16.4 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ “NARDA”

Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων (Σ.Φ.Μ.Τ.), συνεχίζοντας το μουσικό του ταξίδι στην διαφορετικότητα αλλά και την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, οδήγησε το φιλόμουσο Τρικαλινό κοινό στους δρόμους της Βαλκανικής και Οθωμανικής Κλασικής Μουσικής, παρουσιάζοντας το μουσικό σύνολο Narda σε μια μοναδική εμφάνιση  το Σάββατο  15 Μαϊου 2016 στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

- Advertisement -

 

Το κανονάκι, το βιολί, το ούτι, το σάζι, το τομπάκ, το μπεντίρ, το νταραμπούκα, το κλαρίνο, το νέι, και το κοντραμπάσο και οι δεκαπέντε αξιόλογοι μουσικοί υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή τους Μάρκου Σκούλιου και τη μελωδική φωνή της Ειρήνης Σκανδάλου μάγεψαν τους παρευρισκόμενους και τους πρόσφεραν μια αξέχαστη μουσική εμπειρία. Ακούστηκε ένα άλλο είδος κλασικής μουσικής με ακούσματα που θώπευαν τα αυτιά. με συνθέσεις των Μεβλεβί και Μπεκτασί δερβίσηδων της λόγιας μουσικής της Οθωμανικής εποχής, των κλασικών παραδόσεων Αράβων και Περσών,  των παραδόσεων των Ασίκηδων και των Ζεϊμπέκηδων και  τα λαϊκά τραγούδια Αρμενίων, Σεφαραδιτών Εβραίων, Τούρκων, Αράβων και Αζέρων.

 

Το μουσικό σύνολο Narda λειτουργεί στo πλαίσιo του Εργαστηρίου Βαλκανικής και Οθωμανικής Μουσικής, Ιστορίας και Πολιτισμών (ΕΒΟΜΙΠ) του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

 

Την εκδήλωση προλόγισαν ο πρόεδρος του Σ.Φ.Μ.Τ κ. Ιωάννης Γεωργιάδης, ο κ. Μάρκος Σκούλιος που ενημέρωσε το κοινό για  τη δράση του μουσικού συνόλου Narda και η  κ. Βιργινία Γκαλέα, μέλος του  Σ.Φ.Μ.Τ, τελειόφοιτος του τμήματος Τουρκικών και Ανατολικών Σπουδών του ΕΚΠΑ που αναφέρθηκε σε μια σύντομη εισαγωγική ομιλία της, στις μεγάλες λόγιες, λαϊκές και θρησκευτικές μουσικές παραδόσεις της Ανατολής καθώς και στη σχέση τους με την ελληνική μουσική.

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ