13 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο και φέτα

Υλικά

- Advertisement -

• 20 – 25 πιπεριές μακρόστενες (800 γραμ. περίπου)
• 400 γραμ. ανθότυρο ή μυζήθρα χλωρή
• 200 γραμ. φέτα βαρελίσια
• 50 γραμ. ψίχα από ξερό ψωμί, περασμένη στο μούλτι
• 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 6 – 8 φύλλα φρέσκο δυόσμο
• ρίγανη
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κιλό ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι
• 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος, αφαιρούμε τα σπόρια, τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε.
Τις αλατίζουμε, τις τηγανίζουμε και τις βγάζουμε σε πιάτο, με απορροφητικό χαρτί.

Εναλλακτικά, τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200°C για 10΄- 15’ να μαλακώσουν ελαφρά.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μαϊντανό, τον πελτέ, τη ζάχαρη και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄- 15΄ λεπτά, μέχρι να πιεί τα υγρά της.

Σ᾿ ένα μπολ, βάζουμε τη φέτα και το ανθότυρο, τα τρίβουμε με το χέρι και προσθέτουμε το ψωμί, το δυόσμο, τη ρίγανη, τ᾿ αυγά, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα μας, σ᾿ ένα πυρέξ.

Τοποθετούμε σε κάθε φέτα πιπεριάς από μία γεμάτη κουταλιά του γλυκού γέμιση, (ανάλογα το μέγεθος της πιπεριάς) και την τυλίγουμε σε ρολό.

Βάζουμε τα ρολά στο πυρέξ, κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 20΄ λεπτά περίπου, μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να μείνουν με το λάδι τους.

Τα σερβίρουμε ζεστά ή παγωμένα, απαραίτητα με φρέσκο ψωμί.

— Εναλλακτικά, μπορούμε να το φτιάξουμε και με μελιτζάνες, γίνεται το ίδιο νόστιμο και απολαυστικό.

πηγη:https://faghta-giagias.blogspot.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ