15.3 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σαραντάκος: Γιατί έγινε η συνάντηση Καραμανλή – Σαμαρά;

Ο γνωστός δημοσιογράφος του MEGA Γιάννης Σαραντάκος, μίλησε στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» για τη συνάντηση Καραμανλή – Σαμαρά και τις σκοπιμότητες που είχε, αλλά και το μήνυμα που έστειλε στο εσωτερικό της ΝΔ.
«Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για να μιλήσουν. Ήταν μια συνάντηση που έγινε δημόσια, σε ένα εστιατόριο που πάντα έχει κόσμο. Δηλαδή είναι σαφές ότι ήθελαν να την μάθουμε. Εγώ ξέρω άλλες δύο συναντήσεις το καλοκαίρι που της μάθαμε πολύ καιρό μετά. Νομίζω ότι το μήνυμα που ήθελε να εκπέμψει ο κ. Σαμαράς ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη στην κορυφή και ήθελε να το περάσει και προς τα έξω. Άλλωστε η πρωτοβουλία για τη συνάντηση – το τηλεφώνημα – και το μέρος ήταν επιλογή του πρωθυπουργού. Και ο κ. Καραμανλής συμμετείχε γνωρίζοντας ότι αυτή η συνάντηση θα γίνονταν γνωστή. Σε μια ώρα πολλά μπορούν να ειπωθούν, να συζητηθούν και να συμφωνηθούν. Η έκταση μιας συνάντησης δεν έχει σημασία. Σε μισή ώρα μπορείς να τα πεις όλα και σε δύο ώρες να μην πεις τίποτα.
Η εκπομπή του μηνύματος της ενότητας είναι το ένα, το δεύτερο είναι η πληροφορία ότι κ. Σαμαράς ζήτησε την παρέμβαση του κ. Καραμανλή προκειμένου να συγκροτηθεί η πλειοψηφία των 180. Ο κ. Καραμανλής μπορεί να μιλήσει – λόγω θέσης – με πολλά περισσότερα κοινοβουλευτικά στελέχη που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και τώρα δεν είναι στο κόμμα, από ότι μπορεί ο κ. Σαμαράς λόγω θέσης και πάλι. Για παράδειγμα, με τον κ. Πολύδωρα, με τον κ. Μελά πιο εύκολα μπορεί να μιλήσει ο κ. Καραμανλής από ότι ο κ. Σαμαράς. Έχω λοιπόν την πληροφόρηση ότι ο κ. Σαμαράς ζήτησε την παρέμβαση του κ. Καραμανλή ώστε να βοηθήσει για να συγκροτηθεί η πλειοψηφία των 180 και να αποφύγει η χώρα τις πρόωρες εκλογές.
Εγώ ξέρω ότι ο κ. Καραμανλής είναι ότι θα κάνει κάποιες κινήσεις αλλά το είπε και χθες ότι δεν είναι σίγουρος ότι θα αποδώσουν».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ