22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Προσφυγομεταναστευτική αλληλεγγύη και αποκλεισμός Εθνικών οδών

Αν θέλει κανείς να ειδή το φάντασμα της ανθρωπότητας πως είναι, τι χρώμα και τι σχήμα έχει και που έχει απλώσει τα θανατηφόρα πλοκάμια της, από χτες βρέθηκε ΚΑΙ στην Εθνική Οδό Λαρίσης Τρικάλων, «στραγγαλίζοντας» τα ρεύματα που επιτρέπουν τη διέλευση και μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών.

- Advertisement -

Τραβώντας τις βαριές και σκούρες κουρτίνες του άθλιου θεάτρου, βλέπουμε πως στο προσκήνιο (αποκλεισμοί δρόμων, μεμονωμένα περιστατικά) για «πρωταγωνιστές» έχουν επιλεγεί πρόσφυγες και μετανάστες· για θεατές οι βραχυκυκλωμένοι και διχασμένοι θεατές-πολίτες και στο παρασκήνιο βλέπουμε, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Φανταστείτε πως βρίσκεστε στον ουρανό και κοιτάζετε την απεραντοσύνη του, τα σύμπαντα, την πληθώρα των Πλανητών και αναζητείστε τον Πλανήτη Γη, μετά την Ελλάδα και σκεφτείτε, αν μπορεί να κάνει κάτι η Ελλάδα, όχι βέβαια στα σύμπαντα αλλά στην επίγεια Νέα Τάξη Πραγμάτων; Έχουμε ξαναπεί πως είναι αργά για δάκρυα και το να ζητούμε εθνική «ανάσταση» από κόμματα χωρίς τη συμπαγή συμμετοχή των πολιτών…, όχι ενάντια στα κόμματα, αλλά ενάντια στους μηχανισμούς, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ, ΗΠΑ, ΟΥΦΟ…, συγνώμη, ΟΗΕ, και λοιπούς μηχανισμούς που μετατρέπουν μια Χώρα σε… πολυπολιτισμικό προτεκτοράτο-ευρωπαϊκό καντόνι και μια άλλη σε απέραντο νεκροταφείο που να μη μπορεί ούτε τους νεκρούς της να θάψει, είναι κάτι παραπάνω από μάταιο!

Αυτή την ενημέρωση-ξεσηκωμό όφειλαν να κάνουν ΟΛΑ τα κόμματα και όχι να αντιπαρατίθενται τάχα μου, μεταξύ τους πότε με το έκτρωμα «ΕΕ», πότε με τους αγρότες, πότε με ασφαλιστικά και πάει λέγοντας. Είμαστε βραχυκυκλωμένοι και απόλυτα εξαρτημένοι -σε μια χώρα (πατρίδα) που κατά τα φαινόμενα η ύπαρξή της τίθεται υπό αμφισβήτηση. Οι φιλτραρισμένες κυβερνητικές «πολιτικές» όλων των κομμάτων, έχουν αποδειχτεί όχι λάθος αλλά εγκληματικές· ακόμα και το προσφυγικό πρόβλημα είναι ανίκανες να το διαχειριστούν. (Ο κύριος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ έφτασε μέχρι στην Αμερική να καταγγείλει τον Τσίπρα!!! Παρεμπιπτόντως.)

Αν και αργά για δάκρυα, μια εθνική «ανάσταση» προϋποθέτει δυο απλά πραγματάκια: Πολιτικό Ανάστημα και η λάμψη της αλήθειας. Μπορεί ο Λάζαρος να νεκραναστηθεί!! Γιατί όχι; Και τα ηφαίστεια, ξεχασμένα πολλές φορές, εκρήγνυνται σε ανυποψίαστο χρόνο…

Γενικότερα οι ρίζες του κακού βρίσκονται στους προαναφερόμενους μηχανισμούς, οργανισμούς, κράτη, θρησκευτικά δόγματα και… σύγχρονα αντίπαλα δέος με ανήθικα προϊόντα που καταφέρονται ενάντια στην ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, όπως η τρομοκρατία, οι πόλεμοι, διάλυση κρατών-λαών-πολιτισμών και η μέγιστη «προσφορά» των ονάγρων, η φυγή!!.

«Ξέρεις τι συμβαίνει με την προσφυγική κρίση. Από το 2015, πάνω από 900.000 έφτασαν στις ελληνικές ακτές. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες προσφέρει προστασία, ασφάλεια, ελπίδα. Μια «στέγη» για όλους». (δείτε: https://www.youtube.com/watch?v=xaGyVOu68gU)

Στο μήνυμα του ΟΗΕ και σε κάθε άλλον καρεκλοκενταύρων οργανισμό, εμείς για πολλοστή φορά απαντάμε ως εξής: Ο Πολίτης του διαχρονικά αιμορραγούντος Πλανήτη με τα διεθνούς εμβέλειας διαφημιστικά-προπαγανδιστικά μηνύματα και προτροπές, με τα τσιρότα και τις ασπιρίνες που ΠΑΝΤΑ προσφέρει ο ΟΗΕ και τα εργαλεία του μετά από μια καταστροφή, δεν εμπιστεύεται πλέον τίποτα και κανέναν· ούτε θεό, ούτε «οργανισμό» και όσο αφορά την Ελλάδα, προπάντων σε εθνικά θέματα, δεν εμπιστεύεται κανέναν «σύμμαχο – φίλο», ΚΑΝΕΝΑ ελληνικό κόμμα, ΚΑΝΕΝΑΝ έλληνα «κυβερνήτη», «εθνάρχη», «πρωθυπουργό», κομματάρχη-αρχηγό.

Λοιπόν, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε τις διαφημιστικές «καμπάνιες» του ΟΗΕ που μας θυμίζει την προσφυγική κρίση και τι πρέπει να κάνουμε όταν ο ίδιος δεν κάνει τα αυτονόητα; Για ποια «προστασία, ασφάλεια, ελπίδα» κάνει λόγο ή ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ; Όταν μαγειρευότανε ο πόλεμος στη Συρία και όχι μόνο τι έκανε για να τον εμποδίσει; Τώρα τον πήρε ο πόνος για την τύχη των άμοιρων προσφύγων και … ευαισθητοποιείται και το κακότερο την «ευαισθησία» του την μεταφέρει και σε εμάς. Παρντόν, προσγειωμένοι Πολίτες, αλλά προσοχή στον διεθνή εμπαιγμό! Μην τρελαθούμε άνθρωποι. Τα αυτονόητα δεν χρειάζονται προπαγάνδες. Οι έλληνες, στο σύνολό τους, παρά τις δυσκολίες που έχουν οι ίδιοι, είναι ανθρωπιστές, στο ενεργητικό τους έχουν μόνο τέτοιου είδους ανθρωπιστικές δραστηριότητες και δεν περίμεναν από ΚΑΝΕΝΑΝ να τους υποδείξει τα αυτονόητα. Αποκεί και μετά η …σούπα εξακολουθεί να είναι αλλοιωμένη, εξ αιτίας των πραγματικών προθέσεων των αποικιοκρατών που δολοφονούν την ανθρωπότητα και τον Πλανήτη…

Όσο αφορά την προσφυγομεταναστευτική αλληλεγγύη και τους αποκλεισμούς Εθνικών Οδών και άλλα οξύμωρα που βλέπουμε σε διάφορα σημεία της Χώρας, όσο δίκιο και να έχουν, όσο και αν η απόγνωση θολώνει το νου, ενέργειες όπως το κλείσιμο των δρόμων και του περιβόητου «πατέρα» των πέντε παιδιών, τα οποία έκανε σε μια Χώρα που βρισκόταν ήδη σε πόλεμο, ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά του να κάνει τι; Η εικόνα με το μωρό στον αέρα άσχετα από οποιεσδήποτε ερμηνείες που δίνονται, αυτή η εικόνα επιβαρύνει την Ελλάδα και τον κόσμο της.  Άλλο πράγμα η αλληλεγγύη προς το πρόσφυγα-μετανάστη και ο σεβασμός στα δικαιώματά του και άλλο πράγμα η άστοχη χρησιμοποίηση της ευαισθησίας μας.

Σκοπός του κάθε υγιή ανθρώπου και κατ’ επέκταση των… ευνομούμενων Χωρών-κυβερνήσεων είναι η απομόνωση μεμονωμένων γεγονότων. Κακοί, σκληροί και άγριοι υπάρχουν και στη Χώρα μας και σε ολόκληρη την υφήλιο. Η συμπεριφορά, του εν λόγω μετανάστη, είναι δική του και όχι του συνόλου των μεταναστών.

Τέλος έχουμε μπερδευτεί και με τους αλληλέγγυους και με τις ΜΚΟ με ό, τι διαβάζουμε. Όλα καλά με τις απόψεις τους, αλλά δεν είναι μόνο οι αλληλέγγυοι, οι κομματικοί, οι  ΜΚΟ και λοιποί οργανισμοί με «πρώτο» τον ΟΗΕ που τάσσονται στο πλευρό των προσφύγων… Είναι και οι απλοί πολίτες που λειτουργούν αυθόρμητα, ακομμάτιστα, έχουν συμμετάσχει και συμμετέχουν στην Οδύσσεια αυτών των ανθρώπων και το έχουν αποδείξει περίτρανα.

Όμως το κλείσιμο των δρόμων στη Χώρα που οι πολίτες τους φιλοξενούν, όσο τους φιλοξενούν, δεν είναι λύση. Πέρα από το μπλοκάρισμα των δρόμων που δυσκολεύει τους πάντες και δεν οδηγεί πουθενά, πολύ φοβούμαστε ότι αυτές οι ενέργειες δεν γίνονται αθώα και απρογραμμάτιστα. Μόνο που για τους άριους νοσταλγούς και οπαδούς, πολέμιους των προσφύγων-μεταναστών αποτελούν βορά…

Σε ένα «κράτος» που το κράτος πάσχει από ανίατη αρρώστια και δε λειτουργεί και δε νοιάζεται ούτε για τους δικούς τους πολίτες τα μόνα που μπορούν να δώσουν λύσεις είναι τα κάστρα του βορρά που κρατούν τις πύλες τους κλειστές και το κλείσιμο των δρόμων στην Ελλάδα για τους … ευρωπαίους αποτελεί θέαμα διασκέδασης, όμοιο με εκείνο των αρένων της Pax Romana…

Γράφει ο επαναπατριζόμενος Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ