19 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Στηρίξτε για να… στηρίξουμε, όσους έχουν ανάγκη! (ΦΩΤΟ)

Καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα στο κτήριο του παλαιού νοσοκομείου Τρικάλων λειτουργούν οι «Κοινωνικές Δομές Δράσεις Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας».
Στο σύνολο 26 εργαζόμενοι με πολύ μεράκι προσφέρουν εδώ και έναν μήνα τον καλύτερο εαυτό τους και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά, όπως μαρτυρά και το φωτογραφικά υλικό του trikalaola.gr.

- Advertisement -

DSC_0001 DSC_0002 DSC_0003 DSC_0004 DSC_0005 DSC_0006 DSC_0007 DSC_0008
Στο κτήριο λειτουργεί το Κέντρο ημερήσιας Φροντίδας, όπου εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή 30 άτομα και έχει να κάνει με συμπολίτες που κατοικούν σε ακατάλληλα σπίτια, ή σε σπίτια που δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό) ή σε σπίτια χωρίς επαρκείς χώρους. Το βάρος πέφτει στην προσωπική υγιεινή και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και πληροφόρηση.
Το Κοινωνικό Εστιατόριο, καλύπτει καθημερινά 50 άτομα! Είναι δωρεάν γεύματα για οικονομικά αδύναμους συμπολίτες και για την οικογένεια τους.
Τα γεύματα προμηθεύονται μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με εστιατόρια και ταβέρνες, αλλά και την στήριξη της ΣΜΥ, και φορέων. Ενώ επειδή η ζήτηση είναι μεγάλη οι υπεύθυνοι του προγράμματος ζητούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο εξυπηρετεί περίπου 100 άτομα, ένας αριθμός πολύ μεγάλος. Χορηγεί δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε ανασφάλιστους. Ενώ υπάρχει κατ’ εξαίρεση και η διευκόλυνση σε ασφαλισμένους που είναι οικονομικά αδύναμοι.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο συνεργάζεται με τους γιατρούς του Κοινωνικού Ιατρείου και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του δήμου.
Το Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί πλέον με περισσότερες ειδικότητες, αλλά και καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα υπάρχει στο κτήριο γιατρός για να εξυπηρετήσει ανάγκες.
Τέλος, το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι το μόνο που λειτουργεί σε άλλο χώρο, στον Άγιο Οικουμένιο (πρώην Σεισμπόπληκτα) και εκεί εξυπηρετούν περισσότερα από 150 άτομα.
Αυτό πάντως που τόνισαν με μια φωνή τα 26 άτομα που δουλεύουν στις Δομές είναι ότι η στήριξη θα πρέπει να αυξηθεί, ώστε με τον τρόπο αυτό να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, αφού οι ανάγκες είναι πραγματικά μεγάλες.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Για να ενταχθεί κάποιος/α σε μια ή περισσότερες Δομές χρειάζεται να προσκομίσει τα παρακάτω Δικαιολογητικά:
1. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
3. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ Ε1- Ε9 ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝ. ΕΤΟΥΣ 2014 ή ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (μη υποχρέωση υποβολής Φορολογικής Δήλωσης), ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Υ.
4. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ (αν υπάρχει)
5. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (αν υπάρχουν)
6. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (αν υπάρχει)
Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες θεωρούνται εμπιστευτικά και θα τηρηθούν απολύτως οι κανόνες που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Δικαίωμα υποβολής Αίτησης έχουν και εκείνοι/ες που στο παρελθόν ήταν ωφελούμενοι/ες στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων.
Όσοι/ες έχουν υποβάλει Αίτηση στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης του Δήμου Τρικκαίων, από τις 10/6/2014 ως και σήμερα, δεν χρειάζεται να υποβάλλουν νέα Αίτηση.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ, στην οδό Ομήρου, αριθ. 6, τηλ. 24310 36900.
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 9 π.μ. ως 5 μ.μ.
Οι Δομές λειτουργούν με ευθύνη της αμκε ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ και του Δήμου Τρικκαίων και με τη σύμπραξη των φορέων: Επιμελητήριο Τρικάλων, Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων, Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, Φίλες της Αγάπης, Χριστιανική Αδελφότης κυριών «Η Αγία Βαρβάρα».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ