19.6 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων με την μακρόχρονη και δημιουργική πορεία του συνεχίζει να πρωτοπορεί στις πολιτιστικές δραστηριότητες και να υπηρετεί υπεύθυνα την μουσική εκπαίδευση με το έμπειρο διδακτικό του προσωπικό. Οι εγγραφές ξεκίνησαν για το σχολικό έτος 2016-2017. Τα μαθήματα αρχίζουν 1 Οκτωβρίου 2016 .

- Advertisement -

Λειτουργούν τα τμήματα
Μουσική προπαιδεία : απευθύνεται σε μαθητές 4-8 ετών που μετά τη βασική εκπαίδευση κατατάσσονται στις σχολές του Ωδείου, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και ικανότητές τους.
Ομαδικά τμήματα : Βιολιού, φλογέρας, ντράμς, αρμονίου, πιάνου.
Σχολές Οργάνων: Σχολή πιάνου, κιθάρας, εγχόρδων (βιολί, βιολοντσέλο), πνευστών (φλάουτο , τρομπέτα , τρομπόνι, Ευφώνιο, κλαρινέτο, σαξόφωνο ), ντράμς και αρμονίου.
Σχολή Μονωδίας: Διδάσκεται κλασικό τραγούδι.
Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών: Λειτουργούν τα τμήματα Ενοργάνωσης πνευστών , Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Σύνθεσης.
Σχολή Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής: τμήμα μπουζουκιού, κλαρίνου, βιολιού.
Τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα της μουσικής διδάσκονται σε ολιγομελή τμήματα Δωρεάν ( Θεωρία, Σολφέζ, υποχρεωτικό Αρμονίας, Ιστορία της μουσικής, μορφολογία, Χορωδία υποχρεωτικό πιάνο, ενοργάνωση , μουσική δωματίου κ.λπ. )
Τίτλοι σπουδών : Τα πτυχία και τα διπλώματα στις αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που απονέμονται στους αποφοιτήσαντες σπουδαστές του Ωδείου είναι αναγνωρισμένα από το κράτος και ανοίγουν το δρόμο για καριέρα στο χώρο της μουσικής.
Βραβεία – διακρίσεις: σπουδαστές, του Ωδείου βραβεύονται κάθε χρόνο σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς , επιβεβαιώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης από το Ωδείο εκπαίδευσης.
Τα μαθήματα στα μουσικά όργανα είναι αυστηρά ατομικά.
Τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα της μουσικής διδάσκονται σε ολιγομελή τμήματα Δωρεάν ( Θεωρία, Σολφέζ, υποχρεωτικό Αρμονίας, Ιστορία της μουσικής, μορφολογία, Χορωδία υποχρεωτικό πιάνο, ενοργάνωση , μουσική δωματίου κ.λπ. )

Ειδικές παροχές

Εκπτώσεις διδάκτρων ( στο δεύτερο παιδί 15% έκπτωση στο τρίτο παιδί 20% έκπτωση)
Πολύτεκνες οικογένειες 50% και 60% έκπτωση
Μονογονεϊκές οικογένειες 30% έκπτωση
Απαλλάσσονται από τα δίδακτρα ( στο όργανο της φιλαρμονικής) οι σπουδαστές που συμμετέχουν στη Φιλαρμονική ως ενεργά μέλη
Εκπτώσεις διδάκτρων σε φοιτητές Πανεπιστημίων 30 % έκπτωση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ( Βύρωνος 32)
Ώρες λειτουργίας Γραμματείας :
Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή
8.00 – 16.00
Δ/νση : Βύρωνος 32 τηλ.: 24310-76620
Email: dimodeiotrik@yahoo.gr
web site www.dotrik.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων συνεχίζονται οι εγγραφές για νέους μαθητές από Δ’ Δημοτικού και άνω που θέλουν να διδαχθούν την τέχνη της μουσικής. Τα μαθήματα ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου και οι εγγραφές για την Α’ περίοδο γίνονται μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Η φοίτηση είναι για όλους δωρεάν. Στα τακτικά και μαθητευόμενα μέλη της, προσφέρεται απαλλαγή και μείωση διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο.
Η Φιλαρμονική στεγάζεται στο κτίριο της Δωροθέας Σχολής επί της οδού Στ. Σαράφη 42.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να μας επισκεφτείτε (Τρίτη και Πέμπτη από τις 6:00 μμ έως και τις 9:00 μμ) ή να μας καλέσετε στο 24310 74435.
Διδάσκονται Ξύλινα – Χάλκινα Πνευστά, Κρουστά και Θεωρητικά Μαθήματα.
Ως εκπαιδευτικό προσωπικό ορίζονται πτυχιούχοι μουσικοί διαφόρων ειδικοτήτων.
Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων έχει μια μακρά ιστορική διαδρομή. Η αρχική ίδρυσή της έγινε επίσημα το 1902, ενώ υπήρχε ομάδα μουσικών η οποία έπαιρνε μέρος σε εκδηλώσεις τουλάχιστον 10 χρόνια πριν. Σήμερα αποτελεί ενεργό τομέα του τμήματος Πολιτισμού & Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων.
Στην ιστορική της διαδρομή ευτύχησε να έχει άξιους αρχιμουσικούς και εκτελεστές που στις φλέβες τους κυλούσε το μεράκι και η ευαισθησία της μουσικής δημιουργίας, που παρέμεναν στους κόλπους της ανιδιοτελώς και με μοναδικό γνώμονα την διατήρηση και την ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και του πολιτισμού αυτού του τόπου.
Συμμετέχει σε Θρησκευτικές εορτές και Εθνικές επετείους, σε αθλητικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ εκτός του νομού. Διοργανώνει συναυλίες και προγραμματίζει μουσικές βραδιές σε συνοικίες και τοπικές κοινότητες του Δήμου μας με πλούσιο ρεπερτόριο από τη διεθνή και ελληνική μουσική σκηνή.
Yπεύθυνη της Δημοτικής Φιλαρμονικής είναι η κ. Μαίρη Μητσοπούλου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ