23.1 C
Trikala
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Συνταγή για χοιρινό γεμιστό με πέστο

Αρώματα και γεύσεις σε σέρνουν από τη μύτη και σε οδηγούν στην κουζίνα για να απολαύσεις το λαχταριστό πιάτο του Άκη Πετρετζίκη. Χοιρινό γεμιστό με πέστο, λοιπόν, για να εντυπωσιάσεις ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό.

- Advertisement -

Υλικά

2 κιλά χοιρινό μπούτι
2 πατάτες μέτριες κομμένες στη μέση
2 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κούπα κρασί λευκό
2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
2 κεφάλια σκόρδο και άλλες 3 σκελίδες
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι γλυκάνισου
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία

Βάζουμε το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, τις 3 σκελίδες σκόρδο, το γλυκάνισο, ελαιόλαδο, 1 κουταλιά κοφτή αλάτι και 2 κουταλάκια πιπέρι σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια πάστα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Ανοίγουμε το κρέας «πεταλούδα» όσο το δυνατόν πιο λεπτό ή ζητάμε από το χασάπη μας να το κάνει. Αλείφουμε το εσωτερικό του κρέατος με την αρωματική πάστα και το τυλίγουμε το κρέας σε ρολό. Με τη βοήθεια σπάγκου το δένουμε σφιχτά.

Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε τα κεφάλια από τα σκόρδα κομμένα στα δύο και τις πατάτες. Πάνω τους βάζουμε το κρέας ώστε να μην ακουμπάει στον πάτο του ταψιού το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, αλείφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 3-4 ώρες.

Στα 30 λεπτά ρίχνουμε το κρασί πάνω στο κρέας και ανά 40 λεπτά ραντίζουμε το κρέας με τους χυμούς του. Είναι έτοιμο όταν μαλακώσει πάρα πολύ. Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε τουλάχιστον 20 λεπτά να ξεκουραστεί, πριν το κόψουμε φέτες και το σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες. Το σκόρδο μπορούμε να το αλείψουμε πάνω σε λίγο ψωμί.

Πηγή: akispetretzikis.com

πηγη:http://www.koolnews.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ