17.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα-κομμάτων-πολιτικών οργανώσεων-κινημάτων-βουλευτών-άρθρα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ [Α.Σ.Κ.Ε]

- Advertisement -

Τιμάμε και συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 και τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου που αποτελεί ιστορικό γεγονός . Το κεντρικό σύνθημα του Πολυτεχνείου –Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία-, αποτελεί ταυτόχρονα και αφετηρία για νέους αγώνες με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της υγείας, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους. Την ώρα που η χώρα, η ελληνική κοινωνία και οικονομία περνούν τις πιο δύσκολες στιγμές τους μεταπολιτευτικά, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου είναι και σήμερα διεκδικούμενα και αιτούμενα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία το σύνολο της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας να συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να δοθεί το πραγματικό νόημα της επετείουΤο νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δεν είναι άλλο, παρά η βαθειά παιδεία ενάντια στο φόβο και για διαρκή εγρήγορση των πολιτών για μικρές και μεγάλες εξεγέρσεις, για διαρκείς μικρές και μεγάλες νίκες της ελευθερίας και της αλληλέγγυας κοινωνίας. «Η ερμηνεία των συνθημάτων του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να είναι επίκαιρη: Ίσες ευκαιρίες για Παιδεία, εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας και ελεύθερη διακίνηση των ιδεών»

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: 42 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΗ. ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ!

Στους μονόδρομους απαντάμε με εξεγέρσεις!

Νοέμβρης 2015: Μαθητικές κινητοποιήσεις, δυναμικές φοιτητικές πορείες, απεργία στα λιμάνια, πανεργατική απεργία, φέρνουν τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά στη πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και την επανεκλεγμένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σε μια χρονιά με καταιγιστικά πολιτικά γεγονότα, το εξεγερτικό πνεύμα του Νοέμβρη του 73’ πλανιέται ακόμα πάνω από τους δρόμους του αγώνα. Για ακόμα μία φορά έρχεται να θυμίσει πως ο δρόμος επιβολής κατακτήσεων είναι αυτός του εξεγερμένου λαού που οργανώνεται για να νικά!

Η όλο και αυξανόμενη ανεργία, η μαύρη εργασία χωρίς κανένα δικαίωμα, η διάλυση της δημόσιας παιδείας, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο που κάνει ακόμα και την επιβίωση να φαντάζει δύσκολη. Η νέα γενιά που μεγαλώνει μέσα σε συνεχή μνημόνια, έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με το Νέο Σχολείο των λίγων, την εκμετάλλευση της μαθητείας, τις ουρές του ΟΑΕΔ, τη συνεχή κατάρτιση και εξειδίκευση, τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, την μετανάστευση. Καθημερινά βιώνει ότι δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τον σύγχρονο ολοκληρωτικό καπιταλισμό της σήψης και της βαρβαρότητας. Έναν καπιταλισμό που γεννά κρίσεις, ρίχνει στην εξαθλίωση και την βαθιά εκμετάλλευση την κοινωνική πλειοψηφία παγκόσμια. Ένα σύστημα, που στηρίζεται στηρίζεται στη φτώχεια, τη βία, την καταστολή και τους πολέμους για να επιβιώσουν τα κέρδη των λίγων! Εκατομμύρια πρόσφυγες πεινούν, θανατώνονται και πνίγονται στις πύλες της περίκλειστης και αντιδραστικής ΕΕ, δείχνοντας πως η ανθρωπότητα δε χωρά στην ιμπεριαλιστική παραφροσύνη των πολέμων και των αγορών.

Καμία ανοχή, καμία αναμονή!

Πολύ περισσότερο που οι εργαζόμενοι και η νεολαία έστειλαν ηχηρό μήνυμα ρήξης με το συντριπτικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, καταλαβαίνουν πλέον ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής ή αναμονής. Η κυβέρνηση, από τη μεριά της, «δικαίωσε» τις εκτιμήσεις ότι με βήμα ταχύ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει την αντεργατική επίθεση στο πλαίσιο εφαρμογής του 3ου μνημονίου, αλλά και όλων όσα δεν πρόλαβαν να περάσουν στην ελληνική κοινωνία τα δύο προηγούμενα μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο δρόμος της κοινοβουλευτικής ανάθεσης και οι μεσοβέζικες λύσεις του δόγματος ΣΥΡΙΖΑ «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή», οδήγησαν στην πλήρη υποταγή στις επιταγές της ΕΕ, των δανειστών και του κεφαλαίου. Μετέτρεψαν το μεγαλειώδες λαϊκό ΟΧΙ σε υποτακτικό ΝΑΙ. Προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Όμως απέναντι στα νέα There Is No Alternative και στους απελπιστικούς μονόδρομους που μας προτάσσουν, η εξέγερση του Πολυτεχνείου έρχεται να μας θυμίσει ότι υπάρχουν πάντα οι δρόμοι που ανοίγουν οι λαοί με τη πάλη τους.

Στο δρόμο της ανατροπής!

Ο δικός μας δρόμος είναι αυτός της ανατροπής των παλιών και νέων μνημονίων, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που την υλοποιεί και κάθε κυβέρνησης που θα στηρίξει τις ίδιες βάρβαρες πολιτικές. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας βγάλει από το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο, της παραμονής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Φάνηκε πλέον καθαρά πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση εντός των πλαισίων του ευρώ και της ΕΕ. Αντίθετα, η ιδέα ότι υπάρχει μια πιο φιλολαϊκή διαχείριση εντός των ορίων που τίθενται από τους αντιδραστικούς αυτούς θεσμούς αποδείχτηκε μια τεράστια αυταπάτη που την πληρώνουμε ήδη ακριβά…

….Στο δρόμο του Νοέμβρη για την ανατροπή!

Μπορούμε να αντισταθούμε, να οργανωθούμε και να δώσουμε μάχες για να βελτιώσουμε τη ζωή μας; Μπορούμε να παλέψουμε για τη συνολική ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας, της επίθεσης του σύγχρονου καπιταλισμού στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας; Είναι εφικτός ένας άλλος δρόμος και μια άλλη κοινωνική προοπτική, για την κομμουνιστική απελευθέρωση στον 21ο αιώνα;

ΝΑΙ μπορούμε!

Η πάλη για το ψωμί, την παιδεία και την ελευθερία της εποχής μας, εποχής ασύλληπτου πλούτου τον οποίο λυμαίνονται οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, μπορεί να γίνει το σύνθημα της σύγχρονης εξέγερσης του λαού για τα δικαιώματά του, για κατακτήσεις στο σήμερα, με όπλο ένα ταξικά και πολιτικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα και ένα οργανωμένο και πολιτικά επικίνδυνο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Το υποταγμένο συνδικαλιστικό κίνημα της ΓΣΕΕ του «ΝΑΙ σε όλα» (στο δημοψήφισμα και τις απαιτήσεις των εργοδοτών και των κυβερνήσεων), έχει αποδείξει πολλάκις πως ούτε θέλει ούτε μπορεί να συγκρουστεί με τη μνημονιακή αστική πολιτική και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει. Χρειαζόμαστε τώρα νέες ενώσεις εργαζομένων, νέα σωματεία στους κλάδους δουλειάς που δεν υπάρχουν, τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν και να ενώσουν όλους τους εργαζόμενους, παλιούς και νέους, Έλληνες και μετανάστες και τη νέα εργατική βάρδια που δουλεύει με τις πιο ελαστικές και επισφαλείς μορφές απασχόλησης (μερική απασχόληση, ημιανεργία-ημιεργασία, «μπλοκάκι»). Χρειαζόμαστε συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς που θα αποφασίζουν για την πάλη, τα αιτήματα και το μέλλον των αγώνων. Ταυτόχρονα, είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαία η ορμητική είσοδος της νέας εργατικής βάρδιας σε όλες τις υπαρκτές μορφές αγωνιστικής και συνδικαλιστικής συσπείρωσης για ένα νέο, ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, καρδιά και κινητήρα ανασυγκρότησης όλου του νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος.

Μπορούμε με μια άλλη ανεξάρτητη, μαχόμενη αντικαπιταλιστική αριστερά. Με μια αριστερά των επαναστατικών τομών και όχι των κυβερνητικών αυταπατών. Μια αριστερά της σύγχρονης κομμουνιστικής προοπτικής και όχι της διαχείρισης με «ολίγη» από ανθρωπιστικά «ισοδύναμα». Η Αριστερά λοιπόν- και ειδικά η αντικαπιταλιστική αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-, πρέπει να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε ο λαός και η νεολαία να έρθουν δυναμικά στο προσκήνιο και να καθορίσουν τις εξελίξεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση φιλοδοξούμε να συμβάλουμε ενισχύοντας κάθε μικρή και μεγάλη μάχη, ώστε να δημιουργηθεί ένα μαζικό και μαχητικό λαϊκό κίνημα, με τα δικά του όργανα και διαδικασίες, με κοινή δράση όλων των αγωνιστικών δυνάμεων. Ενισχύοντας το αντικαπιταλιστικό ρεύμα στους εργαζόμενους και τη νέα γενιά, ώστε να μπορέσει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να ανατρέψει το σημερινό μνημονιακό μονόδρομο και να διεκδικήσει το μέλλον που της ανήκει με επίκεντρο τα επίκαιρα στο σήμερα αιτήματα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», ενάντια στη σύγχρονη «χούντα» του κεφαλαίου και των τοκογλύφων – δανειστών, για την απελευθέρωση από τα δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των αιμοσταγών αγορών. Για μια επαναστατική, διεθνιστική απάντηση!

 

Όλες και όλοι στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 7 μ.μ.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Νοέμβρης 1973 – Νοέμβρης 2015
Ανακοίνωση της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο

Με αγώνα και θυσία γράφεται η ιστορία
Συνεχίζουμε, παλεύουμε για τη δική μας ζωή, το δικό μας μέλλον! Δε θα δεχτούμε να ζούμε στα όρια της εξαθλίωσης. Σπάμε τα δεσμά! Με την αποφασιστική, την οργανωμένη δράση μας, μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα, να επιβάλουμε το δικό μας δίκιο, ενάντια στο ζυγό των μονοπωλίων και την εγχώρια εξουσία τους, εναντίον της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Όλη η 7χρονη αντιδικτατορική πάλη του λαού μας, ο παλλαϊκός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, απέδειξαν πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο κι αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή του οργανωμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος.
Η σημερινή συγκυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο που χάραξαν όλες οι προηγούμενες. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει στο εσωτερικό, «συμπληρώνεται» με όρκους πίστης στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στις μεγάλες κόντρες που εξελίσσονται στην γειτονιά μας για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους.
Αυτές οι αντιπαραθέσεις οδηγούν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην προσφυγιά, μετατρέποντας τη μεσόγειο σε θάλασσα νεκρών, ενώ μπορούν να οδηγήσουν και σε ένα πιο γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Από αυτές τις αντιπαραθέσεις κανένας λαός δε θα βγει κερδισμένος. Κανένας λαός δεν έχει συμφέρον να χύσει το αίμα του για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των λίγων. Γέννημα του συστήματος είναι και οι εγκληματίες – ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Πότε τους «μαζεύουν» και πότε τους «αμολάνε», κατά πως τους βολεύει. Καμία σχέση δεν έχει η πατριδοκαπηλία των ναζί της ΧΑ, με το γνήσιο πατριωτισμό του λαού μας, τον αγώνα για να ζήσουμε καλύτερες μέρες στον τόπο μας χωρίς ντόπια και ξένα αφεντικά. Πατριδοκάπηλο καθεστώς ήταν και η Χούντα. Πίσω απ’ τη χούντα όμως κρύβονταν τα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας, αλλά και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών τους συμμάχων.

 

Εύκολες λύσεις χωρίς αγώνα και θυσίες ποτέ δεν έρχονται
Ο λαός, η νεολαία, όταν είμαστε οργανωμένοι και ενωμένοι, όταν ξέρουμε γιατί παλεύουμε, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις, πολέμους και προσφυγιά.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!
Συνεχίζουμε την πάλη για να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων, για να κατακτήσει ο λαός την εξουσία και να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει!
Η κοινωνική εξέλιξη δε σταματάει εδώ, στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα. Είμαστε αισιόδοξοι: ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων εξεγέρσεων και κοινωνικών επαναστάσεων, που θα οδηγήσουν ξανά την ανθρωπότητα στην πρόοδο! Η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ο σοσιαλισμός, είναι το μέλλον!

 

Δίνουμε ραντεβού στον δρόμο, στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων!

Όλοι στην πορεία την Τρίτη 6/11 , στις 6 μ.μ στην πλατεία «Ηρώων Πολυτεχνείου» (Κεντρική Πλατεία)

 

                                                                 Τ.Σ ΚΝΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΜΑΣ

42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η ΜΝΗΜΗ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ

ΟΤΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

 

 

Αγαπητέ Μαθητή, Μαθήτρια

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Θα γιορτάσουμε τη μέρα που οι φοιτητές, ο λαός ξεσηκώθηκαν ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών.

Τι ήταν όμως η Χούντα;

Την 21η Απριλίου του 1967 αξιωματικοί του Στρατού κατέλαβαν την κυβέρνηση με τη βία, με τα όπλα. Φυλάκισαν, εξόρισαν χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Απαγόρευσαν με νόμο τα Συνδικάτα των Εργαζομένων και τις Απεργίες, κυνήγησαν και βασάνισαν όσους πάλευαν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας, των μαθητών. Επέβαλαν καθεστώς τρομοκρατίας και διώξεων.

Ποιος στήριξε το πραξικόπημα της Χούντας;

Το πραξικόπημα δεν ήταν έργο κάποιων “τρελών”. Οι Χουντικοί είχαν “πλάτες”, δεν ήρθαν από μόνοι τους.

Τούς στήριξαν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, αυτοί που και σήμερα ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, τους γονείς σου για ένα κομμάτι ψωμί. Ήθελαν να επιβάλλουν “σιγή νεκροταφείου”, ώστε να πάψει να αγωνίζεται ο λαός ενάντια στην εκμετάλλευση.

Τούς στήριξαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό οι φοιτητές στην είσοδο του Πολυτεχνείου έγραψαν με μεγάλα γράμματα “ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ”. Τα συνθήματα είναι και σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ. Δες μόνο τι συμβαίνει σήμερα με τους πρόσφυγες. Οι ίδιοι που στήριξαν τότε τη Χούντα, σήμερα βομβαρδίζουν τη Συρία, τη Λιβύη, σκορπάνε το θάνατο και τη δυστυχία για τα κέρδη, ξεσπιτώνουν και πνίγουν στο Αιγαίο μικρά παιδιά.

Κι όμως και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που στηρίζουν τη Χούντα. Είναι οι χρυσαυγίτες, οι φασίστες. Λένε χωρίς ντροπή ψέματα, όπως: “δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο” ή ότι “Με τη Χούντα ο λαός πέρναγε καλά”. Η αλήθεια είναι άλλη: Έξω από το Πολυτεχνείο, οι Χουντικοί δεν δίστασαν να δολοφονήσουν ακόμα και μαθητές!

 

Νεκροί μαθητές στο Πολυτεχνείο:

Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής, κάτοικος Λευκάδος 7, Αθήνα. Στις 16/11/1973, μεταξύ 21.30 και 21.45, στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ και Μάρνη τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά από πυρά της φρουράς του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε νεκρός στο «Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών».

Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής, από τον Πειραιά, κάτοικος Αγίας Λαύρας 80, Αθήνα. Στις 10.30 με 11.00 περίπου το πρωί της 17/11/1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Κότσικα, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του ΟΤΕ. Με διαμπερές τραύμα μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του.

 

Πώς έπεσε η Χούντα;

Την έριξε ο λαός με τους αγώνες του, με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή. Φάνταζε ανίκητη, αλλά τελικά αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά πως ανίκητος είναι ένας λαός που παλεύει για το δίκιο του.

Αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα. Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Μπορεί να μην υπάρχει σήμερα η Χούντα, με τη μορφή που υπήρχε τότε, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα πιο έντονα, η αδικία, η εκμετάλλευση, η φτώχεια.

Και πάνω απ’ όλα εξακολουθούν να υπάρχουν αυτοί που επέβαλλαν τότε τη Χούντα στο σβέρκο του Λαού μας, που έβγαλαν κέρδη και που συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται και σήμερα το λαό: οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές.

Ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος π.χ. σε ομιλία τους προς τους εφοπλιστές (19 Μάρτη 1968) είπε: «Ελθέτε προς ημάς και πέστε μας τι θέλετε. Εκ προοιμίου σας βεβαιώ, ότι η κυβέρνησις θα σας το δώση». «Θα σας παράσχω το παν»!

Αποδεικνύεται ότι τελικά η Χούντα ήταν ανάγκη του συστήματος για να προστατέψει τα συμφέροντα αυτών που είχαν τον πλούτο. Όσο υπάρχει το Σύστημα αυτό, θα γεννά και νέες Χούντες, πολέμους, εκμετάλλευση, αδικία.

 

Kαλούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στον Αγωνιστικό Γιορτασμό για την 42η Επέτειο της εξεγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,

 

Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 6.00μ.μ.

στην Πλατεία «ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ»

(Κεντρική Πλατεία )Τρικάλων

 

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Σήμερα, 42 χρόνια από το Νοέμβρη του ΄73 το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, οι Αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, οι νέοι, Σπουδαστές, Μαθητές, τιμούν την εξέγερση του πολυτεχνείου δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και την Αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στις λυκοσυμμαχίες του θανάτου, για να μπορούν οι λαοί να ζουν στον τόπο τους, και να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

  • Η ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια.
  • Η αντοχή και ο ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι, αποτελούν παρακαταθήκη για την εργατική τάξη, τα λαικά στρώματα, την νεολαία και σήμερα που ο καπιταλισμός στη χώρα μας και διεθνώς δημιουργεί στρατιές ανέργων και φτωχών, σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα, ανάβει την φωτιά του πολέμου σε όλο και περισσότερες περιοχές που φέρνει σκοτωμούς, δυστυχία και καραβάνια προσφύγων.

Η εξέγερση τον Νοέμβρη του ‘73 κατά της φασιστικής δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημα και τη συνέχειά της μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Μέσα από τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από την ανεργία, την φτώχεια, την φοροληστεία, την εξαθλίωση, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το βασικό καθήκον είναι να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των μικροΕΒΕ, των μικροαγροτων , των νέων και των γυναικών, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στην εξουσία του κεφαλαίου, στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ, στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου, στο πιο πιστό στήριγμα του συστήματος, την φασιστική Χρυσή Αυγή, και θα διεκδικήσει μια άλλη οικονομική ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Όπως αποδείχθηκε η λύση στα προβλήματα δεν μπορεί να έρθει με όποια πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού, χωρίς οργανωμένο ταξικό αγώνα κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Γι’ αυτό επιβάλλεται η ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, με απομόνωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ανάπτυξη της συμμαχίας εργατών, μικρών αγροτών και ΕΒΕ, νέων και γυναικών των λαϊκών στρωμάτων.

Καλούμε τους Εργαζόμενους, Άνεργους, Μικροεπαγγελματίες, τους μικροαγρότες, τους Νέους και τις Γυναίκες του νομού μας, να τιμήσουν την εξέγερση του πολυτεχνείου, να πορευτούμε ενωμένοι και αποφασιστικά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης, κόντρα σε όσους καλλιεργούν τον συμβιβασμό και την απογοήτευση.

Τους καλούμε να πάρουν μέρος στον Αγωνιστικό Γιορτασμό για την 42η Επέτειο της εξεγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,

την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 6.00μ.μ.

στην Πλατεία «ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ»

(Κεντρική Πλατεία )Τρικάλων

            Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, να σηματοδοτήσει την λαϊκή αντεπίθεση, που θα συμπαρασύρει, αντιλαϊκές πολιτικές, μνημόνια, κυβερνήσεις και το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Δεν είναι ανίκητοι! Πιστέψτε στη δύναμή σας,

φέρτε τα πάνω-κάτω!

 

 

 

 

Γραμματεία Ν. Τρικάλων του Π.Α.ΜΕ.

Γραμματεία Ν. Τρικάλων   ΠΑ.ΣΕ.ΒΕ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη»

Ο Σύλλογος Γυναικών(μέλος της ΟΓΕ)

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν Τρικάλων

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Δήλωση της βουλευτού Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Βράντζα για την επέτειο των γεγονότων του Πολυτεχνείου.

Η εξέγερση του πολυτεχνείου αποτελεί διαχρονική αξία και έμπνευση για τους αγώνες του σήμερα.

Συμβολίζει το καθολικό πνεύμα αντίστασης στην ανελευθερία, την καταπάτηση των δικαιωμάτων και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Φόρος τιμής στους αγωνιστές θα αποδοθεί με ενότητα, συλλογική προσπάθεια και αγώνα, ώστε η χώρα να ξεπεράσει τις δυσκολίες που την ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια, και να επιστρέψει η ελπίδα και προοπτική για όλους τους Έλληνες.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Σαράντα δύο χρόνια συμπληρώνονται από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σαράντα δύο χρόνια μετά, η λάμψη της εξέγερση μας υπενθυμίζει πως το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή κατακτιέται με αγώνες και θυσία.

Το Νοέμβρη του ’73 η νεολαία και ο ελληνικός λαός πάλεψαν με αυταπάρνηση απέναντι στην τυραννία της Χούντας, βροντοφωνάζοντας Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, και απέδειξαν πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται ποτέ.
Σήμερα, στα χρόνια των μνημονίων, της φτώχειας, της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων ανθρώπων, ο δρόμος δεν μπορεί να είναι άλλος από την αντίσταση!
Πλέον, ο αυταρχισμός, η καταστολή και η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας αποτελούν καθημερινότητα. Η μόρφωση τείνει να γίνει προνόμιο των λίγων, με τους ταξικούς φραγμούς να εντείνονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερα φέτος τόσο η Παρισινή τραγωδία όσο και τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου,καθιστούν ακόμα πιο ζωντανό και πολύ πιο επίκαιρο το αντιϊμπεριαλιιστικό – αντιμιλιταριστικό περιεχόμενο του Πολυτεχνείου και πολύ πιο επίκαιρα τα μεγάλα αιτήματα του για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και ”ψωμί – παιδεία – ελευθερία”.

Η πολύνεκρη τραγωδία του Παρισιού μπορεί να γίνει όχημα μιας μεγάλης αντιδραστικής οπισθοδρόμησης, αν δεν βγουν στο προσκήνιο οι ευρωπαϊκοί λαοί για βαθιές δημοκρατικές ανατροπές στην Ευρώπη και πρώτα απ’ όλα ο ελληνικός λαός για προοδευτική ανατροπή στην Ελλάδα.

Σήμερα η ευρύτερη περιοχή μας και ιδιαίτερα η Μέση Ανατολή, μπορεί να γίνει θέατρο βρόμικων ιμπεριαλιστικών πολεμικών τυχοδιοκτισμών και επεμβάσεων και κυμάτων ξενοφοβίας και ρατσισμού, ενώ η Ελλάδα, σε μια Ευρώπη, που οι χώρες της κλείνουν τα σύνορα τους και η μια μετά την άλλη σηκώνουν απάνθρωπους φράκτες, μπορεί να πιεσθεί σκληρά από τα κύματα προσφύγων, που δεν θα βρίσκουν διέξοδο  και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Την ίδια ώρα που η καταρρέουσα νεοφιλελεύθερη Ε.Ε. κινδυνεύει να γίνει χώρος ακροδεξιών και νεοφασιστικών εκτροπών, την ίδια ώρα τα κυβερνητικά μνημονιακά μέτρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πνίγουν την ελληνική οικονομίαφτωχοποιούν τα μεσαία στρώματαεξαθλιώνουν τα κατώτερα και μετατρέπουν σε άνεργους και μετανάστες τους νέους και τις νέες μας.

Οι μεγάλοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες του λαού αποτελούν ένα ανεκτίμητο οπλοστάσιο. Από την ΕΑΜική αντίσταση  τον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ, τους συγκλονιστικούς πολιτικούς αγώνες του 50’ και του 60’ έως την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους ταξικούς αγώνες της Μεταπολίτευσης για ψωμί, για ελευθερία και δικαιώματα, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία δημιουργούν καθοριστικά ρήγματα στην αστική  στρατηγική της συναίνεσης, της αποδοχής του κάθε λογής μονόδρομου, της συμμόρφωσης και της καταστολής. Ιστορικός ρόλος της ριζοσπαστικής  αριστεράς είναι να εμπνεύσει και πάλι τέτοιους αγώνες και να αναδείξει την πολιτική τους προοπτική. 42 χρόνια μετά, ο Νοέμβρης αναπνέει στους δρόμους του αγώνα, ζει μέσα στην πεποίθησή μας ότι ο λαός μπορεί να σπάσει τα πιο βαριά δεσμά και να νικήσει.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 μ.μ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ!

Στο δρόμο των αγώνων ενάντια σε
ιμπεριαλισμό – πόλεμο – φασισμό – εκμετάλλευση

Οι ιμπεριαλιστές οξύνουν τους ανταγωνισμούς τους πάνω στα ερείπια χωρών και στα πτώματα προσφύγων. Το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα, για να συνεχίσει να ζει μέσα στη γενικευμένη και χωρίς διέξοδο κρίση του, κάνει, όπως πάντα, τη μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει καλά: επιτίθεται στα λαϊκά δικαιώματα και σπρώχνει εργάτες και εργαζόμενους στην απόλυτη εκμετάλλευση και καταπίεση. Και για να το καταφέρει, προωθεί ως επίσημη πολιτική του τη φασιστικοποίηση μέσα από τις δολοφονικές, πολεμικές επεμβάσεις, μέσα από την εργοδοτική τρομοκρατία, μέσα από την κρατική και παρακρατική βία και καταστολή.

Πόλεμοι, φασισμός και εκμετάλλευση συνθέτουν, λοιπόν, το σκηνικό του 2015. Σαν πολύ μας θυμίζουν όλα αυτά την εποχή του Νοέμβρη του ’73, με δύο, σημαντικές όμως, διαφορές:

Η πρώτη είναι ότι σήμερα το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα είναι σε αγιάτρευτη κρίση και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για (έτσι κι αλλιώς καταστροφικές) αυταπάτες μετριάσματος της επίθεσης και δήθεν ενδεχόμενης φιλολαϊκής διαχείρισης. Αντίθετα, οδεύει προς τη συντριβή και του ελάχιστου δικαιώματος που έχουν κατακτήσει οι λαοί με την πάλη τους τον προηγούμενο αιώνα.

Η δεύτερη διαφορά είναι ότι σήμερα οι λαοί βγαίνουν από μια μακριά περίοδο ήττας και αποσυγκρότησης και καλούνται να ξαναβρούν (κι εμείς οι κομμουνιστές, ως κομμάτι τους) το κόκκινο νήμα που θα οδηγήσει σε νέο ιστορικό κύμα αγώνων, εφόδων και νικών. Οι αντιστάσεις που ξεσπάνε σε όλον τον κόσμο αυτήν την αναζήτηση μπορούν και πρέπει να υπηρετήσουν.

Η υποκριτική «υιοθεσία» της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από δυνάμεις του συστήματος, από δυνάμεις φιλοϊμπεριαλιστικές, αστικές αλλά και ρεφορμιστικές, δεν μπορεί να κρύψει ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πάντα ενοχλητική, είναι ένα αγκάθι για όλους όσους τρέμουν τη λαϊκή πάλη. Το γεγονός ότι δυνάμεις που άλλες ήταν έξω ή απέναντι από την εξέγερση (ΝΔ) και άλλες που προσπάθησαν τότε να την υποτιμήσουν και να την απονευρώσουν (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ εσωτ, ΚΚΕ), όλοι τους σήμερα προσπαθούν ή να υποκρίνονται ότι την αποδέχονται ή να «τσιμπήσουν» από την αίγλη της εξέγερσης, δείχνει τι πίεση ασκεί μια λαϊκή εξέγερση.

Σήμερα που η χώρα, ο εργαζόμενος λαός και η εργατική τάξη παραδίδονται χειροπόδαρα δεμένοι στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό…   σήμερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνυπογράφει και υλοποιεί το νέο γύρο της μνημονιακής βαρβαρότητας και την ισοπέδωση των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει…   σήμερα που ένας νέος γύρος αιματοβαμμένων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και αντιπαραθέσεων έχει ήδη ξεκινήσει (από την Ουκρανία ως τη Συρία και τη Μέση Ανατολή)…   σήμερα που τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης για τις ατέλειωτες ουρές των κολασμένων τη γης, των προσφύγων, συνοδεύονται από την πρόταση για νέα νατοϊκή βάση στη χώρα και την ενεργότερη εμπλοκή της χώρας στα νατοϊκά πολεμικά σχέδια… πραγματική και ειλικρινής μνήμη και τιμή στη λαϊκή, αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου μπορεί να αποδοθεί μόνο μέσα στους αγώνες:

  • Ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, το φασισμό και την καπιταλιστική εκμετάλλευση!
  • Για την ανατροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης!
  • Για την ανατροπή των παλιών και νέων βάρβαρων αντιλαϊκών-αντεργατικών μνημονίων!
  • Έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Έξω το ΔΝΤ από τη χώρα.
  • Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!
  • Καμιά συμμετοχή, καμιά διευκόλυνση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών – ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ!
  • ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ των ΛΑΩΝ!
  • Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς και στους πρόσφυγες.
  • Ενάντια στην πολιτική της φασιστικοποίησης, στο φασισμό και το ρατσισμό!
  • Ενάντια στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες – Μόνος δρόμος η συγκρότηση των λαϊκών αγώνων!

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 17/11 στις 19:00.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δέκα οκτώ μήνες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα περίμενε κανείς από άλλους να κάνουν απολογισμό, (προφανώς από αυτούς που ασκούν τη δημοτική εξουσία), εμείς όμως παραμένουμε πιστοί στη συλλογική και δημοκρατική μας λειτουργία και βρισκόμαστε για μια ακόμα μια φορά , σαν μια δημοτική παράταξη που έχει κατακτήσει συλλογικές μορφές λειτουργίας και έκφρασης, όντας σε ένα πραγματικά κρίσιμο σταυροδρόμι, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε, να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε , να κινητοποιηθούμε και να κινητοποιήσουμε.

Η Τ.Α. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Η κατάσταση στην Τ.Α. παραμένει δύσκολη και δυστυχώς συνεχώς επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση ή ακόμα και την κατάρρευση της. Η χαλάρωση του ελέγχου των προϋπολογισμών από το αδιανόητο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας που από το 2013, υποδείκνυε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, οδηγεί σε νέες δανειοδοτήσεις που συμβάλλουν στο βάθεμα και όχι στην επούλωση των πληγών που στα χρόνια της μνημονιακής λιτότητας τραυμάτισαν το περιεχόμενο και τη δράση της Τ.Α.

Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι μηδενικό ενώ εντείνεται η καθυστέρηση στις οικονομικές υποχρεώσεις του κεντρικού κράτους προς την Τ.Α. Οι δήμοι οδηγούνται σε ιδιωτικοποιήσεις , άμεσες ή έμμεσες . Συνεχίζονται οι σχέσεις εργασίας της επισφάλειας με τα γνωστά 2μηνα και 5μηνα, ενώ δεν έχει νομοθετηθεί ακόμα παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες από τον Φλεβάρη του 2015 το ξεπάγωμα των διορισμών που αφορούν την κάλυψη σε προσωπικό στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων.

Παράλληλα επιχειρείται μέσω του νέου ασφαλιστικού νόμου που έρχεται προς ψήφιση τον επόμενο μήνα, η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών για τους δημοτικούς υπαλλήλους της καθαριότητας, ενώ αναμένεται η κρατική χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό του 2016 να πέσει αισθητά.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Σε αυτές τις τραγικές συνθήκες για την Τ.Α, έρχεται για το Δήμο μας να προστεθεί η αδυναμία για ουσιαστική παρέμβαση της δημοτικής αρχής της δήθεν «επανεκκίνησης» .

Ας γυρίσουν οι πολίτες και ας κοιτάξουν πίσω στο χρόνο .

Τι θα έχουν να θυμηθούν μέσα στο πέρασμα της 15μηνης μέχρι σήμερα διακυβέρνησής Παπαστεργίου ;

Καλύτερη οργάνωση και δράση στις κοινωνικές δομές; Καλύτερη προσβασιμότητα στην πόλη και προστασία του δημόσιου χώρου; Πιο ασφαλείς κυκλοφοριακές συνθήκες; Περισσότερο προστατευμένο περιβάλλον; Αποτελεσματικότερη και πιο οργανωμένη διοίκηση; Ορθολογικοποίηση των δαπανών ; Μεγαλύτερη περιστολή της σπατάλης σε άσκοπες δράσεις ;

Ή απλά το «όχημα χωρίς οδηγό», την υπεράσπιση του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, το «φωτοβολταϊκο δέντρο», τη διάβαση «πιάνο» και το σήριαλ της δήθεν «επανίδρυσης» της ΔΕΚΑ που ναυάγησε ;

Πολλά λόγια, λίγες πράξεις, ελάχιστες στοχευμένες παρεμβάσεις .

Λιτότητα, «χορηγείες» ιδιωτών, σταματημένα έργα, αδρανοποίηση του μηχανισμού, αλλά από την άλλη επικοινωνιακή πολιτική, «έργα βιτρίνας», δήθεν «καινοτομία», εξασφαλισμένη προβολή από τα μέσα με τα οποία διαπλέκεται πολιτικά .

Ασφαλώς οι δημότες μας θα θυμούνται τις προεκλογικές υποσχέσεις του σημερινού Δημάρχου, ότι για να γίνουν έργα στο Δήμο απαιτείται όχι προγραμματικός σχεδιασμός, διεκδίκηση οικονομικών πόρων και εντελώς διαφορετική αναπτυξιακή και οικονομική πολιτική από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας, αλλά «καλή διάθεση», «έξυπνες λύσεις» και «ευρηματικότητα» που δήθεν διέθετε ο συνδυασμός του.

Προφανώς η προεκλογική λογική και επιχειρηματολογία της δημοτικής πλειοψηφίας για έργα χωρίς δαπάνες και με «το χαμόγελο στα χείλη» πνίγηκε και αυτή στα ρηχά νερά της πολιτικής της λιτότητας και της έλλειψης νέων επενδυτικών πλαισίων χρηματοδότησης, με την οποία όμως λιτότητα η δημοτική αρχή ως «οπαδός της φιλελεύθερης αγοράς» έχει εξοικειωθεί με τους μηχανισμούς της και έχει αποδεχθεί τις οδυνηρές συνέπειες της στην ποιότητα της ζωής των δημοτών μας.

Μια δημοτική αρχή που έχει αναγάγει σε πρωταγωνιστικό το ρόλο των ιδιωτών με τις περίφημες χορηγίες τους ενώ έχει συμπιέσει το ρόλο της κοινωνικής συλλογικότητας .

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ

Προσπαθήσαμε ακόμα και μετά από το αποκαρδιωτικό εκλογικό αποτέλεσμα να κινηθούμε με βάση το πρόγραμμά μας, αλλά και τις κινηματικές μας παρακαταθήκες.

Μέχρι ένα σημείο υπερασπισθήκαμε νομίζω με ιδεολογική επάρκεια και με πολιτική συνέπεια όσα αυτά τα πέντε και πλέον χρόνια έχουμε οικοδομήσει ως τρίπτυχο στην τοπική κοινωνία : αντίσταση στη διαπλοκή των μεγάλων και μικρών συμφερόντων, ανάδειξη των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, συμμετοχή και αποτελεσματικότητα στη δράση .

Ασφαλώς είχαμε και προβλήματα. Δυστυχώς ενώ προσπαθήσαμε και καταφέραμε να προχωρήσουμε σε δράσεις (διαχείριση απορριμμάτων, κινηματογραφικές προβολές, ακτιβίστικη ενέργεια για τη ρύπανση στον Πηνειό, δράση εναντίον των ανεξέλεγκτων χωματερών, ονοματοδοσία και εκδηλώσεις μνήμης για τον Άρη Βελουχιώτη, σημαντική συνδρομή στον αγώνα υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα), στη συνέχεια και ο δικός μας κινηματικός ρόλος περιορίσθηκε αισθητά και ακολούθησε δυστυχώς την πτώση της κοινωνικής διαθεσιμότητας .

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η δημοτική μας παράταξη γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα από την ανάγκη των πολιτών για την έκφραση της ανατροπής, για να ενώσει να εμπνεύσει τους πολίτες, για να ανατρέψει κατεστημένες αντιλήψεις που εδώ και δεκαετίες ρημάζουν τούτον εδώ τον τόπο, εμπεριέχοντας στην εκλογική μας διακήρυξη του 2014 πέντε βασικά σημεία :

1)Συγκροτώντας ένας πρόγραμμα που ιεραρχεί προβλήματα και θέτει προτεραιότητες από τη σκοπιά των συμφερόντων των λαϊκών κοινωνικών ομάδων, για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

2)Αναπτύσσοντας ένα κίνημα ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, όπως εκπορεύονται από το ΔΝΤ, την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και την Ε.Ε. Πολιτικές που σκοπό έχουν την περαιτέρω αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, τις ανεξέλεγκτες απολύσεις, το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων για δωρεάν παιδεία και υγεία και οδηγούν την Αυτοδιοίκηση σε ρόλο κομπάρσου να διαχειρίζεται μόνον τη φτώχεια και τη μιζέρια της.

3)Εφαρμόζοντας αριστερή πολιτική ώστε ο Δήμος να εισπράττει όσα χρειάζεται για να χρηματοδοτεί τις βασικές του προτεραιότητες, δηλαδή τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών του, με έμφαση στους περισσότερο αδύναμους.

4)Αντιμετωπίζοντας την πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, τους ανθρώπους, τη φύση και το αστικό τοπίο σε μια δυναμική ενότητα, με τα επιμέρους στοιχεία πολλές φορές να αντιπαρατίθενται.

5)Αντιπαραθέτοντας απέναντι στη σήψη του τοπικού πολιτικού συστήματος ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που προτάσσει τους συλλογικούς όρους ζωής έναντι του ατομικισμού και του καταναλωτισμού, τη δημοκρατία έναντι του αυταρχισμού και του ολοκληρωτισμού, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την αίσθηση του καθήκοντος έναντι της γενικευμένης ιδιοτέλειας και των προσωπικών στρατηγικών, τη διαφάνεια απέναντι στις υπόγειες διαδρομές της οικονομικής διαχείρισης, τις συλλογικές ανάγκες απέναντι στις πελατειακές σχέσεις .

Σήμερα ….

Η πολιτική κατάσταση άλλαξε συθέμελα από τις δημοτικές εκλογές και την προηγούμενη μας συνέλευση, τους τελευταίους 20 μήνες: εκλογές, κυβέρνηση της αριστεράς, διαπραγμάτευση, δημοψήφισμα, συμφωνία και 3ο μνημόνιο, διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, εκλογές, νέα κυβέρνηση Τσίπρα.

Όποιος έμεινε ανεπηρέαστος από όλα αυτά, ώστε να μείνει δήθεν ανεπηρέαστη και η δημοτική μας παράταξη, λέει ψέματα .

Το «Φυσάει Κόντρα» από τη γέννηση του όμως το Σεπτέμβρη του 2010 , όταν παρουσίασε για πρώτη φορά την ευκαιρία να εκπροσωπηθούν για πρώτη ίσως φορά οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής και αντισυστημικής αριστεράς στο Δήμο Τρικκαίων, μέχρι και σήμερα και μετά από όλα αυτά , δημιουργήθηκε έχοντας ως πολιτικό του πρόταγμα, αφενός την αυτονομία του ως ξεχωριστή και αυθύπαρκτη συλλογικότητα που αποδέχεται και ευελπιστεί σε κομματικές στηρίξεις, αλλά λειτουργεί και δρα με βάση το δικό της προγραμματικό λόγο και σχεδιασμό και με κατεύθυνση τις αποφάσεις των δικών της οργάνων .

Και πριν από τη πρόσφατη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ συνυπήρχαμε στο ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ μέλη διάφορων κομματικών οργανισμών ,αλλά και ανένταχτοι πολίτες που κινούνται στο ιδεολογικό χώρο της αριστεράς και της οικολογίας .

Το ίδιο είμαι σίγουρος ότι μπορεί να συμβεί και τώρα.

Αν συνομολογήσουμε ότι όπως μέχρι σήμερα παραμείναμε αταλάντευτα συνεπείς σε σχέση με το προγραμματικό πλαίσιο που παρουσιάσαμε στους πολίτες και ζητήσαμε την ψήφο του σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και τώρα αλλά και στο μέλλον θα πράξουμε το ίδιο, υπερασπιζόμενοι τις βασικές πολιτικές και αυτοδιοικητικές μας αρχές .

Σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρηθεί για να διασπασθεί η δημοτική μας παράταξη, επειδή δεν συμβιβάζεται στις πιέσεις των μνημονιακών επιταγών, μια δημοτική παράταξη που τα τελευταία 5 χρόνια εκπροσώπησε κατά γενική ομολογία με επιτυχία και συνεχίζει να εκπροσωπεί τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στο Δήμο Τρικκαίων, ο κόσμος της Αριστεράς στα Τρίκαλα θα απαντήσει με ενότητα, με πίστη στα αυτοδιοικητικά μας προτάγματα, με αποτελεσματική δράση στην κοινωνία.

Τρίκαλα 15 Νοεμβρίου 2015

Δημήτρης Παπαθανασίου

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Το ανεξίτηλο στίγμα που άφησε η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει και σήμερα ζωντανό»

Σαράντα δύο χρόνια μετά το Νοέμβρη του 1973, η μεγάλη εξέγερση της νεολαίας  ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία παραμένει το πιο φωτεινό παράδειγμα για κάθε δημοκρατικό αγώνα.
Το ανεξίτηλο στίγμα που άφησε η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει και σήμερα ζωντανό, αρνείται να χωρέσει σε μια μουσειακή προθήκη, να γίνει απλά μια ανάμνηση. Είναι η επικαιρότητα των αιτημάτων του, ο αγώνας για δημοκρατία, κοινωνικά δικαιώματα, αξιοπρέπεια, για μια ζωή που αξίζει κανείς να τη ζει, αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη επέτειο να μην μοιάζει με τις άλλες.
Οφείλουμε να θυμόμαστε το Πολυτεχνείο, αλλά και τη Νομική, τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, την Μπουμπουλίνας, τον κάθε τόπο μαρτυρίου αγωνιστών, την κάθε στιγμή της αντίστασης. Οφείλουμε να θυμόμαστε, επίσης, την προδοσία της Κύπρου, από το αυτοαποκαλούμενο «εθνοσωτήριο» στρατιωτικό καθεστώς της Χούντας και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Σήμερα, μάλιστα, όπου μέσα από την πολύπλευρη οικονομική και αξιακή κρίση, νοσταλγοί αυταρχικών καθεστώτων, κήρυκες του αυταρχισμού, αλλά και της ιστορικής λήθης, της αναθεώρησης του παρελθόντος κάνουν δυναμικά, και πάλι, την εμφάνισή τους, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να θυμόμαστε τον αντιδικτατορικό αγώνα, με προεξάρχουσα  την εξέγερση του Πολυτεχνείου και, ταυτόχρονα, να συνεχίσουμε τον αγώνα στο δρόμο που χαράχθηκε ανεξίτηλα τον Νοέμβρη. Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών είναι η πάλη για τη βελτίωση της ζωής των επερχόμενων γενιών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΣΥΣΚΕΨΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

 

Στις 14-11-15 το ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ενημερωτική σύσκεψη-συζήτηση στα Τρίκαλα σχετικά με τα νομοσχέδια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περί βοσκήσιμων γαιών και συνεταιρισμών, παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου και Τρικάλων Αθανάσιου Παπαδόπουλου. Στην συνάντηση επίσης παρευρέθηκαν ο Βασίλης Μακατός, μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και ο Μπάμπης Μουργελάς, υπεύθυνος του αγροτικού τμήματος Τρικάλων .

Ο κ.Νίκος Παπαδόπουλος επισήμανε την ανάγκη για σύσταση των συνεταιρισμών, οι οποίοι μέσω του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση αναδεικνύονται σε βασικό εργαλείο για την συλλογική μορφή παραγωγής και την ανασύνταξη του παραγωγικού ιστού της χώρας. Τόνισε ότι πρέπει να ανακτηθεί η ιδέα του συνεταιρισμού και ο κόσμος να απεμπλακεί από το παλιό πελατειακό μοντέλο. Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση έτσι ώστε οι αγρότες ως άμεσα ενδιαφερόμενοι να συμβάλλουν στην διαμόρφωσή του και να υπάρξει τροποποίηση όπου κριθεί αναγκαίο.

Ο κ. Μακατός από την πλευρά του ανέπτυξε το θέμα της κτηνοτροφίας και των δυνατοτήτων της σήμερα, ανέλυσε το νομοσχέδιο το οποίο δίνει λύση στα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στις βοσκήσιμες γαίες και έκλεισε τονίζοντας την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των κτηνοτρόφων καθώς η κτηνοτροφία είναι εθνική υπόθεση και βασικός πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Κατά την συζήτηση οι παρευρισκόμενοι έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν και τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τα επικείμενα νομοσχέδια.

 

Το Γραφείο Τύπου

Τρίκαλα, 16.11.2015

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Είμαστε όλοι Γάλλοι!

                             Είμαστε όλοι Σύριοι!

                             Είμαστε όλοι Λίβυοι!

 

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

 

Είμαστε όλοι Γάλλοι! Είμαστε όλοι Σύριοι! Είμαστε όλοι Λίβυοι! Είμαστε όλοι Αφγανοί! Είμαστε όλοι Υεμενίτες! Είμαστε όλοι Ιρακινοί! Είμαστε με όλους αυτούς που δολοφονήθηκαν άδικα, με όλους τους λαούς, όπου γης, που δοκιμάζονται, χωρίς να φταίνε σε τίποτα, απ’ τις βάρβαρες πολιτικές των βαρβάρων.

Το σύνθημα «είμαστε όλοι Γάλλοι» (ΜΟΝΟ) ή, παλαιότερα (2001), «είμαστε όλοι Αμερικανοί» (ΜΟΝΟ) είναι ρατσιστικό. Είναι πολιτικά απαράδεκτο και υποκρίνεται τον φιλανθρωπισμό. Κρίμα στους φορείς ή όσους υιοθετούν το σύνθημα αυτό. Είναι τυφλοί! Ή, έστω, κοντόφθαλμοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε διάκριση ανάλογα με το χρώμα, την ήπειρο, το έθνος ή τον πολιτισμό απ’ τον οποίο προέρχονται τα θύματα. Όλοι είναι άνθρωποι ισότιμοι και ισοδύναμοι, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι. Αν θέλουμε να είμαστε άνθρωποι! Δεν  πρέπει ν’ αφηνόμαστε και να μπαίνουμε στο «τριπάκι» της καλοκουρδισμένης δυτικής προπαγάνδας.

Η προπαγάνδα, ξένων και εγχώριων μέσων και πολιτικών παραγόντων και ηγεσιών, κρύβουν τα πραγματικά αίτια του μακελειού στο Παρίσι, που είχε θύματα εκατοντάδες αθώους ανθρώπους και οδήγησε έναν ολόκληρο λαό, τον γαλλικό, σε πανικό. Ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας και, αξιοποιώντας προς όφελός τους την τρομοκρατία, προσανατολίζονται σε μέτρα ούλτρα αντιδραστικά: καταστολή, ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, στροφή των στρατών σε καθήκοντα εσωτερικής καταστολής, δρακόντειοι νόμοι, περιστολή της δημοκρατίας, όρθωση τειχών μεταξύ κρατών και λαών, εγκλωβισμός των προσφύγων-θυμάτων πολέμων και τρομοκρατίας-κυρίως στην καθημαγμένη οικονομικά Ελλάδα.

Δύο τα πραγματικά αίτια

       Δύο είναι τα πραγματικά (αν θέλουμε να φτάσουμε στην αληθινή ρίζα του κακού) αίτια του μακελειού στο Παρίσι. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι εστίες κόλασης για εκατομμύρια ανθρώπους στην καρδιά της αναπτυγμένης Ευρώπης και Αμερικής. Για τα δύο αυτά αίτια η προπαγάνδα της Δύσης τσιμουδιά!

Τα τελευταία χρόνια Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι (οι Γάλλοι πρώτοι και καλύτεροι!) ιμπεριαλιστές μια τεράστια περιοχή (του «τρίτου κόσμου», πιο συγκεκριμένα του «ισλαμικού κόσμου») από τη Βόρεια, ακόμα και την υποσαχάρια, Αφρική μέχρι το Πακιστάν (με εξαίρεση το Ιράν), την έχουν ανατινάξει!

Μιλάμε όχι μόνο για οικονομική και κοινωνική καταστροφή, με εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες, με ακόμα περισσότερα εκατομμύρια πρόσφυγες και πεινασμένους, ληστεία των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών, αλλά και ξεθεμελίωμα και διάλυση στην κυριολεξία μνημείων, πολιτισμών, γλωσσών, ιστορίας και των κρατών των ιδίων! Πρόκειται για απόπειρα σβησίματος από τον χάρτη κάθε λαού ή κράτους της περιοχής που εναντιωνόταν ή δεν ήταν πλήρως υποταγμένοι στους Δυτικούς ιμπεριαλιστές.

     Δεύτερη αιτία, η κόλαση που ζουν (άνεργοι, φτωχοί, εξαθλιωμένοι και χωρίς μέλλον) εκατομμύρια, κυρίως νέοι αραβικής καταγωγής, μέσα στα γκέτο των παρισινών προαστίων και άλλων πόλεων της «πλούσιας» Γαλλίας. Εκατομμύρια Γάλλοι πολίτες β’ κατηγορίας. Εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς μέλλον!

Όταν ένας άνθρωπος (άμα είναι και νέος) δεν έχει στον ήλιο μοίρα και κανένα μέλλον μπροστά του, είναι εύκολο να γοητευθεί από το ISIS και την τρομοκρατία. Δεν είναι πάντα και τόσο μακριά η ώρα που θα πάρει την απόφαση να θυσιάσει την κολασμένη (έτσι ή αλλιώς) ζωή του για τον Αλλάχ (σήμερα), τον Θεό (αύριο) ή με την επίκληση κάποιας άλλης «ιερής» ή ανώτερης ιδέας ή σκοπού (μεθαύριο).

        Το ζήτημα λοιπόν τίθεται με σαφήνεια από μόνο του επί τάπητος: πώς θα σταματήσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και πώς θα σβήσουμε τις συνθήκες κόλασης που ζουν σήμερα (ακόμα και μέσα στην αναπτυγμένη Δύση) εκατομμύρια άνθρωποι;

      Όλα τ’ άλλα είναι σκέτη προπαγάνδα ή πολιτικές σκοπιμότητες. Ή, στην καλύτερη περίπτωση, ασπιρίνες στο κακό, που θα ανακυκλώνουν τη βία διαρκώς (πόλεμοι, φτώχεια, τρομοκρατία).

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Δικοί τους οι πόλεμοι, δικοί μας οι νεκροί!
Οι πρωτοφανείς τυφλές εγκληματικές επιθέσεις και το αιματοκύλισμα στο κέντρο του Παρισιού και τη Βηρυτό από τους φονιάδες με αναφορά στο «Ισλαμικό Kράτος», σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, απειλεί να βυθίσει σε μα νέα σκοτεινή περίοδο ολόκληρη την Ευρώπη. Το σοκ της επίθεσης είναι πιο ισχυρό από ποτέ. Και πάνω σε αυτό το συναίσθημα του θρήνου και της οργής επενδύουν για μια ακόμα φορά τα μαύρα κοράκια της ΕΕ και της ακροδεξιάς, για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες γα το μακελειό.

Γιατί η ευθύνη για τις τυφλές δολοφονικές επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι την Παρασκευή 13/11 βαραίνει πρώτα και κύρια τις ηγεσίες των ιμπεριαλιστικών κρατών της Ευρώπης ανάμεσά τους την αιματοβαμμένη, ιμπεριαλιστική και πολεμοκάπηλη κυβέρνηση του Ολάντ.

Από το 2001 που οι ΗΠΑ με τη «συμμαχία των προθύμων» κήρυξαν τον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» έχουν καταστραφεί από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Λιβύη και τώρα τη Συρία με εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους νεκρούς και πρόσφυγες. Το μίσος λιπάνθηκε με τους πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς Ιρακινούς, στρατιώτες και κυρίως αμάχους, σε ένα πόλεμο που κήρυξε ο Μπους στο όνομα του Θεού και προς εύρεση των όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν που δε βρέθηκαν και δεν υπήρχαν ποτέ. Με το αίμα των Λίβυων αμάχων, που έρευσε και ρέει ακόμη, στην δολοφονική επιχείρηση της Γαλλίας και των άλλων χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που κομμάτιασαν το δεύτερο κοσμικό κράτος μετά το Ιράκ. Με τους 700.000 νεκρούς στη Συρία και τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων προσφύγων στο μακελειό της διάλυσης μιας τρίτης αραβικής χώρας, που δημιουργούν οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ρωσίας.

Αυτή η αδιανόητη ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, μαζί με τα πετροδολλάρια των φριχτών μοναρχιών του Κόλπου, πιστών σύμμαχων τη Δύσης, αλλά και την ποικιλόμορφη βοήθεια από την Τουρκία του Ερντογάν, γέννησαν και θέριεψαν αντιδραστικά σκοταδιστικά φαινόμενα όπως το ISIS .

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι σύντροφοι μας από το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα (NPA) στη Γαλλία: «Αυτή η άθλια βαρβαρότητα στο κέντρο του Παρισιού συναντά την εξίσου τυφλή βία και τις πιο θανατηφόρες βομβιστικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν από τη γαλλική πολεμική αεροπορία στη Συρία μετά από τις αποφάσεις του Φρανσουά Ολάντ και της κυβέρνησής του». Γι’ αυτό είναι καθαρή υποκρισία ο Ολάντ και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστές ηγέτες να καταγγέλλουν την «τυφλή βία των τρομοκρατών».

Ταυτόχρονα, είναι αντιδραστική η απόφαση του Ολάντ με τη στήριξη Σαρκοζί και Λεπέν, να κηρύξει τη Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καταργώντας δημοκρατικές ελευθερίες με την απαγόρευση συγκεντρώσεων και λογοκρισία του τύπου. Στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων του NPA που δηλώνουν ότι «αρνούμαστε κάθε εθνική ενότητα με τους υπεύθυνους των πολέμων, την αστική τάξη, τον Ολάντ, τον Σαρκοζί και τη Λεπέν».

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να καταπνίξουν την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου και το εξιλαστήριο θύμα τους είναι οι μουσουλμάνοι. Εμφανίζουν τους πρόσφυγες που φεύγουν για να σωθούν από τους ιμπεριαλιστικούς βομβαρδισμούς στη Μ. Ανατολή και την τυφλή βία του Ισλαμικού Κράτους ως «απειλή εισβολής τζιχαντιστών». Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η ΕΕ- Φρούριο που βομβαρδίζει στα τυφλά αμάχους και πνίγει μικρά προσφυγόπουλα με τις οικογένειες τους στα νερά της Μεσογείου είναι η μοναδική απειλή μέσα στα σύνορα της και έξω από αυτά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της προς τους συγγενείς και αγαπημένους των αδικοχαμένων θυμάτων των επιθέσεων στο Παρίσι και τη Βηρυτό. Θρηνούμε για αυτούς, όπως θρηνούμε για τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες του Ιράκ, της Συρίας, του Αφγανιστάν και της Λιβύης. Για τους εκατοντάδες διαδηλωτές υπέρ της ειρήνης που δολοφονήθηκαν στην Άγκυρα ή το Σουρούτς από την συνεργασία Ισλαμικού Κράτους με τι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Για τους χιλιάδες πρόσφυγες που πνίγονται στα νερά του Αιγαίου έξω από την Μυτιλήνη ή την Λαμπεντούζα. Και φωνάζουμε με όλη μας την δύναμη μαζί με τους συντρόφους μας στην Γαλλία, την Τουρκία, το Κουρδιστάν, την Συρία και παντού αλλού όπου οι φονικές αρμάδες των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων φασιστών και στρατοκρατών κάθε είδους δολοφονούν αθώους ανθρώπους και αγωνιστές. Ο πόλεμος δικός σας οι νεκροί δικοί μας!

Αλλά αυτό δεν φτάνει. Οι λαοί θα σηκώσου το δικό τους τείχος ενάντια στο σκοτάδι των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της ανείπωτης φτώχιας και τα καπιταλιστικής κρίσης, της κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», του φασισμού κάθε είδους! Μόνο ένας νέος γύρος των επαναστατικών αγώνων θα απαλλάξει την ανθρωπότητα από τους ιμπεριαλιστές φονιάδες και ατ τέρατα που γεννούν και εκτρέφουν.

Παλεύουμε να σταματήσουν άμεσα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι βομβαρδισμοί Αμερικανών, Γάλλων Ρώσων στην Μ. Ανατολή. Να σταματήσει η χρηματοδότηση και η ενίσχυση του ISIS. Να υπάρχει ελεύθερη και ασφαλής διέλευση των προσφύγων. Να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου. Καλούμε την κυβέρνηση Τσίπρα να απεμπλακεί άμεσα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» και να μην παρέχει καμιά διευκόλυνση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή.

Συνυπογράφουμε με τους συντρόφους μας του ΝΡΑ «Η μόνη απάντηση στους πολέμους και την τρομοκρατία είναι η ενότητα των εργαζομένων και των λαών, πέρα από την καταγωγή τους, το χρώμα τους δέρματός τους, τη θρησκεία τους, πέρα από σύνορα, προκειμένου να πολεμήσουν εναντίον όλων εκείνων που θέλουν να φιμώσουν και να τους υποτάξουν, για ένα τέλος με το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη βαρβαρότητα».

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

42 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο το 1973

 

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Σαράντα δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Τα διδάγματα αυτού του ξεσηκωμού είναι και σήμερα επίκαιρα, αφού παραμένουν η εξουσία του κεφαλαίου κι η ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι παράγοντες εκείνοι που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας.

Ο αγωνιστικός γιορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τόσο στην περιοχή μας όσο και σ’ όλη τη χώρα , μετά και την επιτυχία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη, μπορεί να σηματοδοτήσει την περαιτέρω αναθάρρηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, την κλιμάκωση της εργατικής-λαϊκής πάλης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ, που συνεχίζει να ματώνει το λαό για ν’ ανακάμψει η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τα μέλη και στελέχη του, τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες, τους φίλους και οπαδούς του, τα μέλη της Αντι-ΕΦΕΕ, που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, που έμειναν όρθιοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας, δεν λύγισαν από τα βασανιστήρια στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, στη Μπουμπουλίνας, στις φυλακές, τις εξορίες και τα στρατοδικεία, σε κάθε τόπο μαρτυρίου.

Το ΚΚΕ καλεί τους μαζικούς φορείς, τους εκπαιδευτικούς, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να πρωτοστατήσουν για να μάθουν οι νέες και οι νέοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι νέοι εργαζόμενοι κι οι άνεργοι, την αλήθεια για το λαϊκό ξεσηκωμό το Νοέμβρη του ’73, τις καταλήψεις της Νομικής που προηγήθηκαν. Να μάθουν για το ρόλο που έπαιξε η στρατιωτική δικτατορία στην προάσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Να καταδικάσουν και ν’ απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που υμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και συκοφαντεί την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας.

Να αποκρούσουν και όσους διαστρεβλώνουν την ουσία του ηρωικού ξεσηκωμού του Νοέμβρη του ’73, που αποκρύπτουν τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλο τον αντιδικτατορικό αγώνα, στις καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου, στη σκληρή πάλη, καθ’ όλη την 7ετία, για να αναπτυχθεί η αντίσταση του λαού και της νεολαίας, για να σπάσει ο φόβος, ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία ενάντια στον αντικομμουνισμό, που ήταν η επίσημη ιδεολογία της στρατιωτικής δικτατορίας, του κράτους και των αστικών κομμάτων, που έστρωσαν το δρόμο για την επιβολή της.

Η μετάβαση απ’ τη στρατιωτική δικτατορία στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τον Ιούλη του 1974, δεν έδωσε ουσιαστική και οριστική λύση στα λαϊκά προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της διαρκούς υπονόμευσης των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αυτό που ζει ο λαός μας, τα τελευταία 7 χρόνια της οικονομικής κρίσης, δεν είναι αποτέλεσμα απλά μιας «κακής διαχείρισης» των χρόνων της μεταπολίτευσης, όπως ισχυρίζονται όλα τα άλλα κόμματα.

Αντίθετα, αποδείχθηκε πως οι όποιες παραχωρήσεις αποσπούν οι εργαζόμενοι μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, είναι προσωρινές. Ότι όσες κυβερνήσεις επιλέγουν να διαχειριστούν αυτό το σάπιο σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα θ’ ακολουθήσουν αντιλαϊκές πολιτικές. Αυτό αποδείχτηκε και με την «αριστερή» διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι κρίσεις, η ανεργία, η λιτότητα, η φτώχεια, οι πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, γιατί η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής και συμμετέχει ενεργά στα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, παραχωρώντας ολόκληρες περιοχές της χώρας για τη δημιουργία νέων ΝΑΤΟϊκών βάσεων και επιθετικών πολεμικών υποδομών. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Η πείρα των τελευταίων 42 χρόνων, από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την πτώση της χούντας ένα χρόνο μετά, αναδεικνύει ότι το πραγματικό ζήτημα για την εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, σε κάθε ιστορική φάση και καμπή, είναι η συγκέντρωση δυνάμεων στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τον καπιταλισμό, με στόχο την εργατική-λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Έτσι μόνο η εργατική – λαϊκή πάλη, που αναπτύσσεται στο έδαφος των οξυμμένων προβλημάτων, θα γίνεται πιο αποτελεσματική, θα μπορεί ν’ αποκρούει αντιλαϊκά μέτρα, ν’ αποσπά κάποιες κατακτήσεις, όταν δηλαδή βάζει στο στόχαστρο την ίδια την καπιταλιστική εξουσία κι ιδιοκτησία, χωρίς να εγκλωβίζεται στη στήριξη αστικών κυβερνήσεων, όποιο πρόσημο κι αν έχουν.

Το ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, όλο τον Τρικαλινό Λαό να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης και να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση αγωνιστικού γιορτασμού

την Τρίτη 17 Νοέμβρη , στις 6μμ

στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου(κεντρική πλατεία) των Τρικάλων

 

Απ’ άκρη σ’ άκρη της πόλης μας , αλλά και σε όλη τη χώρα, στις σημερινές συνθήκες, ας αντηχήσει πιο δυνατά η φωνή της εργατικής τάξης, του λαού, της νεολαίας του για κλιμάκωση της λαϊκής πάλης.

«Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, λεφτεριάς λίπασμα οι πρώτοι νεκροί»…

ΤΡΙΚΑΛΑ 15/11/2015                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ: Η ΝΕΑ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D. Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ

 

Μια νέα πληγή άνοιξε για την Ανθρωποτητα,που παίρνει ζωες αθώων πολιτών σε Ευρωπη,σε Ασία και σε Αφρική εξτρεμιστές του Ισλάμ σπέρνουν τον θάνατο στην Γηραιά Ήπειρο,, τον τρόμο και τον φοβο.Οι εκτελεστές των πιο απάνθρωπων εγκληματων,που ενδιαφέρονται δήθεν για τον Αλλαχ,κάνουν τα πιο φοβερά εγκλήματα.Αποκεφαλιζοντας ανθρωπους,λιθοβολοντας πολίτες,βιαζοντας τίμιες γυναίκες και πουλώντας τις σκλάβες στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα του απαίσιου Ισλαμικού Κράτους.

Δυστηχως,αυτά τα πρωτοφανή δολοφονικά τέρατα τα δημιούργησαν οι ισχυροί της γης,αφού τους εξοπλισαν,τους οργάνωσαν και τους χρηματοδότησαν προκειμένου να ανατρέψουν τις υπάρχουσες ισορροπίες στην Μέση Ανατολη,όπως στο Ιρακ,την Συρία και την Λιβυη,για να κερδίσουν τις υπάρχουσες μεγάλες Πετρελαιοπηγές και φυσικά για να διωξουν από τα οπλοστάσια τους ο,τι παλιό υπήρχε από πλευράς πολεμικής βιομηχανίας.

Έτσι ηρθε την περασμένη εβδομάδα η Νέα 11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας και της Ευρώπης.

Τραγικός είναι ο απολογισμός και η σφαγή αμάχων ανθρώπων και αθώων πολιτών της φίλης και συμμάχου μας Γαλλιας,Νεκροι 129,τραυματιες 352,εκ των οποίων οι 99 είναι σε κρίσιμη κατασταση.Σκηνες φρίκης είδαμε στα Μ.Μ.Ε από τους οκτώ διεστραμμένους Τζιχαντιστες,οι οποίοι μέσα σε 23 λεπτά αιματοκύλισαν το Παρίσι και προβλημάτισαν όλη την ανθρωπότητα . Η ταυτότητα των εγκληματιών, δείχνει ενδεχομένως ότι ήταν Γαλλικής καταγωγής και ενδεχομένως Ολλανδικής που εκπαιδεύτηκαν στην Συρία.

Δεν είναι φυσικά η πιο Πολύνεκρη επιθεση,που έχει ζήσει η Ευρωπη,είναι όμως,εκεινη που σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου και ανηλεούς πολέμου ανάμεσα στον Πολιτισμό και τον σκοταδισμο,αναμεσα στην Δύση και την μάστιγα των Τζιχαντιστων.

Τα ανθρωπόμορφα τέρατα του Ισλαμικού κρατους,που ανέλαβαν την ευθύνη με ένα μανιφέστο φρικης,μισους και απανθρωπιάς προειδοποίησαν πως είναι μόνο η αρχή της καταιγίδας. Όλα δείχνουν ότι έχουμε νέα μορφή πολέμου,που θέλει να χτυπήσει τον Δυτικό πολιτισμό και τον Δημοκρατικό τρόπο ζωης.

Η αντίδραση της Γαλλίας ,της Ευρώπης και ολοκλήρου του κόσμου πρέπει να είναι άμεση και καταλυτική.

Η Δημοκρατία πρέπει να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες και να εξαφανίσει από προσώπου της γης τα ανθρωπόμορφα τέρατα του ακραίου Ισλάμ, που λέγονται Τζιχαντιστες του Ισλαμικού Κράτους και που μετέτρεψαν μέσα σε 23 λεπτά την πόλη του Φωτός σε πόλη του Σκότους.

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗΣ αλλάζει τα πάντα στην Ευρωπη,προκειμενου να φύγουν τα φαντάσματα της τρομοκρατιας,και να σταματήσει το σύγχρονο δουλεμπόριο στην Μέση Ανατολή.

Μακάρι αυτή η ανθρωποθυσία στο Παρίσι νάναι η τελευταία και ταυτόχρονα ναναι και η αρχή του τέλους για τους αιμοσταγείς και εγκληματίες Τζιχαντιστες του Ισλαμικού Κρατους.Παντως αυτή την στιγμή όλοι οι Ευρωπαίοι είναι ΓΑΛΛΟΙ.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Το Ποτάμι οργάνωσε σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, κάποιοι κρατώντας σημαίες της Γαλλίας και χαρτιά με τα χρώματα της Γαλλικής, για να αντιδράσουν στην τρομοκρατία, χωρίς φωνές, χωρίς συνθήματα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «είμαστε εδώ μαζί με εκατοντάδες πολίτες της Αθήνας, μαζί με εκατοντάδες νέους για να πούμε στον Γάλλο Πρέσβη και στους Γάλλους φίλους μας ότι είμαστε ένα, ότι είμαστε όλοι Γάλλοι. Ότι νιώθουμε περήφανοι που και οι Έλληνες, όπως και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης βγαίνουν στους δρόμους για να πουν ότι είναι δικαίωμά τους να έχουν τις ιδέες τους, τα ρούχα τους, τους φίλους τους και δε θα δώσουν λογαριασμό σε κανένα δολοφόνο. Δε θα ηττηθούμε σ’ αυτή τη μάχη με τη βαρβαρότητα. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός θα κερδίσει».

Ο Γάλλος Πρέσβης Christophe Chantepy, από την πλευρά ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση συμπαράστασης και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό που οι πολίτες, οι Έλληνες πολίτες και οι πολιτικοί, είναι εδώ σήμερα το βράδυ για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο γαλλικό λαό. Η φιλία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας είναι πολλή δυνατή, το ξέρουμε όλοι αυτό. Και αυτή την πολύ θλιβερή στιγμή, μια στιγμή που πρέπει να παλέψουμε για την ελευθερία και τη δημοκρατία, είναι πολύ σημαντικό που είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δείξουμε στον κόσμο ότι θα παλέψουμε όλοι μαζί για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία μας. Σας ευχαριστώ πολύ».

Σταύρος Θεοδωράκης: «Δε θα ηττηθούμε σ’ αυτή τη μάχη με τη βαρβαρότητα, ο ευρωπαϊκός πολιτισμός θα κερδίσει»

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Άρχοντες και μεγαλοεπιχειρηματίες

                     καίγονται για το φατσιμάρε τους!

 

                                           Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

 

Το γαϊτανάκι κινήσεων φατσιμάρε (για το θεαθήναι και χάριν εντυπωσιασμού, για να καταλαβαινόμαστε) δεν λέει να κοπάσει στην πόλη μας.

Πρωτομάστορας η Δημοτική Αρχή Παπαστεργίου (γνωστή και ως «Αρχή του απολύτως τίποτα!»), με τελευταίο σταθμό της αυτοδιαφημιστικής κραιπάλης της το περιβόητο «λεωφορείο χωρίς οδηγό», που μήνες τώρα έχει μετατρέψει την πόλη και τους πολίτες σε ζωντανό υπαίθριο πειραματόζωο για λίγα δράμια διαφήμισης του Δημάρχου και αποπροσανατολισμού μας απ’ τα πραγματικά προβλήματα.

Τώρα έχουμε και τους αδελφούς Σαράντη (ΤΥΡΑΣ) που ανέλαβαν να χρηματοδοτήσουν «με 30.000 ΕΥΡΩ τις εργασίες περαιτέρω ανάδειξης της κεντρικής πεζογέφυρας των Τρικάλων (αλλαγή οδοστρώματος και ανάδειξη κιγκλιδωμάτων της γέφυρας)». Ή, όπως έγραψε τοπική εφημερίδα, «έπειτα και από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων με έξοδά τους και με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από ιδρύσεως της γαλακτοβιομηχανίας τους θέλησαν να χρηματοδοτήσουν ένα μεγάλο (!!) έργο στην πόλη».

Φυσικά δεν πρόκειται για κανένα… «μεγάλο» έργο, που γράφτηκε. Ούτε για την πόλη ούτε για τους μεγαλοεπιχειρηματίες αδελφούς Σαράντη. Γι’ αυτούς κι όλες οι άλλες «χορηγίες» που ανακοίνωσαν για τα «30χρονά τους», είναι ψίχουλα μπροστά στον πλούτο τους.

Αντί για την «περαιτέρω ανάδειξη της κεντρικής γέφυρας» (προφανώς περιττή στη σημερινή περίοδο της κρίσης) δεν θα μπορούσαν αυτά τα 30.000 ΕΥΡΩ να διατεθούν για να ασφαλτοστρωθούν χωματόδρομοι και να κλείσουν λακκούβες στις συνοικίες ή να φτιαχτούν χαλασμένα πεζοδρόμια, που αφθονούν στην πόλη, ή να καλύψουν ανάγκες επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν χιλιάδες Τρικαλινοί σήμερα;

Πρέπει να ‘ναι κανείς τρελός για να περιμένει τέτοιες προτεραιότητες από τον Παπαστεργίου και τον Σαράντη. Θα είχε ενδιαφέρον όμως να μαθαίναμε τι θέση πήραν οι άλλες δημοτικές παρατάξεις (γιατί το θέμα μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο).

Αξίζει ακόμα να προστεθεί πως το σύνολο των «χορηγιών» Σαράντη που ανακοινώθηκαν για τα Τρίκαλα και κερδίζει δυσανάλογη διαφήμιση και προβολή, αντιπροσωπεύουν ένα ελάχιστο ποσοστό του προστίμου των εκατομμυρίων ΕΥΡΩ που του επιβλήθηκε, όπως και στις άλλες μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας, γιατί συνέπηξαν καρτέλ τιμών σε βάρος των γαλακτοπαραγωγών κτηνοτρόφων της πατρίδας μας. Αλήθεια τι απέγινε, πληρώθηκε ποτέ αυτό το πρόστιμο στο κράτος; Θα ‘χε ενδιαφέρον να το μαθαίναμε κι αυτό.

Περιττό να προσθέσουμε πως οι όποιες «χορηγίες» Σαράντη αντιπροσωπεύουν ένα ασήμαντο ποσοστό της κλεμμένης υπεραξίας της εργασίας των εργαζομένων στον Όμιλό του.

Να πως οι καπιταλιστές πετυχαίνουν με ουσιαστικά ξένα χρήματα, δηλαδή με χρήματα απ’ τον ιδρώτα (πολλές φορές και το αίμα) των εργατών τους να διαφημίζονται αδρά! Τζάμπα διαφήμιση!

     Ο κ. Παπαστεργίου, με τα αδιάκοπα «φατσιμάρε» (δηλαδή αέρας κοπανιστός) που προωθεί ή σιγοντάρει στην πόλη μας, εισάγει νέα ήθη και κουλτούρα και γίνεται ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τα Τρίκαλα. Δεν θα σταματήσει, αν δεν τον σταματήσουμε!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τι περιμένει κανείς από κολαούζους…

 

Η απεργιακή συγκέντρωση της 12ης Νοέμβρη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων(ΕΚΤ) δε χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς και σχολιασμού μιας και -δια γυμνού οφθαλμού -φαίνεται ότι οι εργατοϋπάλληλοι και τα λαϊκά στρώματα των Τρικάλων γύρισαν την πλάτη στις παρατάξεις του συμβιβασμένου εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού και στους μόνιμους χειροκροτητές -κολαούζους τους.

Αυτό που θα θέλαμε με λίγα και απλά λόγια να σχολιάσουμε είναι η θρασύδειλη στάση των διάφορων αυτοαποκαλούμενων «αριστερών» πολιτικών κινήσεων («Λαική Ενότητα» , «Ανταρσύα» κλπ), που και σ’ αυτή την απεργία κατείχαν το ρόλο του «αβανταδόρου» των εργοδοτικών-κυβερνητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΕΚΤ , και ταυτόχρονα δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να εκδίδουν «πύρινες» ανακοινώσεις για το δήθεν διασπαστικό ρόλο του ΠΑΜΕ.

Η απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΤ ήταν διοργάνωση των παρατάξεών ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ, μετά από πρωτοβουλία τους και όχι από απόφαση του ΔΣ , αφού αυτό δε συγκλήθηκε ποτέ. Αυτό , άλλωστε, ξεκαθάρισε και η ΔΑΚΕ με διορθωτική της ανακοίνωση.

Δηλαδή , οι αυτοαποκαλούμενες «αριστερές» πολιτικές κινήσεις που προαναφέραμε ήταν συνδιοργανωτές ή και συμμετέχοντες σε μια παραταξιακή συγκέντρωση των πλέον συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων.

Όλοι αυτοί, λοιπόν, άκουσαν ευλαβικά –επί ώρα- τους ομιλητές της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας να καταγγέλλουν με ανέξοδες αντιμνημονιακές κορόνες την …αναποτελεσματικότητα του μνημονίου που «δεν βγάζει πουθενά» και δεν δίνει αναπτυξιακή προοπτική, τους σχεδιασμούς «υποταγής της ελληνικής οικονομίας» και μετατροπής της χώρας σε «άθλιο προτεκτοράτο» και την «ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού» και άλλα τέτοια «αγωνιστικά» και πολύ ανέξοδα για να λέγονται λόγια.

Όλοι αυτοί, λοιπόν, δεχόντουσαν ευλαβικά –επί ώρα- την «αντιμνημονιακή» καθοδήγηση των επικεφαλής της ΔΑΚΕ & της ΠΑΣΚΕ , ανταποδίδοντας με τα απαραίτητα «αντιμνημονιακά- επαναστατικά» τους συνθήματα.

Όλοι αυτοί , λοιπόν, που δεν ήταν παραπάνω από λίγες δεκάδες μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, είχαν στην «ενωτική» τους συγκέντρωση κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ. Έναν συνδικαλιστή που πριν λίγο καιρό έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην εργοδοσία, ψηφίζοντας την άρση συνδικαλιστικής προστασίας του συναδέλφου λογιστή ΝΓ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου μισθωτών Λογιστών, στην ανάλογη επιτροπή του Πρωτοδικείου Τρικάλων. Έδωσε , έτσι, το «πράσινο φως» στην εργοδοσία να τον απολύσει, χωρίς μάλιστα και την ανάλογη αποζημείωση.

Σα να μην έχουν συμβεί όλα αυτά , σα να μην είναι γνωστά τα έργα και οι ημέρες του συμβιβασμένου συνδικαλισμού, προσπαθούν να μας πείσουν ότι «όλοι μαζί» συνευρίσκονται σε συγκεντρώσεις σε μια «θλιβερή ατμόσφαιρα» για την ενότητα της εργατικής τάξης.

Τώρα , βέβαια, ποιος εξυπηρετεί την ενότητα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων μια ματιά στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με την πολυπληθή συμμετοχή και αγροτών , αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων και μαθητών είναι αρκετή για να καταλάβει.

Κάποιοι , όμως, δε θέλουν να το καταλάβουν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για μια «θλιβερή ενότητα» στην ουρά του συμβιβασμένου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αλλά ,τι περιμένει κανείς από κολαούζους…..

 

Τρίκαλα 14 Νοέμβρη 2015

Γραμματεία Νομού Τρικάλων του ΠΑΜΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Η Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων  σε σχέση με την Παρισινή τραγωδία.  Καταδικάζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τις αποτρόπαιες δολοφονικές επιθέσεις στο Παρίσι. Εκφράζουμε την οδύνη μας και τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και όλο το γαλλικό λαό. Αυτές τις ώρες χρειάζεται να αποτραπούν οι κίνδυνοι να τροφοδοτήσει η τραγωδία στο Παρίσι κύματα αυταρχισμού, ρατσισμού  και ξενοφοβίας στην ήπειρο και πολύ περισσότερο ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και επεμβάσεις. Η απάντηση στην Παρισινή τραγωδία πρέπει να έχει στην προμετωπίδα της την ειρήνη, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τις πανανθρώπινες αξίες και τολμηρές συντονισμένες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημοκρατική σταθεροποίηση και δίκαιες ρυθμίσεις στην Συρία και όλη τη Μέση Ανατολή

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Μετά τη χθεσινό μαζικό δολοφονικό χτύπημα στο Παρίσι και τον τρόμο και τη μαυρίλα να σκεπάζει για ακόμη μια φορά τον πλανήτη, με δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας, συγγενείς μας, φίλους μας, γνωστούς μας, ανθρώπους σαν κι εμάς που βγήκαν για μια βραδινή έξοδο να μιλήσουν, να διασκεδάσουν, με στρατό στους δρόμους, με απαγόρευση κυκλοφορίας, με κλείσιμο συνόρων, με την Γαλλία ουσιαστικά να κηρύσσεται σε κατάσταση πολέμου, με προαναγγελίες νέων πολεμικών επεμβάσεων και νέων μέτρων περιορισμού ατομικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, με κραυγές εναντίον των προσφύγων, με ξύπνημα ρατσιστικών και φασιστικών κηρυγμάτων μισαλλοδοξίας,
ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΦΩΝΗ ΝΑ ΥΨΩΘΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΠΟΤΕ! Η ΑΣΠΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΨΗΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΝ!
Η καταδίκη απέναντι στους φασίστες που δολοφόνησαν δεκάδες ανθρώπους στο Παρίσι, που σφαγιάζουν χιλιάδες ανθρώπους στη Μέση Ανατολή πρέπει να είναι ολοκληρωτική!
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!
Δεν ξεχνάμε φυσικά ποιος τους εκπαίδευσε, ποιος τους χρηματοδότησε και ποιος τους όπλισε. Ποιοι τους έστειλαν και για ποιους σκοπούς να πολεμήσουν.
ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ!
Το σκοτάδι με το οποίο ξημέρωσε το Παρίσι, είναι το ίδιο σκοτάδι που αντικρύζουν κάθε ξημέρωμα χιλιάδες άνθρωποι στη Συρία, στη Βαγδάτη, στο Αφγανιστάν, στο Μαλί, στη Λιβύη, στο Κουρδιστάν, στην Παλαιστίνη, στο Κομπανί, στο Ντονμπάς και σε πολλά μέρη του πλανήτη.
Είναι το σκοτάδι στο οποίο ξημερώνουν εκατομμύρια πρόσφυγες που προσπαθούν με κάθε τρόπο και με ενέχυρο τις ίδιες τους τις ζωές να ξεφύγουν από τον τρόμο του πολέμου, του σκοταδισμού της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, και θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο, ετοιμάζονται να ζήσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αντικρίζουν φράχτες και συρματοπλέγματα, στρατούς κι αστυνομία να τους αντιμετωπίζουν ως υπανθρώπους.
Είναι το σκοτάδι των Patriot acts, των αντιτρομοκρατικών νόμων, των έκτακτων μέτρων ασφαλείας, του ολοκληρωτικού κράτους έκτακτης ανάγκης, της στοχοποίησης και της ποινικοποίησης της αλληλεγγύης και των αγώνων.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΤΕΡΑΤΑ!

Είναι η στιγμή της αμφισβήτησης αυτού του σάπιου συστήματος, η αντίσταση στις πολιτικές που επιβάλλει και η ανατροπή του.
Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν ειρηνικά κι αδελφωμένα, οι εργαζόμενοι να δημιουργήσουν έναν κόσμο καλύτερο, δίχως πολέμους κι εκμετάλλευση.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ! 

Υπερασπιζόμαστε τα θύματα του πολέμου αυτού. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους λαούς της Ευρώπης, της Ανατολής και όλου του κόσμου. Μόνος μας κοινός εχθρός ο πόλεμος, ο ιμπεριαλισμός, ο φονταμενταλισμός, ο φασισμός. Με μαζικό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντικαπιταλιστικό κίνημα ανατροπής. Η 17 Νοέμβρη να είναι ο πρώτος σταθμός ανάτασης και επανεξόρμησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα.

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, με θέμα τους πολέμους και την προσφυγιά, και με τη φόρτιση της δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι, καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τις συλλογικότητες και τις οργανώσεις, να συμμετέχουν στην εκδήλωση και η συζήτηση που θα ακολουθήσει να συμβάλλει στην ανάληψη πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο για την επόμενη μέρα.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

14.11.2015
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Διαβάσαμε στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ μια ανακοίνωση-καταγγελία της ΔΑΣ και των 2 εκλεγμένων μελών της και μελών του ΠΑΜΕ στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων (ΕΚΤ), στην οποία κατηγορούμαστε συλλήβδην με άλλες πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες, σαν κολαούζοι της Διοίκησης του ΕΚΤ. Και αυτό επειδή εκδώσαμε ανακοίνωση για την αναγκαιότητα της συμμετοχής στην απεργία στις 12 Νοέμβρη και καλούσαμε σε συγκέντρωση στο ΕΚΤ. Πράγμα που το ΠΑΜΕ απεύχονταν να γίνει για να ψαρέψει στα θολά νερά της μη συγκρότησης Προεδρείου στην Διοίκηση του ΕΚΤ, το οποίο Προεδρείο ταυτίζει επίσης αυθαίρετα συνολικά με το ΕΚΤ.

Το κάλεσμά μας η ηγεσία του τοπικού ΠΑΜΕ το συνδέει αυθαίρετα με αυτό που δημοσιεύτηκε στα ηλεκτρονικά και άλλα ΜΜΕ σαν κάλεσμα της Διοίκησης του ΕΚΤ, πράγμα που τα 2 εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ στην Διοίκηση του ΕΚΤ, αμφισβητούν μιας και η Διοίκηση του ΕΚΤ δεν συνεδρίασε για να εκδώσει τέτοια ανακοίνωση.

Για να είναι πλήρως ενημερωμένοι οι εργαζόμενοι και ο λαός των Τρικάλων και να μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, τους πληροφορούμε ότι:

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) για την αναγκαιότητα της συμμετοχής των μελών και φίλων της και όλων των εργαζομένων στην απεργία της 12ης Νοέμβρη, σαν προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα των διεκδικήσεων του κινήματος και για την απόκρουση της επίθεσης των δανειστών-τοκογλύφων και των κεφαλαιοκρατών της χώρας, σε συνδυασμό με το κάλεσμα σε συγκέντρωση στο ΕΚΤ, προηγήθηκε κατά 6 ημέρες από το φερόμενο σαν κάλεσμα της Διοίκησης του ΕΚΤ το οποίο αμφισβητούν τα 2 μέλη της Διοίκησής του.

Ως εκ τούτου, όχι μόνο δεν είμαστε κολαούζοι κανενός,  αλλά, αντίθετα, πρωτοπορήσαμε στον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας της 12ης Νοέμβρη πράγμα που ομολογήθηκε και από τοπικά ΜΜΕ. Και στην περίπτωση που η Διοίκηση του ΕΚΤ δεν αναλάμβανε να καλέσει και να οργανώσει την συγκέντρωση την ημέρα της απεργίας, τότε την ευθύνη για αυτό θα την έπαιρναν τοπικά σωματεία και εκλεγμένα μέλη στα ΔΣ των σωματείων, πράγμα που τελικά έγινε.

Η στάση μας αυτή είναι στάση αρχής, η οποία αρχή δεν είναι άλλη από την αναγκαία ενότητα δράσης της εργατικής τάξης, απέναντι στην διασπαστική πολιτική των κεφαλαιοκρατών την οποία υιοθέτησε δυστυχώς και το ΠΑΜΕ.

Το κάλεσμά μας για συγκέντρωση στο ΕΚΤ, ανεξάρτητα από το αν η Διοίκησή του εκδώσει ανακοίνωση συμμετοχής στην απεργία και κάλεσμα σε συγκέντρωση, αποδεικνύει ότι λειτουργούμε με αρχές και καλούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις στο ΕΚΤ, ανεξάρτητα από την κάθε φορά Διοίκησή του, αλλά και από τις προθέσεις των Διοικούντων.

Και αυτό διότι αντιμετωπίζουμε το ΕΚΤ σαν σημείο αναφοράς των εργαζομένων και κοινό χώρο των συγκεντρώσεών τους. Πράγμα άλλωστε που δέχεται και το ΠΑΜΕ στην πράξη:

όλες οι δυνάμεις του στα διάφορα σωματεία και τις Διοικήσεις τους συνεδριάζουν στο ΕΚΤ, συγκεντρώνονται και συσκέπτονται σε αυτό. Τα 2 εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ συμμετέχουν στην Διοίκηση και στις συνεδριάσεις της στο ΕΚΤ. Όλες οι διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος πραγματοποιούνται και διεξάγονται στο ΕΚΤ. Και παρόλα αυτά, το ΠΑΜΕ σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιεί ξεχωριστές συγκεντρώσεις στην πλατεία!

Και αντί να απολογηθεί για την διχαστική και διασπαστική του πολιτική, η οποία κρινόμενη και αποτιμούμενη στην πράξη δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα, δεν απέτρεψε κανένα αντεργατικό μέτρο και νομοσχέδιο, δεν βοήθησε στην μαζικοποίηση του κινήματος και στην ενότητα της δράσης του, στο αντίθετο μάλιστα συνέβαλε, στην αναποτελεσματικότητα, στον πολυκερματισμό του και την απομαζικοποίησή του και έσπειρε την ηττοπάθεια στις γραμμές του κινήματος. Αντί λοιπόν η ηγεσία του ΠΑΜΕ να απολογηθεί, επιτίθεται συλλήβδην στις πολιτικές δυνάμεις θεωρώντας προφανώς ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Οι εργαζόμενοι όμως έχουν μάτια και βλέπουν, όπως έχουν κρίση και κρίνουν. Και η κρίση τους είναι αυστηρή. Και η πολιτική του ΠΑΜΕ, όπως και των 2 μελών του στη Διοίκηση του ΕΚΤ κρίνεται: το ΠΑΜΕ εξέλεγε παλιόυερα 4 μέλη στην Διοίκηση του ΕΚΤ. Τώρα διαθέτει μόνο 2.

Ο ένας από τους 2 εκπροσώπους του στη Διοίκηση του ΕΚΤ, δεν εκλέχτηκε ούτε καν αντιπρόσωπος στο ΕΚΤ στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου του, του πανελλαδικού σωματείου των εργαζομένων στα καρφούρ! Οι συνάδελφοί του τον βρήκαν ανεπαρκή και του έδωσαν μόλις 9 ψήφους. Κατά τον ίδιο τρόπο κρίθηκε και η πολιτική του ΠΑΜΕ το οποίο κατάφερε το ακατόρθωτο: να τρέχει μόνο του και να βγαίνει δεύτερο!

Αυτό κατόρθωσε το ΠΑΜΕ στο εν λόγο σωματείο το οποίο ήλεγχε απόλυτα μέχρι πρότινος και κατέβασε για πρώτη φορά ξεχωριστό ψηφοδέλτιο σαν ΠΑΜΕ και πάτωσε, μιας και οι εργαζόμενοι ψήφισαν ξανά τον συνδυασμό που ήταν πλειοψηφία και είχε, και ακόμα έχει, αναφορά…στο ΠΑΜΕ!

Για να μην αναφερθούμε και σε άλλες…ταξικές πρακτικές του όπως για παράδειγμα η καραμπινάτη καλπονοθεία στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων για την οποία φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη, την οποία όμως δεν είχε το απαραίτητο θάρρος να αναλάβει ποτέ.

Τους επιστρέφουμε λοιπόν τον χαρακτηρισμό του κολαούζου της αστικής πολιτικής της διάσπασης και τους καλούμαι να προβληματιστούν στα σοβαρά για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους.

 

Τρίκαλα, 12/11/2015

Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Χαιρετισμός ΟΑΣΤ

Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη» απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση.

Συμμετέχουμε στον κοινό αγώνα μαζί ,ε τους εργαζομένους , τους ανέργους, τους επαγγελματίες και τους εμπόρους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους.

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκιο αγώνα των εργαζομένων της ΤΡΙΚΚΗ , ενάντια στα σχέδια της διοίκησης για μειώσεις και περικοπές των μισθών, κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας- καταγγέλλουμε την διοίκηση του εργοστασίου και την καλούμε να πάρει πίσω τις αποφάσεις της .

Συνάδελφοι είμαστε σήμερα εδώ , όπως και άλλες φορές έχουμε βρεθεί σε κοινό αγώνα , να δώσουμε απάντηση στην αντιλαική επίθεση που έχουν εξαπολύσει, κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο και τα κόμματα που εφαρμόζουν και στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Ο κοινός αγώνας μας δεν πρέπει να σταματήσει εδώ, πρέπει να δυναμώσει όχι μόνο για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα , αλλά και να διεκδικήσουμε ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου ο λαός θα αφεντέυει τον πλούτο που παράγει και όχι μια χούφτα καπιταλιστές .

Η επίθεση τους έχει στόχο να γονατίσει τον εργαζόμενο λαό όπου για μια ακόμη φορά καλείται να πληρώσει τα σπασμένα, για λογαριασμό του κεφαλαίου. Γι αυτό γίνεται λόγος. Για λογαριασμό του κεφαλαίου μας καλούν να κάνουμε αιματηρές θυσίες , γι’αυτό μας έχουν τρελάνει στη φορολογία που θέλουν να την πάνε στο 26% και 100% προκαταβολή φόρου, συνεχίζουν τον ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια παντού , αυξάνουν τον ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια , στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , καταργούν την επιστροφή φόρου στο πετραίλεο , αυξάνουν το αγροτικό ρεύμα, μειώνουν τις είδη πετσοκομμένες επιδοτήσεις , τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και ο κατάλογος των αντιαγροτικών μέτρων δεν έχει τελειωμό.

Θέλουν να στείλουν τους μικρομεσαίους αγρότες στον καιάδα του ξεκληρισμού , να μας προσθέσουν στους 1, 5 εκατομμύρια ανέργους

Αυτά τα μέτρα και η πολιτική τους με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στο ξεπάστρεμα της μικρής παραγωγής , οδηγούν στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια καπιταλιστών – χωραφάδων – τσελιγκάδων , γι’αυτό τον λόγω σηκώνουν μπαϊράκι ανά την Ελλάδα .Δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς .Συμφωνούν με την φορολογία από το πρώτο ευρώ με 13 % και 50 % προκαταβολή φόρου –συμφωνούν με την ΚΑΠ γιατί γιαυτούς δουλεύει –θέλουν την πίτα των επιδοτήσεων και ενισχύσεων να την παίρνουν ολόκληρη αυτοί γι’αυτό και προβάλουν το κατά κύριο επάγγελμα αγρότης – θέλουν να πετάξουν απέξω τον μικρό. Και όλα αυτά βέβαια στο όνομα της ανάπτυξης . ΠΟΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ   ? Της καπιταλιστικής , γιαυτούς παίρνονται όλα αυτά τα μέτρα .     ¨Ότι άφησαν στην μέση οι προηγούμενη , έρχονται τώρα να το ολοκληρώσουν αυτοί , και με την πρώτη φορά αριστερά και με την δεύτερη .

Μας τρέλαναν με το παραμύθι των ισοδυνάμων , που τάχα θα πάρουν για να μας ανακουφίσουν , κολοκύθια τούμπανα.. Ποια ισοδύναμα εννοούν ,τις κατασχέσεις και το κόψιμο ρεύματος που άρχισαν ????

Από την άλλη μαζί με την κοροϊδία περί ισοδυνάμων που βλέπουν ότι δεν τσιμπάμε , στην γενική κατακραυγή και την ανάπτυξη των αγροτικών αγώνων , επιστρατεύουν την συκοφαντία και την βρωμιά που χρησιμοποιούσαν οι προκάτοχοι τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , για να μας φέρουν σε αντιπαράθεση με τα άλλα λαϊκά στρώματα που και αυτά υποφέρουν από την πολιτική τους .

Λένε δεν πληρώνουμε φόρους ότι αποκρύβουμε εισοδήματα από την εφορία .Όμως για να πληρώσεις πρέπει να έχεις και εισόδημα , και το 90 % των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων έχει χαμηλό εισόδημα γιατί ο αγροτικός κλήρος είναι μικρός , οι τιμές των προιόντων μας είναι εξευτελιστικές και το κόστος παραγωγής στα ύψη , οι επιδοτήσεις πετσοκόβονται , οι ζημιές την παραγωγή δεν αποζημιόνωνται και πέρα από αυτά όταν υπάρχουν οι δηλώσεις στον ΟΣΔΕ , υπάρχουν και τα παραστατικά παράδοσης της παραγωγής , πώς να αποκρύψεις και τι να πληρώσεις?????

Εμείς το αγροτικό κίνημα διεκδικούμε να υπάρχει αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 Ε συν 5.000 Ε για κάθε παιδί και να υπάρχει προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και αγροτοεπιχειρηματίες στο 45%.

Μας κατηγορούν όπως μας κατηγορούσε τότε ο Γιανόπουλος και ο Πάγκαλος όταν βγαίναμε στα μπλόκα ότι τρώμε τις επιδοτήσεις στα μπουζούκια αποκαλώντας μας τεμπέληδες και απατεώνες

Συνάδελφοι Εργαζόμενοι , Αγρότες

Από την βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση – ΕΕ – Κεφάλαιο αναδυκνείεται η ανάγκη πιο μαζικών και μαχητικών αγώνων μικρομεσαίας αγροτιάς και εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της δημιουργίας προϋποθέσεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ώστε να υπάρξει μια διαφορετική ανάπτυξη του λαού.

Σε αυτόν τον δρόμο βαδίζουμε και αυτό τον αγώνα αναπτύσσουμε.

Σας καλούμε στο αγροτικό συλλαλητήριο

τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Τρικάλων

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ερώτηση από Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τις επικουρικές συντάξεις του ταμείου εμποροϋπαλλήλων.

 

 

Ερώτηση συνυπέγραψε ο Βουλευτής Τρικάλων, Χρήστος Σιμορέλης, με θέμα τη δίκαιη και αδιάβλητη διαδικασία απονομής επικουρικών συντάξεων από το ΤΑΕΥΚ (Ταμείο εμποροϋπαλλήλων), απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με αυτή την ερώτηση αναδεικνύεται ένα σημαντικό, κοινωνικό ζήτημα σχετικά με την καθυστέρηση απονομής των επικουρικών συντάξεων. Αρκετές φορές κατά το παρελθόν, με ευθύνη του παλιού πολιτικού προσωπικού, γίναμε μάρτυρες επεμβάσεων στην διαδικασία απονομής τους. Δεδομένου ότι αποτελεί διακηρυγμένη αρχή της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α το τέλος των πελατειακών σχέσεων στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και επειδή η διαιώνιση αυτού του καθεστώτος κάνει τους πολίτες να χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς το κράτος, πρέπει να αναλάβουμε δράση για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων και την εφαρμογή σωστής και δίκαιης λειτουργίας τέτοιων μηχανισμών.

Επομένως, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το υπουργείο καλείται να διερευνήσει τις καταγγελίες με σκοπό να συγκεντρωθούν αξιόπιστα στοιχεία για τη διαδικασία απονομής επικουρικών συντάξεων στο ΤΕΑΥΕΚ, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απονομή ευθυνών όπου διαπιστώνονται καταχρηστικές πρακτικές και τέλος να εργαστεί για την εξασφάλιση της εύρυθμης και δίκαιης λειτουργίας του συστήματος απονομής των επικουρικών συντάξεων του ΤΕΑΥΕΚ.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς

τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

ΘΕΜΑ: Δίκαιη και αδιάβλητη διαδικασία απονομής επικουρικών συντάξεων από το ΤΕΑΥΕΚ (Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων)

 

Έχουμε πρόσφατα γίνει αποδέκτες πολλών καταγγελιών για κατάφωρες αδικίες στην διαδικασία απονομής επικουρικών συντάξεων από το ΤΕΑΥΕΚ (Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων) και στην έγκαιρη διεκπεραίωση των σχετικών αιτημάτων ασφαλισμένων.

Ειδικότερα έχουμε ενημερωθεί από ασφαλισμένους που περιμένουν πάνω από 4-5 χρόνια για την απονομή της επικουρικής σύνταξης που δικαιούνται ότι άλλοι συνάδελφοί τους έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία 2-3 χρόνια πιο γρήγορα. Οι συγκεκριμένοι αναφέρουν μάλιστα ότι όταν ζήτησαν εξηγήσεις από αρμόδιους υπαλλήλους έλαβαν την απάντηση ότι αυτό οφείλεται σε επέμβαση πολιτικών προσώπων. Παρόμοιες καταστάσεις και παράπονα ασφαλισμένων μας μετέφεραν πολίτες και συνάδελφοι σχετικά με την λειτουργία και άλλων ασφαλιστικών ταμείων.

Επειδή αποτελεί διακηρυγμένη αρχή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τελειώσουν οριστικά τα φαινόμενα πελατειακών σχέσεων και πολιτικών παρεμβάσεων στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

 

Επειδή η διαιώνιση αυτού του καθεστώτος δυσφημίζει την κυβέρνηση και γίνεται αιτία απώλειας εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτή.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Θα διερευνήσει τις καταγγελίες με σκοπό να συγκεντρωθούν αξιόπιστα στοιχεία για τη διαδικασία απονομής επικουρικών συντάξεων στο ΤΕΑΥΕΚ;
  2. Θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απονομή ευθυνών όπου διαπιστώνονται καταχρηστικές πρακτικές;
  1. Θα εργαστεί για την εξασφάλιση της εύρυθμης και δίκαιης λειτουργίας του συστήματος απονομής επικουρικών συντάξεων του ΤΕΑΥΕΚ;

 

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

Ελισσάβετ ( Μπέττυ) Σκούφα

 

Χρήστος Αντωνίου

Ελένη Αυλωνίτου

Άννα Βαγενά

Σωκράτης Βαρδάκης

Δημήτριος Βέττας

Στάθης Γιαννακίδης  

Ιωάννης Θεοφύλακτος

Ευφροσύνη Καρασαρλίδου

Αστέριος Καστόρης

Σπυρίδων Λάππας

Τιαντάφυλλος Μηταφίδης

Αθανάσιος Μιχελής

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

Συμεών Μπαλλής

Δημήτριος Μπαξεβανάκης

Κων/νος Μπάρκας

Γεώργιος Ντζιμάνης

Γεώργιος Ουρσουζίδης

Αθανάσιος Παπαδόπουλος

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Κων/νος Παυλίδης

Δημήτριος Ρίζος

Ιωάννης Σαρακιώτης

Χρήστος Σιμορέλης

Ελένη Σταματάκη

Ιωάννης Στέφος

Αντώνιος Συρίγος

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Χάρης Τζαμακλής

Μαρία Τριανταφύλλου

Σωκράτης Φάμελος

Ζεϊμπέκ Χουσείν

Γεώργιος Ψυχογιός

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Αριστερά και Τρομοκρατία

Είναι περίεργο το γιατί εκπλήσσονται ορισμένοι για το γεγονός των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ και έγκλειστων τρομοκρατών.Δεν ζούμε όλοι σ’αυτήν την χώρα για να ξέρουμε τόσα χρόνια τον πόνο που έπιανε την Αριστερά όταν συλλαμβάνονταν και φυλακίζονταν αναρχικοί και τρομοκράτες ή μήπως αγνοούμε το γεγονός οτι στην δίκη της 17 Νοέμβρη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν μάρτυρες υπερασπίσεως των δολοφόνων;Δεν ισχυρίζομαι βεβαίως οτι όλοι οι αριστεροί σ’αυτόν τον τόπο επικροτούν την σκέψη και την αιματηρή πρακτική των δολοφόνων και των βανδάλων,πλην όμως όλοι γνωρίζουμε οτι ήδη από την δεκαετία 1980 η κυρίαρχη άποψη της ριζοσπαστικής Αριστεράς ήταν οτι οι τρομοκράτες ήταν(ή μήπως είναι ακόμη) σύντροφοι ”εν όπλοις” και η όποια δράση τους καθαγιάζεται από τον ιερό σκοπό της καταστροφής του αστικού κράτους και της αντικατάστασής του από ό’τι θα γεννούσε η πειραγμένη φαντασία τους.

Ξεχνούν κάποιοι οτι ένα πολιτικά  περιθωριακό  κόμμα του 3% με στελέχη που ποτέ δεν είχαν συγκροτημένη πολιτική και οικονομική σκέψη,αλλά αντιθέτως περιελάμβανε υποομάδες της Άκρας Αριστεράς που μάζεψε ο κυρ-Αλέκος (Αλαβάνος)και των οποίων η ”λογική” είναι αρμοδιότητα μόνον των ψυχιάτρων  θα απομάκρυνε τα στελέχη του κυρ-Αλέκου,μόνο και μόνο επειδή η συγκυρία σε συνδυασμό με την έλλειψη πολιτικής σκέψης πολλών Ελλήνων το έφερε στην εξουσία;

Ένα από τα δράματα που ζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οτι πλέον πρέπει να απολογείται μάλλον παρά να συνεχίζει τις πρακτικές του όταν ήταν στο 3%.Ο γράφων συγχαίρει και θαυμάζει το θάρρος του κ.Ιωάννη Πανούση,ο οποίος μετά από 40 χρόνια ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς,θέτει τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων,προειδοποιεί οτι η τρομοκρατία είναι πάντα εδώ και υπενθυμίζει οτι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ακόμα αγαπούν και όσο μπορούν βοηθούν τους τρομοκράτες.Ίσως αυτό να εξηγεί και το γιατί μόνον στην Ελλάδα υπάρχει η αριστερή τρομοκρατία,ενώ σε όλη την Ευρώπη έχει από χρόνια εξαφανιστεί.Και για όσους αφελείς πιστεύουν οτι και οι τρομοκράτες και άλλοι ποινικοί κρατούμενοι έχουν δικαιώματα άξια προστασίας,ο γράφων λεει πρώτος ναι,πλην όμως υπενθυμίζω οτι  τα δικαιώματα και η προστασία τους είναι θέμα του σωφρονιστικού συστήματος και της οργανωμένης Πολιτείας και μόνον και οτι τα κόμματα ουδεμία αρμοδιότητα έχουν ούτε να υποκαθιστούν το Κράτος,ούτε να συναλλάσονται με έγκλειστους,διότι σε διαφορετική περίπτωση δικαίως μπορούν να κατηγορηθούν οτι διαπλέκονται μαζί τους.

O γράφων προειδοποίησε πολλάκις τους αναγνώστες του οτι ο αυταρχισμός είναι εγγενές στοιχείο της Αριστεράς,παρόλο το φιλολα’ι’κό προσωπείο της.Η προσπάθεια φίμωσης και κατατρομοκράτησης εναντίον του κ.Πανούση εκ μέρους των θλιβερών Υπουργών Δικαιοσύνης κ.Παρασκευόπουλου και Δημ.Τάξεως κ. Τόσκα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του πως αντιμετωπίζει αυτούς που πραγματικά την ενοχλούν η Αριστερά και πόσο δημοκρατική  είναι.

Παρόλα αυτά,ίσως είναι υπερβολικό να δαιμονοποιούμε εκ των προτέρων και συνολικά την Αριστερά.Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι βαριές και η όσμωση με την Ευρώπη μπορεί να επιφέρει την μετάλλαξή της σε ένα κανονικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.Πιστεύω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη διχασμένος και οτι θα παρακολουθήσουμε πολλές φάσεις της αναγκαίας μετάλλαξής του με περαιτέρω αποχωρήσεις ή εκδιώξεις.Μέχρι τότε όμως οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν να ανησυχούν και να μην επιτρέπουν αντιδημοκρατικές εκτροπές,όπως αυτήν που διαδραματίζεται τώρα εις βάρος ενός γενναίου και ειλικρινούς ανθρώπου,όπως ο κ.Πανούσης.

Ιωάννης Ξηρός

Ταξίαρχος ε.α.,Μέλος της Δράσης

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Α Π Ε Ρ Γ Ι Α Κ Η Σ   Σ Υ Γ Κ Ε Ν Τ Ρ Ω Σ Η Σ 12 – 11 – 2015

——————-

 

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι του Νομού Τρικάλων, πραγματοποιήσαμε σήμερα 12 –11 – 2015 συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ύστερα από απόφαση της Γ.Σ.Ε.Ε. για κήρυξη 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ενάντια στις πολιτικές συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας ,την εφαρμογή των μνημονίων και την ανελέητη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ο Υ Μ Ε

  • Τη Διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Τις νέες Φοροδιαφυγές
  • Τις νέες Μειώσεις Μισθών
  • Τα Νέα Μνημόνια
  • Τους Πλειστηριασμούς

 

                 Λέμε ΟΧΙ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

 

 

Δ Ι Α Δ Η Λ Ω Ν Ο Υ Μ Ε & Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

 

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονίων που πετσόκοψαν μισθούς και κατάργησαν τις συλλογικές μας συμβάσεις.
  • Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 Ευρώ και επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων ,του πλαισίου και της καθολικότητάς τους.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση ,κανένας εργαζόμενος αδήλωτος και ανασφάλιστος. Εργασία με πλήρη απασχόληση – δικαιώματα.
  • Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, του δανεισμού εργαζομένων ,των εργολαβικών εργαζομένων και των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
  • Όχι στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων! Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Όχι στις ομαδικές απολύσεις! Όχι στην κατάργηση της Απεργίας! Απαγόρευση της ανταπεργίας των εργοδοτών (lock out)
  • Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων! Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και διεύρυνση του χρόνου χορήγησής του.
  • Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης! Δημόσια Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες.
  • Καμία περικοπή στις συντάξεις. Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στα προ Μνημονίου επίπεδα και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Όχι στην φορολεηλασία των εργαζομένων και του λαού μας.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα .Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και δυσβάσταχτα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις του δημοσίου πλούτου της χώρας. Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.
  • Όχι στην υποβάθμιση και συνεχή υποχρηματοδότηση της Υγείας, της Παιδείας, Της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
  • Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα ,την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
  • .

 

 

Τρίκαλα 12– 11 – 2015

 

ΤΑ ΜΕΛΗ

 

Δ.Α.Κ.Ε                                                 Α.Σ.Κ.Ε

 

ΚΟΣΣΥΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ            ΜΑΝΤΕΛΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΜΠΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                        ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΡΑΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ               ΜΠΟΥΓΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΕΛΕΝΗ              …..ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΧΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ            …..ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     …..

Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η   Ο Μ Ι Λ Ι Α

Α Π Ε Ρ Γ Ι Α Κ Η Σ     Σ Υ Γ Κ Ε Ν Τ Ρ Ω Σ Η Σ 12 – 11 – 2015

 

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισες , Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες άνεργοι,  συνταξιούχοι, νέες και νέοι…

 

Για μια ακόμη φορά, έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έπειτα από έξι χρόνια συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, καλούμαστε να πληρώσουμε τα νέα βάρβαρα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου δημοσιονομικής προσαρμογής, που ισοπεδώνουν και καταργούν ότι έχει απομείνει «όρθιο».

 

Πρέπει ΟΛΟΙ να συνειδητοποιήσουμε πόσο ολέθρια είναι τα μέτρα που πάρθηκαν για το Ασφαλιστικό, το Συνταξιοδοτικό, αλλά και το Φορολογικό, την Κοινωνική Πρόνοια, την Υγεία και την Παιδεία!

 

Η σημερινή απεργία δεν είναι μια απεργία με κομματικά συγκρουσιακά χαρακτηριστικά, όπως πολλοί θα την ήθελαν, για να την απαξιώσουν, ενδεχομένως, και να την αποδυναμώσουν, αλλά μια κινητοποίηση – εγερτήριο για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής μας!

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

         Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, με μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, με νομοθετήματα που καταργούν κάθε εργασιακή παροχή και κοινωνική ασφάλεια.

 

Τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, παρασύροντας την ανεργία σε νέα πρωτοφανή επίπεδα

 

Οι μισθοί και οι συντάξεις γκρεμίζονται, αφού προγραμματίζεται κατάργηση των επικουρικών και νέα μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, που θα αφορά και τους ήδη συνταξιούχους, ενώ οι περικοπές θα αφορούν και τις συντάξεις κάτω των 1.000€!!!

 

 

Την ίδια ώρα οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα διαμορφώνονται με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ο κατώτατος μισθός δεν επανήλθε στα 751€, πάνω από ένα (1) εκατομμύριο συνάδελφοί μας παραμένουν απλήρωτοι από 3 έως 12 μήνες, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία γίνεται καθεστώς, τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα βρίσκονται υπό κατάργηση, ενώ οι κλαδικές συμβάσεις αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

 

Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειές μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σ’ άλλες χώρες, έχουμε χρέος απέναντι στους απόμαχους της εργασίας, να αντιδράσουμε δυναμικά να δώσουμε άλλη μια μάχη, την μάχη των μαχών και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί……

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!

 

 

Για το λόγο αυτό διεκδικούμε:

 

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων.

 

  • Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.

 

  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.

 

  • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

 

  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

 

  • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων

 

  • Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας

 

  • Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

 

  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

 

  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

 

          ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα!!!

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ αρκεί να το πιστέψουμε!!!

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Χρήστος Σιμορέλης

Για τη σημερινή παρουσία μου στην εκπομπή «ΣΚΑΙ στις 6» οφείλω να ανασκευάσω μία δήλωση η οποία ακούστηκε λάθος, λόγω της πίεσης και της κούρασης της ημέρας. Σε καμία περίπτωση η λογική του μνημονίου και η λιτότητα δεν αποτελούν θέσεις της αριστεράς και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το αναφέρω ξεκάθαρα στην αρχή της συζήτησης. Αυτό που είπα είναι πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο. Εάν κάποιος δει αναλυτικά το βίντεο, θα καταλάβει ότι αναφέρομαι στις τομές στο ασφαλιστικό που θα έπρεπε να είχαμε προτείνει και πραγματοποιήσει, ανεξαρτήτως μνημονίου, προκειμένου αυτό να διασωθεί. Πρόκειται για μία άστοχη διατύπωση που απομονώθηκε, παραποιήθηκε και προβλήθηκε για προφανείς λόγους. Οποιαδήποτε επέκταση του θέματος γίνεται για τη στοχοποίηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τη δική μου.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ανακοίνωση

των εκλεγμένων της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ)

-συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ-

στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

 

Οι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων και οι κολαούζοι τους

 

Με έκπληξη διαβάσαμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης   «ανακοίνωση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων» για την απεργία της 12ης Νοέμβρη που καλεί σε συγκέντρωση που διοργανώνει το ΕΚΤ. Και για όσους διερωτώνται ακόμη :ως προς τι η έκπληξή μας, θα υπενθυμίσουμε κάποια γεγονότα που τα έχουμε αναλύσει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Στο ΕΚΤ έξι μήνες μετά το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο και την ανάδειξη του νέου ΔΣ δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη προεδρείο με ευθύνη των γνωστών παρατάξεων του συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ( στο ΕΚΤ εμφανίζεται πλέον με το όνομα ΑΣΚΕ). Η διαμάχη , τα παζάρια και η τυχοδιωκτική τακτική τους για τις καρέκλες του προεδρείου οδήγησαν στη συγκεκριμένη εκφυλιστική κατάσταση

Έχουν πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τις αιτήσεις μας της για σύγκλιση του ΔΣ , ώστε να συζητηθούν και να παρθούν πρωτοβουλίες μπροστά στις επικείμενες εξελίξεις , στα φλέγοντα ζητήματα των εργαζομένων στα Τρίκαλα (πχ Τρίκκη κα), για την οργάνωση της αυριανής απεργίας, επικαλούμενοι την αδυναμία συγκρότησης προεδρείου.

Τώρα, εμφανίζουν μια «ανακοίνωση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων» για την απεργία και διοργάνωση συγκέντρωσης στο χώρο του ΕΚΤ, χωρίς να έχει γίνει καμιά σύγκλιση ΔΣ. Εμείς, πάντως, ως εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΕΚΤ, δεν κληθήκαμε ποτέ σε συνεδρίαση για να συζητηθεί η απεργία , αν και το είχαμε ζητήσει- όπως προαναφέραμε- με επιστολή που δώσαμε και στη δημοσιότητα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον επικεφαλή της ΔΑΚΕ μας δήλωσε ότι η ανακοίνωση βγήκε εκ παραδρομής!!! , ενώ ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ δήλωσε άγνοια για μια τέτοια απόφαση-ανακοίνωση!!!.

Ο ρόλος, τα έργα και οι πράξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού , που είναι γνωστά από το παρελθόν, σε πλήρη εξέλιξη μπροστά μας με μοναδικό σκοπό τον ολοκληρωτικό αποπροσανατολισμό και την απογοήτευση των εργαζομένων.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά , εμφανίζονται κάποιες συνδικαλιστικές παρατάξεις αλλά και πολιτικά κόμματα-κινήσεις όπως η «Λαϊκή Ενότητα» , «Ανταρσύα» , «Μέτωπο Λαού» κ.α.( που σχεδόν καμία εκπροσώπηση δεν έχουν στα εργατικά σωματεία των Τρικάλων) και καλούνε σε απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Βέβαια γνωστός ο ρόλος τους στο εργατικό κίνημα , αφού εδώ και χρόνια αποτελούν τους μόνιμους θαμώνες και χειροκροτητές στις συγκεντρώσεις-ομιλίες της κυβερνητικής-εργοδοτικής πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΤ. Συγκεντρώσεις που με το κυάλι αναζητάς κανέναν εργάτη , που βλέπεις μόνο κυβερνητικά ή επίδοξα κυβερνητικά στελέχη να διαγκωνίζονται για την καλύτερη θέση στην αναμνηστική φωτογραφία. Σ’ αυτές τις συγκεντρώσεις τα παραπάνω αυτοαποκαλούμενα και «αριστερά» σχήματα ή κόμματα κάνουν το απαραίτητο «μπούγιο» για να μη φαίνεται η γύμνια του συμβιβασμένου συνδικαλισμού. Για αντάλλαγμα η πλειοψηφία τους δίνει και τη χαρά να κρατάνε τα πανό και τις ντουντούκες, κυριολεκτικά «ορντινάντσες» της πλειοψηφίας του ΕΚΤ. Τώρα , σε μια περίοδο που η πλειοψηφία του ΕΚΤ έχει απαξιωθεί ακόμη πιο πολύ στα μάτια των εργαζομένων των Τρικάλων , αυτοί λειτουργούν σαν πλυντήριο που θα τους ξεπλύνει τα άπλυτα. Στήνουν στη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΕΚΤ τη συγκέντρωση που δεν μπορεί να στήσει λόγω τσακωμού για τις καρέκλες.

Με το που γράφαμε αυτές τις σειρές ανακοινώθηκε και η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκέντρωση στο ΕΚΤ…Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι «αριστεροί τους κολαούζοι» μια αγκαλιά για ένα κοινό σκοπό , τον εγκλωβισμό εργατών που θέλουν να αντιδράσουν , που λένε δεν πάει άλλο, δεν πληρώνουμε άλλο την πολιτική κυβερνήσεων , ΕΕ και κεφαλαίου. Μια αγκαλιά μαζί για να μη φύγει κανείς από τη «στρούγκα» και συναντηθεί με το ταξικό εργατικό κίνημα σε δρόμο αμφισβήτησης και ανατροπής.

Καλούμε όλο και περισσότερους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να μην περιμένουν άλλο. Να βάλουν στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες , τους εκπροσώπους του παλιού και νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους , να δυναμώσουνε τη δράση τους. Εκεί που επικρατούν συμβιβασμένοι και εργοδοτικοί συνδικαλιστές να παραμεριστούν . Να πάρουν το τιμόνι τίμιοι και ανιδιοτελείς εργαζόμενοι.

Τους καλούμε να συμπορευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα , με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Για να ανοίξει ο δρόμος της αναγέννησης και ανασύνταξης του εργατικού κινήματος μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε κλάδο .

Τους καλούμε να συμμετάσχουν μαζικά στην πανεργατική πανελλαδική απεργία την

Πέμπτη 12 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9:30πμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Γιατί εκεί χτυπάει η καρδιά του εργάτη που δε σκύβει το κεφάλι, που δεν ξεγιελέται από παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό και τους κολαούζους του.

Γιατί τα αιτήματα που εκφράζει το ΠΑΜΕ μπορούν να ενώσουν τους εργαζόμενους , γιατί ανταποκρίνονται στα εργατικά συμφέροντα και τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, γιατί στοχεύουν στον πραγματικό αντίπαλο, στην καρδιά του αντιπάλου.

Γιατί μαζί με το ΠΑΜΕ δε μένεις θεατής και όλα μπορούν να αλλάξουν αν ξεσηκωθείς!

 

Τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

 

Λιατίφης Γεώργιος

 

               Τσίγκας Πέτρος

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

ΣΟΥ ΛΕΝΕ «το Ασφαλιστικό σύστημα είναι ελλειμματικό και πρέπει να μειωθούν οι παροχές σου»

 

ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΝΕ τίποτα για τους μηχανισμούς αποψίλωσης των αποθεματικών των Ταμείων, το PSI, τα τοξικά ομόλογα

 

 

ΣΟΥ ΛΕΝΕ «η Κοινωνική Ασφάλιση είναι θνησιγενής και θα καταρρεύσει»

 

ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΝΕ τίποτα για τις αιτίες: την εκτόξευση στο 27% της ανεργίας, τη μαύρη εργασία, την εισφοροδιαφυγή της εργοδοσίας

 

 

ΣΟΥ ΛΕΝΕ «εντάξει, αλλά τώρα έτσι είναι η κατάσταση και πρέπει εσύ να πληρώσεις»

 

ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ότι την ανεργία, την αδήλωτη εργασία, την εισφοροδιαφυγή δεν τα δημιούργησε ο κόσμος της εργασίας. Ότι είναι ακριβώς στοχευμένα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης, των πολιτικών λιτότητας των συνεχών Μνημονίων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων

 

ΣΟΥ ΛΕΝΕ «τι νόημα έχουν οι συγκεντρώσεις και οι απεργίες, δε βλέπεις που μαζεύονται τρεις κι ο κούκος;»

 

ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΝΕ τίποτα για την καθεστωτική, κρατική και εργοδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία, για τους αιώνιους εργατοπατέρες, για τους μηχανισμούς που τους επιβάλουν και τους αναπαράγουν

 

 

ΣΟΥ ΛΕΝΕ «τι τα θες τώρα αυτά; Τώρα έχουμε κυβέρνηση αριστερή»

 

 

 

ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ (ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ) ΛΕΜΕ:

●   Το δίκιο πάντα κρίνεται στους δρόμους

●   Μοναδικό μας «προαπαιτούμενο» η αναγέννηση της

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

                                                                                               ROSSONERO

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ