16.4 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χτύπησε καθαρίστρια

Σε διαθεσιμότητα, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, τέθηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι, από πίσω, καθαρίστρια σε επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

- Advertisement -

Ο αστυνομικός εντοπίστηκε έπειτα από την έρευνα που έγινε στα ΜΑΤ, με αφορμή το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στο οποίο φαίνεται την ώρα που χτυπάει την καθαρίστρια.
Σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε: “Οι αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του Κράτους Δικαίου θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστές. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεσμεύτηκα ότι θα σταθώ δίπλα στους αστυνομικούς, αρωγός και συνεργάτης τους σε κάθε νόμιμη ενέργεια τους. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικών και πολιτών”.

Το επίμαχο βίντεο

Σε γεγονότα της 10ης Ιουνίου, ένας άνδρας των ΜΑΤ κτυπάει από πίσω με γροθιά την καθαρίστρια Φωτεινή Νικηταρά, εργαζόμενη από το 1997 στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Στο βίντεο φαίνεται ότι εκείνη την ώρα δεν βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση “απόκρουσης” των καθαριστριών από τα ΜΑΤ, παρά ταύτα ο αστυνομικός σηκώνει το χέρι του, χτυπάει στο κεφάλι την καθαρίστρια, η οποία έχει γυρισμένη την πλάτη της, και σπεύδει να το κρύψει πίσω από την ασπίδα του
ΝΔ

“Aνθρώπινα, αισθάνομαι απέχθεια γι’ αυτό που συνέβη. Δεν είμαι, όμως, νομικά αρμόδια να κινήσω διαδικασίες σε ό,τι αφορά τα ΜΑΤ, αλλά πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο, παντού και πάντα… Είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνεται αυτό, όταν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές στον διοικητικό και κρατικό μηχανισμό και πρέπει να αποδίδονται ευθύνες μέσα από διαδικασίες”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, για το επεισόδιο με τις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

“Ανθρώπινα, αισθάνομαι αυτό που αισθάνονται όλοι όταν βλέπουν αυτήν τη σκηνή και τις γυναίκες αυτές τις έχω γνωρίσει, επειδή είχαν έρθει στο γραφείο μου. Και έχουμε πιει στο γραφείο μου τότε και ένα τσίπουρο μαζί, παραγωγής μου. Έχω ακούσει τον πόνο τους και υπάρχει το πολιτικό επίπεδο και η εθνική ανάγκη, αλλά υπάρχει και το ανθρώπινο επίπεδο… Τι να κάνουμε, όμως; Να μη σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη;”, πρόσθεσε η κ. Ασημακοπούλου.

“Όχι” από ΑΠ, ξυλοδαρμός από τα ΜΑΤ

Σκηνικό οργής και έντασης στήθηκε την Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, όταν δυνάμεις της Αστυνομίας απώθησαν βιαίως τις απολυμένες καθαρίστριες που επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, διαμαρτυρόμενες για την απόφαση του Αρείου Πάγου που παγώνει την επαναπρόσληψή τους.

Πρωτοσέλιδο στους ΝΥΤ

Στην πρώτη σελίδα των New York Times βρίσκεται σήμερα η μάχη των καθαριστριών που εργάζονταν στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να αποκατασταθούν στις δουλειές τους, με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη.

Η εφημερίδα αναφέρει πως τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση κρίνονται συχνά αντισυνταγματικά, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται και η ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα περικοπών.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ