14.8 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Στη διοίκηση της ΤτΕ ο Γιάννης Στουρνάρας

Την κρίσιμη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, με πενταετή θητεία, ανέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού που επικυρώθηκε από την Γενική Συνέλευση της Τράπεζας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

- Advertisement -

“Ανακοινώνεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή”, αναφέρεται συγκεκριμένα.

Σημειώνεται πως η θητεία του νυν διοικητή, Γ. Προβόπουλου, λήγει στις 20 Ιουνίου, ενώ σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται η θητεία και της υποδιοικήτριας Ελ. Λουρή Δενδρινού.

Σύμφωνα με πηγές της ΤτΕ, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, επικοινώνησε την Τρίτη τηλεφωνικά με τον κ. Προβόπουλο, τον οποίο ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της κρίσης.

Ένσταση από την αξιωματική αντιπολίτευση

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επανέλαβε την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα, στην Τράπεζα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι είναι εκφραστής μίας πολιτικής, με την οποία διαφωνούν και την οποία θέλουν να ανατρέψουν.

Ανέφερε πως στην συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του μετέφερε την διαφωνία του κόμματος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να κινηθεί μονομερώς στην τοποθέτηση του νέου διοικητή.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ