργηση της Επικουρικής σύνταξης και την ενοποίηση τους με τις κύριες
  • ΟΧΙ στον επαναπροσδιορισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων
  • Καμία αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.
  • Υπερασπιζόμαστε τον ενιαίο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Επαναφορά των συντάξεων στα πριν του 2009 επίπεδα.
  • Επαναφορά Δώρων και Επιδομάτων
  • Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση – Κάτω οι Φόροι – Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους.
  • Κάτω τα χέρια από τους συνταξιούχους.

Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή δεν θα περάσει

Ο αγώνας ο δικός μας, το δρόμο θα τους φράξει

 

ΟΛΟΙ στην Απεργία 12 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ με το Π.Α.ΜΕ

9.30 π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ»

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Στις 22 Νοεμβρίου οι μηχανισμοί και τα συστήματα θα χάσουν !

makrynikas-arthra

Τις επιθέσεις και τη λάσπη που δέχεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν τις έχει δεχτεί κανένας άλλος υποψήφιος. Και στις επιθέσεις αυτές επιδίδονται δύο συστήματα.

Το ένα των βολεμένων στο κόμμα που δε θέλουν την αλλαγή, γιατί κινδυνεύουν οι καρέκλες τους την επόμενη μέρα. Είναι τα ίδια γνωστά πρόσωπα που ξέρουμε όλοι, που αφήνουν έξω όλη την παραγωγική ΝΔ.

Το δεύτερο είναι το σύστημα εκτός ΝΔ, το σύστημα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, που δε θα ήθελε η ΝΔ να γυρίσει σελίδα, να κάνει τις αλλαγές της, να κάνει μια ανανέωση ριζική στη νοοτροπία, στη δομή, στα πρόσωπα. Όσο όμως επιθέσεις και αν δέχεται , δεν διστάζει , δεν κάμπτεται και δεν υποχωρεί Το χθες, το οποίο αισθάνεται ότι κινδυνεύει, θα πάρει την απάντησή του στις 22 Νοεμβρίου, από τον ίδιο τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, από εκείνους που δεν αξιοποιήθηκαν, αδικήθηκαν και περιθωριοποιήθηκαν.

 

Οταν Μουρούτηδες κ Βουλγαράκηδες ξεσηκώνονται κατά του Τζιτζικώστα, επειδή διαχωρίζει με θάρρος τη θέση του απο το παλιό και καταδικασμένο, σημαίνει πως πάμε καλά !

 

Οσο για τον απίθανο Χατζηνικολάου και την παρέα του , τους δημοσιογραφίσκους που υπηρετούν τα αφεντικά τους τι να πω ; Απαιτούνταν ιδιαίτερη ψυχραιμία να σταθείς ήρεμος απέναντι τους καθότι με συνεχείς διακοπές, εξυπναξισμούς και μονολογούντα υπονοούμενα προσπαθούσαν οχι να υπηρετήσουν την αλήθεια, αλλά να κοντήνουν τον Τζιτζικώστα..

 

Παρ όλα αυτά ο Απόστολος κρατήθηκε στο ύψος που η περίσταση απαιτούσε…κι ίσως αυτό να εκνεύρισε !

 

Η κοινωνία διαμορφώνει πια άποψη.

Αυτή θέλουμε, μαζί της θα πορευτούμε…

´Ολους τους αλλους, Μουρούτηδες και τα συναφή τα αφήνουμε στους μηχανισμούς που νιώθουν πως ήγγικεν η ώρα τους …..!!!!

 

ΤΙΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Φίλοι και υποστηρικτές της υποψηφιότητας ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

 

Γεώργιος Μακρυνίκας

Μαθηματικός

πρ. Νομάρχης Γρεβενών

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η απεργία στις 12 Νοέμβρη είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δοθεί μήνυμα στην μεγαλοεργοδοσία που για χάρη της δημιουργούνται και ψηφίζονται όλα τα νομοσχέδια. Να σταλεί μήνυμα στην συγκυβέρνηση και στην Ε.Ε ότι ο λαός δεν πρόκειται να δεχτεί τον σφαγιασμό του.

Η Απεργία στις 12 Νοέμβρη δεν θα μας απαλλάξει από την πολιτική που μας εξοντώνει όμως οι εργαζόμενοι του  εμπορίου κλάδος που είναι κερδοφόρος μέσα στην κρίση αλλά οι μισθοί και τα μεροκάματα  είναι της πείνας, μπορούν με τη συμμετοχή τους στην απεργία να τσαλακώσουν την εικόνα της παντοδυναμίας της μεγαλοεργοδοσίας που επιβάλει εργασιακές συνθήκες άθλιες και όλων των ειδών.

Απεργούμε στις 12 Νοέμβρη γιατί είναι χοντρά ψέματα ότι θα βρεθούν ισοδύναμα την στιγμή που χαράτσια του ΕΝΦΙΑ ήδη μας χτυπούν την πόρτα, όταν η ακρίβεια πολλαπλασιάζεται με την αύξηση του ΦΠΑ και την επερχόμενη μείωση των μειωμένων συντελεστών, όταν το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες μας,όταν απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί στην λαϊκή κατοικία .

Αυτά τα μέτρα είναι απαράδεκτα και έτσι πρέπει να τους επιστραφούν .

Να τους κοπεί ο βήχας και να σταματήσουν να μας προκαλούν με το να λένε συνεχώς ότι συμφωνούμε με την ψήφιση και την εφαρμογή αυτών των μέτρων.
Κανένας βιοπαλαιστής ανεξάρτητα τι ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές δεν συμφωνεί με τον σφαγιασμό του, κανένας δεν εγκρίνει την εφαρμογή τους.
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους της περιοχής με αισιοδοξία έχοντας την πίστη ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις ,γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη.

Εμείς ο εργαζόμενος λαός ,έχουμε μόνο μια διέξοδο: Να ξεσηκωθούμε
Εργατιά μπροστά! Τώρα μια γροθιά

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 12 Νοέμβρη

 

Συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση με το Π.Α.ΜΕ.

στις 9.30π.μ. στην Πλατεία «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης βρίσκονται ξανά οι εργαζόμενοι. Το τρίτο μνημόνιο, ψηφισμένο με ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή, δεν σηματοδότησε μόνο την πλήρη υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στις εντολές των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Σηματοδότησε και την έναρξη της νέας, πιο άγριας εφόρμησης των δυνάμεων του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους. Οι «ανορθογραφίες» είναι πλέον διορθωμένες και τα μέτρα, τόσο αυτά που έχουν ψηφιστεί όσο και αυτά που ετοιμάζονται, έχουν ξεκάθαρο ταξικό, αντεργατικό πρόσημο.
Η συζήτηση για τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ είναι παρελθόν. Οι ρητορείες για τις συλλογικές συμβάσεις έπαψαν και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων επεκτείνεται. Οι υποσχέσεις για πολιτικές μείωσης της ανεργίας έχουν οδηγήσει σε… αύξησή της. Η δήθεν αναπτυξιακή πολιτική δεν είναι παρά τα διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Οι εξαγγελίες για την επαναφορά της 13ης σύνταξης έγιναν μειώσεις στις συντάξεις και προετοιμασία ενός νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος με περαιτέρω μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ.

Και δεν είναι μόνο τα μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση. Είναι και το ότι αυτά αποτελούν και το «πράσινο φως» για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο να προωθήσουν τη συνέχιση αυτής της επίθεσης στους επιμέρους χώρους δουλειάς. Οι απολύσεις, η εργοδοτική αυθαιρεσία, οι εκβιασμοί για μειώσεις μισθών και αποδοχή χειρότερων όρων εργασίας, η εντατικοποίηση, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ολοένα και αυξάνονται, φέρνοντας τους εργαζόμενους σε ακόμη δυσκολότερη θέση.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να μείνουν θεατές στην επίθεση που εξελίσσεται εναντίον τους. Πρέπει να δώσουν μια αγωνιστική απάντηση στα μεγάλα μέτωπα που ανοίγονται μπροστά τους. Στο μέτωπο της υπεράσπισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για να μην περάσει το νομοσχέδιο-οδοστρωτήρας που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Στο μέτωπο ενάντια στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου που δίνει νέο χτύπημα στους μισθούς. Στο μέτωπο ενάντια στο νέο γύρο αξιολόγησης που θα φέρει τους εργαζόμενους του Δημοσίου μπροστά σε νέους εκβιασμούς. Στο μέτωπο της υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ενάντια στις διώξεις εργαζομένων που αγωνίζονται και διεκδικούν.
Με δημιουργία εστιών αντίστασης στους χώρους δουλειάς και με την ολόπλευρη στήριξη των αγώνων, των εστιών αντίστασης που ήδη εξελίσσονται, όπως η απεργία στη βιομηχανία ΒΙΣ του Βόλου, οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων με πεντάμηνες συμβάσεις στους δήμους, οι αγώνες για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, οι αγώνες στις εταιρείες ανακύκλωσης και τόσοι άλλοι επιμέρους αγώνες που ξεσπούν ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την απληρωσιά, τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς.

Αντιπαλεύοντας το κλίμα της απογοήτευσης, της παραίτησης και της μοιρολατρίας. Βάζοντας στην άκρη τις κάθε λογής αυταπάτες για «ανάκαμψη».

Μπροστά στην απεργία της 12ης του Νοέμβρη και κυρίως μετά από αυτή, το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα μπορεί και πρέπει να ακουστεί δυνατά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/11 στις 10:00 πμ.

Τ.Ο ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Κοινή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.

 

 

Στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη, όπου συζητήθηκε το θέμα της κοινής συμμετοχής στην πανελλήνια κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015. Παρευρέθηκαν οι: Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, κ. Καλέας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων, κ. Αγγελάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Γιαγιάκος, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων και το Επιμελητήριο Τρικάλων αποφάσισαν την συμμετοχή στην κινητοποίηση με συγκέντρωση στο Επιμελητήριο Τρικάλων στις 10 π.μ. και στάση εργασίας έως 11:30 π.μ.

Τα τελευταία έξι χρόνια δεχόμαστε μια άδικη και χωρίς προηγούμενο επίθεση. Οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους οδηγούν την πλειοψηφία των μικρών εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών σε αδιέξοδο, στη φτώχεια και στη χρεοκοπία. Μας αφανίζουν με την αύξηση της κάθε μορφής φορολογίας (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος). Μας κυνηγούν ανελέητα για χρέη σε ΕΦΟΡΙΑ, ΟΑΕΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Επιταχύνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Μειώνουν συνεχώς συντάξεις και παροχές υγείας – πρόνοιας, οδηγώντας μας στην δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα, την ίδια ώρα που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν σε κλείσιμο, χαρίζουν χρέη και παρέχουν προκλητικές φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο.

Καλούμε τον καθένα ξεχωριστά να πάρει μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015 με κλείσιμο των καταστημάτων ως τις 11:30 π.μ. και συμμετοχή στην συγκέντρωση στο Επιμελητήριο Τρικάλων στις 10 π.μ.

Διεκδικούμε:

  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Κατάργηση του 26%. ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής φόρου.
  • Μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ασφαλιστικό με πάγωμα των ληξιπρόθεσμων χρεών και ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας.
  • Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

 

Σας καλούμε να είστε όλοι παρόντες, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές που μας οδηγούν στα λουκέτα και την εξαθλίωση.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων, μετωπικών σχημάτων, συνδικαλιστικών παρατάξεων κι αγωνιστών/ στριων ( Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, ΛΑ.Ε., ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ΚΚΕ μ-λ, Μέτωπο Λαού), και αποφασίστηκαν:

1) Συμμετοχή στη γενική απεργία της Πέμπτης 12 Νοέμβρη, ενάντια στη νέα μνημονιακή λαίλαπα που ψηφίστηκε, εφαρμόζεται και συνεχίζει να νομοθετεί και να υλοποιεί με αμείωτο ρυθμό η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.. 

Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των “θεσμών” (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την κατάργηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και το ξεσπίτωμα χιλιάδων νοικοκυριών, τις απειλούμενες διακοπές ρεύματος, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση, την ανεργία και τις απολύσεις.

Καλούμε σε μαζική, μαχητική, απεργιακή συγκέντρωση τον κόσμο της εργασίας, τους αγρότες που θα ξεκληριστούν με τα νέα μέτρα-λαιμητόμους, τους νέους και τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τον κόσμο των κινημάτων αλληλεγγύης, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

 

2)  43 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα συνθήματα εκείνου του Νοέμβρη για “Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία”, για “ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ- ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ”,  παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Οι πολεμικές συγκρούσεις μαίνονται, εξαπλώνονται και οι φωτιές τους φτάνουν και στη δική μας γειτονιά.

Το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα μεταπολεμικά και οι ανείπωτες εικόνες θαλασσοπνιγμένων γυναικόπαιδων που εκτυλίσσονται μπρος τα μάτια μας εδώ και καιρό, μας δείχνουν την αναγκαιότητα της ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, τη ζωτικής σημασία πράξη ξηλώματος των φραχτών της ντροπής και τη δημιουργία ενός πανίσχυρου αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Η φτώχεια και η εξαθλίωση του λαού μας, τα καταστροφικά μνημόνια και η υποταγή στους δανειστές-δυνάστες πρέπει να σταματήσουν και να ανατραπούν οι πολιτικές υλοποίησης τους. Ο Νοέμβρης του 1973 μας δείχνει πως μόνο ο δρόμος του ασυμβίβαστου, ανυποχώρητου αγώνα του ανυπόταχτου οργανωμένου λαού μέχρι το τέλος, μπορεί να νικήσει!

Καλούμε τον τρικαλινό λαό, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαθητές, τα σωματεία και τα συνδικάτα, μετωπικά σχήματα και κινήσεις αλληλεγγύης, πολιτικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις, αγωνιστές κι αγωνίστριες, σε παλλαϊκή, αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική, νεολαιίστικη συγκέντρωση και πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Σωματείο Λογιστών & Βοηθών Λογιστών

Ν. Τρικάλων

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

Τρίκαλα,9 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!

Να δώσουμε μαχητική απάντηση στο πακέτο μέτρων του μνημονίου.

Ο νέος σφαγιασμός έχει την υπογραφή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς και  την πλήρη στήριξη των ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ,  ΠΟΤΑΜΙ.

Να μην ξεγελαστούμε από τις δήθεν αποστασίες ορισμένων. Ο τυχοδιωκτισμός τους δεν έχει τέλος.

Σκοπός τους είναι να ξεγελάσουν τον κόσμο, να δημιουργήσουν αυταπάτες ότι μπορεί το σύστημα που παράγει τις κρίσεις να γίνει καλύτερο. Ούτε από τις δυνάμεις που καλούσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν το «ΟΧΙ» της Κυβέρνησης και τώρα νιώθουν εξαπατημένοι.

Συμφωνούν απόλυτα στην φτωχοποίηση του λαού. Η δήθεν διαπραγμάτευση τους είχε να κάνει με το πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει  τη  καπιταλιστική ανάκαμψη, την θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ  ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!

Να βάλουμε στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.

Να γίνει η πάλη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υπόθεση όλων μας. Να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, τη ζωή που μας αξίζει. Είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στη βαρβαρότητα της φοροεπιδρομής, των ιδιωτικοποιήσεων, των πλειστηριασμών, της πανάκριβης υγείας και παιδείας.

Πρέπει επιτέλους να βάλουμε εμπόδιο στην εργοδοτική ασυδοσία, στην εντατικοποιημένη με ατελείωτες ώρες εργασία κυνηγώντας προθεσμίες οποιοσδήποτε λόγος και να είναι αυτός (φορολογικές υποχρεώσεις,project), στους μισθούς πείνας η ακόμα και απλήρωτη εργασία όπως και κάθε είδους προγράμματα τζάμπα εργασίας.

Ενάντια στα σχέδια πτώχευσης του λαού, ενάντια στο τρίτο μνημόνιο!!!

Η προσπάθεια επιβολής των νέων εξοντωτικών μέτρων, πρέπει να μας βρει απέναντι. Η νεολαία, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, οι εργαζόμενοι με μεγαλύτερη ορμή, πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί στη ζωή το νέο μνημόνιο, για την ανατροπή όλων των προηγούμενων βάρβαρων μέτρων.

Να μην περάσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός.

Με τα σωματεία μας δυνατά και μαζικά, με κίνημα απαλλαγμένο από τα βαρίδια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και ενάντια στις αξιώσεις των εργοδοτών, μονοπωλίων, κυβέρνησης , Ε.Ε. μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έχουν τεράστια ευθύνη για τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Έχοντας ως ευαγγέλια την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων, βοήθησαν ενεργά και με όποιον τρόπο μπορούσαν ώστε να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα ενάντια στην λαϊκή οικογένειας. Με την συμμετοχή τους στους κοινωνικούς διαλόγους και στον κοινωνικό εταιρισμό έθεσαν τα δικαιώματα μας ένα, ένα στο κρεβάτι του Προκρούστη. Είναι οι υπεύθυνοι για την συκοφάντηση και τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος για την απομάκρυνση των εργαζομένων από τα σωματεία τους.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 12 /11/15

ΤΡΙΚΑΛΑ, στις 9:30 π.μ. πλ.ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ καλεί κάθε συμπολίτη άνεργο ή εργαζόμενο, φτωχό, συνταξιούχο, άστεγο, αγρότη, βιοπαλαιστή στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η συγκυβέρνηση της εξαπάτησης του ελληνικού λαού και της προδοσίας του μεγαλειώδους ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, θέλει να περάσει τα ονομαζόμενα προαπαιτούμενα της συμφωνίας του Αυγούστου. Τα μέτρα θα είναι οδοστρωτήρας, για την Κοινωνική Ασφάλιση, τα Εργασιακά, θα φορτώσουν βαρύτατους φόρους στα λαϊκά στρώματα. Μονιμοποιούν την επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα.

Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, όχι στους πλειστηριασμούς, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κάτω οι φόροι σημερινοί και προηγούμενοι, όχι στις ομαδικές απολύσεις και στους μισθούς πείνας. Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους νταβατζήδες μεγαλοεργολάβους και στις επιπτώσεις σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών με την αύξηση των τιμών σε ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο και βασικά αγαθά.

   ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ»!

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Η αγροτική παραγωγή ως απάντηση στον εκβιασμό των δανειστών

 

Οι σύμβουλοι του Δρόμου Ανατροπής κατά τη χτεσινή ειδική συνεδρίαση του Π.Σ Θεσσαλίας με θέμα τις εξελίξεις στον αγροτικό χώρο, αφού στηλίτευσαν  τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο και επί της ουσίας οδηγούν σε αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών  και περαίτερω διάλυση της αγροτικής παραγωγής, δήλωσαν την στήριξη τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών σε Λάρισα και Καρδίτσα, όπου και παραβρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες, αλλά και σε όλη τη χώρα. Αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου  παραγωγικής θωράκισης και  ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα , ειδικά και μετά τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών και τους συνεχείς εκβιασμούς  από την πλευρά των δανειστών. Σχέδιο που θα στοχεύει στη διατροφική επάρκεια του πληθυσμού, θα επενδύει στη συνεργατικότητα και τα συνεταιριστικά σχήματα, καθώς και στην εμπλοκή επιστημόνων, ερευνητών, ιδρυμάτων, επαγγελματιών αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι  θα θέτουν ιεραρχήσεις και προτεραιότητες. Αναλύοντας τη στόχευση που έχει η νέα ΚΑΠ, που είναι η εξάλειψη των μικρών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων και η διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων βιομηχανιών μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, ανέδειξαν  το πώς η Θεσσαλία μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε  ένα τέτοιο σχέδιο καθώς αποτελεί βασική παραγωγική επικράτεια της χώρας.

Τέλος παρουσίασαν τις προτάσεις της περιφερειακής παράταξης, ένα πλέγμα από άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα για μείωση  του κόστους παραγωγής, την παροχή ρευστότητας στον αγροτικό χώρο, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα- το οποίο ανατρέπεται με την ψήφιση του πακέτου μέτρων για τον αγροτικό κόσμο-, καθώς και μια σειρά από θεσμικές αλλαγές που υποδεικνύουν ένα διαφορετικό μοντέλο παραγωγής στον πρωτογενή τομέα και στοχεύουν στην αναδιάρθρωση της και την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

10-11-2015

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης:

Mετά την 7μηνη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και την επακόλουθη ήττα ως άμεση και επιτακτική αναδεικνύεται η ανάγκη για να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής θωράκισης και ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα. Κυρίως γιατί κατέστη σαφές ότι είμαστε ανοχύρωτοι ως χώρα, πλέον στις ορέξεις και τα μνημόνια των δανειστών. Οι εκβιασμοί για κούρεμα καταθέσεων και GRexit θα επιστρατεύονται κάθε φορά προκειμένου να προωθηθούν και να εφαρμοστούν στην ελληνική κοινωνία βάρβαρα μέτρα που τις βαπτίζουν «μεταρρυθμίσεις» σε ένα σπιράλ θανάτου της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

 

Για την ανακοπή της μνημονιακής βαρβαρότητας χρειάζεται να διανοηθούμε στην πράξη την ρήξη. Χρειάζεται να εκπονηθεί εναλλακτικό σχέδιο και να πείσουμε τους δανειστές ότι έχουμε τέτοιο σχέδιο το οποίο μπορούμε να το θέσουμε ανά πάσα στιγμή σε εφαρμογή. Χρειάζεται να ετοιμάσουμε την ελληνική κοινωνία, σε όλα τα επίπεδα για το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα να βασιστεί στις ίδιες δυνάμεις της. Προϋπόθεση για ένα τέτοιο εφικτό και πειστικό σχέδιο είναι να στηριχθεί η χώρα στην δική της παραγωγική βάση, στους δικούς της πόρους. Να θωρακιστούμε όσον αφορά στην επάρκεια τουλάχιστον στα βασικά είδη διαβίωσης και την μείωση της εξάρτησης μας από εισαγόμενους συντελεστές παραγωγής (σπόροι, λιπάσματα κ.λ.π.) και προϊόντα. Εδώ οφείλουμε να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά. Στις σημερινές συνθήκες της οξύτατης οικονομικής, περιβαλλοντικής και διατροφικής καπιταλιστικής κρίσης, η Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020 κινείται με απόλυτη προσήλωση στα νεοφιλελεύθερα δόγματα και την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς αγροτικών προϊόντων.

Με σημαία την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής γεωργίας, ο αποκλειστικός στόχος της προτεινόμενης ΚΑΠ είναι η εξάλειψη των μικρών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων και η διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων βιομηχανιών μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, των μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης τροφίμων και των εξαγωγικών επιχειρήσεων και όλα αυτά εις βάρος των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας.

Οι άξονες πολιτικής της ΚΑΠ είναι εξαρχής ασφυκτικά οριοθετημένοι στην υπηρέτηση της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», υπό σκληρή επιτήρηση για την εφαρμογή του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας.

Η ουσία είναι ότι το περιεχόμενο της ΚΑΠ διατηρεί τα διαρθρωτικά πλεονάσματα και ελλείμματα (ιδίως των μεσογειακών προϊόντων), αφήνει τη διαμόρφωση των τιμών στην ασύδοτη αγορά και τη διεθνή κερδοσκοπία, ευνοεί την αποσταθεροποίηση των εγχώριων αγορών και τις πολιτικές ντάμπιγκ σε βάρος των λαών του παγκόσμιου Νότου. Επιπλέον, το σχέδιο που προωθείται με κάθε τρόπο από τις ελίτ των Βρυξελλών (καθ΄υπόδειξη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διατροφής, εγχώριων και ξένων), και υπηρετούν με συνέπεια και οι συστημικές εγχώριες τράπεζες είναι η συγκεντροποίηση της γης σε λίγα χέρια, με αποτέλεσμα τελικά ο αγρότης να μετατραπεί σε εργάτη της ίδιας του της γης.

 

Εδώ είναι που αναδεικνύεται η τεράστια σημασία που έχει η αγροτική ανασυγκρότηση και παραγωγή στη σημερινή ιστορική συγκυρία οπού η καταστροφή του παραγωγικού δυναμικού, η μαζική εγκατάλειψη δυναμικών καλλιεργειών, η μείωση του όγκου και της αξίας της παραγωγής και η ραγδαία συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού, ιδίως των μικρομεσαίων αγροτών (με τη συμβολή της ΚΑΠ) είναι μία απτή πραγματικότητα. Για αυτό άλλωστε δώσαμε και το «παρών» στο αγροτικό συλλαλητήριο της 5ης Νοέμβρη στην Καρδίτσα.

 

Ένα τέτοιο σχέδιο προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή όλης της κοινωνίας της υπαίθρου και την αυτοοργάνωση των αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων και αλιέων) σε δημοκρατικά, συμμετοχικά συνεταιριστικά και ευρύτερα συνεργατικά σχήματα. Προϋποθέτει την εμπλοκή της πανεπιστημιακής κοινότητας και των εργαζόμενων στα ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα αλλά και των χιλιάδων ανέργων επιστημόνων. Σε αυτό το σχέδιο ασφαλώς συμμετοχή θα έχουν οι επαγγελματίες μηχανημάτων, εφοδίων, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων αλλά ιδιαίτερα οι τοπικές κοινωνίες μέσα από τους Ο.Τ.Α. Ένα σχέδιο ανάπτυξης που δεν μπορεί να χτιστεί σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ερείπια, που δεν μπορεί να αφορά τους λίγους και τους αριθμούς αλλά την καθημερινότητα κάθε πολίτη, ιδιαίτερα των αδυνάμων.

 

Είναι σαφές ότι η Θεσσαλία θα κληθεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ένα τέτοιο σχέδιο καθώς αποτελεί βασική παραγωγική επικράτεια. Η Θεσσαλία που αποτελεί μία μικρογραφία της Ελλάδας με κάμπο, βουνά, νησιά, πολύτιμα οικοσυστήματα σε στεριά και θάλασσα. Mε σημαντική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, τις υπηρεσίες, τον τουρισμό και την έρευνα, με υποδομές – σημαντικές αλλά ημιτελείς, αναξιοποίητες και ασύνδετες – σε χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες μεταφορές.

Η ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής προϋποθέτει την αξιοποίηση των δημοσίων επενδύσεων και προμηθειών, όχι με όρους προστατευτισμού, αλλά ως αφετηρία εξαγωγικής δραστηριότητας. Δεν μπορεί δε να γίνει χωρίς την διατήρηση κι ενίσχυση των υποδομών της Υπαίθρου (σχολεία, Κέντρα Υγείας, αγροτική οδοποιία), χωρίς την στήριξη των μικρομεσαίων παραγωγών και της οικογενειακής γεωργίας, χωρίς την προστασία στα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Εμπεριέχει, επιπλέον, την καθετοποίηση αυτής της παραγωγής και άμεση σύνδεση σε τοπικό επίπεδο με την μεταποίηση, συσκευασία και εμπορία.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ αυτού του σχεδίου:

α) μείωση του κόστους παραγωγής: επαναφορά του ΦΠΑ στα εφόδια στα προμνημονιακά επίπεδα, φθηνό αγροτικό πετρέλαιο ανάλογα με την ετήσια δήλωση καλλιέργειας. Μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ για όλη την καλλιεργητική περίοδο.

β) παροχή ρευστότητας στον αγροτικό χώρο με ρύθμιση των χρεών, αναστολή των πλειστηριασμών, ιδίως των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με την παραγωγική διαδικασία (γη, μηχανήματα, αποθήκες). Χαμηλότοκα καλλιεργητικά δάνεια. Απαιτείται η επαναφορά της ΑΤΕ σε δημόσιο έλεγχο ή δημιουργία Τράπεζας ειδικού σκοπού.

γ) δίκαιο και απλό φορολογικού με αφορολόγητο 12.000 και κλιμάκωση της φορολογίας ανάλογη με των άλλων απασχολούμενων. Όχι φόρο στα παραγωγικά αγροτεμάχια.

 

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ του σχεδίου:

α) εξυγίανση του συστήματος εμπορίας με έλεγχο από τα εφόδια μέχρι την εμπορία και στόχο την μείωση της ψαλίδας των τιμών παραγωγού καταναλωτή. Ενίσχυση των αγροτικών δικτύων ομοειδών προϊόντων και η προώθησή τους σε ειδικές αγορές παραγωγών.

β) εξυγίανση και αναγέννηση των αγροτικών συνεταιρισμών με νομοθετικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη δημοκρατική συμμετοχική και διαφανή λειτουργία. Δημοτικές εκτάσεις σε ανέργους.

γ) αύξηση της προστιθέμενης αξίας των θεσσαλικών προϊόντων με ανάπτυξη μικρομεσαίων και συνεταιριστικών επιχειρήσεων για μεταποίηση προϊόντων, αξιοποίηση τοπικών πόρων. Ανάπτυξη αγρο- και οικο-τουριστικών δραστηριοτήτων (πχ: μαυροστάφυλο Μεσενικόλα, γλυκά κουταλιού, επωνυμία ψυχανθών) με επισκέψιμους χώρους μικρής κλίμακας παραγωγής. Προώθηση καινοτόμων καλλιεργειών π,χ αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και ενίσχυση της παραγωγής των ήδη πιστοποιημένων προϊόντων (ΠΟΠ – ΠΓΕ), τα σήματα των οποίων παραμένουν «ανενεργά». Ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας. Ολική απαγόρευση γενετικά τροποποιημένων. Αξιοποίηση των ανενεργών μονάδων μεταποίησης. Επαναδραστηριοποίηση κλειστών/υπολειτουργούντων εργοστασίων (πχ: εργοστάσιο ζάχαρης στη Λάρισα)

δ) Επαναδραστηριοποίηση του δημοσίου ως αρωγού του αγροτικού τομέα με επαναφορά των υπηρεσιών στην ύπαιθρο, ανασύσταση των στοιχειωδών περιφερειακών δομών στην παροχή συμβουλευτικών-υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τους αγρότες, για την αξιοποίηση των κοινοτικών ενισχύσεων και προγραμμάτων αλλά και την μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειριών. Ενίσχυση του δημόσιου και καθολικού συστήματος ασφάλισης του συνόλου της αγροτικής παραγωγής, με αναμόρφωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου του ΕΛΓΑ

ε) Ανάπτυξη της γεωργικής έρευνας και τεχνολογίας με εφαρμογή κλαδικών ανά στρατηγικό προϊόν (ελαιόλαδο, αμπελοοινικά, οπωροκηπευτικά, τυροκομικά – ιδίως φέτα κτλ) και χωρικών πολιτικών

στ) Χωροταξικός – περιβαλλοντικός σχεδιασμός και στήριξη της υπαίθρου

Αναδασμοί, προστασία γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας, παροχή κινήτρων για αποφυγή κατάτμησης γεωργικής γης, φορολογικά αντικίνητρα για όσους κατέχουν γεωργική γη και δεν την καλλιεργούν. Θεσμική θωράκιση στην δημοκρατική διαχείριση των υδάτων από την πηγή στην κατανάλωσή με εκπόνηση και επικαιροποίηση σχετικών σχεδίων και θέσπιση φορέων διαχείρισης (πχ: αναβάθμιση των Δασαρχείων σε Φορείς Ολοκληρωμένης Διαχείρισης περιοχών). Η λειτουργία των ΤΟΕΒ πρέπει να είναι διαφανής με συμμετοχή των παραγωγών.

Θετικό Υδατικό Ισοζύγιο με

– εξοικονόμηση του νερού με αρδευτικές μεθόδους (κλειστά δίκτυα πχ Σμοκόβου, στάγδην άρδευση) και τεχνολογία (-25%) και βελτίωση παλαιών και επέκταση δικτύων άρδευσης και ύδρευσης (-20%)

– βιώσιμη αξιοποίηση των αποθεμάτων με Διαχείριση υδάτινων οικοσυστημάτων: Κάρλα, Λίμνες Πλαστήρα, Σμοκόβου κλπ. και στροφή υδροληψιών από τα υπόγεια στα επιφανειακά ύδατα

– αύξηση της αποδοτικότητας των υδραυλικών έργων με μικρούς ταμιευτήρες 10-100 χιλ τόνοι, αναβάθμιση πεπαλαιωμένων υποδομών (ταμιευτήρες/λιμνοδεξαμενές, αρδευτικά δίκτυα),

– αποκατάσταση της ζημιάς στο υδατικό σύστημα με έργα αποκατάστασης υδροφορέων, μικρά φράγματα, συλλογικά αρδευτικά δίκτυα

 

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Το εναλλακτικό σχέδιο πρέπει να εμπεριέχει ειδικό αναπτυξιακό πλαίσιο για την κτηνοτροφία ως βασική αιχμή και απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατροφική επάρκεια και το σταμάτημα της συναλλαγματικής αιμορραγίας. Πιο συγκεκριμένα:

– αποτύπωση και προστασία δημόσιων βοσκοτόπων και βοσκήσιμων γαιών στα πλαίσια των δασικών χαρτών, σύνταξη διαχειριστικών σχεδίων τους για τη δημιουργία υποδομών

– Ενίσχυση της αιγο-προβατοτροφίας ανάλογα με τη βοσκοϊκανότητα των οικοσυστημάτων, καθώς και της παραγωγής γάλακτος και την ανάπτυξη δυναμικών κλάδων όπως η τυροκομεία.

– ενθάρρυνση και υποστήριξη των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών και των μικρών μονάδων επεξεργασίας. Πχ: πανθεσσαλικός Συνεταιρισμός Γαλακτοπαραγωγών για παραγωγή θεσσαλικής φέτας (με επωνυμία)

– ταχεία ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη βιώσιμη αξιοποίηση των ορεινών και ημιορεινών περιοχών (βοσκότοποι κλπ). Απλοποίηση-κωδικοποίηση νομοθεσίας.

– ενίσχυση της καλλιέργειας σανοδοτικών φυτών και ψυχανθών με στόχο την αντικατάσταση εισαγόμενων ζωοτροφών

– ειδικά προγράμματα ανάπτυξης πτηνοτροφίας, χοιροτροφίας.

Αλιεία: συνεταιριστικές δράσεις από την προμήθεια αλιευτικών εφοδίων μέχρι τη μεταποίηση αλιευμάτων, προστασία, διαχείριση και ανάπτυξη αλιευτικών πόρων (Παγασητικού, Κάρλας τόνου, ξιφία κοκ), ανάπτυξη υποδομών και κάθετη οργάνωση υπηρεσιών αλιείας.

 

Σε επίπεδο Περιφέρειας:

  • Τοπικές αγορές παραγωγών – Δικτύων και Κοινωνικών Συνεταιρισμών σε κάθε πόλη της Θεσσαλίας με έλεγχο των εκθετών και των προϊόντων από σχετική υπηρεσία της Περιφέρειας και των Δήμων. πώληση των τοπικών προϊόντων και στα σούπερ μάρκετ κλπ)
  • Κλειστές ζωαγορές πχ: σε Τρίκαλα και Καρδίτσα για την ενίσχυση της πώλησης του ζωικού κεφαλαίου μικρών παραγωγών και μικρών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων.
  • Μεταφορά πόρων από την τουριστική προβολή στην προβολή των τοπικών προϊόντων.

 

Αλήθεια, τι έχει κάνει η Περιφέρεια και πόσοι πόροι έχουν μεταφερθεί για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα;

 

Σε εθνικό – ευρωπαϊκό επίπεδο:

Με την δημιουργία συμμαχιών ιδίως των χωρών του Νότου, απαιτείται ριζική αναθεώρηση της ΚΑΠ με στόχο την:

  • Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων. Αύξηση του ποσοστού των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε προϊόντα εξαγωγικού χαρακτήρα αλλά και εντάσεως εργασίας με στόχο τη μείωση της ανεργίας.
  • Ενδυνάμωση του ρόλου της αγροτικής πολιτικής ως εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης με άρση των περιφερειακών ανισοτήτων.

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) θα πρέπει να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός θετικού ισοζυγίου της χώρας, στη μείωση της απόστασης μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, στην προώθηση και προβολή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Θα πρέπει να συμβάλλει στην ανάδειξη της μεσογειακής διατροφής και διαμόρφωση καταναλωτικών προτύπων που εξυπηρετούν όχι τα κέρδη των πολυεθνικών αγροδιατροφικών επιχειρήσεων, αλλά τις ουσιαστικές διατροφικές ανάγκες της κοινωνίας.

 

Υποστηρίζουμε ότι απαιτείται και μάλιστα άμεσα ένα τέτοιο ΣΧΕΔΙΟ κάλυψης των κοινωνικών αναγκών, περιφρούρησης των δημοσίων αγαθών, αποκατάστασης της περιβαλλοντικής βλάβης, προστασίας των φυσικών πόρων, οικοδόμησης αλληλέγγυας κοινωνίας και οικονομίας. Ώστε η αγροτική παραγωγή να γίνει πυλώνας στήριξης της ελληνικής κοινωνίας σε δύσκολους καιρούς αλλά και αναδιανομής του πλούτου, επιτέλους, προς τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η ετήσια τακτική συνέλευση των μελών και των φίλων της δημοτικής μας παράταξης στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

Ως θέματα της ημερήσιας διάταξης της ολομέλειας του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ορίσθηκαν να συζητηθούν ο πολιτικός και οργανωτικός απολογισμός της δράσης και λειτουργίας της παράταξης, η πορεία της μέσα στο νέο πολιτικό περιβάλλον, καθώς και η εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Π.Ε ΤΡΙΚΑΛΩΝ

12 Νοέμβρη: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ

 

Όσο δεν αγωνιζόμαστε και δεν τολμούμε, χρεοκοπούμε!

Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων.

Ήρθε να επικυρώσει τη συνέχιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ακραίων πολιτικών λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων, εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων.

Εδραιώνεται, έτσι, η διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ότι απόμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται και εντείνονται.

Η ίδια πολιτική συνεχίζεται, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της επαπειλούμενης χρεοκοπίας. Συνεχίζεται η αύξηση της έμμεσης φορολογίας και δρομολογείται η ανατροπή του μεταπολεμικού δημόσιου και κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, η ιδιωτικοποίηση όσων στρατηγικών τομέων του Δημοσίου έχουν ακόμα απομείνει δημόσια (ενέργεια, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια), μειώνονται περαιτέρω μισθοί και συντάξεις, εκχωρούνται τα «κόκκινα δάνεια» σε κερδοσκοπικά funds και προχωράμε σε πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας.

Ισοδύναμα: Να δούμε ποιος θα φαγωθεί ή αλλιώς «διαίρει και βασίλευε»!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποδεχτεί πλήρως το μνημονιακό πλαίσιο που παραμένει ακριβώς το ίδιο. Παίρνει εξίσου αντιλαϊκά μέτρα με τα μέτρα που πήραν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και επιχειρεί να «χρυσώσει» το χάπι και να μας εξαπατήσει με τα λεγόμενα ισοδύναμα. Όμως πέρα από το ότι είναι αυταπάτη το «πιο ανθρώπινο μνημόνιο» είναι και μια επικίνδυνη λογική που διασπάει τους εργαζόμενους.

Να πληρώσουν όσοι στέλνουν τα παιδιά τους στην ιδιωτική εκπαίδευση ή να πληρώσουμε πιο ακριβό το μοσχάρι; Να κοπούν οι συντάξεις άνω των 1000 ευρώ (και βλέπουμε) ή να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ; Να γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών ή να μειωθεί σε όλους λίγο ο μισθός;

Και η κατρακύλα δε θα έχει τέλος. Με πολυδιασπασμένο και απελπισμένο το λαό τελικά θα υιοθετηθούν – αργά ή γρήγορα – όλα τα παραπάνω! Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε, μόνο να χάσουμε αν μπούμε σε μια τέτοια λογική. Αυτό που χρειάζεται, είναι μέτωπο αντίστασης της μεγάλης εργαζόμενης και άνεργης πλειοψηφίας για να ανατραπεί η επίθεση του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού που επιβάλλει τα μνημόνια.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση πρέπει να συμμετέχουμε και να αξιοποιήσουμε τη γενική απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος!

Μπροστά στις νέες συνθήκες που οριοθετούνται από τους ακραίους εκβιασμούς, την τρομοκρατία των δανειστών και την αποδοχή από την Κυβέρνηση του ρόλου, όχι ενός ακόμα απλού διαχειριστή των αδιέξοδων πολιτικών που επιβάλλονται; αλλά ενός κυνικού υπερασπιστή τους, μένει σε εμάς, τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας:

με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονίων και όλων των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας.

 

Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 και διεκδικούμε:

  • Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία – ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών!
  • Όχι σε αυξήσεις στα όρια ηλικίας και στη μείωση των συντάξεων. Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση!
  • Όχι στο νέο μισθολόγιο. Αυξήσεις στους μισθούς – για μια αξιοπρεπή ζωή. Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
  • Όχι στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση. Καμιά κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών!
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση της Υγείας, της Παιδείας, της Αυτοδιοίκησης, των Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
  • Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας-αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
  • Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ.
  • Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
  • Διαγραφή του χρέους.

Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος! Είναι εξαθλίωση και χρεοκοπία!

Μονόδρομος είναι ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή,

σε σύγκρουση με τα μνημόνια , το κεφάλαιο,

την κυβέρνηση και τους δανειστές, την ευρωζώνη και την Ε.Ε.

Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
  • ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ, ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ
  • ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει μπροστά τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου ξεκινώντας τον πόλεμο στην εργατιά, στην αγροτιά, στη νεολαία.

Προϋπολογισμός φτώχειας. Διάλυση του ασφαλιστικού. Φορολεηλασία για τον λαό και προκλητικές φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες και τους «επενδυτές». Κατασχέσεις-πλειστηριασμοί. Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ξεκινώντας από τα λιμάνια, τα τραίνα και τα αεροδρόμια, την ενέργεια. Εργασιακός μεσαίωνας. Νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο στο δημόσιο, οριστική κατάργηση των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Συντριβή της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ελεύθερων επαγγελματιών. Εξευτελιστική επιτροπεία, ίδια και χειρότερη από ότι μέχρι τώρα.

Η πολιτική αυτή έχει σαν στόχο να ενισχύσει την κερδοφορία του κεφαλαίου για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την ιστορική του κρίση πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας και να συνεχίσουν οι δανειστές και οι τραπεζίτες να κερδοσκοπούν πάνω σε μια κοινωνία που στενάζει.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

Ειδικά με το νέο ασφαλιστικό προωθούν την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την ανταποδοτική λειτουργία της. Ο καθένας μόνος του θα πληρώνει για την ασφάλισή του.

Το σχέδιό τους για το νέο ασφαλιστικό απαλλάσσει το κράτος από την ευθύνη που έχει, εξασφαλίζοντας μόνο μια «εθνική σύνταξη» των 200 ευρώ, οδηγώντας σε συντάξεις πείνας. Απαλλάσσει το κεφάλαιο από την συνεισφορά του. Με τα 40 χρόνια δουλειάς αυξάνονται τα όρια σύνταξης και πέρα από τα 67, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τον τάφο και την νεολαία στην μόνιμη ανεργία.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ»!

Τα ψέματα του Τσίπρα ότι έχει «παράλληλο πρόγραμμα» και θα εφαρμόσει μνημόνιο με «κοινωνικό πρόσωπο» καταρρέουν, καθώς από τώρα μέχρι τον Δεκέμβρη βιάζονται να περάσουν σκληρά μέτρα από τα οποία θα κριθούν πολλά για τις επόμενες δεκαετίες.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Κόντρα στο κλίμα της απογοήτευσης και του «δεν υπάρχει άλλη λύση» που σπέρνουν κυβέρνηση και κανάλια, οι αντιστάσεις ήδη έχουν ξεκινήσει σε λιμάνια, ναυτεργάτες, ΟΤΑ, νοσοκομεία, εμπόριο, κ.α.

Αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. Κατάργηση όλων των μνημονίων και των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» του κεφαλαίου. Ήττα της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – ΑΝ.ΕΛ. από τους αγώνες ενός ρωμαλέου εργατικού – λαϊκού κινήματος. Για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία.

Να κάνουμε την απεργία της 12 Νοέμβρη σταθμό στην πάλη μας. Σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα. Για να δυναμώσουν οι μάχες χώρο – χώρο και κλάδο – κλάδο. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε μετά τις 12 Νοέμβρη για να σαρώσουμε όλες τις επιθέσεις!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

– Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες με αυτοδίκαιη ασφάλιση όλων. Σύνταξη στα 60 (55 για τις γυναίκες) ή στα 30 χρόνια εργασίας. Πλήρης ασφάλιση για κάθε είδους ελαστική απασχόληση και τις περιόδους της ανεργίας, με το κόστος στους εργοδότες και το κράτος. Καμιά σύνταξη κάτω από 900 ευρώ. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα όσα τους έκλεψαν (όπως τα 11 δις του PSI, τα αποθεματικά που πήραν τον πρώτο εξάμηνο του ‘15, τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010 με τα δομημένα ομόλογα κλπ.)

– Εδώ και τώρα μέτρα ενάντια στην εφιαλτική ανεργία. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις στο ύψος του κατώτερου μισθού. Τουλάχιστον 40 χιλιάδες προσλήψεις σε παιδεία, υγεία για να καλυφθούν τα κενά και να μην καταρρεύσουν.

Κανονικές προσλήψεις για να σταματήσει το αίσχος της επιδότησης των εργοδοτών και τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Εθνικοποίηση όλων των κλειστών εργοστασίων και επαναλειτουργία τους με εργατικό έλεγχο. Μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης και των ωρών εργασίας.

Αυξήσεις στους μισθούς. Άμεση επιβολή κατώτερου μισθού 751 ευρώ. Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα επίπεδα του 2009. Όχι στις διακρίσεις ενάντια στους νέους εργαζόμενους.

Καμιά ιδιωτικοποίηση. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

– Υπεράσπιση της μικρομεσαίας αγροτιάς από την ΕΕ και τους επιχειρηματίες/τσιφλικάδες.. Προστασία των ελευθεροεπαγγελματιών από την φορολεηλασία, την απελευθέρωση των αγορών και την επέλαση των πολυεθνικών.

– Άσυλο και στέγη, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Νομιμοποίηση όλων, όχι στην «Ευρώπη φρούριο». Να φύγει από την χώρα μας και να διαλυθεί η Φρόντεξ. Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ελεύθερη διέλευση από τα σύνορα. Να καταργηθεί το Δουβλίνο ΙΙ. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην περιοχή και η εμπλοκή της χώρας μας. Να καταδικαστούν οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

Αυτούς τους στόχους μπορούμε να τους επιβάλλουμε με ρήξη με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τον «μονόδρομο» της εκμετάλλευσης, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Με μη αναγνώριση, παύση πληρωμών και διαγραφή όλου του χρέους. Με έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται πλέον στην πράξη ότι είναι εχθρική για την εργατική τάξη και το λαό. Προσπαθεί να μας πείσει ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, όπως ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο ΓΑΠ, ότι αλλιώς θα «καταρρεύσει η χώρα». Στην πραγματικότητα αυτό που καταρρέει είναι οι αυταπάτες που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τα μνημόνια χωρίς ρήξη με τους καπιταλιστές, τους δανειστές και το κράτος τους, μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ. Η πολιτική του «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή».

Στον νέο γύρο που ξεκινάει, πρέπει να φτάσουμε την πάλη μας μέχρι το τέλος. Χωρίς υποχωρήσεις στους εκβιασμούς των δανειστών και την εργοδοτική βία που θα βρούμε μπροστά μας, όπως και στην μάχη για το «ΟΧΙ».

Τις μάχες που έρχονται, μπορεί να τις δώσει νικηφόρα ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, ο οργανωμένος λαός. Με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς. Οικοδομώντας τους δικούς μας συντονισμούς από τα κάτω, των πρωτοπόρων αγωνιστών, των επιτροπών αγώνα, πρωτοβάθμιων σωματείων, με λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές.

Με κοινή δράση με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς.

Ενάντια στον νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που βλέπει τους αγώνες σαν εθιμοτυπικές ντουφεκιές.

Με σχέδιο, συντονισμό και κλιμάκωση, για να νικήσουν οι αγώνες μας, να έχει και ο Τσίπρας την τύχη του… Γιαννίτση.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ