17.5 C
Trikala
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Σάλπες μαριναρισμένες τηγανητές

Το μυστικό για να δώσουμε έξτρα άρωμα και γεύση στις σάλπες, αλλά και για να τις διατηρήσουμε πιο ζουμερές, είναι πριν τις τηγανίσουμε, να τις μαρινάρουμε.
Έτσι, τις βάζουμε για τρεις τέσσερις ώρες σ’ ένα μπολ με λαδολέμονο και διάφορα μυριστικά, κι έπειτα είναι έτοιμες για το τηγάνι.

- Advertisement -

Υλικά

• 1 κιλό σάλπες
• αλάτι
• αλεύρι για το τηγάνισμα
• ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη μαρινάδα

• 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
• 2 λεμόνια (το χυμό)
• ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
• ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
• 1 κουτ. γλυκού γεμάτη μουστάρδα σκόνη, ή υγρή
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σάλπες από τα λέπια και αφαιρούμε τα εντόσθια και τη μαύρη μεμβράνη.
Τα πλένουμε πολύ καλά, τα στραγγίζουμε και τα αραδιάζουμε σ᾿ ένα μπολ.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, περιχύνουμε τα ψάρια και τ᾿ αφήνουμε, στο ψυγείο να μαριναριστούν, 4 ώρες τουλάχιστον, γυρίζοντάς τα μερικές φορές.
Σάλπες μαριναρισμένες τηγανητές – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σάλπες μαριναρισμένες τηγανητές – από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα βγάζουμε απ᾿ τη μαρινάδα και χωρίς να τα πλύνουμε, τ᾿ αλατίζουμε προσεκτικά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει, αλευρώνουμε τα ψάρια, τα τινάζουμε λίγο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, γύρω – γύρω.

Άφθονο λεμόνι και είμαστε έτοιμοι.

πηγη:https://faghta-giagias.blogspot.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ