22.2 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στην προμήθεια σωλήνων άρδευσης προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υπογειοποίηση δικτύων 20,4 χλμ της Π.Ε. Καρδίτσας

Στην προμήθεια σωλήνων άρδευσης προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υπογειοποίηση δικτύων της Π.Ε. Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε παρουσία του γενικού διευθυντή της Περιφέρειας κ. Κώστα Μέγα, τη σύμβαση του εν λόγω έργου προϋπολογισμού 349.969,19 € (με Φ.Π.Α). Με το έργο αυτό ο πρόκειται να πραγματοποιηθούν αντικαταστάσεις δικτύων συνολικού μήκους 20,4 χιλιομέτρων σε όλο το εύρος της Π.Ε Καρδίτσας.

- Advertisement -

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Στόχος μας ως αιρετή Περιφέρεια, είναι να παρεμβαίνουμε με μικρά και μεγάλα έργα στην καλυτέρευση της καθημερινότητας του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας. Λύνουμε μικρά και καθημερινά προβλήματα που ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό τομέα με έργα και δράσεις ουσίας. Στο νέο ΕΣΠΑ, όπου θα διαθέτουμε και Γεωργικό Ταμείο, έχουμε τη δυνατότητα για την υλοποίηση και άλλων έργων με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του αγροδιατροφικού τομέα στη Θεσσαλία».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε τα εξής: «Με το έργο αυτό καλύπτουμε ανάγκες που δημιουργούνται στον αγροτικό τομέα. Οι σωλήνες θα αντικαταστήσουν τμήματα υπαρχόντων επιφανειακών αγωγών άρδευσης, τα οποία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (παγετός , πλημμύρες κ.λ.π) αλλά και λόγω παλαιότητας έχουν φθαρεί με συνέπεια την απώλεια μεγάλων ποσοτήτων νερού».

Η μελέτη συντάχθηκε από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας και το ποσό της σύμβασης είναι 328.971,05 € (με Φ.Π.Α).Η προμήθεια θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις Κ.Α.Π. Στη σύμβαση προβλέπεται η προμήθεια σωλήνων άρδευσης από μη πλαστικοποιημένο πολυβινυλο-χλωρίδιο (P.V.C –U) ονομαστικής διαμέτρου D 160 mm , D 280 mm , D 315 mm , D 450 mm σε τεμάχια των 6,00 μ , ονομαστικής πίεσης 10 at , καθώς και σωλήνες άρδευσης από ταινιοχάλυβα με συνδέσμους ταχείας σύνδεσης τύπου PERROT , σε τεμάχια των 6,00 μ.. Αναλυτικά περιλαμβάνονται:
1Α.- Προμήθεια σωλήνων ονομαστικής διαμέτρου D 160 mm σε τεμάχια των 6,00 μ από P.V.C ονομαστικής πίεσης 10 at .
τεμάχια 2.746 , μέτρα μήκους 16.476
1Β.- Προμήθεια σωλήνων ονομαστικής διαμέτρου D 280 mm σε τεμάχια των 6,00 μ από P.V.C ονομαστικής πίεσης 10 at .
τεμάχια 100 , μέτρα μήκους 600.
1Γ.- Προμήθεια σωλήνων ονομαστικής διαμέτρου D 315 mm σε τεμάχια των 6,00 μ από P.V.C ονομαστικής πίεσης 10 at
τεμάχια 166 μέτρα μήκους 996.
1Δ.- Προμήθεια σωλήνων ονομαστικής διαμέτρου D 450 mm σε τεμάχια των 6,00 μ από P.V.C ονομαστικής πίεσης 10 at .
τεμάχια 67 μέτρα μήκους 402.
2.- Προμήθεια σωλήνων Φ 150 χιλστ. σε τεμάχια των 6,00 μ από ταινιοχάλυβα με συνδέσμους ταχείας σύνδεσης τύπου Perrot .
τεμάχια 333 , μέτρα μήκους 1.998

Ο χρόνος παράδοσης των σωλήνων ορίζεται σε εξήντα (60) ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.Η παράδοση των παραπάνω υλικών άρδευσης θα γίνει στις αποθήκες της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (περιοχή Τ.Κ. Καρδιτσομαγούλας) και θα φυλάσσονται μέχρι την αντικατάσταση των αγωγών. Παρόν στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο ανάδοχος κ. Θεοφάνης Τακούδης.

Στη φάση της υλοποίησης το νέο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Κληροδοτούμε τα σχολεία του αύριο και στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία»

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το νέο κτίριο για την στέγαση των μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου πρόκειται να αποκτήσει η Αλόννησος, καθώς δόθηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου με τίτλο «Προσθήκη Αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου», προϋπολογισμού 1.526.000 €.

Σε δήλωσή του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε τα ακόλουθα: «Με προσπάθεια, συνεργασία και στοχευμένη δουλειά, κάνουμε πράξη «διαγενεακές» πολιτικές. Δηλαδή το τι κληροδοτούμε στο μέλλον. Και εμείς σήμερα κληροδοτούμε τα σχολεία του αύριο και στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία. Εντάξαμε ένα σημαντικό έργο, το οποίο λύνει το πρόβλημα στέγασης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της Αλοννήσου. Η κατασκευή του νέου κτιρίου ήταν επιβεβλημένη καθώς το υπάρχον κτίριο δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες των μαθητών και των δασκάλων. Πλέον, δημιουργείται ένα σύγχρονο σχολείο με σύγχρονες προδιαγραφές,το οποίο λύνει το ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Η υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται χάριν στην άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο του νησιού».

«Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό έργο, διότι αναφέρεται στα παιδιά μας. Η έλλειψη χώρου είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως τα παιδιά που ζουν και συναναστρέφονται σε αυτό το περιβάλλον. Ας μην ξεχνάμε πως το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι τους. Η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας αποδίδει καρπούς» τονίζει ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης.

Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 848.263,39 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποτελεί μέρος του Ο.Σ.Α.Ν. Αλοννήσου.
Αφορά στην επέκταση του Δημοτικού Σχολείου του νέου οικισμού (Πατητήρι) στη νήσο Αλόννησο και περιλαμβάνει:

i. Προσθήκη κατ’ επέκταση ανεξάρτητου κτιρίου, με χρήση χώρων: αρχείο – γραμματεία – φωτοτυπικό και Ιατρείο.
ii. Κατασκευή νέου διωρόφου σχολικού κτιρίου, με χρήσεις χώρων ανά όροφο ως ακολούθως:
α) το υπόγειο περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους,
β) το ισόγειο περιλαμβάνει μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο WC αγοριών – κοριτσιών – ΑΜΕΑ και αποθηκευτικό χώρο,
γ) ο πρώτος υπέρ του ισογείου όροφος περιλαμβάνει χώρο αιθουσών διδασκαλίας, χώρο βιβλιοθήκης, χώρο WC ανδρών και χώρο WC κοριτσιών.
iii. Προσθήκη κατ’ επέκταση (Κτίριο Ι) στο είδη υπάρχον κτίριο, με χρήσεις αιθουσών διδασκαλίας και μικρού γραφείου.
Οι εν λόγω κατασκευές έχουν επιφάνεια 1.165 τ.μ. κυρίων χώρων και 510 τ.μ. βοηθητικών χώρων περίπου.

Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και είναι ένα ακόμα έργο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Αλοννήσου (ΟΣΑΝ). Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί, ενώ φορέας πρότασης και λειτουργίας του είναι ο Δήμος Αλοννήσου. Ακολουθεί η σύναψη της Σύμβασης εκτέλεσης του έργου για την έναρξη των εργασιών.

Στη φάση της υλοποίησης η προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας προϋπολογισμού 601.400 ευρώ

Την έγκριση για υπογραφή σύμβασης έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: ««Εξοπλίζουμε τα δημόσια νοσοκομεία, στηρίζουμε τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία»

Νέο βιοϊατρικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και για την ωτορινολαρυγγολογική κλινική (ΩΡΛ), αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για υπογραφή σύμβασης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου: «Προμήθεια και Εγκατάσταση Λοιπού ΒΙΤ Εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας», προϋπολογισμού 601.400,00 €, (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα, εξοπλίζουμε με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ως αιρετή Περιφέρεια στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Με τα νέα μηχανήματα βελτιώνουμε την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και συντελούμε στην αρτιότερη λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Η ευθύνη του νοσοκομείου είναι πλέον να τρέξει γρήγορα τις διαδικασίες για την εγκατάσταση του εξοπλισμού αλλά και την προμήθεια του υπόλοιπου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού».

Ειδικότερα υπογράφηκαν από τον περιφερειάρχη μετά από επαναληπτική διαγωνιστική διαδικασία, τρείς νέες προεγκρίσεις συμβασιοποίησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Θεσσαλίας προς τον Φορέα Υλοποίησης του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Λοιπού ΒΙΤ Εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας» που είναι το Τμήμα Προμηθειών του Π. Γ. Ν. Λάρισας, με Κύριο του έργου το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Τα ποσά των τριών νέων προς υπογραφή Συμβάσεων είναι αντίστοιχα 436.342,50 €, 29.987,40 € και 56.587,09 € που αφορούν την προμήθεια του εξοπλισμού :

ΣΥΜΒΑΣΗ 1 : Προμήθεια Αναπνευστήρων & Μόνιτορ Ζωτικών Λειτουργιών
ΣΥΜΒΑΣΗ 2 : Κλίνες ΜΕΘ
ΣΥΜΒΑΣΗ 3 : Ενδοσκοπικός πύργος & σετ ενδοσκοπικής χειρουργικής

Για τον υπόλοιπό εξοπλισμό που αφορά την προμήθεια ενός απλού εξεταστικού μικροσκοπίου για χρήση σε εξωτερικά ιατρεία, η διαγωνιστική διαδικασία απέβη άγονη και έτσι αναμένεται να επαναληφθεί σύντομα ο διαγωνισμός. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ακολουθεί πλέον η σύναψη των 3 συμβάσεων για την εκτέλεσή τους.
Το έργο αφορά στην προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας (ΒΙΤ) για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και για την ωτορινολαρυγγολογική κλινική (ΩΡΛ). Το φυσικό αντικείμενο της πράξης συνίσταται στην προμήθεια και εγκατάσταση στους χώρους του νοσοκομείου του παρακάτω εξοπλισμού βιοϊατρικής τεχνολογίας (ΒΙΤ):

• Δέκα αναπνευστήρες κατάλληλους για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι αναπνευστήρες διαθέτουν ποικιλία τρόπων αερισμού για ενήλικες, παιδιά και, κατ’ επιλογήν, νεογνά. Διαθέτουν οθόνη για απεικόνιση των παραμέτρων λειτουργίας και των συναγερμών, ενσωματωμένο νεφελοποιητή, ο οποίος σε συγχρονισμό με την αναπνευστική λειτουργία μπορεί να παρέχει φαρμακευτικές ουσίες και εσωτερική μπαταρία για αυτόνομη λειτουργία.
• Δέκα μόνιτορ και κεντρικός σταθμός παρακολούθησης. Ο κεντρικός σταθμός αποτελείται από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα παραθυρικού περιβάλλοντος, δύο έγχρωμες οθόνες, ένα θερμικό καταγραφικό για εκτύπωση στοιχείων του ασθενούς και έναν εκτυπωτή δικτύου. Ο κεντρικός σταθμός μπορεί να συνδεθεί ενσύρματα ή ασύρματα με μέχρι και 16 παρακλίνια μόνιτορ. Τα τελευταία έχουν μεγάλη οθόνη και επικοινωνούν με τον κεντρικό σταθμό μέσω δικτύου Ethernet αλλά και μεταξύ τους. Παράγουν ποικιλία οπτικοακουστικών συναγερμών και μπορούν να καταγράφουν, μεταξύ των άλλων, αιματηρές και αναίμακτες πιέσεις, ηλεκτροκαρδιογράφημα για μεγάλη χρονική διάρκεια, κορεσμό οξυγόνου και θερμοκρασία του ασθενούς.
• Δέκα κλίνες κατάλληλες για μονάδα εντατικής θεραπείας, οι κινήσεις των οποίων μπορούν να ενεργοποιηθούν ηλεκτρικά μέσω χειριστηρίων και ποδοδιακοπτών. Η κάθε κλίνη διαθέτει μπαταρία για αυτόνομη λειτουργία σε περιπτώσεις μεταφοράς και όλες τις απαραίτητες θέσεις για την ανάρτηση παρελκόμενων.
• Εξεταστικό μικροσκόπιο με σύστημα παρατήρησης για εξέταση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία της ΩΡΛ κλινικής.
• Τροχήλατο ενδοσκοπικό πύργο, για την διενέργεια επεμβάσεων στη μύτη και στις παραρρίνιες κοιλότητες. Το σύστημα περιλαμβάνει αγωγό ψυχρού φωτισμού, άκαμπτα ενδοσκόπια ρινός ψυχρού φωτισμού, ψηφιακή ενδοσκοπική κάμερα υψηλής ανάλυσης, ιατρικό monitor υψηλής ανάλυσης και πηγή ψυχρού φωτισμού, κατάλληλη για χρήση σε ενδοσκοπικές εφαρμογές.
• Σετ εργαλείων ενδοσκοπικής χειρουργικής, που περιλαμβάνει λαβίδες, κόπτουσες λαβίδες, ανιχνευτές στομίων, ενδοσκοπικά ψαλίδια και διάφορα είδη αναρροφήσεων, που θα χρησιμεύσουν στη διενέργεια πολλών τύπων επεμβάσεων ωτορινολαρυγγολογικής φύσης με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ