16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Προς “ξήλωμα” της ρύθμισης των 100 δόσεων

Δεν θα υπάρξει ξανά ρύθμιση όπως οι 100 δόσεις” δήλωσε ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα έσοδα, Τρύφων Αλεξιάδης, προαναγγέλλοντας μάλιστα και… έξοδο όσων έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση ήδη, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

- Advertisement -

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης παραμένει να προστατεύονται οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η δίκαιη κατανομή των βαρών, με “ρεαλισμό” όπως ανέφερε και με στόχο την αύξηση των εισπράξεων.

Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων επιβεβαίωσε πως εξετάζεται η υιοθέτηση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, βάσει των οποίων ορισμένοι οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση θα κληθούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο σε λιγότερες δόσεις.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι ο στόχος εισπραξιμότητας παραμένει μεν στα 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, όμως η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθεια ώστε ο φόρος να γίνει “πιο δίκαιος και πιο αναλογικός”.

Τέλος, με αφορμή τα περιστατικά προπηλακισμού ελεγκτών του ΣΔΟΕ από επιχειρηματίες, διαμήνυσε πως το υπουργείο Οικονομικών δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στους ελέγχους, καθιστώντας μάλιστα σαφές πως οι εταιρείες και οι περιοχές όπου έγινε “τσαμπουκάς” θα αποτελούν διαρκή στόχο ελέγχων.

“Θα βρουν αποφασισμένη και δυναμική αντίδραση” τόνισε.

Απόσπασμα της συνέντευξης

πηγη:http://www.nooz.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ