16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΤΟ 2016

Κύριε Πρόεδρε, κ.κ. του Δ.Σ.

- Advertisement -

στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεών σας, για το 2016, σας προτείνουμε να σας παρουσιάσουμε την επίκαιρη και πολύ ωραία μας κωμωδία:

 «Του χωριού το Κοινοβούλιο»,

του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου, βραβευμένου συγγραφέα με Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο θεάτρου, τιμημένου με διάκριση από το Υπουργείο Παιδείας για την προσφορά του στην παράδοση και στιχουργού, σε σκηνοθεσία του ίδιου  και μουσική-τραγούδια του γνωστού μεγάλου Έλληνα συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου, που συνεργάστηκε μαζί μας τιμητικά, αφού πρώτα είδε την κωμωδία, γέλασε με την ψυχή του και εκφράστηκε με πολύ κολακευτικά λόγια σε ΜΜΕ, γεγονός που δίνει κύρος στην παράσταση και την καθιστά πολύ αξιόλογη με τη συμμετοχή του.

Περιεχόμενο. Οι σκηνές διαδραματίζονται στο καφενείο του χωριού που είναι, κατά κάποιο τρόπο, το «Κοινοβούλιο» του χωριού. Είναι ο χώρος, όπου όλοι έχουν λόγο και μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους για την τρέχουσα πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση, συζητώντας με τον Πρόεδρο, τον Δήμαρχο, τον Δάσκαλο, τον Αγροφύλακα, τον Αγροτικό Γιατρό και τους συγχωριανούς του. Είναι κωμωδία με πλούσια στοιχεία επίκαιρης πολιτικής σάτιρας, χωρίς ακρότητες, και στοιχεία ηθογραφικά. Προκαλεί άφθονο και αβίαστο γέλιο, χωρίς ύβρεις και χυδαιολογίες. Είναι έργο κατάλληλο και έργο που τιμά και προβάλλει τη λαϊκή μας παράδοση. Το άριστο θεατρικό κείμενο, οι εξαίρετες ερμηνείες 7 ταλαντούχων ηθοποιών, τα όμορφα και λιτά κοστούμια και σκηνικά, που προσαρμόζονται εύκολα παντού, η εξαίσια μουσική-τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου και η  καλή μικροφωνική και φωτιστική κάλυψη, συνθέτουν μία άρτια παράσταση.

Οι φίλοι των παλιών καλών ελληνικών κωμωδιών θα ενθουσιαστούν , βλέποντάς την.

Οι ως τώρα παραστάσεις μας Αθήνα (Κηφισιά, κλπ), Θεσσαλονίκη, Λάρισα (πριν από λίγες μέρες στο Χατζηγιάννειο), κλπ με τεράστια απήχηση, δικαιώνοντας όλους.

    Τιμή: Αν υπάρχει εκ μέρους σας ενδιαφέρον, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας προτείνουμε μία πρόταση προσφοράς δελεαστική.

Η ΕΡΤ1, ΟΝ ΕΡΤ, 16/3, MEGA CΗANNEL, «Μέγα Σαββατοκύριακο», 3/4, ΕΡΤ1, «Πρωινη Ζώνη», 17/5, ΕΡΤ3 κ.ά. MME, μας φιλοξένησαν με τιμητικά αφιερώματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Θέατρό μας και τον Δημήτρη Ρήτα στο Facebook και You Τube: Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας και Δημήτρης Ρήτας.

Υπεύθυνος για το κλείσιμο παραστάσεων: Δημήτρης Ρήτας, τηλ. 2441072720, 2441026757, κινητό: 6976074465, e-mail: ap.ritas@yahoo.gr

 Με τιμή                            Ο Διευθυντής του Θεάτρου    

                                              Δημήτρης Απ. Ρήτας

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ