15 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σύλληψη ατόμων στην Λάρισα για «φρουτάκια»

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας εντοπίστηκε χθες (22-10-2014) το βράδυ στη Λάρισα καφενείο, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

- Advertisement -

Συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα, ηλικίας από 36 έως 66 ετών και συγκεκριμένα μία 56χρονη ημεδαπή, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, μία 57χρονη ημεδαπή που εργαζόταν ως σερβιτόρα, καθώς και τρία ακόμη άτομα, μία 66χρονη ημεδαπή και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36 και 54 ετών, που συμμετείχαν ως παίκτες, σε απαγορευμένο τυχερό παίγνιο.

Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ένας 45χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καφενείου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παραβίασης των νομοθεσιών περί παιγνίων, περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, περί αλλοδαπών, περί ναρκωτικών και της παράβασης υγειονομικών διατάξεων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σε κεντρικό καφενείο της πόλης αιφνιδιαστικό έλεγχο. Κατά τον έλεγχο, διαπίστωσαν ότι είχε τεθεί σε λειτουργία ένας κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής «server» με συνδεδεμένους σ’ αυτόν άλλους δεκαεπτά (17) υπολογιστές, σε πέντε από τους οποίους διεξαγόταν το τυχερό παίγνιο τύπου «φρουτάκια».

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, στο χώρο του καταστήματος –καφενείου, αλλά και από την κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• δεκαεννέα (19) πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,
• τρεις κάμερες και ένα καταγραφικό μηχάνημα,
• (192) αποδείξεις αγοράς καρτών, συνολικού χρηματικού ποσού (26.765) ευρώ,
• τρία (3) ντοσιέ με ατομικές καρτέλες πελατών – παικτών, με πλήρη στοιχεία αυτών και κωδικούς πρόσβασης και
• το χρηματικό ποσό των (278) ευρώ.

Επιπλέον, στην κατοχή της 66χρονης ημεδαπής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαεννέα (19) ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, το οποίο αποτελούταν από τις τρεις κάμερες και καταγραφικό μηχάνημα, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή εικόνας των εσωτερικών χώρων του καταστήματος.

Εξακριβώθηκε, ακόμη, ότι η προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος στερούταν πιστοποιητικού υγείας, η σερβιτόρα στερούταν άδειας εργασίας, ενώ ο 54χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας στερούταν άδειας παραμονής στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, προσωρινά υπεύθυνος και υπάλληλος καταστήματος «καφέ – μπαρ», οι οποίοι προωθούσαν στην πορνεία μία αλλοδαπή σερβιτόρα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας

Συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (23-10-2014) στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και 47 ετών, προσωρινά υπεύθυνος και υπάλληλος καταστήματος «καφέ – μπαρ», σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μαστροπεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία πταισματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων, σε βάρος μιας 32χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Ουκρανίας, σερβιτόρας του καταστήματος.

Ειδικότερα, αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη, μετέβη στο κατάστημα και ζήτησε από τους δύο ημεδαπούς να συνευρεθεί με την 32χρονη σερβιτόρα. Οι ημεδαποί, αφού παρέλαβαν από τον αστυνομικό το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (170) ευρώ, οδήγησαν την αλλοδαπή εξωτερικά του καταστήματος στο όχημα του «αστυνομικού-πελάτη».

Σε κατάλληλο χρόνο επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
• το προσημειωμένο χρηματικό ποσό,
• το χρηματικό ποσό των (1.140) ευρώ,
• ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer),
• ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου καθώς και
• χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, συνελήφθη μία 25χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ουκρανίας, διότι στερούταν άδειας εργασίας και βιβλιάριου υγείας, ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, 27χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (23-10-2014) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ένας 56χρονος ημεδαπός για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 56χρονος συνελήφθη, διότι τόσο ατομικά όσο και ως ομόρρυθμο μέλος και διαχειριστής δύο εταιρειών, δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (194.437,19) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (20) άτομα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού για τον έλεγχο και τη δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας

Κατά τη διάρκεια αυτών των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν (948) άτομα και προσήχθησαν (50)

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (692) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά (199) παραβάσεις, εκ των οποίων (5) για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, (5) για επαιτεία, (178) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και (11) για διάφορα αδικήματα

Επιπλέον, κατασχέθηκε πλήθος προϊόντων παράνομου υπαίθριου εμπορίου

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας.

Σκοπός των συγκεκριμένων ελέγχων είναι η δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας, καθώς και η αντιμετώπιση κάθε άλλης μορφής παραβατικών συμπεριφορών.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (22.10.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

• Ελέγχθηκαν:
– (948) άτομα, εκ των οποίων (772) ημεδαποί και (176) αλλοδαποί και
– (692) οχήματα.

• Προσήχθησαν (50) άτομα:
– (27) ημεδαποί και
– (23) αλλοδαποί.

• Συνελήφθησαν (20) άτομα και συγκεκριμένα:
– Τρία (3) αλλοδαποί υπήκοοι Κίνας, Αλβανίας και Μπανγκλαντές για παραεμπόριο.
– Ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας για παραμέληση αποτροπής ανηλίκου από επαιτεία.
– Δύο (2) άτομα, από τα οποία ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
– Δύο (2) ημεδαποί για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.
– Ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για το αδίκημα της κλοπής.
– Πέντε (5) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του Νόμου περί Επιταγών, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ληστεία από κοινού κατά συρροή, απείθεια, και σωματική βλάβη από αμέλεια.
– Έξι (6) άτομα, από τα οποία τέσσερις (4) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

• Βεβαιώθηκαν παράλληλα (199) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Πέντε (5) παραβάσεις για παραεμπόριο.
– Πέντε (5) παραβάσεις για επαιτεία.
– Εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (28 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 2 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 1 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 6 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 5 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 10 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 3 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 2 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 121 λοιπές παραβάσεις).
– Δύο (2) παραβάσεις του Νόμου 3446/06.
– Δύο (2) παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών.
– Μία (1) παράβαση για το αδίκημα της κλοπής.
– Έξι (6) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

• Κατασχέθηκαν:
– (1.467) είδη παραεμπορίου (μπαταρίες, ζώνες, φανοί) και ποσότητα οπωρολαχανικών,
– μικροποσότητα κάνναβης και μικρό χρηματικό ποσό.

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Λάρισα, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης, παράβαση του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων

Συνελήφθησαν, χθες (22-10-2014) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 49 και 42 ετών, αδέρφια μεταξύ τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης, παράβαση του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης από τους δύο ημεδαπούς, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα σε εμπορικό κατάστημα ιδιοκτησίας τους, κατά την οποία βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (1,55) μέτρων,
• ένα σπαθί, τύπου σαμουράι, με μήκος λεπίδας (64) εκατοστών,
• δύο περίστροφα αερίου,
• ένα πιστόλι αερίου,
• έντεκα (11) αμπούλες αερίου,
• ένας ανιχνευτής μετάλλων και
• μία ολοπρόσωπη κουκούλα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ