14.5 C
Trikala
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα-κομμάτων-πολιτικών οργανώσεων-κινημάτων-βουλευτών-άρθρα

Λιτότητα και «χορηγίες», η τεχνική «επανεκκίνηση» για το Δήμο

- Advertisement -

Ασφαλώς οι δημότες μας θα θυμούνται τις προεκλογικές υποσχέσεις του σημερινού Δημάρχου , ότι για να γίνουν έργα στο Δήμο απαιτείται όχι προγραμματικός σχεδιασμός, διεκδίκηση οικονομικών πόρων και εντελώς διαφορετική αναπτυξιακή και οικονομική πολιτική από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας, αλλά «καλή διάθεση», «έξυπνες λύσεις» και «ευρηματικότητα» που δήθεν διέθετε ο συνδυασμός του.

Προφανώς με αυτή τη λογική κυβερνάται πλέον η πόλη και ο Δήμος συνολικότερα, αφού η κεντρική γέφυρα του ποταμιού μας ανασκευάζεται μετά από «χορηγία» ιδιώτη, η κοινωνική πρόνοια εναποθέτεται στις διαθέσεις επιχειρηματιών και οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης εκσυγχρονίζονται από τους παράγοντες των σωματείων .

Κινούμενη σε αυτό το πλαίσιο η δημοτική αρχή κατέθεσε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα σκληρής λιτότητας, τυπικής διεκπεραίωσης και απλής συντήρησης, το οποίο στερείται οραματικού σχεδιασμού και πνεύματος «επανεκκίνησης».

Η εισηγητική έκθεση που ήρθε προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς σαφή περιγραφή των οικονομικών στοιχείων των εκτελεστέων έργων, έχει ως κύριο περιεχόμενό της, τα πολλά συνεχιζόμενα και επαναλαμβανόμενα για πολλά χρόνια τεχνικά έργα, αυτά που παρέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή από τις προηγούμενες και που όπως δείχνουν τα πράγματα θα παραδώσει με τη σειρά της και στην επόμενη, σε μια πόλη με ελάχιστα έργα υποδομής, με ολόκληρες περιφερειακές γειτονιές του Δήμου χωρίς κεντρική αποχέτευση, χωρίς κράσπεδα και με χωμάτινους δρόμους, σε μια πόλη που ακόμα και στο αστικό της κέντρο διαθέτει του πιο κακοσυντηρημένους ίσως δρόμους της χώρας και άθλια στην κυριολεξία πεζοδρόμια.

Μεγάλα έργα ή έργα υποδομής δεν υπάρχουν. Ελάχιστα τα κονδύλια για τις συνηθισμένες επισκευές οδοστρωμάτων, ασφαλτικά και στεγανοποιήσεις και επισκευές σχολείων.

Ενώ έργα όπως π.χ η ανάπλαση της «πλατείας ΔΕΗ», η ανακατασκευή παιδικών χαρών, η επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμων, η κατασκευή έργων οδοποιίας στο Γαρδικάκι και η ανάπλαση της εισόδου της πόλης στην οδό Καρδίτσας, τείνουν πλέον να γίνουν ανέκδοτο!

Παράλληλα δυστυχώς ελάχιστο έως ανύπαρκτο ποσοστό των προτεινόμενων έργων και μελετών αφορούν τις Τοπικές Κοινότητες, ενώ «παγωμένες» και ανολοκλήρωτες παραμένουν παλιότερες μελέτες.

Προφανώς η προεκλογική λογική και επιχειρηματολογία της δημοτικής πλειοψηφίας για έργα χωρίς δαπάνες και με «το χαμόγελο στα χείλη» πνίγηκε και αυτή στα ρηχά νερά της πολιτικής της λιτότητας και της έλλειψης νέων επενδυτικών πλαισίων χρηματοδότησης, με την οποία όμως λιτότητα η δημοτική αρχή ως «οπαδός της φιλελεύθερης αγοράς» έχει εξοικειωθεί με τους μηχανισμούς της και έχει αποδεχθεί τις οδυνηρές συνέπειες της στην ποιότητα της ζωής των δημοτών μας.

Τρίκαλα 6 Νοεμβρίου 2015

Το Γραφείο Τύπου

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONEWINDVICTUS

Αρ. Απόφασης Ειρηνοδικείου: 541/2014 – Αρ. Πρωτοκόλλου: 50/2015

 

12 ΝΟΕΜΒΡΗ – Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια

Για τη σωτηρία των μισθών και συλλογικών συμβάσεων

Ενάντια στις επιθέσεις των διοικήσεων, στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας

Με ένα ενωτικό–αγωνιστικό σχέδιο, για την ανασυγκρότηση του συνδικαλισμού

 

Στις 12 Νοέμβρη έχει κηρυχτεί Γενική Απεργία, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενάντια στα τρομακτικά μέτρα του 3ου Μνημονίου, αυτά που έχουν ξεκινήσει και τα ακόμα χειρότερα που έρχονται:

  • Τεράστια υπερφορολόγηση των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων: ΦΠΑ σε είδη βασικής ανάγκης, ΕΝΦΙΑ, αυξημένη φορολόγηση μισθών, αγροτών κ.λπ., αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς κ.ά.
  • Τσεκούρωμα στις κοινωνικές δαπάνες, με αποτέλεσμα η υγεία και η παιδεία να οδηγούνται στην οριστική διάλυση. Ειδικά οι λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» στην κοινωνική ασφάλιση σημαίνουν την οριστική εξαφάνισή της: τεράστια μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος και μετατροπή του σε «κεφαλαιοποιητικό». Σύνταξη, ασφάλιση, περίθαλψη κ.λπ. θα γίνει αποκλειστικά ένα πανάκριβο εμπόρευμα, για τους πολύ λίγους που θα έχουν να πληρώσουν.
  • Γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια, ύδρευση κ.λπ.), με το πρόσχημα της «αξιοποίησης».
  • Διευκόλυνση των τραπεζών και του κράτους: α) Να κατάσχουν μισθούς, συντάξεις, εισοδήματα και περιουσίες. β) Να κατασχέσουν μαζικά τις κατοικίες χιλιάδων οικογενειών. Αυτές οι κατασχέσεις γίνονται πλέον και ηλεκτρονικά.
  • Υποταγή όλης της λειτουργίας του κράτους στις απαιτήσεις των δανειστών και των τραπεζιτών, ντόπιων και ξένων. Για να μην μπορούμε να αντισταθούμε στα Μνημόνια με κανένα τρόπο και να συνεχίσουν να προστατεύονται η φοροδιαφυγή και η φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό είναι το νόημα αλλαγών όπως η αυτονόμηση της Γραμματείας Εσόδων, ο «αυτόματος κόφτης» σε κρατικές δαπάνες όταν δεν πιάνονται οι στόχοι των Μνημονίων κ.ά.

Όσα χρήματα συγκεντρώνει έτσι το κράτος, δεν πάνε σε μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία – αλλά στην αποπληρωμή των δανειστών. Που απ’ αυτό κερδίζουν τραπεζίτες και κερδοσκόποι, ρημάζοντας κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας. Έτσι όχι μόνο δεν υπάρχει σταθερότητα και ανάπτυξη, αλλά η ύφεση βαθαίνει διαρκώς, η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση γιγαντώνονται. Και μόνη κερδισμένη, μια χούφτα μεγάλων επιχειρηματιών και πλουσίων.

Ειδικότερα ενάντια στους εργαζόμενους, με το 3ο Μνημόνιο κυβέρνηση και δανειστές θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν: (α) Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων (που θα εκτινάξει την ανεργία και τους εργοδοτικούς εκβιασμούς). (β) Χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία (βάζοντας άπιαστες προϋποθέσεις για το πότε θεωρείται νόμιμη). (γ) Αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου (περιορίζοντας ριζικά την ελευθερία και το πεδίο δράσης των σωματείων, ακόμα και τη δυνατότητα ίδρυσής τους, αν δεν είναι πλήρως εξαρτημένα απ’ τους εργοδότες). Αυτά είναι μπροστά μας – και κανέναν δεν πρέπει να αποκοιμίσουν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα διαπραγματευτεί για να προστατεύσει συλλογικές συμβάσεις κ.λπ. Θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους. Να μην έχουμε καμία ελευθερία οργάνωσης και διεκδίκησης, καμία δύναμη απέναντι στους εργοδότες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην Απεργία. Όχι βέβαια επειδή την κήρυξε μια ανεκδιήγητη ΓΣΕΕ, 3 χρόνια τώρα εξαφανισμένη και που τον Ιούλιο τάχθηκε (μαζί και άλλες συνδικαλιστικές ηγεσίες) με τις αντιδραστικές μνημονιακές δυνάμεις, που εκβίαζαν και απειλούσαν για να βγει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Αλλά για να κάνουμε ένα βήμα οργάνωσης της αντίστασής μας: στο 3ο Μνημόνιο (και στα δύο προηγούμενα), που μας απειλεί με εργασιακή και κοινωνική καταστροφή – στις διαρκείς επιθέσεις των διοικήσεων. Και ακόμα, για να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση του συνδικαλισμού στο χώρο μας, που έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα από τα λάθη και τις επιλογές συνδικαλιστικών εκπροσώπων εντελώς προσαρμοσμένων στις επιθέσεις των διοικήσεων και των Μνημονίων ή χωρίς κανένα αποτελεσματικό σχέδιο για να τις αντιμετωπίσουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Σκέψεις του Συντονιστή της ΕΠΕΚΕ Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Σάκη Παπαδόπουλου κατά τη συζήτηση του Προσχεδίου Προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 – ΥΓΕΙΑ
Το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2016 που συζητήσαμε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ( εισηγήσεις Τσακαλώτος, Χουλιαράκης ) αντανακλά την προσπάθεια της Κυβέρνησης να θέσει προτεραιότητες, μέσα στα δεδομένα της νέας Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων με τους δανειστές, της πραγματικής κατάστασης για την εθνική οικονομία και τη ζωή του λαού, του κυβερνητικού σχεδίου παραγωγικής – διοικητικής – αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης. Λαμβάνει υπόψη τα προαπαιτούμενα της 3ης Μνημονιακής Σύμβασης, τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης ( – 1,3% του ΑΕΠ ) και για το 2016, αλλά με υποχρέωση χαμηλού Πρωτογενούς Πλεονάσματος 0,5% του ΑΕΠ και επιδιώκει :
1. Εφαρμογή δράσεων για τη καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης ( κάρτα υγείας ανασφάλιστων, σταδιακή εφαρμογή από 1-4-16 του προγράμματος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε εθνικό επίπεδο, κάρτα μετακίνησης ανέργων, θέρμανση, στέγαση, συμπράξεις για τα αδιάθετα οπωροκηπευτικά και την αγροτική παραγωγή που θάβεται στα θύματα της κρίσης- σε ιδρύματα- σε συσσίτια- στις αγορές χωρίς μεσάζοντες, σχολικά γεύματα υγιεινά στα δημοτικά σχολεία… )
2. Προώθηση μιας εμβληματικής Αλλαγής στην Υγεία ( οργάνωση Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας με διεπιστημονική ομάδα και οικογενειακούς γιατρούς, Δομές στις γειτονιές – Μονάδες Αναφοράς, επίσπευση προσλήψεων και απλοποίηση της διαδικασίας, δημιουργία Αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και αποτελεσματικό σύστημα επείγουσας περίθαλψης – εφημερίας Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας – Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων – Μονάδων ΠΕΔΥ – ΕΚΑΒ )
3. Στήριξη του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, εντατικοποίηση των διαδικασιών απορρόφησης των κονδυλίων του, βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου…
Πως θα γίνουν αυτά που αποδεικνύουν τις κοινωνικές σας προτεραιότητες, όταν ο Κρατικός Προϋπολογισμός των Κοινωνικών Δαπανών του 2016, ανέρχεται μόλις σε 13,973 εκατ. ευρώ ( έναντι 14,450 εκατ. ευρώ το 2014 και 14,489 εκατ. ευρώ το 2015 ) ; ανέφερε στη συνεδρίαση ο κ.Βορίδης.
Ο Προϋπολογισμός του 2015 αυξήθηκε κατά 558 εκατ. ευρώ ( έναντι στόχου για 13,931 εκατ. ευρώ ), λόγω ενίσχυσης από το αποθεματικό κυρίως για :
4. Τη καταβολή του ΕΚΑΣ σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων ( 70.000 )
5. Τη πρόσθετη επιχορήγηση στα Νοσοκομεία ( 150 εκατ. ευρώ ), ως αντιστάθμισμα της μειωμένης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ
6. Την ανθρωπιστική κρίση
Μελετώντας γιαυτό όλα τα δεδομένα του Προσχεδίου, διαπιστώνουμε ότι οι κυβερνητικοί στόχοι για την επέκταση των προγραμμάτων σημαντικού κοινωνικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, καθώς και η εμβληματική Αλλαγή στην Υγεία, μπορούν να στηριχθούν από :
7. Την επανεκκίνηση της χρηματοδότησης των Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων του Κράτους, με στόχο τη σημαντική μείωσή τους έως τα τέλη του 2016 και προτεραιότητα την Υγεία ( 1682 εκατ. ευρώ οφειλές στον ΕΟΠΥΥ, 1179 εκατ. ευρώ στα Νοσοκομεία ), τη Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση ( 2457 εκατ. ευρώ οφειλές τον Ιούλιο του 2015 προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης πλήν ΕΟΠΥΥ ). Τούτο συνεπάγεται ότι στον Προϋπολογισμό του 2016 θα εγγραφούν οι απαραίτητες πιστώσεις, όπως αναφέρει το Προσχέδιο.
8. Την κυβερνητική απόφαση για αύξηση της επιχορήγησης των Νοσοκομείων κατά 300 εκατ. ευρώ και τη πλήρη κάλυψη των σχεδιασμένων προσλήψεων και αποτελεσματικού συστήματος εφημεριών τους
9. Την επιχορήγηση των επιδομάτων αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας
10. Την επανεξέταση της ανάγκης του ΕΟΠΥΥ για ανάθεση σε ιδιώτες παρόχους, ανά Περιφέρεια, εάν τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ τεκμηριώνουν ότι η αξιολόγηση των επιδόσεων των Δημόσιων Δομών επιτρέπει τη μετακίνηση πόρων σε αυτές
11. Τον νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ, με εξορθολογισμό δαπανών ( για διαγνωστικές εξετάσεις, Ιδιωτικές Κλινικές, φυσικοθεραπείες, φάρμακα, επιθέματα, κολοστομίες, καθετήρες, υγειονομικό υλικό, σπατάλες, κακοδιαχείριση, υπερτιμολογήσεις, ανεπαρκείς ελέγχους )
12. Την απόδοση στο δημόσιο σύστημα υγείας της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για υγειονομική περίθαλψη όλων των Φορέων από 4% σε 6%, με εκτιμώμενη απόδοση 352 εκατ. ευρώ το 2015 και 714 εκατ. ευρώ το 2016
13. Την αύξηση των ιδίων εσόδων των Νοσοκομείων με ισοδύναμες παρεμβάσεις, κι όχι με την επαναφορά του 5ευρω
14. Την διείσδυση των γενοσήμων και στους ενδονοσοκομειακούς ασθενείς στο 60% μέχρι τα τέλη του 2016
15. Τη πλήρη εφαρμογή των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων με επαναξιολόγησή τους
16. Τη γενίκευση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τεκμηριωμένα πρωτόκολλα, τη πάταξη της αντιδεοντολογικής συνταγογράφησης
17. Τη καθιέρωση του Ηλεκτρονικού Αρχείου ασθενών
18. Την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών
19. Την ριζική αναμόρφωση του συστήματος προμηθειών και της εφοδιαστικής αλυσίδας των Νοσοκομείων
20. Τη συγκρότηση νέου συστήματος Διοίκησης των Νοσοκομείων, των ΥΠΕ, του ΕΣΥ, με αξιοκρατικά κριτήρια και ευθύνες ορθολογικής διαχείρισης, εξαφάνισης των συναλλαγών, εξοικονόμησης πόρων
21. Την εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων
22. Τη σωστή τιμολόγηση των φαρμάκων
Είναι λοιπόν φανερό ότι ο Προϋπολογισμός του 2016, για να ανταποκριθεί στις κοινωνικές κυβερνητικές προτεραιότητες, απαιτεί και πρόσθετα κονδύλια από τη χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Κράτους και την ιεράρχηση των προσλήψεων με προτεραιότητα στην Υγεία, και συνολικές δράσεις εξοικονόμησης και σωστής διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων. Επιπλέον, απαιτεί τη συνολική επιτυχία του Παράλληλου κυβερνητικού Προγράμματος επανεκκίνησης της οικονομίας, στήριξης της εθνικής φαρμακοβιομηχανίας παραγωγής ποιοτικών και φθηνών γενοσήμων, επανακατάκτησης της εσωτερικής αγοράς, παραγωγικής – διοικητικής – αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα (Παρασκευή 6/11) στην Αθήνα μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη και του κ. Φρανσουά Λαφόρντ, στενού συνεργάτη του Γάλλου πολιτικού κ. Φρανσουά Μπαϊρού. Δόθηκε ευκαιρία στον κ. Λεβέντη να εκθέσει τους τρόπους επανεκκίνησης της Ελληνικής οικονομίας, με πληρωμή πέραν της πενταετίας και με μηδενικό επιτόκιο των υποχρεώσεων της χώρας μας των αμέσως προσεχών ετών και με επαναπατρισμό των χρημάτων που έβγαλαν οι Έλληνες στο εξωτερικό από το 2009 και μεύ ά. Ο κ. Λεβέντης επίσης ζήτησε να έρθουν στην Ελλάδα στοχευμένες Γαλλογερμανικές επενδύσεις, όχι κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα αποδείξουν την βούληση της Ευρώπης να κρατήσει την Ελλάδα εντός ευρώ. Η υποχρέωση αντίστοιχα της Ελλάδας θα είναι να υλοποιήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί η Ευρώπη χωρίς καμία καθυστέρηση. Σε ερώτηση του κ. Φρανσουά Λαφόρντ αν προτίθεται η Ένωση Κεντρώων να στηρίξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή η απάντηση του κ. Λεβέντη ήταν ότι αν η κυβέρνηση αυτή δεν έχει αποστολή της τις μεταρρυθμίσεις και αν συ΍ εχιστεί ο λαϊκισμός των άλλων κομμάτων, η συμμετοχή της Ένωσης Κεντρώων σε οποιαδήποτε κυβέρνηση θα είναι αδύνατη.

Γραφείο Τύπου

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων

 

Όλοι και όλες στην απεργία στις 12 Νοέμβρη!

Κανένας για δουλειά, όλοι στον αγώνα!

 

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και εφαρμόζοντας πιστά το 3ο μνημόνιο το οποίο ψήφισαν από κοινού με όλα τα μνημονιακά κόμματα, επιδράμει καθημερινά ενάντια στα εργατικά και τα λαϊκά νοικοκυριά λεηλατώντας ότι απέμεινε από τις προηγούμενες επιδρομές: η μείωση των συντάξεων, η αύξηση στα χρόνια για σύνταξη και η κατεδάφιση της εναπομείνασας κοινωνικής ασφάλισης, η φοροληστεία και φορολεηλασία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Στόχος αυτών των επιδρομών και της φορολεηλασίας είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών –τοκογλύφων, της Τρόικας και του κουαρτέτου, αλλά και των ντόπιων οικονομικών συμφερόντων, για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος των εργατικών και λαϊκών οικογενειών και υπέρ των κεφαλαιοκρατών.

Αυτός ο στόχος τους ικανοποιείται με την αποπληρωμή του χρέους, την κατάργηση κάθε εργατικού και κατακτημένου δικαιώματος, την διάλυση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης και την εξατομίκευσή της, και την λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι κεφαλαιοκράτες φορτώνουν κυριολεκτικά την κρίση τους στην εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό, ο οποίος καλείται να πληρώσει διπλά και τριπλά τα σπασμένα της δικής τους κρίσης: με τις διαρκείς ανα-κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών αυτές και οι τραπεζίτες διασώζονται και την διάσωση αυτή την φορτώνουν στο δημόσιο χρέος, δηλαδή στο λαό!

Την ίδια λαός στιγμή ο λαός καλείται να αποπληρώσει τα τυχόν δάνεια και τις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες και κινδυνεύει όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί, επειδή έμεινε άνεργος ή το εισόδημά του μειώθηκε, να χάσει το σπίτι του και την όποια περιουσία του.

Οι τραπεζίτες και γενικότερα οι κεφαλαιοκράτες ιδιοποιούνται τα κέρδη και κοινωνικοποιούν τις ζημιές!

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο υλοποιώντας τα μνημόνια.

 

Για 5η συνεχή χρονιά χιλιάδες εργατικά νοικοκυριά διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και στερήσεων. Χωρίς δουλειά και εισόδημα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς θέρμανση και μην έχοντας τα στοιχειώδη αγαθά για την αξιοπρεπή διαβίωση τους.

Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για αρκετούς μήνες και είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται και τις εργασιακές τους σχέσεις να σμπαραλιάζονται. Χιλιάδες βρίσκονται κάτω από τη απειλή της απόλυσης.

Αντιμέτωποι με την μνημονιακή πολιτική βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα Τρίκαλα, οι οποίοι καλούνται από τους εργοδότες να επιλέξουν ανάμεσα στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων που περιλαμβάνουν μεγάλες μειώσεις στους μισθούς, ή την απόλυση.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών τις οποίες εφάρμοσαν και εφαρμόζουν με ευλάβεια και «λεβέντικα» η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η πολιτική αποτελεί το όραμά τους και θα αποτελεί την μόνιμη πολιτική τους για το επόμενο διάστημα: φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, διαρκή φορολεηλασία και ισοπέδωση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν

Αν το μέλλον που μας ετοιμάζουν η ΕΕ, η Τρόικα, το κουαρτέτο, οι κεφαλαιοκράτες της χώρας και οι κυβερνήσεις τους, είναι τα διαρκή μνημόνια και οι πόλεμοι για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, τότε δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτούς! Ο αγώνας μας πρέπει να στραφεί εναντίον τους, ενάντια στην πολιτική και την εξουσία τους.

Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να σταθεί σαν νοσοκόμα στο πλάι του άρρωστου καπιταλιστικού συστήματος το οποίο βρίσκεται σε κρίση, αλλά σαν νεκροθάφτης του!
Οι αγώνες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα! Οι εργαζόμενοι στην «ΤΡΙΚΚΗ» το απέδειξαν αφού με τον αγώνα τους και την εργατική αλληλεγγύη που εκφράστηκε, ανάγκασαν την εργοδοσία να δηλώσει ότι θα κάνει πίσω στο ζήτημα των ατομικών συμβάσεων!

Την ίδια στιγμή που η «πολιτισμένη» ΕΕ εφαρμόζει μνημόνια, μαζί με την Αμερική, τη Ρωσία, την Τουρκία, τους λεγόμενους Τζιχαντιστές οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από τη Δύση, και άλλους, εξαναγκάζουν στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους για να σωθούν από τα δεινά του πολέμου, οδηγώντας τους πολλές φορές στο θάνατο και στον πνιγμό, είτε στην εξαθλίωση και την εκμετάλλευση από την «πολιτισμένη» ΕΕ η οποία ορθώνει τείχη για να απωθήσει όσους πρόσφυγες θεωρεί πλεόνασμα.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ και δεν αλλάζει.

Για το λόγο αυτό η διάλυσή της πρέπει να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.

Το εργατικό κίνημα, μαζί με την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και μαζί με τους πρόσφυγες, πρέπει να διεκδικήσει τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Συρία και την απομάκρυνση όλων των ιμπεριαλιστών από τη χώρα. Για την απαλλαγή της από κάθε δυνάστη, την Εθνική της ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία καλεί την εργατική τάξη των Τρικάλων και όλους τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.

 

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 12 Νοέμβρη και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας:

 

  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους
  • ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις
  • άμεσα μέτρα για τους άνεργους
  • προστασία της πρώτης κατοικίας-κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
  • Ακύρωση των μνημονίων και των μνημονιακών και αντεργατικών νόμων
  • Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές και διαγραφή του χρέους
  • Έξοδος από την ΟΝΕ και σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική της ΕΕ
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο
  • Κατάργηση των χαρατσιών, του ΕΝΦΙΑ και συνολικά της υπερφορολόγησης
  • Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών προς τις τράπεζες και την εφορία

 

 

Όλοι και όλες στην απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10 η ώρα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

 

Τρίκαλα, Νοέμβρης 2015   Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής. Όλα ανατρέπονται, αν ξεσηκωθείς!!

 

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ του Νομού, απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,

Κανένας στη δουλειά, κανένας και καμία στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο χωράφι! Κανένας άνεργος μόνος του!

Στις 12 Νοέμβρη Απεργούμε!!

Συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση με το Π.Α.ΜΕ.

στις 9.30π.μ. στην Πλατεία «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ»

Αγωνιζόμαστε  και Απαιτούμε :

 

 

 

 

 

Όλοι μια γροθιά! Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!

Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία.

Νεκρώνουμε τα πάντα!

  • Οχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης!
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
  • Τέρμα πια στη φοροληστεία! Κάτω οι φόροι, σημερινοί και προηγούμενοι!
  • Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Οχι στις ομαδικές απολύσεις!
  • Οχι στους μισθούς πείνας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος!
  • Κάλυψη των απωλειών τώρα! Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.

Κεφάλαιο – ΕΕ – κυβέρνηση προχωρούν σ’ ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα!

 

 

 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

  • Δε θα χαρίσουμε την Κοινωνική Ασφάλιση που κατακτήθηκε με αίμα!
  • Δε δεχόμαστε τις συντάξεις πείνας!
  • Δε δεχόμαστε να γίνει η Ασφάλιση προνόμιο λίγων!
  • Δε θα γίνουμε τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων στο χώρο της Υγείας, που ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια και περιμένουν την ψήφιση των μέτρων.
  • Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία.
  • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους και τις γειτονιές, είναι το δικό μας όπλο!

Η Κοινωνική Ασφάλιση μάς αφορά όλους!

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά! Όλοι στην απεργία!

 

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά! Όλοι στην απεργία!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Προς όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους στην Yγεία και στην Πρόνοια

 

Οι Υγειονομικοί του ΠΑΜΕ απευθυνόμαστε στα σωματεία, τους εργαζόμενους στην υγεία και στην πρόνοια στο νομό μας, στους άνεργους Υγειονομικούς- Νοσηλευτές – Γιατρούς – τους συνταξιούχους και σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αγωνιστική απάντηση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Καλούμε σε συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη και την Απεργιακή συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ 9.30π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ»

Με το νέο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατάθεσε στη βουλή, έρχεται νέος σφαγιασμός στα ασφαλιστικά δικαιώματα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ποιος νοσηλευτής, ποιος τεχνολόγος, τραυματιοφορέας, υγειονομικός, εργαζόμενος στις ακτινοβολίες, εργαζόμενος στην πρόνοια, μπορεί να αντέξει σε συνθήκες ανθυγιεινές και εντατικοποίησης; Ποιος μπορεί να εργάζεται μέχρι τα 67 του χρόνια για να πάρει σύνταξη πείνας ή να έχει 40 χρόνια υπηρεσίας για να πάρει σύνταξη στα 62;

Καμιά έγκριση δεν έχει από το λαό, από τους εργαζόμενους, να σφαγιάσει τα όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει.

Σταματάει η χρηματοδότηση της επικουρικής ασφάλισης από το ΑΚΑΓΕ, που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις, ενώ ήδη με την απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης των επικουρικών ταμείων από 1/1/2015, ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος , που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις τις επικουρικές συντάξεις.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες                                                                                                                         Η μείωση της χρηματοδότησης στα νοσοκομεία και στην πρόνοια που προβλέπεται από το 3ο μνημόνιο, η επιβολή του 5ευρου ή η εξεύρεση άλλου ισοδύναμου, η εφαρμογή των νέων Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλείων και όλων των μέτρων που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα από τα προηγούμενα μνημόνια, θα εντείνουν την επιχειρηματικότητα του δημόσιου τομέα υγείας.

Θα επιτείνουν τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο προνοιακών δομών και μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Έρχονται νέες μειώσεις μισθών, νέο κλείσιμο και συγχωνεύσεις κλινικών, εργαστηρίων, αύξηση των πληρωμών των ασθενών.

Κανένα προαπαιτούμενο δεν γίνεται για το καλό μας, αλλά για το καλό των επιχειρηματιών, για να έχουν νέα κέρδη, νέες επενδύσεις. Κανένας να μη σκύψει το κεφάλι!

Όσο θα εντείνεται η επιχειρηματική δράση στην υγεία, τόσο θα χτυπιούνται τα δικαιώματα των υγειονομικών και ο λαός θα πληρώνει περισσότερα για υπηρεσίες υγείας, για φάρμακα και εξετάσεις.

Κανείς να μη συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση!

Όσο συμβιβαζόμαστε, τόσο πάμε από το κακό στο χειρότερο!

 

Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, να αποσπάσουμε μέτρα ανακούφισης να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε (μισθολογικές,σε εργασιακά δικαιώματα κλπ).

Μπορεί να έχουν ψηφιστεί μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, το 3ο μνημόνιο, αλλά οι εργαζόμενοι δεν έχουμε δείξει ακόμα τη δύναμη μας!

Όποιο χρώμα και αν έχουν τα μνημόνια, η σφραγίδα τους είναι μία και μόνο μία: τα κέρδη, η ανταγωνιστικότητα που προκύπτει από την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας.

Υπάρχει λύση για εμάς, στον αγώνα για να διαγραφεί μονομερώς το χρέος, να αποδεσμευτούμε από την Ευρωπαική Ένωση, να διαφεντέψει ο λαός τον πλούτο που παράγει.

Στον αγώνα για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία-πρόνοια και να παρέχεται δωρεάν σε όλους μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας!

Για το λαό δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη διαχείριση της πολιτικής που στηρίζει την οικονομία της αγοράς, τους πλούσιους, την εμπορευματοποίηση της υγείας. Οι καλύτερες μέρες για το λαό θα έρθουν μέσα από τον αγώνα για να ζήσουμε χωρίς αφεντικά!

Με μέτωπο στην εργοδοσία, στο κράτος της και στην Ε.Ε., απαντάμε με το δίκιο μας, με τη διεκδίκηση όλων όσων εμείς παράγουμε, όλων όσων μας ανήκουν. Τα χρέη και τα ελλείμματα δεν είναι δικά μας, είναι όλα της πλουτοκρατίας. Αυτή να πληρώσει!

 

Εμείς δεν χρωστάμε τίποτα στους δανειστές, στους εκμεταλλευτές μας!

12 Νοέμβρη Απεργούμε!

Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ του ΠΑΜΕ Ν. Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Σφοδρή επίθεση Κ. Σκρέκα στην Κυβέρνηση

 

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή για τα «προαπαιτούμενα».

«Γιατί τα υποσχεθήκατε όλα αυτά ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο;» ρώτησε απευθυνόμενος στους Υπουργούς της Κυβέρνησης «δεν ξέρατε ότι δεν θα μπορούσατε να τα εφαρμόσετε; Δεν ξέρατε ότι αυτό το παράλληλο πρόγραμμα για το οποίο μιλάγατε μπορούσε να εφαρμοστεί μόνο σε ένα παράλληλο σύμπαν; Και μιλάτε εσείς για λαϊκισμό όταν για δυόμισι χρόνια δεν ψηφίσατε ούτε ένα Νομοσχέδιο της προηγούμενης Κυβέρνησης; Ούτε καν εκείνη τη μείωση του ΦΠΑ στις ταβέρνες και στα εστιατόρια; Ούτε την αξιοποίηση των αεροδρομίων;».

Ο κ. Κ. Σκρέκας συνέχισε λέγοντας ότι «παραλάβατε μια χώρα με ανάπτυξη στο 0,8% το 2015, όταν εμείς την είχαμε παραλάβει με ύφεση 7%; Και μας πάτε σε νέα ύφεση 1,5% και 1,3% στα επόμενα δυο χρόνια και αύξηση της ανεργίας.

 

10 μήνες κοροϊδεύετε το λαό. Μόνοι σας θα ψηφίσετε το άρθρο 51 που τριπλασιάζει το κόστος πετρελαίου για τους αγρότες. Ο λαός δεν μπορεί να πληρώσει άλλους φόρους. Εξαπατάτε τον κόσμο. Κοροϊδεύετε τον κόσμο και θα πληρωθείτε με το ίδιο νόμισμα».

Ο κ. Κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών για την Γενοκτονία των Ποντίων και απευθυνόμενος στον Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη τον κάλεσε «να παραδεχθείτε ότι κάνατε λάθος, εκτός κι αν υπάρχει κάποιο άλλο σκοτεινό σχέδιο. Μήπως προσπαθείτε ενόψει και της επισκέψεως Τσίπρα στη Τουρκία προσφέρετε καλές υπηρεσίες στους γείτονες; Έχετε καταλάβει τι έχετε κάνει επιτέλους;».

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι

Όλοι στον αγώνα να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά-αντιαγροτικά μέτρα κυβέρνησης Ε.Ε.

Να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί τα μέτρα του 3ου μνημονίου που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ τον περασμένο Αύγουστο. Πρόκειται για μέτρα σκληρά που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, μαζί και των αγροτών, για την ανάπτυξη και τα κέρδη του κεφαλαίου.

  • Μας επιβάλουν άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 26% και προκαταβολή φόρου 100% (από 13% και 55% που άρχισε από φέτος), ως το 2017συνεχίζουν τον ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια, αποθήκες, στάβλους.
  • Μειώνουν και καταργούν την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο έως και το 2016.
  • Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, αύξηση στο αγροτικό ρεύμα.
  • Τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ.
  • Μειώνουν τις ενισχύσεις-επιδοτήσεις ως το 2019 έως και 50%

 

Αυτά σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, τις ζημιές που δεν καλύπτει και αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα αποτελούν εργαλείο εξόντωσης και ξεκληρίσματος, οδηγούν την αγροτιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην στρατιά του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μεγαλοαγροτών, χωραφάδων-τσελιγκάδων.

Παράλληλα , με τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου που προωθούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιστρατεύουν και προπαγανδιστικά κόλπα ότι θα πάρουν ισοδύναμα μέτρα για να απαλύνουν δήθεν τα δυσβάσταχτα βάρη που μας φορτώνουν.

Θυμίζουν την παροιμία «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι». Τυρί στη φάκα αποτελεί η προπαγάνδα τους. Να μην τσιμπήσει κανένας μας, στον ύπνο θέλουν να μας βάλουν. Καμιά ανοχή και αναμονή. Αρκετά πληρώσαμε αρκετά ματώσαμε.

Τα μέτρα του μνημονίου δεν διορθώνονται. Το μόνο ισοδύναμο μέτρο θα ήταν να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που μένει άθικτο, να φορολογηθεί τώρα με 45%. Αυτό τσέπωσε και συνεχίζει να τσεπώνει τον πλούτο που παράγουμε και κάθε είδους προνόμια από το κράτος και την Ε.Ε.

 

 

Συνάδελφοι

Οργάνωση και αγώνας τώρα. Να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά-αντιαγροτικά μέτρα μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, μέσα από επιτροπές αγώνα, μέσα από την ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, που και αυτοί πλήττονται από τη λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

 

Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανεργατική Απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη.

Οργανώνουμε το Παντρικαλινό Αγροτικό Συλλαλητήριο στις 23 Νοέμβρη με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Να δώσουμε απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που μας ξεπαστρεύει.

 

Μαζικά και μαχητικά διεκδικούμε:

 

  • Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
  • Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
  • Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
  • Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.ά). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
  • Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
  • Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ & ΑΝΟΧΗ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Rossonero: Να πέσει ο φράχτης του Έβρου

 

Το Σάββατο 31-10 έγινε διαδήλωση στο φράχτη – σύμβολο του ;Eβρου, απαιτώντας να γκρεμιστεί ο φράχτης αποτροπής διόδου προσφύγων-μεταναστών, από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Όσο διατηρείται ο φράχτης του αίσχους, η φρίκη των καθημερινών ναυαγίων με θύματα πρόσφυγες από τις εμπόλεμες περιοχές που προσπαθούν να διαφύγουν από το βέβαιο θάνατο και να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, θα συνεχίζει αμείωτη.

Δεν αρκούν η υποκρισία του κράτους και τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης, ούτε τα ευχολόγια των “φιλάνθρωπων” θεσμών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Όσο δεν ανοίγουν τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, οι καθημερινοί θάνατοι στα νησιά είναι προμελετημένες δολοφονίες.

Ήδη σε ολόκληρη την Ευρώπη αναπτύσσεται ένα ευρύ και πολύμορφο κίνημα έμπρακτης αλληλεγγύης. Από τεράστιες διαδηλώσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις μέχρι την παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και τη συλλογή και διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης.

Στη διαδήλωση κυριάρχησαν συνθήματα όπως:

«Στο φράχτη του ‘Εβρου, στον πάτο του Αιγαίου, χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου»,

«Σύνορα σημαίνει πρόσφυγες πνιγμένοι», «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών»

Τρικαλινοί και Τρικαλινές που δραστηριοποιούνται στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «Rossonero», συμμετείχαν στην διαδήλωση που, λίγο πριν τα σύνορα, στο κέντρο του χωριού Καστανιές, αντιμετωπίστηκε με δακρυγόνα από τα ΜΑΤ.

 

Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος

                        Τα ναυάγια είναι δολοφονίες

                        Να γκρεμιστεί τώρα ο φράχτης του Έβρου

                        Ανοικτά σύνορα σε όλη την Ευρώπη

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στη στρατευμένη νεολαία, στους αγωνιστές που βρίσκονται ήδη στα στρατόπεδα, στον κόσμο του κινήματος που θα αποτελέσει τη νέα σειρά κατάταξη, αλλά και κάθε νέο που θέλει να αντιμετωπίσει τη θητεία με όρους αξιοπρέπειας και συλλογικού αγώνα.

Με δεδομένη την κρισιμότητα της εποχής, την όξυνση κοινωνικών και διεθνών αντιθέσεων καμία διαφωνία και ιδεολογική αντιπαράθεση (χωρίς βέβαια να καταργείται) δε μπορεί να γίνεται δικαιολογία για αποχή από τις μάχες που πρέπει να δοθούν. Για να βοηθήσουμε τη συζήτηση και την κοινή πάλη προτείνουμε τα παρακάτω 10 σημεία που κατά τη γνώμη μας αποτελούν ένα μάχιμό πρόγραμμα πάλης μέσα στα στρατόπεδα, χωρίς να θέτουμε κανένα προαπαιτούμενο και χωρίς να απαιτούμε την απόλυτη συμφωνία.

 

1)      αγώνας για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Σίτιση, θέρμανση και νερό που να ικανοποιούν τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, ρουχισμός που να ανταποκρίνεται στις καιρικές συνθήκες και θάλαμοι στους οποίους δε θα στοιβάζονται οι φαντάροι. Αντιστεκόμαστε στην πολιτική περικοπών ρουχισμού από το ΥΠΕΘΑ.

 

2)     καμία έκπτωση σε ζητήματα υγείας. Μακριά από αμίαντο, κάδμιο, απεμπλουτισμένο ουράνιο. Οι φαντάροι να περνάνε από αξιόπιστες και ολοκληρωμένες εξετάσεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία πριν την έναρξη της εκπαίδευσης. Τα εμβόλια να γίνονται στην αρχή της θητείας. Απαιτούμε σεβασμό στα δικαιώματα που απορρέουν από τα λεγόμενα Ι του καθενός. Σύγχρονα, εξοπλισμένα ιατρεία σε κέντρα και μονάδες. Μπάνια και τουαλέτες που δε θα αποτελούν εστίες μόλυνσης και μετάδοσης νοσημάτων.

 

3)      Πάλη για ισονομία και ίση μεταχείριση σε υπηρεσίες και άδειες ενάντια στα βύσματα και το πελατειακό κράτος. Να σπάσουμε το φαύλο κύκλο που κρατάει σε ομηρία τη νεολαία. Αύξηση του ελεύθερου χρόνου για ξεκούραση και ψυχαγωγία πέρα από τα όρια του ημερήσιου προγράμματος.

 

4)      Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, κανένας φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ. Μπλοκάρισμα της συμμετοχής του ελληνικού στρατού σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αρνούμαστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και στο κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.

 

5)     Αγώνας για ελευθερίες και δικαιώματα κόντρα σε φυλετικές, ταξικές, σεξουαλικές, θρησκευτικές και σωματικές διακρίσεις. Δεν ανεχόμαστε τα καψόνια και τις προσβολές. Η μαγκιά είναι στις κόντρες με την ιεραρχία και όχι στην υποταγή και το γλείψιμο. Όχι στο διαχωρισμό Παλιός-Νέος, που μας διασπά.

 

6)    Μέτωπο ενάντια στο Φασισμό και την Εθνικιστική προπαγάνδα. Δεν ανεχόμαστε το μιλιταρισμό και τον εθνικισμό, την προπαγάνδα ενάντια στους γειτονικούς λαούς και τους μετανάστες. Δεν τραγουδάμε εθνικιστικά τραγούδια που διαχέουν ύπουλα τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό. Όλα αυτά έχουν συμβάλει καθοριστικά στη φασιστική και νεοναζιστική άνοδο. Να κλείσουν τώρα οι φασιστικές Λέσχες Εφέδρων και τα νέα Τάγματα Εθνοφυλακής που στρέφονται κατά του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου λαού.

 

7)      Να καλυφθεί άμεσα το κόστος της θητείας από τον στρατό. Μας έφεραν εδώ λέγοντας μας ότι είναι «το υπέρτατο καθήκον». Είναι υποχρέωση τους και  δεν αντέχουμε να πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για φαγητό, μετακινήσεις, ψυχαγωγία. Απαιτούμε δωρεάν μετακίνηση σε άδειές και εξόδους. ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΨΜ. ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

 

  1. Μας αναγκάζουν να παρατάμε τις δουλειές μας, τουλάχιστον να αναγνωρίζεται  η θητεία ως συντάξιμος χρόνος και ως προϋπηρεσία. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας. Αύξηση του μισθού των στρατιωτών.Όχι στην εκμετάλλευση και τη μαύρη απλήρωτη εργασία. Δε θα βουλώνουμε εμείς τις τρύπες στο «λιγότερο κράτος». Για τα μαγειρεία, τα γραφεία, τους οδηγούς, τη συντήρηση των στρατοπέδων τους γιατρούς και τους μηχανικούς να γίνουν άμεσα προσλήψεις πολιτικού προσωπικού. Κανένας στρατιώτης-υπηρέτης στις κατασκηνώσεις και τις Λέσχες των αξιωματικών που λειτουργούν με τη στυγνή εκμετάλλευση των φαντάρων. Να προσλάβουν πολιτικό προσωπικό.

 

9)     Πάλη ενάντια στην ανάληψη αστυνομικών-κατασταλτικών καθηκόντων από τον στρατό. Ούτε να σκεφτούν για συμμετοχή μας σε σενάρια καταστολής του «εσωτερικού εχθρού», του αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού μας. Αρνούμαστε τον απεργοσπαστικό ρόλο του στρατού και το κυνήγι των μεταναστών, σύγχρονων κολασμένων, που καταφθάνουν ή ζουν στη χώρα μας, εξαιτίας της πείνας και επεμβάσεων.

 

10)  Διαρκής αγώνας ενάντια στο αξιόμαχο και την πολεμική ετοιμότητα. Να καταργηθούν οι επικίνδυνες  και πανάκριβες ασκήσεις με πραγματικά πυρά και τα σκηνάκια. Είναι αδιανόητες οι απώλειες σε περίοδο ειρήνης. Μόνο η άρνηση του πολέμου, η κοινή πάλη των λαών και η διεθνιστική αλληλεγγύη μπορούν να απομακρύνουν τα σύννεφα των θερμών επεισοδίων που μαζεύονται επικίνδυνα στην περιοχή.

 

Τα δέκα αυτά σημεία θεωρούμε πως στην ενότητά τους αποτελούν την καθημερινή συνδικαλιστική διεκδίκηση, την ουσία του κινήματος μέσα και έξω από το στρατό, που βρίσκεται σε ενότητα με το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Είναι ζητήματα κοινής πάλης με τους εργαζόμενους και την νεολαία, των οποίων  απαιτείται η αλληλεγγύη και στήριξη των διεκδικήσεων και αγωνιστικών πρωτοβουλιών.

Καλούμε επομένως στη δημιουργία Επιτροπών Φαντάρων σε ΚΕΝ και μονάδες.

Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή. Συλλογικά διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τι λέτε, κ. (αναπλ.) υπουργέ, της Δικαιοσύνης;

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τα δάνεια 220 εκατομμυρίων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., δήλωσε στη βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης,κ. Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέφερε πως,«η αρχειοθέτηση της υπόθεσης οφείλεται στη διάταξη του άρθρου 78 του ν. 4146/2013, η οποία στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων …..και κατά την άποψη μου, η προαναφερθείσα διάταξη για αυτό ψηφίστηκε».

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, κ. υπουργέ, ως κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», έτσι σκανδαλωδώς ενήργησαν. Επίσης κι ο δικαστικός που αρχειοθέτησε την υπόθεση έπραξε νόμιμα.Όμως δεν κλείνει εδώ έτσι απλά, ένα μείζον θέμα εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος.

Εσείς, κ. υπουργέ, ως μέλος της κυβέρνησης «κοινωνικής σωτηρίας»,γιατί από χτες δεν φέρατε στη βουλή την κατάργηση του νόμου 4146/2013, ώστε να σας λυθούν τα χέρια, για δικαστικές διώξεις και επιστροφή των χρημάτων;

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ