25.8 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Σπουδαία εμπειρία για τους μαθητές του Μεγαλοχωρίου (φωτο)

Τo όχημα πολιτισμού Glossomobil (Γκλόσσομομπίλ) του Ινστιτούτου Γκαίτε Θεσσαλονίκης επισκέπτεται τους μαθητές του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου και του Δημοτικού Σχολείου Μεγαλοχωρίου στο Νομό Τρικάλων.
Το Glossomobil, ένα μοναδικό όχημα πολιτισμού, μεταφέροντας το μήνυμα «Μία γλώσσα, μια κουλτούρα κι ένα αυτοκίνητο…» προσπαθεί να εξοικειώσει τους πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με τη γλώσσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γερμανικής γλώσσας. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Γερμανικά σε κίνηση”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, αφού εγκρίθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου 2011 τη διαδρομή του στην Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στην βιωματική μάθηση. Το ειδικά εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό επιστρατεύει τα κατάλληλα μέσα, όπως εκπαιδευτικά γλωσσικά παιχνίδια, τραγούδια, χειροτεχνίες και κατασκευές για να φανερώσει στους μαθητές των δημοσίων σχολείων όλης της Ελλάδας, ότι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να επιτευχθεί εύκολα μέσα από διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να επιτευχθεί πιο ελκυστικά αλλά και πιο μόνιμα ο στόχος της μάθησης αλλά και οι μαθητές να γίνουν κοινωνοί εννοιών τόσο σημαντικών, όπως συνεργασία και ομαδικότητα.
Την Δευτέρα στις 1 Δεκεμβρίου 2014, μετά από πρόσκληση της καθηγήτριας των γερμανικών κυρίας Ρίτας Ρουσιαμάνη, αλλά και την ένθερμη υποστήριξη του διευθυντών των Σχολείων, του Γυμνασίου κυρίου Χρήστου Τόλιου και του Δημοτικού κυρίου Λεωνίδα Τσανταρλιώτη, η καθηγήτρια του Ινστιτούτου Γκαίτε Κάριν Βαβατσανίδη και η βοηθός της Εύα, επισκέφθηκαν με το ξεχωριστό όχημα « Γκλόσσομομπίλ» τον χώρο του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου για να παρουσιάσουν στους μαθητές το βιωματικό αυτό πρόγραμμα.
Οι μαθητές υποδέχθηκαν με τον δικό τους τρόπο τις δύο κυρίες, αφού είχαν προετοιμάσει και αυτοί με τη σειρά τους τραγούδια, πόστερ και σημαίες φιλίας των δύο χωρών και συμμετείχαν πρόθυμα και με πολύ ενδιαφέρον στις δράσεις και τα παιχνίδια που τους παρουσίασαν.
Μετά την ολοκλήρωση των δράσεων απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής στις τάξεις και μοιράστηκαν στους μαθητές αναμνηστικά δωράκια, για να θυμούνται αυτή την ξεχωριστή μέρα.
Στο τέλος της ημέρας οι μαθητές χάρισαν ως ένδειξη ευχαρίστησης στην κυρία Κάριν Βαβατσανίδη και τη βοηθό της το πόστερ και σημαίες, για να μην τους ξεχάσουν συνοδεύοντας τα με την ευχή να τους επισκεφθούν σύντομα ξανά.
Το Glossomobil (Γκλόσσομομπίλ) θα βρίσκεται με πολλές εκπλήξεις στον Μύλο των Ξωτικών την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και το πρωί και το απόγευμα.

- Advertisement -

2 3 4 5 6 7 8

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ