21.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σαχινίδης: «Θέλω να μείνω στα Τρίκαλα»

Ο Βασίλης Σαχινίδης μοιράστηκε με την “ΩΡΑ των σπορ” τις σκέψεις του για το μέλλον, αλλά και τα συναισθήματά του για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε
Το χρονόμετρο σημάδευε το 67ο λεπτό. Ο Βασίλης Σαχινίδης μόλις είχε γίνει κάτοχος της μπάλας λίγο μπροστά από τη μεσαία γραμμή, κέρδισε τις προσωπικές μονομαχίες, έφτασε μερικά μέτρα έξω από την περιοχή και όπλισε το δεξί πόδι. Αυτό ήταν! Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του τερματοφύλακα Καραγκούνη (έπεσε στη δεξιά του γωνία αλλά μάταια…), για να διαμορφωθεί έτσι το 2-0 που πολύ δύσκολα θα άλλαζε στον χρόνο που υπολειπόταν.
Ο 29χρονος επιθετικός ήταν ο άνθρωπος που σφράγισε την άνοδο του ΑΟ Τρίκαλα στη football league, βάζοντας παράλληλα το καλύτερο επιστέγασμα στην εξαιρετική σεζόν που έκανε με τα “κυανέρυθρα’! Μία εβδομάδα μετά τη νίκη απέναντι στην ΑΕ Καραϊσκάκης (2-1), έχοντας πλέον αποφορτιστεί πλήρως από την ένταση του τελευταίου διαστήματος ελέω… τελικού, ο χαρισματικός φορ παραχώρησε συνέντευξη στην “ΩΡΑ των σπορ”, αποκαλύπτοντας πως επιθυμία του είναι να παραμείνει στον ΑΟΤ και τη νέα σεζόν, στο πρωτάθλημα της football league!

- Advertisement -

-Βασίλη, ο ΑΟ Τρίκαλα ανέβηκε στη football league. Μαζί του να υποθέσουμε ότι θα ανέβεις κι εσύ;
»Ας τελειώσει πρώτα με το καλό η φετινή χρονιά, να κάνουμε και τη φιέστα για την άνοδο και μετά… βλέπουμε! Πάντως, εγώ θέλω να μείνω! Είναι μία ευκαιρία για μένα να επανέλθω στις επαγγελματικές κατηγορίες με τα Τρίκαλα, στα οποία πέρασα πολύ όμορφες στιγμές φέτος»!

-Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος των Τρικάλων έχει περάσει πολλά… Βρίσκεται πάλι κοντά στην ομάδα;
»Γνωρίζω κι εγώ από κάποια πράγματα που έχω ακούσει ότι τα προηγούμενα χρόνια ο ΑΟΤ πέρασε δύσκολες καταστάσεις. Πιστεύω, όμως, από αυτά που διαπίστωσα φέτος ότι ο κόσμος έχει “ζεσταθεί” αρκετά με την ομάδα! Ήρθε στο γήπεδο, μας στήριξε και γενικότερα αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την άνοδο! Είμαι σίγουρος ότι και την επόμενη χρονιά θα είναι στο γήπεδο για να βοηθήσει».

-Ποια ήταν κλειδιά της επιτυχίας του φετινού ΑΟΤ;
»Νομίζω πως σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι μας πίστευαν πολύ και ο προπονητής και η διοίκηση. Μας στήριξαν κι εμείς τους δικαιώσαμε, πετυχαίνοντας τον στόχο. Από εκεί και πέρα, ήμασταν όλοι στα αποδυτήρια μια γροθιά, ενώ μεγάλη βοήθεια για εμάς ήταν η στήριξη του κόσμου».

-Πέτυχες συνολικά 13 γκολ. Ποιο θα ξεχώριζες;
»Το γκολ μέσα στην Άρτα ήταν το πιο σημαντικό γιατί συνδυάστηκε με την άνοδο. Βέβαια, δεν έχει σημασία ποιος βάζει τα γκολ. Είτε ήμουν εγώ, είτε κάποιος άλλος, σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα».

»Έδωσαν όλοι και την… ψυχή τους»

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στη Γ” Εθνική ο ΑΟ Τρίκαλα, μέσω της συγχώνευσης με το Φλαμούλι. Μέσα σε λίγες εβδομάδες χτίστηκε η ομάδα που θα καλούνταν να πρωταγωνιστήσει, αποτελούμενη από έμπειρους αλλά και νεαρούς ποδοσφαιριστές. Το κράμα αποδείχθηκε ιδανικό, αφού επιτεύχθηκε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Βασίλης Σαχινίδης είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους συμπαίκτες του και το κλίμα στα αποδυτήρια.

-Είναι απαραίτητο για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, να έχει ποδοσφαιριστές μεγαλύτερων κατηγοριών;
»Σίγουρα πρέπει κάποια παιδιά να είναι έμπειρα, να έχουν παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες για να παρακινούν και τα υπόλοιπα παιδιά. Οι έμπειροι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που τραβάνε την ομάδα! Ωστόσο, επειδή δεν θα ήθελα να παρεξηγηθεί αυτό που λέω, πρέπει να σημειώσω πως όλοι οι ποδοσφαιριστές βοήθησαν την ομάδα και… με το παραπάνω! Όλοι έδωσαν και την ψυχή τους»!

-Στην ομάδα υπήρχαν και κάποια άλλα “βαριά” ονόματα, ειδικά για τα δεδομένα της κατηγορίας (Σπάσιτς, Κουτσόπουλος, Βανγκελί, Γιώτας). Πως ήταν η συνύπαρξή σας;
»Το κλίμα ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλό! Ήμασταν όλοι μία γροθιά και αυτό θεωρώ πως ήταν ακόμη ένας παράγοντας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της ανόδου! Ήμασταν δεμένοι, όλοι μια παρέα, χωρίς κανένα ίχνος ζήλιας ή άλλων αρνητικών συναισθημάτων»!

-Γκούμπλιας, Διγκόζης, Αμανατίδης. Τι πρόσθεσε ο καθένας τους στην ομάδα;
»Όλοι οι προπονητές έχουν το μερίδιό τους σε αυτή την άνοδο. Ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι. Ο κ. Αμανατίδης, που ήταν ο τελευταίος, μας έδωσε ακόμη περισσότερη ώθηση σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, ώστε να πιστέψουμε στην άνοδο».

-Τι αίσθηση σου άφησε το πρωτάθλημα και οι υπόλοιπες ομάδες;
»Ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, για αυτό αλλωστε έφτασε να κριθεί την τελευταία αγωνιστική! Όλες οι ομάδες ήταν πολύ δυνατές, ιδιαίτερα στα δικά μας παιχνίδια. Άλλωστε, είναι φυσικό όταν παίζεις με μία ομάδα όπως τα Τρίκαλα να έχεις περισσότερα κίνητρα για να κερδίσεις. Όταν έρχονταν στην έδρα μας, κλείνονταν πίσω για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα. Γενικότερα, πάντως, υπήρχαν ομάδες με καλή παρουσία. Ήταν πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα, όμως με θέληση, πίστη και αποφασιστικότητα τα καταφέραμε».

-Το πιστεύατε ότι θα τα καταφέρνατε, ενώ αντιλαμβανόσασταν ότι θα παίζατε για την άνοδο μέσα στην Άρτα;
»Ασφαλώς το πιστεύαμε! Αυτός, άλλωστε, ήταν ο στόχος μας: να πάρουμε το πρωτάθλημα, είτε εύκολα είτε δύσκολα! Πήγαμε στην Άρτα να κερδίσουμε, καθώς ξέραμε ότι μόνο η νίκη θα έφερνε την άνοδο. Για την ακρίβεια, δεν πιστεύαμε ότι θα χάναμε το πρωτάθλημα! Δεν γινόταν αλλιώς»!

-Ο αντίπαλος έπαιζε για δύο αποτελέσματα. Θεωρείς πως ήταν κάτι που λειτούργησε θετικά για εσάς;
»Συνήθως όταν πηγαίνεις για δύο αποτελέσματα, δεν σου… βγαίνει! Το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει».

-Αντιμετωπίσατε ιδιαίτερα εχθρικό κλίμα στην Άρτα. Ήταν κάτι που σας πείσμωσε;
»Σίγουρα! Έκαναν πολλά πράγματα που μας πείσμωσαν, από τις προηγούμενες ημέρες μέχρι και την στιγμή που φτάσαμε στο γήπεδο. Νομίζω ότι με όλα αυτά πήγαμε με περισσότερο πάθος και αποφασιστικότητα».

-Επιστρέψατε από την Άρτα θριαμβευτές. Τι σας έλεγε ο κόσμος;
»Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος μας υποδέχθηκε πολύ όμορφα και τον ευχαριστούμε για αυτό, αλλά και για τη συμπαράστασή του όλη τη χρονιά! Πραγματικά το κλίμα ήταν υπέροχο, ο κόσμος πολύ θερμός, φώναζε συνθήματα, μας έκανε να νιώσουμε πολύ ωραία για αυτό που πετύχαμε».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ