23.1 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Στην Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων του Βαλομανδρίου βρέθηκε ο δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλομανδρίου στις 19.00,  η λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων του Βαλομανδρίου, παρουσία των Τοπικών Αρχών με θέμα «λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των κατοίκων, από την πρόσφατη θεομηνία».

- Advertisement -

Πριν  από το ξεκίνημα της  Συνέλευσης ο κ. Δήμος Μάντζαρης  αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ανέγνωσε το ψήφισμα των κατοίκων του Βαλομανδρίου.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης δίνοντας αναλυτικά σαφείς εξηγήσεις  των ζημιών που προκάλεσαν, την υπερχείλιση του Πηνειού Ποταμού και τις καταστροφές που τις προκάλεσαν.

Κατόπιν αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα, όσο και από τον Δήμο Πύλης και Δήμο Τρικκαίων ούτως ώστε να αποζημιωθούν οι κάτοικοι.

Ο δήμαρχος κ. Δημήτριος Παπαστεργίου στην σύντομη ομιλία του τόνισε τα εξής..

Κάναμε ότι μπορούσαμε , αισθάνομαι άσχημα εκ μέρους της Πολιτείας για έργα που εδώ και χρόνια θα μπορούσαν να έχουν γίνει, προβλήματα και λάθη 50 ετών τα πληρώνετε εσείς σήμερα όπως την έλλειψη έργων στα αναχώματα και την εκβάθυνση του Πηνειού, αλλά πιθανώς και η χωματερή στην κοίτη του να είναι μια από τις αιτίες.

Ακολούθησε η ομιλία του δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα ο οποίος θεώρησε άμεση την ανάγκη εκβάθυνσης του Πηνειού ποταμού και την ανύψωση των αναχωμάτων σε προβληματικά του σημεία.

Θεώρησε επίσης επιτυχία την ανακήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με ότι καλό αυτό απορρέει.  Ακόμη είπε επειδή η ενίσχυση των 660 ευρώ θα καθυστερήσει, αυτό το ποσό να δοθεί από ιδίους πόρους των Δήμων. Σχετικά με τα προϊόντα που είναι αποθηκευμένα και καταστράφηκαν με τον Νόμο που ισχύει στα ΠΣΕΑ, που αν δεν τροποποιηθεί θα καθυστερήσουν οι αποζημιώσεις αρκετό χρονικό διάστημα. Στον Υπουργό επισημάνθηκαν τα παραπάνω και ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει.

Στην Λαϊκή Συνέλευση παρευρέθηκαν  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, ο Π.Σ. κ. Ντίνος Μπάρδας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πύλης  κ. Άρης Τζάνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παραποτάμου κ. Παναγιώτης Καλυβιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήριος Αγγέλης, ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Μπάντζιος.

Να επισημάνουμε ότι την επομένη ημέρα Πέμπτη 29/9/16 συνεχίστηκαν απρόσκοπτα οι καταγραφές των ζημιών στο Βαλομάνδρι, με την παρουσία της Προϊσταμένης  της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Πύλης κ. Φανής Μαρκαντά και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ