14.6 C
Trikala
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Πρόσφυγες-μετανάστες στα χέρια των εκμαυλιστών

«Δεν είναι λαθρομετανάστες, είναι επενδυτές!»

- Advertisement -

Κυβερνητικά ατοπήματα που η ιστορία τα περιφρονεί

και ολίγον περί… διαφθοράς

Γράφει ο επαναπατριζόμενος Θεσσαλός Πολίτης Βάιος  Φασούλας

(ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Έπεα πτερόεντα =«Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη!!» Θα ήταν υπερβολή αν τη συζήτηση που διεξήχθη, 29-30/03/2016, στο κοινοβούλιο περί διαφθοράς, δικαιοσύνης, θεσμών και διαφάνειας με «φουλ» αντιπαράθεση μεταξύ πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και αρχηγού της ΝΔ κ. Μητσοτάκη την εντάξουμε στον αστερισμό των αποπροσανατολισμών; Κατά την ταπεινή μας άποψη πιστεύουμε πως περί αποπροσανατολισμού πρόκειται. Στοιχείο, άλλωστε, απαραίτητο για τα Κόμματα εξουσίας. Όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με άλυτα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, καταφεύγουν στην ύβρη, στη συκοφαντία, στο κουτσομπολιό του καφενέ (χαρακτηριστικά της χάβρας-μαντρί-χάνι-αχούρι, κοινοβούλιο το λένε οι «πολιτισμένοι» και «δημοκρατικοί») σε καταγγελίες, σε πεθαμένα θέματα που ανεβάζουν στην επιφάνεια, μια επιφάνεια, που δεν προσφέρεται, παρά μόνον για προσωπική-κομματική προβολή και απαράμιλλο κομματικό βερμπαλισμό.

«Πολιτικοί» «άνδρες» που το μισό του εκλογικού πληθυσμού…,(θυμάστε την αποχή…,) τους εμπιστεύτηκε και τους έδωσε την… εντολή με μειοψηφική ετυμηγορία, αποδείχτηκαν ανάξιοι των περιστάσεων, βεβαίως και η τωρινή συγκυβέρνηση που φοβάται να βάλει χέρι στο κομματικό δημόσιο!! και δεν… σκιάζεται να βάλει το μαχαίρι στη διαφθορά (έτσι λένε για να στηρίξουν το κυβερνητικό τους σχήμα στα σάπια ποδάρια τους) και όχι μόνο.

Αλλά, βρε αδελφέ, τουλάχιστον να μάθουν να μην λένε «έχουμε εντολή από το λαό», διότι αυτό το ευτράπελο ερεθίζει τρομακτικά και των εναπομεινάντων ψηφοφόρων τους τινάζει τα νεύρα στον αέρα!! «Άλλο πράγμα το βήξιμο και άλλο πράγμα το κλάσιμο…»

Εν πάση περιπτώσει, θέλουμε να πιστεύουμε πως οι εικόνες ντροπής άφησαν τα αποτυπώματά τους και επιπλέον μας θύμισαν τη λαϊκή σοφή παροιμία που λέει για γαϊδούρια που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Στον χώρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ξεχώρισε σαν… πρωταγωνιστής της χάβρας ο κύριος Μητσοτάκης με μια θρασύτητα λες κι ήταν στο χωράφι του πατέρα του και με μια πρωτοφανή αυταρχική συμπεριφορά, πάθος και μένος ενάντια στον πρωθυπουργό της Χώρας -και όχι στον Τσίπρα- που έκανε να τρίξουν και μασέλες παππούδων. Μαγκιά εεε!, Τσαμπουκά εεε! Νταής! Αμ! Πώς! Η κατάληψη της εξουσίας θέλει …πολιτικούς άνδρες με …πυγμή, λέμε εμείς οι λαϊκοί. Λοιπόν εκτός τόπου και χρόνου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, να τον χαίρονται. Άλλα λέει, άλλα δείχνει, φασιστική συνταγή θυμίζει και παράλληλα έχουν επιδοθεί σε έναν ρόλο άσχετο από τα δρώμενα που προμηνύουν για την Ελλάδα όχι ευχάριστα πράγματα που η σαραντάχρονη ζωή της ΝΔ δεν πρέπει να ξεχνά.

Οι ποταπές, όσο και άνοστες «αντιπαραθέσεις» τάχα μου στο χώρο της διαφθοράς και λοιπών συμπαρομαρτούντων που τη θυμήθηκαν ΤΩΡΑ, αποπροσανατολίζουν την ελληνική κοινωνία και επιτρέπουν ό, τι έχουν προγραμματιστεί σε βάρος μας να πραγματοποιηθούν. Και αυτό επιβεβαιώνεται και από την «Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη…» και με τη σφραγίδα των αντιπαρατιθέμενων «πολιτικών» ανδρών και με το αχούρι που εδράζονται οι μη αποδεκτοί από το λαό βολευτές και τα γκαρίσματά τους. «Κύριοι», μην εξευτελίζετε τη Βουλή των Ελλήνων! Φτάνει πια! Εγκαταλείψετε!

*                                     *                                     *                                     *

Για όσους δεν γνωρίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά από το στόμα τους δεν λείψανε ποτέ να τους «υμνούν», να τους δουλεύουν, να τους εκμεταλλεύονται προβάλλοντας με «αγάπη» την πατρίδα, να επενδύσουν στην Ελλάδα για να τα φάνε στη συνέχεια οι αλητήριες γκρουπούσκουλα, πότε καταστρέφοντας και πότε ξεπουλώντας όλο τον δημόσιο πλούτο εκτός το ανέγγιχτο υπαλληλικό προσωπικό που τον διατηρούν για κομματικές τους σκοπιμότητες.

Για τον μετανάστη θα πούμε ότι τον έχουμε στο πετσί μας. Ολόκληρες δεκαετίες η γεύση του μετανάστη πέρασε στο αίμα μας. Ευλογημένοι όσοι δεν τον έζησαν. Σαν ανεπιθύμητος ρόζος ενσωματώθηκε σε ψυχή και σώμα. Όπου και να τον αγγίξεις πονάει. Μετανάστης και ο γράφων. Τα καλλίτερα χρόνια της ζωής του στην ξένη. Μετά από δεκαετίες ο επαναπατρισμός! Στον τόπο του ξαναζεί μια δεύτερη μετανάστευση. Στην δεύτερη πατρίδα που του έλαχε να ζήση, έμαθε να αγαπά την πατρίδα που τον γέννησε. Τις υποχρεώσεις του απέναντί της και αντίστοιχα.

Όμως στην πατρίδα, που μετά από χρόνια επέστρεψε, τη σιχάθηκε. Ντρέπεται. Δεν είναι αυτή που περίμενε. Το κατάντημά της τον εξορκίζει. Οι «άνθρωποί» της, αυτοί που εναλλάσσονται την εξουσία σαν πάμφθηνο οίκο ανοχής με παράνομες πόρνες, ήταν και είναι οι «εραστές» της που τη χρησιμοποίησαν κατά το δοκούν… Και αυτά είναι τα εκτρώματα που δημιούργησαν τη μετανάστευση· κι εκείνη της πέτρινης εποχής (δεκαετίες του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα… μικρασιατική καταστροφή, φασιστικές κυβερνήσεις, εμφύλιος σπαραγμός κλπ) που οι πιθηκάνθρωποι με βαρβαρότητα εκτόπισαν εκατομμύρια έλληνες και η σημερινή του 21ου αιώνα, που εξοστράκισαν την κεφαλή της Ελλάδας.

Μετανάστες-πρόσφυγες=σύγχρονη κατάρα του 21ου αιώνα. Όπως και να την κοιτάξεις έχει το ίδιο πρόσωπο. Τα ίδια ισχύουν και για τους πρόσφυγες που αναζητούν μια νέα πατρίδα. Εκείνο που διαφέρει μεταξύ τους ήταν και είναι οι διάφορες αιτίες και ο τρόπος της φυγής τους.

Σε κάθε περίπτωση για τα σημερινά δεδομένα αποτελούν προϊόν μιας άθλιας αγοράς, όπως οι δουλέμποροι-τέρατα εκμεταλλευτές που τους γδέρνουν, οι χώρες «υποδοχής» που οι ολετήρες-κατασκευαστές της δυστυχίας τους, τους σπρώχνουν με αβυσσαλέους τρόπους στην ανώμαλη φυγή, για να βρεθούν σε ένα απάνθρωπο ανακάτωμα που προξενούν οι «σύγχρονοι» δυνάστες της Νέας Τάξης Πραγμάτων στους πολίτες των Χωρών υποδοχής.

Μια πανσπερμία ξεριζωμένων χιλιάδων ανθρώπων εξελίσσεται σε εμπόρευμα, βρίσκετε στα χέρια εκμαυλιστών και οδηγείται σε χώρες, όπως η Ελλάδα, όπου στα πλαίσια κάποιας αποκατάστασης-πρόχειρης εγκατάστασης (όπως λένε) προσφύγων και μεταναστών, θα τους παρέχονται όλα τα απαραίτητα για τη σύντομη παραμονή τους.

Παράλληλα διάφορες, να πούμε κυβερνητικές, «δραστηριότητες» λαβαίνουν χώρα στον τόπο μας με οξύμωρα θέματα, ανακοινώσεις παροτρύνσεις, διευκολύνσεις και άλλα, με αποτέλεσμα να μπερδεύουν το λαό και πολύ περισσότερο να βρίσκει τροφή η ακροδεξιά που παίρνει επικίνδυνες ευρωπαϊκές διαστάσεις. Σ’ αυτές τις… δραστηριότητες όπως παράδειγμα ακούσαμε από κυβερνητικά χείλη ότι οι λαθρομετανάστες είναι επενδυτές ή ότι, «επιτάχθηκε παραθεριστικό κέντρο για πρόσφυγες και λαθρομετανάστες… Τα στελέχη της 117 ΠΜ ετοιμάζουν τα δωμάτια (φωτό) – See more at: http://www.pronews.gr» και άλλα που αποτελούν τα περίεργα του καιρού μας, περίεργα και οξύμωρα που προέχει, η επιπολαιότητα, η βιασύνη, η ανευθυνότητα πολιτικών-κυβερνητικών επιλογών με αποτέλεσμα στην έτσι και αλλιώς κατεστραμμένη Χώρα με άστεγους, με μετανάστες, με άνεργους, με αυτοκτονίες που προκύπτουν από την τρέχουσα κατάσταση κλπ, να δημιουργούνται προστριβές στο ντόπιο κάτοικο.

Όλα αυτά εξοργίζουν συμπολίτες, οι οποίοι καταφέρονται όχι προς τους πρόσφυγες και μετανάστες αλλά προς τις λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης. Αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα φίλης επιστολογράφου με αναφορά στο παραθεριστικό κέντρο που επιτάχτηκε… Μεταξύ άλλων γράφει: «εάν στο συγκεκριμένο χώρο είχαν φιλοξενηθεί οι κάτοικοι της περιοχής που είχαν μείνει άστεγοι από τις μεγάλες πυρκαγιές πριν λίγα χρόνια και 2) αν δέχονται οικονομικούς μετανάστες από Κύπρο».

Απάντηση: Είμαστε Γάλοι, είμαστε Βέλγοι, είμαστε ευρωπαίοι…, (Γερμανοί ήμασταν και θα μείνουμε…,) Είμαστε ένα ευρωπαϊκό νότιο καντόνι, ένα διεφθαρμένο πατόκορφα κρατίδιο που οι κομματικές εταιρίες έχουν καταληστέψει τους πολίτες. Είμαστε ένας χώρος της γηραιάς Ηπείρου. Χώρος ασύλου λαμόγιων και προδοτών. Μια Χώρα κληρονόμων Μεγάλων Ανθρώπων, που κάποτε χτίζανε Παρθενώνες και σήμερα, ως ανάξιοι πλέον κληρονόμοι τους ξεπουλάν.

Μια νεοαποικιακή μικρή Χώρα-πύλη της «ΕΕ», φυλαγμένη από απόρθητα κάστρα περιτριγυρισμένα με συρματοπλέγματα και τοίχους. Μια πύλη, στην οποία, με απόλυτο προγραμματισμό συνωστίζονται (εγκλωβίζονται) πρόσφυγες και μετανάστες με σκοπό να μεταβούν στις χώρες του Βορρά που τις πόρτες τους έχουν μεταφέρει στο κρατίδιο των Σκοπίων κρατώντας της ορμητικά κλεισμένες… Πόσοι τάχατες από μας περιμέναμε από τους πρόσφυγες και μετανάστες να γκρεμίσουνε αυτή την πύλη! Ίσως το κρατίδιο, Μακεδονία…,(έτσι το λένε κάποιοι από αυτούς…,) να το σέβονται, που να ξέρεις!! Μια μικρή Χώρα με πολίτες-ανθρωπιστές και με ευρωαστικά εξανδραποδισμένα κόμματα. Με μια «αριστερή» κυβέρνηση που αποκτά και μερκαντιλιστικό χαρακτήρα αναζητώντας-προσκαλώντας πρόσφυγες και μετανάστες να… επενδύσουν στην Ελλάδα!!

Τέλος η Ελλάδα έχει κυβέρνηση, έχει κοινοβουλευτικά κόμματα, έχει θεσμούς έχει και νεοέλληνες που συγκατοικούν στη χώρα αυτή. Στις ερωτήσεις της φίλης επιστολογράφου οι απαντήσεις σφύζουν. Όμως η εικόνα θυμίζει, μοιάζει ή γίνεται εάλω με ευρωατλαντικά πρότυπα.

Καλό μήνα!

«Ε.Ε.» Ελλάδα, Τρίκαλα, Μάρτιος 31 2016  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ