16.7 C
Trikala
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Ρώσοι Ιεράρχες επισκέφθηκαν τα Μετέωρα- προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού (ΒΙΝΤΕΟ-40 ΦΩΤΟ)

Ρώσοι Ιεράρχες, μαζί με τους συνεργάτες τους, επισκέφτηκαν αυτές τις ημέρες τα Άγια Μετέωρα και την ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας. Η επίσκεψη οργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού-Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας και χωρών ΚΑΚ, υπό την Αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

- Advertisement -

Στην φιλοξενία συνέβαλαν: Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, οι δήμοι Καλαμπάκας και Τρικκαίων, το Επιμελητήριο Τρικάλων, ιδιωτικό γραφείο τουρισμού και Τρικαλινές επιχειρήσεις.

Στην αποστολή συμμετείχαν: O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Orenburg και Saraktash δεσπότης Valentin (Βαλεντίν), O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Perm και Tobolosk δεσπότης Mefodiy (Μεθόδιος), ο Πανοσιολογιότατος Ηγούμενος Nokodim (Νικόδημος), διευθυντής Ιερατικής Σχολής Orenburg, ο αιδεσιμολογιώτατος Andrey, ο Ιερολογιώτατος Nikolay ο Κύριος Georgy (συνοδός Μητροπολιτών), Χρήστος Πετρέας (ειδικός συνεργάτης) και η Anna Druhakova (διερμηνέας).

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες βράδυ σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας, που φιλοξενούσε της Ρώσικη αποστολή, συμμετείχαν: Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος του δήμου Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.α.

Συντονιστής της συνέντευξης ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μπουτίνας.

Στη συνέντευξη τύπου τονίστηκε από όλους η ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στην περιοχή μας, ενώ οι Ρώσοι Ιεράρχες έμειναν ενθουσιασμένοι ειδικά από την επίσκεψή τους στις Ιερές Μονές των Μετέωρων. Σε ερώτηση του trikalaola.gr αν η Εκκλησία της Ρωσίας έχει προγραμματίσει σχετικά με τον θρησκευτικό τουρισμό στην Ελλάδα, η απάντηση ήταν θετική από τον Μητροπολίτη κ. Mefodiy και μάλιστα στις Μητροπόλεις τους, έχει ήδη οργανωθεί ανάλογο γραφείο. Στο τέλος έγινε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

Δείτε τα βασικά σημεία της συνέντευξης στο βίντεο (25 λεπτών) του trikalaola.gr που ακολουθεί, ενώ όλη η συνέντευξη τύπου διάρκειας 1,5 ώρας θα αναρτηθεί άλλη στιγμή.

Δείτε επίσης και το φωτογραφικό υλικό.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (25 λεπτών)

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ