14.7 C
Trikala
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Άλλη μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση ήρθε και προστέθηκε κι αυτή με τη σειρά της στην 20χρονη επιτυχημένη πορεία της Μουσικής Σχολής «Παπαστάθη». Έλαβε χώρα στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

- Advertisement -

Την εκδήλωση άνοιξε η καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Νατάσα Παπαστάθη η οποία φανερά συγκινημένη έκανε μια αναδρομή στα όσα συνέβησαν αυτά τα είκοσι χρόνια και ευχαρίστησε όλους τους μαθητές που φοίτησαν στη σχολή, τους καθηγητές που δίδαξαν και όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο…

Το μουσικό μέρος άνοιξε με αποσπάσματα από το έργο «Μυθωδία» του Βαγγέλη Παπαθανσίου, όπου η χορωδία η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της σχολής με τις σοπράνο Ιωάννα Τσιλιμίγκα και Άννα Πατούκα απέδωσε με ιδιαίτερα θέρμη και ευαισθησία. Ακολούθησε το άκρως εντυπωσιακό «Ταγκό της Ρωξάνης» με σόλο τραγούδι τον Αποστόλη Λάσχο, τον Αποστόλη Βάκα, σόλο βιολί τον Φίλιππο Ρουσιαμάνη και σόλο κιθάρα τον καθηγητή κ. Γιάννη Μπέη σε μια ερμηνεία με βαθειά μουσικότητα και σφρίγος που σκόρπισαν ανατραχίλα στο κοινό και τους ερμηνευτές. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα κομμάτια With or with out you, My Way με σόλο τραγούδι τον Αποστόλη Λάσχο, Besame mucho με σόλο τραγούδι την Αριάδνη Τσιρίδου, Quandο και το ορχηστρικό Moon river από την ταινία «Breakfast at Tifanny’ s”. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα ρετρό τραγούδια Θα σε πάρω να φύγουμε, Μόνο κοντά σου, Σαν παραμύθι, Μένω σε κάποια γειτονιά, Χάθηκες στ’ αλήθεια – τραγούδι σε μουσική και στίχους του αείμνηστου Γιώργου Παπαστάθη, Ποια να’ σαι συ με σόλο τραγούδι τον Αποστόλη Λάσχο. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα δημοφιλή Κάθε λιμάνι και καημός σε τζαζ εκτέλεση, Πόλη μαγική, Ένας κόμπος η χαρά μου – σόλο κιθάρα Ειρήνη Πατραμάνη και Πες μου μια λέξη σε λάτιν ρυθμούς. Το ευχάριστο και συναρπαστικό πρόγραμμα έκλεισε με Μανώλη Χιώτη στα τραγούδια Δεν θέλω πια να ξαναρθείς με σόλο τραγούδι Αριάδνη Τσιρίδου, ντουέτο κιθάρας Γιάννης Μπέης και Ειρήνη Πατραμάνη σε λάτιν εκτέλεση, Ηλιοβασιλέματα και Λαός και Κολωνάκι με μπουζούκι το Θωμά Τάνκο και το Λευτέρη Τσικρικά.

Την πρωτότυπη ενορχήστρωση, τη διδασκαλία και τη διεύθυνση των μουσικών συνόλων είχε η καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής κ. Νατάσα Παπαστάθη. Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η κ. Τίνα Πάλλα, καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών, ενώ στην ηχητική κάλυψη και ηχοληψία ήταν ο κ. Κώστας Μπακοβασίλης και ο κ. Μάριος Παπαστάθης.

Χορηγοί της εκδήλωσης:

Πρότυπο Κέντρο Αγγλικής γλώσσας BUSY BEE – Βάσω Κατσίκη

M.KOTOULAS ENERGY S.A.-Αφοί Κωτούλα Πετρελαιοειδή α.ε.

STUDIO ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣΣκρέτας Βασίλης και Σκρέτας Κώστας

Βιβλιοπωλείο «ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ»Καράσης Αθανάσιος

LIBRO CAFE– Καφετέρια, URBANΕκτυπώσεις

ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ – Καφέ-ζαχαροπλαστείο

FLAMBE – Κατάστημα εσωρούχων

Η απόδοση των μουσικών έργων άγγιξε την τελειότητα και ταξίδεψε το φιλόμουσο κοινό σε παλιές θύμησες και νοσταλγίες, έτσι ώστε να σιγοτραγουδά την κάθε μελωδία. Το επίπεδο φανερά ανεβασμένο δε θύμιζε σε τίποτε πως ερμηνεία των κομματιών γινόταν από μαθητές και όχι από επαγγελματίες μουσικούς. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και παλιοί μαθητές της σχολής, οι οποίοι σήμερα είναι φοιτητές και απόφοιτοι μουσικών και άλλων σχολών. Η Μουσική Σχολή «Παπαστάθη» απέδειξε για άλλη μια φορά πως αποτελεί μια σταθερή και ιδιαίτερη μουσική αξία για τον τόπο μας χτίζοντας κάθε μέρα όλο και ψηλότερα το οικοδόμημά της!

Ευχόμαστε να συνεχίσει η όρεξη και η διάθεση για δουλειά και δημιουργία ώστε οι κόποι να αμειφθούν με το παραπάνω και για τα επόμενα χρόνια!……

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ