18.2 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Π. Γεώργιε ο Θεός να σε ευλογεί

Αφορμή για το άρθρο στάθηκε η ομιλία του π. Γεωργίου Παπαγεωργίου στην προηγιασμένη Θ. Λειτουργία που τελέστηκε χθες απόγευμα στον ιερό ναό δίπλα από τη Ζωοδόχο Πηγή Σαραγίων.

- Advertisement -

Τον π. Γεώργιο δεν τον γνωρίζω καλά. Ούτε ενορίτης είμαι της εκκλησίας. Είμαι ενορίτης των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μας Τρικάλων. Ούτε όφελος έχω από τα όσα θέλω πολύ να σημειώσω. Μερικές σκέψεις αυτή τη στιγμή κυοφορούνται στο νου μου και λαμβάνουν «σάρκα και οστά», δημιουργώντας μία ευχάριστη αίσθηση στην ψυχή μου.

Παρευρέθηκα στην προηγιασμένη της Τετάρτης. Ο ναός χωρίς φώτα, με κεράκια και να μπαίνει στο ναό από τα παράθυρα ένα μοναστικό φως και να πλημυρίζει μέσα στο έρεβος του χώρου τις ψυχές μας. Ηρεμία, χαρά, αγαλλίαση, ευκαιρία για ήσυχη προσευχή. Η Θεία Λειτουργία μυσταγωγική όπως και η ίδια η φύση της προηγιασμένης. Οι ευχές, τα αναγνώσματα, το «Κατευθυνθήτω», το «Νυν αι δυνάμεις», το «Γεύσασθε και ίδετε», τα έψαλλαν με κατάνυξη και ευλάβεια τόσο ο π. Γεώργιος όσο και ο κ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού.

Πάτερ Γεώργιε η ομιλία σας ήταν μία άριστη μελωδία που χάιδεψε τις ψυχές μας. Πολλές ομιλίες λέγονται, πολλά κηρύττονται, αλλά ελάχιστα έχουν χάρισμα. Κοσμήσατε τις ψυχές μας, διακονήσατε τις ερωτήσεις μας με τον λόγο σας. Απλός λόγος, γλώσσα απλή, λόγια χρήσιμα, ωφέλιμα. Τα ντύσατε με κατάνυξη, ως δροσιά Παραδείσου αγγίξατε αυτό που αναζητούμε, ποθούμε, ελπίζουμε.

Η ομιλία του π. Γεωργίου ήταν μία ομιλία που άνοιξε ένα «δίαυλο επικοινωνίας» με τους πιστούς. Τους ενημέρωσε με χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία της προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, την προετοιμασία που πρέπει αν γίνει ώστε ο πιστός να κοινωνήσει στην προηγιασμένη του απογεύματος της Τετάρτης, για το πόσο κατανυκτική είναι και τους λόγους που είναι μία ιδιαίτερη λειτουργία. Μίλησε για τη χαλαρότητα πίστης και στην ουσία έθεσε ένα θέμα βασικότατο. Αυτό του επανευαγγελισμού των ψυχών, ήτοι της επανακατήχησης καθώς ο κόσμος, οι πιστοί δεν έχουν γνώση βασικών χρηστικών πραγμάτων για τη ζωή της Εκκλησίας. Το ύφος του π. Γεωργίου ήταν γαλήνιο, αλλά και με τις ανάλογες εντάσεις ήθελε να καταστήσει σαφές πως με θέματα της πίστης και της εκκλησιαστικής ζωής δεν μπορούμε να παίζουμε και να κάνουμε ότι θέλουμε, αλλά να υπακούμε στην Παράδοση της Αγίας Εκκλησίας.

Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να εκκλησιάζομαι στην ενορία της Ζωοδόχου Πηγής. Δεν γίνεται όμως για πρακτικούς λόγους. Όμως σε κάθε μου ευκαιρία θα πηγαίνω εκεί. Αναζητώ την ηρεμία του χώρου, της εκκλησιαστικής φύσης και ποθώ να ακούω το απλό κήρυγμα του π. Γεωργίου που συντρίβει κάθε σκληρόκαρδη διάθεση και οδηγεί εις αναψυχή πνευματική την φύση του ανθρώπου.

Π. Γεώργιε ο Θεός να σας έχει υγιή πολλά έτη, να σας καμαρώνουν οι ενορίτες σας, εμείς οι πιστοί της πόλεως των Τρικάλων. Άξιος, να είστε άξιος, να γίνεστε άξιος! Και όλοι ακούγοντας τους λόγους σας, να βυθιζόμαστε, να αυτό – ανακαλυπτόμαστε και εν Αγίω Πνεύματι να ωφελούμε τις ψυχές μας. Καλή κι ευλογημένη διακονία σεβαστέ π. Γεώργιε στο εξαίσιο και λαμπρό καλλιτέχνημα της Ιεράς μας Μητροπόλεως που λέγεται Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων, το στολίδι των στολιδιών. Άξιος!!!

 

(πηγή φωτ.: trikalaola)

 

 

Ένας αναγνώστης

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ