16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Συνταγή για καλαμπόκια στο φούρνο με μπέικον και παρμεζάνα

Ο ταλαντούχος σεφ νοστιμίζει τα καλαμπόκια με μπέικον και παρμεζάνα, τη στιγμή που τα αρωματίζει με μέλι….

- Advertisement -

Υλικά

4 καλαμπόκια
130 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
40 γρ. φιλέ αμυγδάλου
50 γρ. μέλι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια, ξεφλουδίζοντας τα. Βράζουμε τα καλαμπόκια, μετρώντας από όταν ξεκινήσει ο βρασμός, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, την τριμμένη παρμεζάνα και το φιλέ αμυγδάλου. Σε ένα ταψί, που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα ,απλώνουμε το μείγμα παρμεζάνας.

Αλείφουμε με μέλι με τη βοήθεια ενός πινέλου τα καλαμπόκια και τα κυλάμε στο ταψί με το μείγμα, έτσι ώστε να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια του καλαμποκιού. Τα τοποθετούμε στη σειρά, σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Όταν βγάλουμε τα καλαμπόκια από το φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: akispetretzikis.com

πηγη:http://www.koolnews.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ