23 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στα 92 του χρόνια έγινε μέλος στην ΙΡΑ

Μια ιστορική και, ταυτόχρονα, συγκινητική στιγμή για την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών (ΙΡΑ) είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε το απόγευμα της Παρασκευής, 5 Ιουνίου 2015. Ο 92χρονος κ. Ηλίας Χασιώτης, Μοίραρχος ε.α. της Ελληνικής Χωροφυλακής, έγινε για πρώτη φορά μέλος της τοπικής διοίκησης Καρδίτσας ΙΡΑ.
Η επίσημη συνάντηση, που ήταν αποτέλεσμα προηγούμενων επαφών μας, έγινε στον πλέον κατάλληλο χώρο, το Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας. Εκεί, ο απόμαχος Αξιωματικός μας εντυπωσίασε με τις αφηγήσεις του σχετικά με διάφορα περιστατικά και συμβάντα της καριέρας του, ενώ και ο ίδιος δεν έκρυψε τον εντυπωσιασμό του για τον πλούτο των εκθεμάτων του Μουσείου, όπου τον ξενάγησε ο ιδρυτής κ. Δημήτριος Καλλιαντζής. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι υπέγραψε την αίτηση του με κονδυλοφόρο πένα και μελάνι της δεκαετίας του ’50. Ο κύριος Ηλίας, που είναι ακμαιότατος παρά την προχωρημένη ηλικία του και με διαύγεια μυαλού που εντυπωσιάζει, συγκινημένος από εκθέματα που του θύμιζαν την πολύχρονη καριέρα του υποσχέθηκε να δωρίσει στην τοπική μας το χιτώνιο της στολής που φυλάσσει ως κόρη οφθαλμού στην οικία του και δέχτηκε να καταγραφούν οι αφηγήσεις του, με απώτερο σκοπό να διασωθούν ως ιστορικά ντοκουμέντα.
Η τοπική διοίκηση Καρδίτσας αισθάνεται ιδιαίτερη υπερηφάνεια για την προσθήκη του νέου μέλους στους κόλπους της και προσδοκά στο άμεσο μέλλον να ενισχυθούν οι δεσμοί των εν ενεργεία μελών με τους απόστρατους – παλαιά μέλη, καθώς είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να το πετύχει αυτό.
‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Ζαρχανής Νικόλαος Γούσιας

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ