13.2 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Σταγών και Μετεώρων Σεραφείφ: Καλά νέα για όλη την Θεσσαλία η μονιμοποίηση της Μητρόπολης

Ως μια σημαντικά καλή είδηση όχι μόνο για την Καλαμπάκα αλλά για ολόκληρη την Θεσσαλία χαρακτήρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ την απόφαση για την μονιμοποίηση της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, αρχικά από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (9 Οκτωβρίου 2015) και εν συνεχεία από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου έλαβε τις σχετικές υπογραφές και η Μητρόπολη μας πλέον, είναι μόνιμη και έχει δημοσιευθεί στο Φύλλο της Κυβερνήσεως, όπου αναφέρονται τα εξής:
4. Η παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4301/2014 (Α΄ 223) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «1. Καταργούνται οι πέντε (5) κενές, προσωρινές και προσωποπαγείς, Ιερές Μητροπόλεις Νέων Λιοσίων Φαρσάλων και Δομοκού, Αγιάς και Συκουρίου, και Μεγαλοπόλεως, οι οποίες ιδρύθηκαν με το άρθρο 12 του ν. 1951/1991 (Α΄ 84), ενώ οι λειτουργούσες Ιερές Μητροπόλεις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου και Σταγών και Μετεώρων διατηρούνται ως μόνιμες δυνάμενες να πληρωθούν κατά τις διατάξεις του ν. 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος» (Α΄ 146).»
Ο Σεβασμιότατος Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος εργάστηκε σκληρά για τη μονιμοποίηση της Μητροπόλεως σε δηλώσεις του στο «Λέσχη 97,6» εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίηση του, λέγοντας τα εξής:
«Είναι ένα σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας, την Θεσσαλία και την εκκλησία μας. Είναι σημαντική σε περιεχόμενο και σε νόημα, η αποστολή της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων. Μπορεί και πρέπει να αποδώσει σε μέγιστο βαθμό, πολλά και πιστεύω πως θα το κάνει. Πέραν του ότι είμαι εγώ εδώ σήμερα ζωντανός, όταν θα έρθει ο διάδοχος μου, θα συνεχίσει την προσφορά της.
Είναι σημαντική η προσφορά της Μητροπόλεως. Να ευχηθούμε να έχει ζωή, που να δίνει νόημα στη ζωή.
Έκανα το καθήκον μου. Αγωνιζόμουν, ενοχλούσα για την μονιμότητα και οπού άλλοι βοήθησαν σε αυτό. Η Μητρόπολη λειτουργούσε πάντοτε καλά και παρήγαγε έργο. Αυτό εκτιμήθηκε και είναι σημαντικό που συντελέστηκε η μονιμότητα και με τη δική μου βοήθεια και με την βοήθεια πολλών άλλων. Συμπαραστάθηκαν πολλοί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων! Ο καθένας όμως είναι ελεύθερος να σκεφτεί και να κάνει ότι θέλει, αρκεί να το κάνει με καλή διάθεση και να μην προκαλεί ζημιά στην εκκλησία. Από εδώ και πέρα έχει πολύ δουλειά».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ