21 C
Trikala
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Σακελλαρίδης: Συμφωνία έως την Κυριακή

“Η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται εκβιασμούς από κανέναν και δεν εκβιάζει” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ενημέρωση των συντακτών κάνοντας λόγο για ανεύθυνες φωνές σε Ελλάδα και εξωτερικό με κινδυνολογικές δηλώσεις, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση επιδιώκει αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους που θα λύνει όλα τα ζητήματα, το χρηματοδοτικό και άλλα.

- Advertisement -

Επανέλαβε δε τη στήριξή της κυβέρνησης στον Γιάνη Βαρουφάκη, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Γιούνκερ, Σόιμπλε και ευρωπαίων αξιωματούχων.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία έως την Κυριακή, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει, σε συνεργασία με τους θεσμούς, ότι δεν θα υπάρξει πιθανότητα χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας.

“Δεν υπάρχει παραμικρός λόγος ανησυχίας σε σχέση με τις τράπεζες”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι “ο πρωθυπουργός συστήνοντας ψυχραιμία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, οι οποίες με τρόπο αρκετά ανεύθυνο ανοίγουν τέτοια ζητήματα”.

Αναφερόμενος στην διαδικασία της συμφωνίας εξήγησε: “Μιλάμε για κοινό κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς. Εκεί που υπάρχει συμφωνία είναι ώρα να καταγραφούν στο χαρτί. Αυτά που είναι ανοιχτά επίσης πρέπει να κλείσουν και να καταγραφούν και αυτά στο χαρτί και να αποτελέσουν μια συμφωνία”.

Σχετικά με τη διαφορετική εικόνα που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών για το πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μία συμφωνία, ανέφερε πως οι δηλώσεις αυτές εντάσσονται σε ένα κλίμα διαπραγμάτευσης, προκειμένου να ασκηθεί περαιτέρω πολιτική πίεση και να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νέες υποχωρήσεις.

Σημείωσε πως ήδη η Αθήνα έχει κάνει αρκετές υπαναχωρήσεις έναντι των απαιτήσεων των εταίρων – περισσότερες από ό,τι επιτρέπει η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία, όπως ανέφερε.

“Είμαστε κοντά στη συμφωνία, όσοι δηλώνουν σε τόσο στεντόρειους τόνους την απαισιοδοξία τους, ελπίζουμε να μην εκφράζουν προθέσεις, αλλά μόνο εκτιμήσεις”, σημείωσε και τόνισε πως μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, αναμένεται από τις αγορές αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

ΝΟΟΖ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ