23.3 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Στο ΣΕΦ για την… εμπειρία τα Τρίκαλα Β.C

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (10/11, 18:00) στο ΣΕΦ τα Τρίκαλα Bc Aries στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 5η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

- Advertisement -

«Ο νέος μας προπονητής έχει δώσει τεράστια βαρύτητα στην αμυντική λειτουργία», επισήμανε ο Όλιβερ Λαφαγιέτ, ο 30χρόνος Αμερικανός πόιντ γκαρντ των «ερυθρολεύκων», εν όψει της αυριανής συνάντησης. Οι τοποθετήσεις του Λαφαγιέτ:

Για την σημασία του αγώνα για τον Ολυμπιακό: «Πρόκειται για ένα εντός έδρας παιχνίδι και μοναδικός μας στόχος είναι η νίκη και τίποτα άλλο. Έχουμε κάνει μια ήττα που μας “πλήγωσε” βαθμολογικά και δεν χωράει άλλο στραβό αποτέλεσμα».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Όπως και στο παιχνίδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, έτσι και κόντρα στα Τρίκαλα για εμάς όλα θα αρχίσουν από την άμυνα μας. Ο νέος μας προπονητής έχει δώσει τεράστια βαρύτητα στην αμυντική μας λειτουργία. Οπότε απέναντι στα Τρίκαλα όλα θα αρχίσουν από την άμυνα. Από εκεί θα πάρουμε ενέργεια ώστε να βρούμε εύκολους πόντους στην επίθεση».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Τα Τρίκαλα διαθέτουν μια ομάδα που παίζει γρήγορο μπάσκετ. Προσπαθούν να πηγαίνουν σε γρήγορες επιθέσεις, έχουν καλές επιλογές και προτιμούν το σκορ να πηγαίνει σε υψηλά επίπεδα. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε λοιπόν να κάνουν το παιχνίδι τους».

Σχετικά με το που θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός: «Στην ομαδική δουλειά σε επίθεση και άμυνα. Επιθετικά πρέπει να μοιράσουμε σωστά τη μπάλα, να βρούμε τα ελεύθερα σουτ και να μην κάνουμε λάθος επιλογές. Όσο για την αμυντική μας συμπεριφορά και εκεί χρειάζεται να κάνουμε ομαδική προσπάθεια με σωστές βοήθειες και αρκετή συγκέντρωση. Επίσης θέλουμε να ελέγξουμε και τα ριμπάουντ».

«Όπως και το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στον Παναθηναϊκό έτσι και κόντρα στον Ολυμπιακό θέλουμε να δείξουμε ότι έχουμε κάνει πρόοδο σαν ομάδα και να αποκομίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες», δήλωσε ο Κώστας Φλεβαράκης, ο προπονητής της θεσσαλικής ομάδας και επισήμανε ότι: «Το μυαλό όλων μας είναι στα επόμενα παιχνίδια τα οποία και θα πρέπει να κερδίσουμε αρχής γενομένης με το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου κόντρα στον Πανελευσινιακό».

Πρόκληση ομαδική και ατομική είναι ο αυριανός αγώνας σύμφωνα με τον Μπράιν Τρέισι, τον 27χρόνο Αμερικανό φόργουορντ των Τρικάλων Bc Aries: «Έχουμε προετοιμαστεί όπως σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι προφανές ότι η αποστολή μας είναι δύσκολη γιατί παίζουμε απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Απέναντι στον Παναθηναϊκό παίξαμε σχεδόν τρία δεκάλεπτα ως ίσος προς ίσο, θέλουμε να δυσκολέψουμε και τον Ολυμπιακό και να δείξουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι μία πρόκληση και ομαδική και ατομική γιατί πάντα θες να παίζεις καλά απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Όσον αφορά εμάς σε κάθε παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι, έχουμε μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου αλλά και τους ρόλους μας μέσα στο γήπεδο».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ