17.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σε θέση μάχης το Επιμελητήριο Τρικάλων

Τον συντονισμό της δράσης τους αποφάσισαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 στο Επιμελητήριο Τρικάλων, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων κ. Βαγγέλης Αγγελάκης και Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Καλέας.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του κ. Γιαγιάκου για τον συντονισμό της δράσης των τοπικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας σε φλέγοντα ζητήματα που απειλούν με αφανισμό πρωτίστως τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
Οι συνθήκες που λειτουργούν σήμερα οι επιχειρήσεις με την δραματική μείωση του τζίρου και την αύξηση όλων των υποχρεώσεων (φορολογία – ασφαλιστικό- προσαυξήσεις – έκτακτες εισφορές) είναι τέτοιες που οδηγούνται με ακρίβεια στο κλείσιμο και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και πολύτιμων πόρων για την οικονομία του τόπου μας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε ο συντονισμός της δράσεις των τοπικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας με τις Τριτοβάθμιες Οργανώσεις (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) προκειμένου να διεκδικηθούν αποφασιστικά:
Για τις φορολογικές Υποχρεώσεις:
• Η ρύθμιση των φορολογικών οφειλών σε 100 τουλάχιστον δόσεις στις οποίες να περιλαμβάνονται και οι υποχρεώσεις που δημιουργούνται στο 2014.
• Ο μηδενισμός των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών που βεβαιώνονται με την κύρια οφειλή για όλα τα έτη.
• Η μείωση των φορολογικών συντελεστών να αρχίσει από το 2014.
• Η αποποινικοποίηση του αδικήματος της μη καταβολής φόρων που οφείλονται σε αδυναμία καταβολής τους.
Για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις:
• Το άμεσο πάγωμα των οφειλών.
• Η ελεύθερη επιλογή κλίμακας προκειμένου το ύψος των εισφορών να ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες των επαγγελματιών.
• Η αύξηση των δόσεων της ρύθμισης τουλάχιστο σε 100 προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες στο επιπλέον κόστος πέραν της τρέχουσας εισφοράς.
• Η αποποινικοποίηση του αδικήματος της μη καταβολής εισφορών που οφείλονται σε αδυναμία καταβολής τους.
• Να δοθεί η δυνατότητα επιλογής όσων πλησιάζουν στην συνταξιοδότηση με παρακράτηση των οφειλομένων μέσω μέρους της σύνταξης τους ή με την επιλογή της μειωμένης συνταξιοδότησης για τα έτη που οφείλουν.
• Η ενεργοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους οφειλέτες (με τις οικογένειές τους).
Ειδικά, ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υπογραμμίστηκε ότι σε διαφορετική περίπτωση τα μέλη του Επιμελητήριου Τρικάλων οργανώνονται στο να ακολουθήσουν την δικαστική οδό καθότι πρόκειται για ζήτημα ζωτικής σημασίας που συνδέεται με το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

- Advertisement -

Β’ Κύκλος προκήρυξης για Δωρεάν εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και κατάρτιση σε 80 ωφελούμενους
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίκτυο υποστήριξης της τοπικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας» με διακριτικό τίτλο «ΣΥΝ- ΕΠΙΧΕΙΡΩ» ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τους ενδιαφερόμενους/ες που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εν λόγω πράξη.
Το «Δίκτυο υποστήριξης της τοπικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας», μέσω της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤΟΠΣΑ) θα προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και κατάρτιση σε 80 ωφελούμενους οι οποίοι θα επιλεγούν μέσα από ανοικτή διαδικασία, στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη προετοιμασία τους για την επιτυχή δραστηριοποίηση τους στον Αγροδιατροφικό τομέα και τους τομείς Τουρισμού – Πολιτισμού.
Για να επωφεληθεί κάποιος από τις δράσεις του ΣΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΩ θα πρέπει:
A. να είναι κάτοικος των Δήμων Τρικάλων ή Καρδίτσας και να είναι άνεργος, εγγεγραμμένος/η στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ ή
B. στον ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας στους οποίους περιλαμβάνονται
α) Νέοι Επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών) και
β) Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ για τους οποίους θα πρέπει να ισχύουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Προθεσμίες / Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων
Η προθεσμία της παρούσας Β’ φάσεως προκήρυξης λήγει στις 15 Ιουλίου 2014 και ώρα 14.30.
Για περισσότερες πληροφορίες, την αναλυτική πρόσκληση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στις παρακάτω διευθύνσεις:
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Βενιζέλου 1, Τρίκαλα, Tηλ.: 2431027493,
κα Ζήση Μαρία, ώρες 09:30-14:00 και στο portal www.trikala-chamber.gr
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Ηρ. Πολυτεχνείου 3, Καρδίτσα, Tηλ.: 2441022301,
κα Δημοράγκα Αφροδίτη, ώρες 09:30-14:00 και στο portal www.karditsacci.gr

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές των ακινήτων
Οι τιμές κατοικιών στην Ελλάδα σημείωσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση παγκοσμίως κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013. Συγκεκριμένα, το εν λόγω διάστημα, η πτώση των τιμών κατοικιών στην Ελλάδα ξεπέρασε το 7%, ενώ τη μεγαλύτερη υποχώρηση σημείωσαν οι τιμές των κατοικιών στην Ινδία με ποσοστό που ξεπέρασε το 8%. Τα στοιχεία αυτά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παρουσίασε την Τετάρτη το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Τιμών Κατοικιών.

Νέο επιτόκιο για τις ληξιπρόθεσμες στον ΟΑΕΕ
Με ετήσιο επιτόκιο 8,15% (αντί του 8,25% που ίσχυε έως τις 10 Ιουνίου) θα επιβαρύνονται, από τις 11 Ιουνίου, όλες οι ληξιπρόθεσμες, από την 1/1/2013, ασφαλιστικές εισφορές προς τα Ταμεία. Τη μείωση του επιτοκίου προβλέπει εγκύκλιος της διοικητή του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου που εκδόθηκε χθες σε εφαρμογή του ν. 4158/13.

Η έλλειψη ρευστότητας «μπλοκάρει» τις εξαγωγές
Πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων για να διαπιστώσει τα αίτια της επιβράδυνσης της εξωστρεφούς πορείας των ελληνικών επιχειρήσεων. Μετά και τα τελευταία αρνητικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο ΠΣΕ σε πανελλαδική έρευνα στα μέλη του. Στο Διαρκές Βαρόμετρο που τηρεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων για τις επιχειρήσεις-μέλη του, σχετικά με τα αντικίνητρα των εξαγωγών την τελευταία διετία το 64% των ερωτηθέντων έχει απαντήσει ότι μεγαλύτερο πρόβλημα για τους εξαγωγείς είναι η έλλειψη ρευστότητας και το 18% αναφέρει την έλλειψη εμπιστοσύνης των εμπορικών εταίρων ως προς την κατάσταση και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Με ηλεκτρονικό τρόπο η αίτηση συνταξιοδότησης
Με ηλεκτρονικό τρόπο θα διεξάγεται από την 1η Ιουλίου η διαδικασία για την κατάθεση αίτησης συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ. Όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, από την 1η Ιουλίου 2014 η αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Διεθνής Έκθεση Αλεξανδρούπολης ALEXPO 2014
Η Διεθνής Έκθεση Αλεξανδρούπολης ALEXPO 2014 θα διεξαχθεί 20-24 Ιουνίου 2014 στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Πληρ: κ. Νίκος Νεγιάννης τηλ. 2551035848

Επιχειρηματική αποστολή στο Κατάρ
Το Αραβο-ελληνικό Επιμελητήριο Ελλάδος διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στο Κατάρ 23-26 Ιουνίου 2014.
Πληρ: Αραβο-ελληνικό Επιμελητήριο τηλ. 2106711210

Συνέδριο FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE 2014
Το συνέδριο FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE 2014 θα διεξαχθεί την Τρίτη 01 Ιουλίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο Helexpo Palace
Πληρ: κα Κατερίνα Ματζινού Τηλ: 2103392321 E-mail: matzinou@palladian.gr www.palladianconferences.gr

Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών MEDITERRANEAN FOOD
Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών MEDITERRANEAN FOOD θα πραγματοποιηθεί 21-23 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας.
Πληρ: ΟΠΕ τηλ. 2310510047

Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών ANNAPOORNA WORLD
Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών ANNAPOORNA WORLD OF FOOD INDIA 2014 θα διεξαχθεί 24-26 Σεπτεμβρίου 2014 στο Εκθεσιακό Κέντρο Bombay της Ινδίας.
Πληρ: ΟΠΕ τηλ. 2109982100

3η Έκθεση Οικονομική Θέρμανση-Ψύξη-Ενέργεια & Εξαερισμός 2014
Η 3η Έκθεση Οικονομική Θέρμανση-Ψύξη-Ενέργεια & Εξαερισμός 2014 θα πραγματοποιηθούν 26-29 Σεπτεμβρίου 2014 στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO στο Μαρούσι.
Πληρ: τηλ. 2102626267

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού
Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού θα διεξαχθεί επίσης 26-29 Σεπτεμβρίου 2014 στο Metropolitan Expo Αερ.Ελ.Βενιζέλος.
ΠΛηρ: LeaderExpo τηλ. 2106141164

Έκθεση International Fair Plovdiv
Η Έκθεση International Fair Plovdiv θα διεξαχθεί 29 Σεπτεμβρίου 2014 έως 04 Οκτωβρίου 2014 στη Φιλιππούπολη
Πληρ: +35 92 9447959 E-mail: ecocom-sofia@mfa.gr

1η Greek Gourmet & Wine Expo
Η 1η Greek Gourmet & Wine Expo (Πανόραμα Ελληνικών Κρασιών και Delicatessen) θα διεξαχθεί 9-10 Οκτωβρίου 2014 στην Ζυρίχη.
Πληρ:www.greekgourmetexpo.com

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

Διαγωνισμός Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας για αναλώσιμα είδη γραφείου
Ο Ε.Λ.Κ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας προκηρύσσει ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ Πρόχειρο Μειοδοτικό Διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την επιλογή Αναδόχου/ων για την Προμήθεια αναλωσίμων ειδών γραφείου για τις ανάγκες των Υποέργων της Πράξης «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ».
Αντικείμενο Διαγωνισμού: H προμήθεια αναλώσιμων ειδών γραφείου στο πλαίσιο εκτέλεσης των υποέργων της Πράξης Ε.Σ.Π.Α. «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ – Ενίσχυση ερευνητικών ομάδων στο ΤΕΙ Λάρισας».
Συνολικός προϋπολογισμός: 3.960,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α (23%).
Καταληκτική Ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών: Τρίτη, 17/06/2014, ώρα 14:00
Πληροφορίες σχετικά με την υποβολή προσφορών, την κατάθεσή τους και λοιπές διευκρινίσεις: 2410 684 749

Επιχειρείστε ηλεκτρονικά!
Γίνετε μέλος στο Portal του Επιμελητηρίου και αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:
• Δημιουργήστε την δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (Micro-site)
• Αποκτήστε το δικό σας εταιρικό e-mail
• Άμεση και Συνεχής Επιχειρηματική Ενημέρωση
• Πληρωμή των συνδρομών σας Online
…και άλλα πολλά, με ένα μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: info@trikala-chamber.gr

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΈΩΣ 20.00.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ 18.00 ΈΩΣ 20.00 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ 19.00 ΈΩΣ 20.00.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ