30.2 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Πόσο θα μειωθεί ο καθαρός μισθός από την αύξηση εισφορών

Μείωση κατά 2% κινδυνεύουν να υποστούν οι «καθαροί μισθοί» στον ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωση που γίνει πράξη η επιθυμία της κυβέρνησης για σταδιακή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε βάθος τριετίας.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η ενδεχόμενη αύξηση των εισφορών θα προκαλέσει επίσης αύξηση κατά 3,7% του συνολικού εργατικού κόστους, ενώ εκτιμάται ότι θα προκαλέσει νέα διόγκωση της «μαύρης» εργασίας και της ανεργίας κατά 2,7%.

Η Συνομοσπονδία εκφράζει τη διαφωνία της για αύξηση κατά μιάμιση ποσοστιαία μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών το 2016, κατά μισή μονάδα το 2017 και κατά μία μονάδα το 2018. Σημειώνεται επίσης ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών διαφώνησαν αρχικά σε αυτό το σενάριο και το έχουν γνωστοποιήσει στην κυβέρνηση, η οποία όμως φαίνεται ότι επιμένει στην εφαρμογή αυτής της πρότασης.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι τον Ιούλιο είχαν μειωθεί κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων, ενώ είχαν μειωθεί και κατά μία μονάδα οι εισφορές των εργαζομένων. Το νέο ασφαλιστικό νομοθέτημα που θα συμφωνηθεί, θα παρουσιαστεί στα κυβερνητικά όργανα, ώστε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να κατατεθεί στη Βουλή.

πηγη:www.dikaiologitika.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ