16.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Στην Αθήνα ο Οικ.Πατριάρχης – Συνάντηση του Πρ.Παυλόπουλου με τα μέλη της ΔΣΟ (ΦΩΤΟ)

Το μεσημέρι έφτασε στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος που θα δώσει το παρών στη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα: «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή».

- Advertisement -

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας, τους Προέδρους και τους Εισηγητές των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ.Αμανατίδης, είπε: “Κύριε Πρόεδρε, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας που μας δεχτήκατε. Ζητήσαμε την συνάντηση επειδή γνωρίζουμε την ευαισθησία σας, ειδικά για τα θέματα της προστασίας των θρησκευτικών δικαιωμάτων, αλλά και πολιτιστικών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα στην περίοδο που υπάρχουν τόσα προβλήματα στην γύρω περιοχή μας. Μαζί μας βρίσκεται ο Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας κος Sergey Popov και τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας, όπως τα έχετε γνωρίσει. Και να σας διαβεβαιώσουμε ότι σαν οργάνωση δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, έτσι ώστε να σταματήσουν οι καταστροφικές συνέπειες των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή και των διώξεων που υφίστανται πολλοί πληθυσμοί στην περιοχή. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Πρόεδρε”.

Από την πλευρά του, ο κ.Παυλόπουλου ανταπάντησε: “Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι, πάνω από είκοσι χρόνια- ήδη από το 1993-η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, συνεισφέρει τα μέγιστα στην διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, το οποίο όπως είναι γνωστό στηρίζεται πάνω σε τρεις πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας είναι η αρχαία Ελλάδα, μέσα από την ελευθερία και το πνεύμα. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η Ρώμη, μέσα από το κράτος και το δίκαιο. Και ο τρίτος πυλώνας είναι ο Χριστιανισμός, η Χριστιανική Διδασκαλία, όπως προκύπτει πρωτίστως από τα δεδομένα της Ορθοδοξίας. Δεδομένα τα οποία αφορούν την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι το μήνυμα της Ορθοδοξίας σήμερα για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, όταν υπάρχουν ακόμα και στην Πατρίδα μας φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης. Και όταν υπάρχουν εστίες πολέμου, κυρίως στην Μέση Ανατολή, οι οποίες δημιουργούν κύματα προσφύγων, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε υπό το πρίσμα της προστασίας του ανθρώπου. Το πρίσμα της προστασίας της αξίας του ανθρώπου. Γνωρίζω ότι η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ακριβώς αυτό το στόχο έχει, μέσα από την ορθόδοξη νοοτροπία: Να δώσει το μήνυμα της ειρήνης και της προστασίας του ανθρώπου. Αλλά το έργο σας σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι εξαιρετικά επίκαιρο και εξίσου σημαντικό. Σας ευχαριστώ γιατί είστε εδώ. Θέλω να σας τονίσω πως το είχα πει ήδη πριν την έναρξη της άσκησης των καθηκόντων μου, ότι ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας θα είναι στη διάθεσή σας για να διευκολύνει το έργο σας, ώστε το μήνυμά σας να περάσει σε όλους τους λαούς και στις πολιτικές ηγεσίες, για να μπορέσουμε να πορευθούμε σε έναν άλλο κόσμο, όπως ταιριάζει στην Ευρώπη, στον πολιτισμό της και στην προοπτική της. Σας ευχαριστώ πολύ”.

patr6 patr1 patr2 patr3 patr4 patr5

πηγη:http://www.agioritikovima.gr

Array

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ