14.2 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στο “σφυρί” 146 κρατικά πολυτελή και μεγάλου κυβισμού Ι.Χ. – Ξεκινά ηλεκτρονική δημοπρασία

Ξεκινά εντός των επομένων ημερών η ηλεκτρονική δημοπράτηση κρατικώναυτοκινήτων από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά την ψήφιση του νόμου που προβλέπει την πώληση κρατικών οχημάτων μέσω διαδικτύου.

- Advertisement -

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», η κυβέρνηση προτίθεται να βγάλει στο σφυρί αρχικά 146 πολυτελή και μεγάλου κυβισμού κρατικά αυτοκίνητα τα οποία είχε παραχωρήσει σε δημόσιες υπηρεσίες. Ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες να προετοιμαστούν για την λειτουργία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων από την οποία θα γίνει η δημοπράτηση των αυτοκινήτων και το αργότερο σε 15 ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πωλήσεις.

 

Οι ενδιαφερόμενοι που μπορεί να είναι ιδιώτες ή επιχειρηματίες στον χώρο του αυτοκινήτου, θα μπορούν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική δημοπρασία συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην σχετική φόρμα που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα των πωλήσεων που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 

Στα στοιχεία περιλαμβάνονται τα ατομικά στοιχεία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου, ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), ο αριθμός μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Μετά την εγγραφή ακολουθεί χρονικό διάστημα 30 ημερών όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφτούν και να αξιολογήσουν τα αυτοκίνητα στον χώρο όπου αποθηκεύονται ανά την επικράτεια.

 

Με την ολοκλήρωση του 30ήμερου κύκλου ξεκινά η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπράτησης η οποία θα διαρκέσει τρείς ημέρες μετά την πρώτη κατάθεση προσφοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο θα έχει κάνει την εκτίμηση της τιμής του αυτοκινήτου και θα έχει καταγράψει την τιμή εκκίνησης. Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου η τελική τιμή πώλησης δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την τιμή εκκίνησης που θα έχει προσδιοριστεί

πηγή:iNewsgr.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ