16.3 C
Trikala
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Σοκ: Ο συγκυβερνήτης έριξε εσκεμμένα το Airbus

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις του εισαγγελέα της Μασσαλίας για την υπόθεση του μοιραίου Airbus 320 της Germanwings, που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις. Μετά την αποκάλυψη ότι ο πιλότος ήταν κλειδωμένος έξω από το πιλοτήριο, ανέφερε ότι -με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία- ο συγκυβερνήτης έριξε συνειδητά το αεροσκάφος.

- Advertisement -

Την αρχική πληροφορία, ότι ο πιλότος είχε αποκλειστεί εκτός πιλοτηρίου, που δημοσίευσαν οι New York Times, επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Μπρις Ρομπέν, μάλιστα, δεν απέκλεισε το σενάριο της αυτοκτονίας του συγκυβερνήτη, Αντρέας Λούμπιτς (28 ετών), ο οποίος εσκεμμένα -όπως είπε- οδήγησε σε πτώση το αεροπλάνο, το οποίο έπεφτε κατά 1.000 μέτρα το λεπτό.

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν λόγοι για να θεωρηθεί η συντριβή “τρομοκρατική ενέργεια”.

Ο ίδιος τόνισε, ότι βάσει των στοιχείων που υπάρχουν, δεν προκύπτει κανένας λόγος για τον οποίο ο συγκυβερνήτης απέτρεψε την είσοδο του πιλότου πίσω στο πιλοτήριο, ενώ δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί δεν έστειλε σήμα κινδύνου στο έδαφος.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι πληροφορίες που ανακτήθηκαν από το πρώτο “μαύρο κουτί”, το οποίο περιέχει συνομιλίες 30 λεπτών, δείχνουν ότι:

-Στη διάρκεια των 20 πρώτων λεπτών της πτήσης, ακούει κανείς μια ευγενική, ακόμη και εύθυμη συνομιλία ανάμεσα στον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη.
– Ο πιλότος ζητεί από το συγκυβερνήτη να πάρει τα ηνία της πτήσης.
– Ο συγκυβερνήτης ακούγεται να απαντάει λακωνικά στον κυβερνήτη.
– Ο πιλότος βγήκε και πήγε στην τουαλέτα.
– Ο συγκυβερνήτης είναι μόνος στη διαχείριση της πτήσης.
– Ο πιλότος επιχειρεί να επιστρέψει στο πιλοτήριο, ωστόσο αδυνατεί να εισέλθει.
– Ακούγονται πολλές εκκλήσεις του κυβερνήτη που ζητάει να μπει στο πιλοτήριο.
– Δεν λαμβάνει καμιά απάντηση από την πλευρά του συγκυβερνήτη.

Εκείνη τη στιγμή, και ενώ ο πιλότος επιχειρεί με κάθε τρόπο να εισέλθει στο πιλοτήριο, ακούγεται ήχος αναπνοής από το θάλαμο, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο συγκυβερνήτης ήταν ζωντανός.

Ο εισαγγελέας σημείωσε ότι η ερμηνεία που δίδεται είναι ότι ο συγκυβερνήτης απείχε συνειδητά και αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα της καμπίνας στον πιλότο, ενώ παράλληλα ενεργοποίησε το κουμπί που οδηγεί σε απώλεια ύψους, “για ένα λόγο τον οποίο αγνοούμε πλήρως, αλλά ο οποίος μπορεί να αναλυθεί ως βούληση να καταστρέψει αυτό το αεροπλάνο”.

Το αεροσκάφος μέσα σε 8 λεπτά έπεσε από τα 12.000 μέτρα στα 3.000 μέτρα.

Ο πύργος ελέγχου ζητεί επικοινωνία, δεν λαμβάνει ωστόσο καμία απόκριση. Δεν υπάρχει κανένα σήμα κινδύνου προς τους πύργους ελέγχου.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ζητούν την επείγουσα διαδικασία βοήθειας για να έχει το συγκεκριμένο αεροσκάφος προτεραιότητα σε σχέση με άλλα. Καλούν επίσης σε βοήθεια και άλλα αεροσκάφη, τα οποία επίσης δεν παίρνουν καμία απάντηση από το μοιραίο Airbus.

Σε αυτό το σημείο ακούγεται ο ήχος του συναγερμού, που ενεργοποιήθηκε αυτομάτως, δείχνοντας ότι το αεροσκάφος είναι προσεγγίζει το έδαφος. Σε εκείνο το σημείο ακούγονται πιο δυνατά τα χτυπήματα στην πόρτα, από τον πιλότο που παραμένει εκτός πιλοτηρίου.

Πριν την πρόσκρουση ακούγεται ένας θόρυβος, σαν μία πρώτη πρόσκρουση στο έδαφος. Πριν την πρόσκρουση ακούγονται κραυγές…

Σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, τα θύματα δεν αντελήφθησαν πως το αεροπλάνο πρόκειται να συντριβεί παρά “την εντελώς τελευταία στιγμή” και έχασαν “ακαριαία” τη ζωή τους.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ο συγκυβερνήτης ονομάζεται Αντρέας Λούμπιτς, ήταν γερμανός πολίτης, 28 ετών, και ότι το όνομα του δεν υπήρχε σε καμία λίστα τρομοκρατών, ενώ ποτέ δεν είχε απασχολήσει τις αρχές.

ΝΟΟΖ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ