15.5 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ΄ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΤΡΙΤΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ MECVET

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος MECVET – Development and Test of a Modular ECVET System in Europe, που έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από την Εθνική Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Τουρκίας στα πλαίσια του Leonardo Da Vinci (Σχέδια μεταφορά καινοτομίας – TOI), πραγματοποιήθηκε από 12/11/2014 μέχρι 15/11/2014, στη Σόφια της Βουλγαρίας η τρίτη εταιρική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος.
Ο κύριος σκοπός του έργου MECVET είναι η ανάπτυξη και δοκιμή ενός αρθρωτού συστήματος ECVET στο τομέα της φροντίδας των ηλικιωμένων στην Ευρώπη και εκτός του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας συμμετέχουν ως εταίροι και οργανισμοί, ινστιτούτα, εταιρείες, Πανεπιστήμια και δημόσιοι φορείς από τις χώρες: Τουρκία, Βουλγαρία, Ελβετία, Πορτογαλία, Γερμανία. Στα πλαίσια του έργου θα γίνει μεταφορά του Ευρωπαϊκού Προγράμματος και την μεθόδου ESO-CERT στην γηριατρική και ειδικότερα στον τομέα της φροντίδας των ηλικιωμένων δίδοντας την ευκαιρία για την αναγνώριση της τεράστιας έκτασης επαγγελματικής κατάρτισης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην εταιρική αυτή συνάντηση παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα μαθησιακά αποτελέσματα και η μεθοδολογία του αρθρωτού συστήματος ECVET στο τομέα της φροντίδας των ηλικιωμένων στην Ευρώπη καθώς και Ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί στις χώρες των εταίρων και χαρακτηρίστηκαν ως καλές πρακτικές στον τομέα της φροντίδας των ηλικιωμένων ή/και του συστήματος ECVET. Εκ μέρους του Α.ΚΕ.Θ. συμμετείχαν δυο στελέχη και πραγματοποίησαν παρουσίαση με τίτλο “Three Pilot Projects on ECVET and Elderly Care– The case of Greece”.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ